Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Yarek
    Zamieszczone przez szkoda
    moje odczucia są takie, że przez te 38 lat jakoś nigdy nie odczułem tego, że Kościół mi się wpieprza w życie
    ale przyznasz, że 90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół, może już komuś realnie przeszkadzać?
    no pewnie, ale mi chodzi o to, że Kościół ani tych pieniędzy sam nie bierze ani ich nie kradnie, wybraliśmy takich co mu je dają, albo takich, którzy nie chcą zmienić prawa w tej kwestii (bo nie wiem dokładnie jak to działa )

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 20:28 ]
    ale też nie chce mi się wierzyć, że ktoś tą kasę wydałby na mnie
    ale może tylko ja tak czarno to widzę

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 20:39 ]
    Zamieszczone przez Yarek
    90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół
    mniej więcej tyle samo wydajemy na finansowanie partii politycznych, ale to to jest mały pikuś, najlepsze jest to, że gdyby cofnąć tą kasę na partie i Kościół, to za to moglibyśmy zbudować ~30km autostrad więcej (średnia cena ~20 baniek za kilometr) :!:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• parasite
      L&K
      • 2011
      • 1368

Z tą obroną zarodków to niezwykle śmieszy mnie jak widzę w TV gościa, który zaciekle broni zarodka, a jeszcze kilkanaście miesięcy temu w tym samym programie zaciekle był za karą śmierci. Ot taka wybiórcza ochrona życia od poczęcia do naturalnej śmierci. :wink:
      AGR 112KM, 232Nm
      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• kmink
        L&K
        • 2007
        • 1360
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rowerek
        Jako że, temat w offie i już parę razy odbiegliśmy od tematu 'kryzys' to pozwolę sobie na kolejne odejście od tematu aczkolwiek związanego także z polityką....
        padłem...

wszystkiemu jest winny Kościół!!! to przecież Tusk jest marionetka czarnych sutann....

chłopie pierd..cie jak potłuczeni...hmm a może zaraz przejdziemy do rolników, hutników, górników....to oni rządzą naszym krajem a nie zakłamane PO....

chcecie hodować ludzi w laboratorium? ok róbcie to ale nie za państwowe(m.in moje) pieniądze :wink:

państwo niech sie lepiej zajmie tymi co się już urodzili...
        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

szkoda, ale przyznasz, że w kwestii in vitro, aborcji (tu akurat nie mam klarownego zdania - może dlatego, że mam syna) i ogólnie "światopoglądu" jesteśmy gdzieś obok Tutsi i Hutu ...

Sorry, ale jakoś w stanach czy western europe biszop nie kropi nowych F16 czy innych mostów .....

Komentarz

• rob555
            Rider
            • 2006
            • 748

zapomnieliscie ze w PL nie odseparujesz wladzy od kosciola i na odwrot...
            rys historyczny, mentalnosc, oraz przenikajace sie uklady biznesowe powoduja iz
            kropic bedzie sie nowe autostrady a jednemu z Torunia co pomylil posluge z biznesem od 15 lat nikt sie do d... dobrac nie moze mimo ze w tym czasie wszelkie spektrum partii bylo przy wladzy (od lewa do prawa).

a ze mi sie nie podoba wpiepszanie wszedzie z kropidlem i wyciaganie reki po kase to inna para kaloszy.
            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
            hybrydowe wtryski i turbiny
            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez loyd
              szkoda, ale przyznasz, że w kwestii in vitro, aborcji (tu akurat nie mam klarownego zdania - może dlatego, że mam syna) i ogólnie "światopoglądu" jesteśmy gdzieś obok Tutsi i Hutu ...
              cholera, nie chcę się za bardzo angażować w tą dyskusję, ale nie, nie wydaje mi się, żeby "nasi" byli ciemniejsi niż gdzie indziej, rozumiem, że chodzi o przeciętnego Polaka, tak?
              jeśli tak, to nie wydaje mi się.
              ale też uważam, że średnio licząc ludzie, ta "masa", wszędzie są masakrycznie tępi więc nie odbiegamy :lol:

a biskupa zaprosili to kropi, a co ma niby robić
              nie zapraszać i po problemie

