Ono nie jest "gówno warte", bo zaraz tu się zacznie mowa o "ustawowej gwarancji". A czegoś takiego nie ma.
Wszyscy tutaj o wolnym rynku piszą, no to SAP właśnie zastosował wolny rynek. I się wypiął.
Więc jęki będą nie na miejscu
Nie zdziwię się, jak mniej więcej koło lipca-sierpnia, podczas "sezonu ogórkowego" Tusek nie wyskoczy z pomysłem opodatkowania czegoś, co zawsze było tax free czyli córy koryntu
Agamek12 jak dotąd ta co była nie rozkręciła, a wręcz przeciwnie.
Teraz będzie realnie mniej i trudniej dostępna...więc się okaże co będzie.
Paradoksalnie może być lepiej.
Agamek12,no właśnie, jakby to nie była kasa z UE to byś pewnie budował 2 i za pół ceny
a na poważnie to żadnego efektu w skali kraju nie widzę, a wręcz przeciwnie.
Skutki są takie, że jak nie ma kasy z UE to się praktycznie nic nie da zrobić.
A ona się kiedyś skończy, a my zostaniemy z "wyuczoną bezradnością".
a na poważnie to żadnego efektu w skali kraju nie widzę, a wręcz przeciwnie.
Dziwne, bo przez ostatnie 10 lat to ja widzę kolosalną różnicę między tym co było, a co jest teraz. Między tam, jak jechałem do wrocka wtedy, a jak jeżdżę teraz, i jak wszystko dookoła wygląda.
Zamieszczone przez westwi78
http://www.stefczyk.info/...arke,6658150950
Polecam również spojrzeć na wyniku funduszu prowadzonego przez pana Rybińskiego.
Może kiedyś jego prognozy się sprawdzą ale jak na razie to ci co mu uwierzyli dostali mocno po dupie. Po ostatnim zdaniu widać, że gościu nic nie wyciąga wniosków, ale może w końcu trafi i uda mu się obwieścić sukces :P
Dziwne, bo przez ostatnie 10 lat to ja widzę kolosalną różnicę między tym co było, a co jest teraz. Między tam, jak jechałem do wrocka wtedy, a jak jeżdżę teraz, i jak wszystko dookoła wygląda.
tak, ok 500 km autostrad. Niemcy zbudowali dużo więcej przed wojną. A wtedy UE nie było.
i ile firm upadło przez te budowy?
Zamieszczone przez parasite
Polecam również spojrzeć na wyniku funduszu prowadzonego przez pana Rybińskiego.
Może kiedyś jego prognozy się sprawdzą ale jak na razie to Ci co mu uwierzyli dostali mocno po dupie.
To był z założenia fundusz ryzykowny. Poczekaj jeszcze chwile.
Poza tym nie czytałeś nawet tego wywiadu. Bo byś wiedział, że tam nie ma "przepowiedni", tylko podawana są fakty i statystyki, nie robione przez Rybińskiego.
westwi78, ani krócej, ani taniej byśmy nie budowali...
Zresztą ja naprawdę widzę bardzo dużą poprawę w stosunku do tego, co było 10 lat temu. Przynajmniej w Warszawie widać, że coś jednak się zrobiło...
tak, ok 500 km autostrad. Niemcy zbudowali dużo więcej przed wojną. A wtedy UE nie było.
i ile firm upadło przez te budowy?
Chyba jak wychodzisz na miasto to oczy zamykasz?
Poza tym nie czytałeś nawet tego wywiadu. Bo byś wiedział, że tam nie ma "przepowiedn"i, tylko podawana są fakty i statystyki, nie robione przez Rybińskiego.
Fakty są takie, że na naukę nie idzie nic z góry dlatego nie ma innowacji.
[ Dodano: Sob 09 Lut, 13 20:10 ]
Poza tym nie czytałeś nawet tego wywiadu. Bo byś wiedział, że tam nie ma "przepowiedni", tylko podawana są fakty i statystyki, nie robione przez Rybińskiego.
