Profil finansowy - posiadacza Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barteq
    Rider
    • 2011
    • 309
    • Opel

macherstudio, aha, fakt studia nie przyszłościowe, ja jestem po ekonomi, chyba kiedyś trzeba się przekwalifikować i jak to mówią 5 lat psu w dupe.. czasem żałuję, że nie poszedłem na jakieś budownictwo, lecz nigdy nie byłem asem z matmy i się nie zdecydowałem... eh

Dzida, współczuje, ja siedziałem pół roku w domu i mnie kurwica brała :|

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

FanRSMP, też pracuję w firmie budowlanej, więc akord to dla mnie "oczywista oczywistość"...
      Trzeba było odrazu napisać, że szukaliście "obrotnych" robotników, to bym nie pytał o nic więcej...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

barteq, studia może i przyszłościowe bo w końcu "prawo" ale drzewo genealogiczne nie takie ehhh gdybym te 5 lat poświęcił na płytkarstwo poznałbym 99 % fachu a tak ... Częstochowa to .... miasto
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Flame
          Elegance
          • 2010
          • 898

Nie mam przekonania, że forum motoryzacyjne jest odpowiednim miejscem na taką ankietę.
          ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• macherstudio
            RS
            S_OCP Member
            • 2008
            • 2378
            • Mitshibishi
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jesteśmy MIETKAMI ?!?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWzdgHYPiIw&feature=player_embedded#![/youtube]
            www.prostetorodo.pl

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zamieszczone przez macherstudio
              barteq, studia może i przyszłościowe bo w końcu "prawo" ale drzewo genealogiczne nie takie ehhh gdybym te 5 lat poświęcił na płytkarstwo poznałbym 99 % fachu a tak ... Częstochowa to .... miasto
              Nie opowiadaj bredni.

Od 2005 roku zawody prawnicze są otwarte dla każdego.

Wystarczy, że nauczysz sie 50 ustaw wskazanych przez ministra i zdasz test jednokrotnego wyboru (nie ma chyba bardziej obiektywnego sposobu weryfikacji wiedzy) i jesteś przyjęty na aplikację. Jak nie dajesz rady przejść tego testu to rzeczywiście trzeba było płytki kłaść.

To, że w tym zawodzie (radcy/adwokata) generalnie jest trudno to inna sprawa ale wynika to właśnie z zabójczej konkurencji i całkowicie wolnego rynku jaki teraz panuje.

Ja nie mam żadnych prawników w rodzinie i dałem radę zrobić aplikację (dzięki otwarciu zawowód prawniczych w 2005 roku) i teraz funkcjonuje na rynku. Ale ile mnie to kosztowało, stresów, nerwów, wyrzeczeń to moje. Powiem tylko, że w zeszłym roku od lutego do końca czerwca byłem na urlopie w związku z przygotoweaniem się do egzaminu radcowskiego (codzinna nauka po 10 - 12 godzin) ....

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Ale nauka procentuje w każdym zawodzie i pewnie można byłoby dorobić w ankiecie jeszcze jeden próg :P dla tych co tyle się uczyli

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8039
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja walczę w moim grajdołku ze stawką 9 pln / godz WPiA UŁ i nic nie mogę wykombinować ...... dedykuję wszystkim Lady Punk http://www.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI
                  Ja Ci nie liczę kasy, ale ciekawi mnie fakt, że jeżeli masz 9zł na godzinę netto i stać Cię na nowy samochód i w dodatku na OII FL jaka by to nie była??.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• macherstudio
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 2378
                    • Mitshibishi
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

loyd, oczywiste oczywistości piszesz kolego - pogratulować ale NIE zazdrościć bo to wiedza wysiedziana przed książką - o płytkach pomyślę, bo nie chodzi o to czy daję / nie daję radę (tutaj nie narzekam - bo inaczej już dawno poszedłbym w płytki)

[ Dodano: Pon 23 Sty, 12 14:31 ]
                    AdamB, a kto powiedział że jem chleb z jednego pieca ? Kuriozalnie właśnie dlatego nie mogę iść zgodnie z kwalifikacjami bo muszę na chleb zarabiać, wykonując pracę wymagającą de facto umiejętności pisania na maszynie. To mnie irytuje
                    - i pomijam fakt, że w piecach tym drugim i trzecim i czwartym wygasa obecnie, wiec stawka 9/pln/godz staje się zmorą moich snów - więc nie jest powiedziane że Czeszka nie pojedzie w obce ręce.
                    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

macherstudio, chodziło mi o te "więzy rodzinne".

Obecnie nie mają żadnego znaczenia. Najbliższy egzamin na aplikację masz we wrześniu:

Jak masz ochotę zostać prawnikiem kwalifikowanym to nie ma przeszkód ....

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8039
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

macherstudio, teraz to wygląda lepiej.

[ Dodano: Pon 23 Sty, 12 14:38 ]
                        pomijam fakt, że w piecach tym drugim i trzecim i czwartym wygasa obecnie, wiec stawka 9/pln/godz staje się zmorą moich snów - więc nie jest powiedziane że Czeszka nie pojedzie w obce ręce.
                        A to już gorzej i mam nadzieję że, nie będziesz musiał szukać oszczędności w sprzedaży auta.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

loyd, cieszę się że osiągnąłeś swój cel, że miałeś tę możliwość, gratulacje - czemu myślisz, że drzewo ma tylko pomagać ?
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Patrząc na ankietę wziąłem pod uwagę takie kwoty:
                            - 1000
                            - 1500
                            - 2500
                            - 4000
                            - 7000

I wychodzi, że średnia to 4000 netto :P i tak też liczą u nas w kraju średnią krajową. Na 94 osóby 40 ma 2500 lub mniej, ale statystycznie zarabiają 4000... Taka ankieta na innym forum miałaby dużo gorsze wyniki, obstawiam że nawet na forum Golfa, Passata lub BMW :twisted:, ale w sumie takiego wyniku się spodziewałem, bo nie można nie mieć na chleb i kupić auto za >35-40k chyba, że ktoś za wszelką cenę chcę auto w takiej cenie, na kredyt i modli się aby nic się nie popsuło przez 2-3 lata...