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 21:36 ]
              Zamieszczone przez rob555
              a jednemu z Torunia co pomylil posluge z biznesem
              dla mnie mistrz, podziwiam kiepełe
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• rowerek
                Rider
                • 2010
                • 449

Zamieszczone przez kmink
                padłem...

wszystkiemu jest winny Kościół!!! to przecież Tusk jest marionetka czarnych sutann....

chłopie pierd..cie jak potłuczeni...hmm a może zaraz przejdziemy do rolników, hutników, górników....to oni rządzą naszym krajem a nie zakłamane PO....
                Czy ja gdzieś napisałem, że to kościół jest wszystkiemu winny? Albo, że to kościół jest odpowiedzialny za obecną sytuację ekonomiczną?
                Napisałem tylko, że moim zdaniem Kościół zbytnio ingeruje w wewnętrzną politykę państwa. Z państwa świeckiego próbuje zrobić państwo wyznaniowe, w którym racje kościoła są formalnie zapisane w prawie. W tym kraju konstytucyjnie zapisana jest wolność wyznaniowa dlatego wara od narzucania woli kościoła w przepisach państwa.

Jak to jest, że napiszesz coś złego (a może niepoprawnego będzie lepszym określeniem) na temat kościoła to zawsze się znajdzie jakiś szajbus, który zacznie się od razu do Ciebie rzucać? Mi to wisi czy jesteś katolikiem, czy wierzysz w jednorożca, póki nie negujesz 'innowierców' tylko dlatego, że wierzy w coś innego. Ważne żeby być porządnymi ludźmi.
                Niestety często jest tak, że rozmowa niewierzącego z wierzącym jest jak gra w szachy z gołębiem (wierzącym). Choćbyś nie wiem jak dobrze grał w szachy to gołąb porozwala figury, nasra na szachownicę a potem będzie się puszył jakby wygrał...

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

wara od narzucania woli kościoła w przepisach państwa
                  ale wolę Kościoła w przepisach państwa narzuca nie Kościół tylko politycy, którzy latają na kościelnej smyczy, których to MY wybraliśmy, ja tak to widzę, a Kościół wszelkimi możliwymi sposobami realizuje swoją misję (wszystko jedno jaką) i to im IMO wolno.
                  no i nigdzie nie sram :lol:

hmm, właściwie chyba nic więcej już powiedzieć nie mogę.
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• witachu
                    L&K
                    • 2011
                    • 1319

uległość państwa w stos. do kościoła
                    możesz podać jakieś przykłady?

Zamieszczone przez Yarek
                    że 90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół
                    myślę, ze to co zostało zabrane Kościołowi przez, czasy II wojny swiatowej, później czasy komunistyczne jest naprawde nie wielką częscią w porównaniu do tego co naprawde panstwo powinno oddać kościołowi. pomijając fakt ze obecny rząd chce opodatkować Kosciół. I skoro to jest tak rażąca kwota, to gdzie są pieniądze ze wszystkich dofinansowań za które miały byc super drogi, koleje, modernizacje

Zamieszczone przez kmink
                    państwo niech sie lepiej zajmie tymi co się już urodzili...
                    bardzo dobrze powiedziane, bo obecna polityka prorodzina jest tragiczna, wiele młodych ludzi dzieci, że się tak wyraże "nie stać" na dzieci, na zakładanie rodzin, i emigruj do innych krajów

Yarek napisał/a:
                    90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół

mniej więcej tyle samo wydajemy na finansowanie partii politycznych
                    własnie, o tym ile wydają pieniądze chociazby na własne potrzeby dla własnego interesu to nikt o tym nie mówi, taka kampania z ostatnich wyborów prezydenckich w USA kosztowała ludzi prawie 1 mld dolarów
                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                    (znajdź również na fb)

Komentarz

• rowerek
                      Rider
                      • 2010
                      • 449

no i nigdzie nie sram :lol:
                      Tym tekstem nie piłem do Ciebie. Różnimy się poglądami ale (wydaje mi się) potrafimy je normalnie przekazać. Nie wyzywamy się itp. Tak wygląda normalna dyskusja na drażliwe tematy.
                      Chodzi mi o kminka, który nie dosyć, że wyskakuje z tonem agresywnym, przeinacza moja słowa (próbując mi wmówić, że za całe zło w naszym kraju obarczam kościół itp.).