Tak, tak. Czeka i czeka, tylko czy jeszcze będzie jakiś kapitał jak się doczeka?
Ja nie twierdzę że nie zrobiło się "nic". Uważam że niestety cała, no może, 90% pary idzie w gwizdek i powoduje rozleniwienie i olewanie.
Ale obym się mylił.
Nie sądzę też, żeby ta kasa zrekompensowała nam to, co praktycznie utraciliśmy - czyli de facto przemysł i bankowość.
Przynajmniej w Warszawie widać, że coś jednak się zrobiło...
Ja nie twierdzę że nie zrobiło się "nic". Uważam że niestety cała, no może, 90% pary idzie w gwizdek i powoduje rozleniwienie i olewanie.
Ale obym się mylił.
Tylko, ze to jest wina po "naszej" stronie.
Nie sądzę też, żeby ta kasa zrekompensowała nam to, co praktycznie utraciliśmy - czyli de facto przemysł i bankowość.
Jak widać polska bankowość pomimo kryzysu ma się bardzo dobrze, więc nie bardzo wiem w czym problem.
Przynajmniej w Warszawie widać, że coś jednak się zrobiło...
właśnie...im dalej tym gorzej.
350km dalej też bardzo dużo zrobiono więc chyba nie bardzo. U mnie w małym mieście też jest dużo lepiej.
Zamieszczone przez natash
Ja widziałem szkolenia na które jest marnowana kasa, bo można by naprawdę wyszkolić osoby których firmy potrzebują, a tak ludzie tylko się podpisywali, byleby dostać kasę za dojazd, a nawet się nie pojawiali, a prowadzący zadowolony bo 100 pln za 1h szkolenia i tak wpada, a robić go nie trzeba. Szkoda.
Ja widziałem szkolenia na które jest marnowana kasa, bo można by naprawdę wyszkolić osoby których firmy potrzebują, a tak ludzie tylko się podpisywali, byleby dostać kasę za dojazd, a nawet się nie pojawiali, a prowadzący zadowolony bo 100 pln za 1h szkolenia i tak wpada, a robić go nie trzeba. Szkoda.
Nie, nie zamykam. Za to widzę dwie fabryki, w których kiedyś pracowało w sumie 10 tys ludzi, a teraz pracuje 100.
A ich produkcję przejęli Czesi, Niemcy i Chińczycy.
No, ale czyja to wina bo powoli się już gubię? U Nas najłatwiej wszystko sprzedać.
Napisz proszę, co się zmieniło.
Nowe drogi, nowe inwestycje. Teraz buduje się zakład Techspring, a do tej pory już powstało kilka nowych zakładów produkujących części do aut itp.
Fakt, że główna droga w stronę Wrocławia jest dziurawa, że szok i od lat nie są w stanie jej wyremontować. Nowa ma być skończona pod koniec tego roku, ale bardzo prawdopodobne, że znów będzie obsuwa, tylko, że to jest zasługa naszych wspaniałych urzędasów.
Czesi i Niemcy to też UE - i już nawet chyba Czechy to płatnicy netto - a u nic jest lepiej z tymi sprawami? Dlaczego?
No widzisz, a u mnie na południu nic się nie dzieje. Kraków spoko, a "prowincja" klęka.
u mnie w gminie jest "projekt społeczny" finasowany z UE w którym 10 osób za fajne pensje zajmuje się 5 rok 24 "bezrobotnymi" uczy ich pleść koszyki etc. I poszło już na to ponad 3,5 mln
Już mi się pierdzieli w głowie czytając to co wypisujecie - więc mądrale wytłumaczcie mi (bo ja za głupi widać jestem): gdybyśmy kiedyś i teraz nie dostali funduszy umijnych, to byłoby to dla Polski lepsze...?
Komentarz