[ Dodano: Pon 23 Sty, 12 14:46 ]
                            A wystarczyłoby, żeby był tu jeden prezes banku i zarobek 100 000 miesięcznie, podbija nam magiczną średnią dobrobytu w Polsce do 5000 na rękę, czyli do granicy gdzie tylko niecałe 30% ludzi ma naprawdę takie zarobki, magia kapitalizmu i zielone wyspy działa

Komentarz

• macherstudio
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 2378
                              • Mitshibishi
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A statystycznie to ja i KON mamy po trzy nogi ... ) piekny post gratulacje, lece na protest paliwowy
                              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• maxpaynemm
                                RS
                                • 2008
                                • 1764
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Uważam że było by to bardziej wiarygodne w przeliczeniu na osoby w rodzinie, które nie pracują a trzeba utrzymać :/ Nie sama skodą przecież człowek żyje
                                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Zorr
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2110

Zamieszczone przez maxpaynemm
                                  Uważam że było by to bardziej wiarygodne w przeliczeniu na osoby w rodzinie, które nie pracują a trzeba utrzymać :/ Nie sama skodą przecież człowek żyje
                                  popieram,
                                  obecnie zarabiam tyle, że w czasach studenckich nie widziałbym co robić z forsą, ale przy rodzinie i ich wydatkach to już nie ma czym się chwalić...
                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Flame
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 898

To może jeszcze kto ile ma nieruchomości i gdzie, kto gdzie lata na wakacje itd. :diabelski_usmiech
                                    ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• tomekjmopl
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1187
                                      • Opel
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

popieram,
                                      obecnie zarabiam tyle, że w czasach studenckich nie widziałbym co robić z forsą, ale przy rodzinie i ich wydatkach to już nie ma czym się chwalić
                                      Flame, święta prawda - o tym samym pomyślałem

Komentarz

• Big Wojtek
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 440
                                        • Hyundai

Zamieszczone przez Flame
                                        Nie mam przekonania, że forum motoryzacyjne jest odpowiednim miejscem na taką ankietę.
                                        Dlaczego nie? W końcu to ankieta o profilu finansowym posiadacza skody :P
                                        Ankieta jest anonimowa. Cześć osób ujawnia pośrednio w postach swoje zarobki, inne ( w tym ja) tylko zagłosowały. Nie widzę, w tym nic zdrożnego. Tym bardziej w off topicu.

Wyniki bardzo ciekawe. Nie sądziłem, że jest tak dobrze. Choć wiele zależy ile zarabia druga połówka i czy są dzieciaki na utrzymaniu.

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9943
                                          • Ford

Nawiązując do tematu... Właśnie policzyłem sobie wstępnie PIT za 2011 i wychodzi mi, że mam... nadpłatę
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• Big Wojtek
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 440
                                            • Hyundai

Agamek12, moja żona twierdzi, że nie ma z czego cieszyć. Nadpłata oznacza, że niepotrzebnie wpłaciłeś państwu kasę, którą to kasę wkrótce łaskawie Ci zwróci. . Niedopłata oznacza, ze to Ty obracałeś państwowymi pieniędzmi. :P

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9943
                                              • Ford

Big Wojtek, tak czy śmak wolę dostać 1zł zwrotu, niż 10zł zapłacić

[ Dodano: Wto 24 Sty, 12 15:03 ]
                                              Znów nawiążę do kryzysu w branży budowlanej, braku zamówień, itp. Od wczoraj próbuje dodzwonić się do działu handlowego jednego z bardziej znanych w branży producentów ślusarki/stolarki otworowej. Nikt nie podnosi słuchawki po wykręceniu numeru wewnętrznego, nikt nie podnosi słuchawki po próbie połączenia przez sekretarkę (nawiasem mówiąc sekretarka podnosi słuchawkę dopiero po kilkudziesięciu sekundach - ale np. dziś wcale...), nikt nie odpowiada na e-mailową prośbę o kontakt.
                                              No jak tu mówić o kryzysie, skoro nie chce sie ruszyć dupy do telefonu i pogadać z ewentualnym klientem...?
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

Agamek12, www.wolski.pl oni robią kamieniarke, okna i stolarkę

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

djczas, dzięki, ale szukam dostawcy ślusarki przemysłowej, który jest w stanie sam zrobić niemal cały zakres otworówki - nie chcę dzielić tortu na kawałeczki... :?

PS: trzymam za Ciebie kciuki bo wiem, co znaczy Twoja choroba
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Flame
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 898

Zamieszczone przez Big Wojtek

Wyniki bardzo ciekawe. Nie sądziłem, że jest tak dobrze. Choć wiele zależy ile zarabia druga połówka i czy są dzieciaki na utrzymaniu.
                                                    A ja Ci powiem tak, że nie do końca można wierzyć w takie wpisy, kiedyś Gemius podał, że anonimowe pytanie o status majątkowy to właśnie to na które najczęściej pada fałszywa odpowiedź.

Komentarz

Pracuję...