Komentarz

• Le-Ce
                        L&K
                        • 2010
                        • 1313
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM

szkoda,

No chyba, że Cię przyciśnie :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 22:14 ]
                        Zamieszczone przez witachu
                        myślę, ze to co zostało zabrane Kościołowi przez, czasy II wojny swiatowej, później czasy komunistyczne jest naprawde nie wielką częscią w porównaniu do tego co naprawde panstwo powinno oddać kościołowi.
                        Ależ, się oczytałeś "lektury" woda z mózgu, aż uszami leci :shock:
                        Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• witachu
                          L&K
                          • 2011
                          • 1319

Zamieszczone przez Le-Ce
                          Ależ, się oczytałeś "lektury" woda z mózgu, aż uszami leci :shock:
                          czy masz coś konkretnego do dodania, czy tylko obrażanie mnie? bo z tego co piszesz to nie dość ze nic konkretnego nie wnosisz to jeszcze sam nie prezentujesz swojej wiedzy niż oceniłeś moją

(znajdź również na fb)

Komentarz

• Le-Ce
                            L&K
                            • 2010
                            • 1313
                            • Octavia I (1U2)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Ku da, mojej wiedzy do uzyskiwanej na Lubelskiej Sorbonie, czy też na "Warszawskich Bielanach"
                            Moja ADELA

Komentarz

• rob555
                              Rider
                              • 2006
                              • 748

Oczywiscie. Zwrot majatku. Brak jasnych przepisow co do opodatkowania "tacy"
                              Przymykanie oczu na afery biznesowe z udzialem ksiezy jak rowniez zamiatanie pod dywan zachowan pedofilskich i homoseksualnych.

dobre 25 lat temu jako szczyl plynalem statkiem PLO po swiecie. I zawitalismy do holandii gdzie w szoku bylem jak zobaczylem ksiedza ktory na rowerze z wielkim workiem jeansow (wtedy to bylo cos) podjechal pod statek i zaczal nam polakom rozdawac za free bo wiedzial ze dla nas to rarytasy.

Mielismy tez w parafii obok proboszcza co wpuscil mlode zespoly by na mszach spiewaly, co niedziele organizowal objady dla bezdomnych wraz z podstawowa higiena.

Dlugo nie posiedzial...na stolku.

A szkoda bo to dla mnie esencja naszej wiary. Pomoc blizniemu.
                              pozdrawiam

Diagnostyka i tuning

www.tune-up.pl

Komentarz

• witachu
                                L&K
                                • 2011
                                • 1319

to nie rozumiem czemu mnie obrażasz, jakbym swoją wypowiedzią, którą wyraziłem wcześniej obraził Ciebie. zamiast wprost powiedzieć o co chodzi

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 22:42 ]
                                zachowan pedofilskich i homoseksualnych.
                                były takie przypadki, i to jest fakt. nie przeczę. tylko akurat gdbys mógł przytoczyć jakies przypadki były nie wyjaśnione, bo może nie wiem o wszystkich a skoro dyskusja trwa to chętnie bym zasięgnął wiedzy na ten temat.

Mielismy tez w parafii obok proboszcza co wpuscil mlode zespoly by na mszach spiewaly, co niedziele organizowal objady dla bezdomnych wraz z podstawowa higiena.

