A płacimy wszyscy ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jark7
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2008
    • 777

kazik4x4, o żadnych uzgodnieniach z GOPR w mediach nie słyszałem i czytałem (z artykułu w Twoim linku też to raczej nie wynika)
    Po drugie to staram się jak mogę aby nigdy nie wyśmiewać ludzi; w tym przypadku wyśmiewam ich brak pokory, przewidywania, przygotowania, ogólnie rzecz biorąc odpowiedzialności. Jeśli jeszcze słyszę że był podobno z nimi przewodnik górski to wybaczcie, ale ręce i cycki opadają.
    Nie jestem żadnym himalaistą, alpinistą czy nawet taternikiem, ale zwykłym letnim turystą, jednakże jak idę w góry to zawsze jestem przygotowany że będzie ciepło, zimno, sucho, mokro. Idąc na Babią latem wiadomo że będzie wiało a na górze będzie z 10 stopni zimniej niż na dole. Więc do cholery czego oni się spodziewali próbując podejścia zimą, że wiosna nagle przyjdzie; podobno to byli wytrawni turyści. Dodatkowo część grupy poszła Percią Akademicką - gratuluję odwagi połączonej z brakiem wyobraźni.
    Zaryzykowali i dostali po uszach, stąd określenie, że skruszeli, a swoją drogą dobrze że się skończyło jak się skończyło a nie tragicznie.
    Sorry, trochę może mnie poniosło. Do nikogo tego nie odnoszę osobiście
    Pozdrawiam
    Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
    Jark7
    było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez piramida
      Zamieszczone przez kazik4x4
      Bo buzerach byście ich tylko połaskotali) Crossowiec jest lepiej ubrany niz hokeista a jak by komus wyj...l z daszka to by krew zalała.
      Myślę że dobry low kick w kolano zrobiłby robotę :wink:
      O ile by sie najpierw czyms takim kopa w piszczel nie dostało

Niedziela po południu na Za Rabiu (Zarabiu??) w Myślenicach=ca. 120-150 motocrossowców podsumowujących weekend.

Dlaczego toleruję crossowców? Bo oni robią najmniejsze szkody w terenie.
      Qadowcy to wściekle psy co im ternówka za słabo po krzaczorach jeździ.

[ Dodano: Wto 24 Sty, 12 21:52 ]
      Jark7, bladzić jest rzeczą ludzką. Jeden pobłądzi na forum , inny w górach szacun Jark7

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

kazik4x4, i inni...
        po prostu powinni rozdzielić trasy dla zmotoryzowanych od pieszych i rowerowych i wszyscy byli by szczęśliwi.
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Ja tam nic nie mam do "crosowców, kładowców, off roudowców" bo sam kiedys jezdziłem weekendowo w off roudzie ale rozpierdala mnie bezmyslność kutasów co im się wydaję że są kozakami, ile to razy spotkałem sie z wieśniakami co łamali drzewka terenówkami czy ryli pola i zagajniki :!: Tacy to powinni zostać dojechani i pociągnieci do odpowiedzialnosci za swoje czyny :!:
          W cale się nie dziwie że miejscwi rozkłdają stalowe linki pomiędzy drzewami co by trochę tych kozaków poupierdalać :evil:

[ Dodano: Sro 25 Sty, 12 08:27 ]
          Z resztą co tu gadać, przykład, lezymy na plazy w Chorwacji, wszędzie czysto i przytulnie, nie daleko nas przyjechała grupka ludzi na motocyklach, rozbili sie na plaży, piwko, jedno, drugie.... po chwili jeb, butelki w krzaki :!:
          I co się okazało? Polaczki przyjechały na urlop :!:
          Więc czego tutaj wymagać od rodaków którzy wszędzie bydło zrobią :!:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• trooper
            Rider
            • 2011
            • 525
            • Octavia III combi (5E5)
            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Z resztą co tu gadać, przykład, lezymy na plazy w Chorwacji, wszędzie czysto i przytulnie, nie daleko nas przyjechała grupka ludzi na motocyklach, rozbili sie na plaży, piwko, jedno, drugie.... po chwili jeb, butelki w krzaki :!:
            I co się okazało? Polaczki przyjechały na urlop :!:
            Więc czego tutaj wymagać od rodaków którzy wszędzie bydło zrobią :!:
            Co tu dużo gadać, w tamtym roku wybrałem się na rysy od słowackiej strony, w rejonie Chaty pod Rysami w kilku miejscach śmietniska puszek, oczywiście po naszym krajowym piwsku Nic tylko takie małe flagi na każdej stawiać. Dodam iż na całej reszcie szlaku czyściutko, nawet chusteczki nie było wyrzuconej.
            Moja Balbina

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14885
              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez trooper
              w tamtym roku wybrałem się na rysy od słowackiej strony
              fajna wycieczka, byłem parenaście lat temu z żoną. W sierpniu powyżej chaty (jeszcze wtedy starej - przed lawiną) w sierpniu sypał śnieg

Jeszcze (jak młody podrośnie) chętnie bym tam podreptał :P

O ile wiek pozwoli :wink:
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez ruwado
                Zamieszczone przez trooper
                w tamtym roku wybrałem się na rysy od słowackiej strony
                fajna wycieczka, byłem parenaście lat temu z żoną. W sierpniu powyżej chaty (jeszcze wtedy starej - przed lawiną) w sierpniu sypał śnieg
                Czerwiec 2004r. Kościelisko k/Zakopanego - w nocy spadło ok-8-10cm śniegu

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14885
                  • Octavia IV (NX3)

kazik4x4, aleś wspomnienia przytoczył....

Dawniej tylko górskie szlaki.... poezja. Tatry, Alpy ...

Teraz .... "młody" i tylko plaża... plaża... plaża.....

Albo Bałtyk, albo Adriatyk :? Może to i fajne i egzotyczne, ale to nie to.
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

kazik4x4, aleś wspomnienia przytoczył....

Dawniej tylko górskie szlaki.... poezja. Tatry, Alpy ...

Teraz .... "młody" i tylko plaża... plaża... plaża.....

Albo Bałtyk, albo Adriatyk :? Może to i fajne i egzotyczne, ale to nie to.
                    A mnie ciągnie równo w góry i nad morze.

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14885
                      • Octavia IV (NX3)

Co prawda po ponad 20 latach - przypomniałem sobie zalety pluskania sie w morzu (i w Bałtyku i w Adriatyku), jednak krajobrazy tatrzańskie... chyba są silniejsze.

Na plaży spędzę 1, 2 dni i zaczyna mi sie nudzić. W górach mogę chodzić w to samo miejsce .... któryś raz. Zawsze jest inaczej
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• trooper
                        Rider
                        • 2011
                        • 525
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Jeszcze (jak młody podrośnie) chętnie bym tam podreptał :P

O ile wiek pozwoli :wink:
                        Fajna fajna, dasz radę, ja byłem z ojcem, łyknęliśmy bez problemów

Wracając do off roadowców, w sobotę przed obiadkiem postanowiłem wyskoczyć na chwilę na górkę niedaleko mnie, i tu taki widok:

W niedzielę natomiast 200 m wcześniej, na tym samym szlaku próbowaliśmy wypchnąć malucha dosłownie zapadł się w śniegu, ludzie mają fantazję
                        a śnieg na szlaku zryty jest tak że się ledwo chodzi
                        Moja Balbina

Komentarz

Pracuję...