Dlugo nie posiedzial...na stolku.
                                okazuje się, że człowiek człowiekowi wilkiem

(znajdź również na fb)

Komentarz

• rowerek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 449

uległość państwa w stos. do kościoła
                                  - Definitywne rozwiązanie sprawy in-vitro i aborcji jest nie do rozstrzygnięcia przez stanowisko kościoła (jak już wspomniałem wcześniej, nie jestem za traktowaniem aborcji jako środka antykoncepcyjnego, powinny być zachowane obecne przepisy - gwałt, zagrożenie zdrowia matki, nieuleczalna choroba zagrażająca życiu dziecka, in-vitro popieram). Problem w tym, że kościół jest na nie w każdym z tych przypadków skutkiem tego przepisy są nadal nieuregulowane i mamy czasem przypadki kiedy matka musi szukać po kraju lekarza, który przeprowadzi aborcję (uzasadnioną prawnie) bo nie ma przepisu, który by jasno wskazał gdzie ma się udać. To tak jak przypadek w Irlandii opisywany w internecie, gdzie zmarła matka bo szpital nie chciał przeprowadzic aborcji bo "żyjemy w katolickim kraju".
                                  Gdyby państwo się w tej sprawie jasno sprzeciwiło i podjęło kroki prawne mające na celu uporządkowanie tych spraw byłby to jawny bunt wobec kościoła. A sytuację mamy taką, że jak ksiądz powie: "nie głosuj na tego i tego" to gro osób ich posłucha. Zagorzali katolicy to zbyt liczna grupa, żeby z nimi igrać.

- Komisja Majątkowa, która wycenia grunty na 30mln zł a wg władz lokalnych warte ponad 200 mln zł. (warszawska Białołęka)

- Może nie tyle uległość państwa co konsumpcjonizm kościoła. Przykład z Poznania. Liceum nr VIII, jedno z najlepszych liceów w Poznaniu, od lat w tym samym budynku. Jedna ze szkolnych ikon miasta. Obok szkoła muzyczna. Budynki zwrócone kościołowi - szkoły wypad. Zażądali astronomicznych kwot najmu. Szkoły się wynoszą a planów wobec budynków brak...

- Dlaczego przypadki pedofilii w kościele kończą się stwierdzeniami "to wewnętrzna sprawa kościoła" i takich delikwentów zaszywa się gdzieś w klasztorach na Ukrainie a nie prawnie sądzi?

- Dlaczego wikary z Poznania, który zrobił dziecko kobiecie, zostawił ją samą na plebanii gdy zaczęła rodzić i nie wezwał pomocy jest bezkarny? Dziecko zmarło. Kuria ponad rok ukrywała to zdarzenie. Sprawa umorzona.

Mogę jeszcze powypisywać takich kwiatków, naszych strażników czystego sumienia.

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

a dajcie mi wszyscy święty spokój :szeroki_usmiech
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Le-Ce
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1313
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AUM 1.8 20VT 150 KM

którą wyraziłem wcześniej obraził Ciebie
                                      mnie tylko wprowadziłeś w zdumienie, bo np. nie znane mi są fakty zaboru kościelnego mienia w czasie

myślę, ze to co zostało zabrane Kościołowi przez, czasy II wojny swiatowej,
                                      To co zabrały władze PRL-u zostało już dawno odebrane z nawiązką a chciwość kościoła w tej i nie tylko materii jest żadnym przykazaniem nie ograniczona już od zarania powstania katolicyzmu. I ten terroryzm wyznaniowy ma porównanie z muzułmanami, bo zarówno przedstawiciele jednej jak i drugiej religii w imię swego Boga gotowi są do największych podłości.

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 23:03 ]
                                      święty spokój :szeroki_usmiech
                                      Na świętość, to ponoć trza se zasłużyć,
                                      a spokój uzyskuje, choćby na wojskowym :diabelski_usmiech
                                      Moja ADELA

Komentarz

• rob555
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 748

okazuje się, że człowiek człowiekowi wilkiem
                                        Ksiadz ksiedzu...zostal przeniesiony odgornie mimo protestow licznej grupy parafian ktorzy zaczynali widziec nauki Chrystusowe w rzeczywistosci a nie tylko slyszeli o nich z ambony.

I prosze Cie nie bron "czarnej" instytucji bo z religia to ma ona naprawde malo wspolnego.

P.S W falowcu na przymorzu byl ksiezulek co na poczatku 2000r kupil sobie Golfa 4.
                                        Po kazdej koledzie co rok kupowal nowe auto ale mialo byc identyczne jak stare wlacznie z przelozonymi kolpakami by sie parafianie nie pokapowali....

Patrzac na biede w kraju nie uwazasz tego za przegiecie by przez pare lat co rok nowe auto odbierac zamiast pomoc potrzebujacym?
                                        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning

www.tune-up.pl

Komentarz

• RafalekM
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 362

Szkoda już wcześniej słusznie stwierdził, że zajmujemy się wszystkim po za rzeczami naprawdę istotnymi. Przeszkadza mi sporo rzeczy związanych z Kościołem, ale są chyba teraz ważniejsze sprawy niż in-vitro czy aborcja. System szkolnictwa wymaga reformy, pilnej reformy, ZUS mógłby uczyć Madoffa jak stworzyć piramidę finansową, zasilaną przez większość legalnie pracujących obywateli, prowadzenie firmy miejscami jest walką z durnymi przepisami (http://www.wykop.pl/link/1155409/wyp...skarbowy-fiat/)... Światopogląd to kwestia, która teraz powinna zejść na któryś z kolei plan.

Komentarz

• witachu
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1319

I prosze Cie nie bron "czarnej" instytucji bo z religia to ma ona naprawde malo wspolnego.
                                            nic takiego nie zamierzałem robić, poprostu tak jak kazdy przyłączyłem się do dyskusji w celu wymiany poglądów, gdyż takowe kazdy ma prawo posiadać i wyglaszac.

Ksiadz ksiedzu...zostal przeniesiony odgornie mimo protestow licznej grupy parafian ktorzy zaczynali widziec nauki Chrystusowe w rzeczywistosci a nie tylko slyszeli o nich z ambony.
                                            znałem też taki przypadek
                                            Może nie tyle uległość państwa co konsumpcjonizm kościoła. Przykład z Poznania. Liceum nr VIII, jedno z najlepszych liceów w Poznaniu, od lat w tym samym budynku. Jedna ze szkolnych ikon miasta. Obok szkoła muzyczna. Budynki zwrócone kościołowi - szkoły wypad. Zażądali astronomicznych kwot najmu. Szkoły się wynoszą a planów wobec budynków brak...
                                            o i to jest konkretny przykład. dziwna sprawa faktycznie zwłaszcza ze jest wiele szkół katolickich w kraju, w tym przypadku mogli prowadzić sami to szkołe niekoniecznie pozbawiać dzieci miejsca do nauki

P.S W falowcu na przymorzu byl ksiezulek co na poczatku 2000r kupil sobie Golfa 4.
                                            Po kazdej koledzie co rok kupowal nowe auto ale mialo byc identyczne jak stare wlacznie z przelozonymi kolpakami by sie parafianie nie pokapowali....

Patrzac na biede w kraju nie uwazasz tego za przegiecie by przez pare lat co rok nowe auto odbierac zamiast pomoc potrzebujacym?
                                            to fakt, sam spotkałem się z podobnym przypadkiem w mojej parafi, ale zostało to zauważone. cóż, czasem odnosze wrażenie ze niektórzy nie zostają księżmi z powołania a dla łatwego i dobrego zarobku, tutaj dla mnie zrozumiałym jest jak i również w przypadku takim jak opisiuje
                                            - Dlaczego przypadki pedofilii w kościele kończą się stwierdzeniami "to wewnętrzna sprawa kościoła" i takich delikwentów zaszywa się gdzieś w klasztorach na Ukrainie a nie prawnie sądzi?

- Dlaczego wikary z Poznania, który zrobił dziecko kobiecie, zostawił ją samą na plebanii gdy zaczęła rodzić i nie wezwał pomocy jest bezkarny? Dziecko zmarło. Kuria ponad rok ukrywała to zdarzenie. Sprawa umorzona.
                                            że w dzisiejszych czasach trudno jest się przekonac do intencji kościoła. i tutaj tez nie zamierzam tego bronic, ani wmawiac na siłe ze jest inaczej. bynajmniej.

Zamieszczone przez Le-Ce
                                            mnie tylko wprowadziłeś w zdumienie, bo np. nie znane mi są fakty zaboru kościelnego mienia w czasie
                                            oki, ale zeby od razu takie słowa :?
                                            Zamieszczone przez Le-Ce
                                            To co zabrały władze PRL-u zostało już dawno odebrane z nawiązką
                                            i widzisz, teraz wyraziłeś swoją opinie. kazdy ma do niej prawo. ja mam troche odmienną ale to może dlatego ze z różnych źródeł czerpiemy informacje

[ Dodano: Czw 15 Lis, 12 23:48 ]
                                            Zamieszczone przez RafalekM
                                            Szkoda już wcześniej słusznie stwierdził, że zajmujemy się wszystkim po za rzeczami naprawdę istotnymi.
                                            Zamieszczone przez RafalekM
                                            Światopogląd to kwestia, która teraz powinna zejść na któryś z kolei plan.
                                            +1

(znajdź również na fb)

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loyd

Sorry, ale jakoś w stanach czy western europe biszop nie kropi nowych F16 czy innych mostów .....
                                              hehe ale za to jest caa banda innych "wstegowych przecinaczy"....

prosta sprawa wyprowadzic sie na zachod skoro tam jest tak fajnie i dobrze..

Wielu z Was bya gdzie raptem 2dni i juz ma wyrobiony swiatopglad i porwnuje zycie na zachodzie do tego co jest u nas...proponuje sie przeprowadzic i pomieszkac gdzie inndziej zobaczyc jak faktycznie sie zyje i wtedy oceniac...

jak napisalem wczesniej wexcie sie sami za robote i wychowanie waszych dziei a nie nazekacie i marudzicie jak jakies baby na targu...a to ksiadz jest zly a to rolnik a to hutnik a to sasiad...
                                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Le-Ce
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1313
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM

ale to może dlatego ze z różnych źródeł czerpiemy informacje
                                                i to do czytanej ew. "lektury" odnosiła się ma wypowiedź, a to, że niektóre robią czytającym wodę z mózgu, to da się niestety coraz częściej zauważyć i jest powszechnie wiadomo, iż wraz z rozwojem socjotechnik coraz więcej ludzi miewa prostowane zwoje mózgowe, dla jednej nie zależnie od opcji jedynie słusznej idei.

a swą opinię wyraziłem już w pierwszej wypowiedzi, aczkolwiek niestety nie zrozumiałej, prze co Szanownemu się kajam :wink:
                                                Moja ADELA

Komentarz

• rowerek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 449

kmink, Ty musisz mieć ze sobą jakiś poważny problem chyba... Każdy, kto ma inne zdanie niż Ty jest be.

Zamieszczone przez kmink
                                                  jak napisalem wczesniej wexcie sie sami za robote i wychowanie waszych dziei a nie nazekacie i marudzicie jak jakies baby na targu...a to ksiadz jest zly a to rolnik a to hutnik a to sasiad...
                                                  A czy ktoś tutaj wychodzi ze stanowiska, że chce coś bez roboty? I coś Ty się tak tego hutnika i sąsiada uczepił? Żadne słowo na ten temat tu nie padło.
                                                  A, no tak... Ludzie tu na Twój kościół najeżdżają...

Komentarz

• Le-Ce
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1313
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Ale emocje :!: :!: :!:

Zamieszczone przez kmink
                                                    wexcie sie sami za robote i wychowanie waszych dziei a nie nazekacie i marudzicie jak jakies baby na targu...a to ksiadz jest zly a to rolnik a to hutnik a to sasiad...
                                                    Sam, już nie raz się w podobnym tonie wyrażałem (wychowanie dzieci).

Jesteśmy nacją, która ulega krzykaczom i różnym innym indywiduom o przerośniętych ambicjach i prywatnych celach czy też porachunkach.
                                                    I już w swych małych społecznościach nie wybieramy ludzi mądrych, tylko takich którym na gębie widać szujowatość i cwaniactwo. Prze co sami jesteśmy sobie winni.
                                                    Moja ADELA

Komentarz

Pracuję...