Protest paliwowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez sosna1
    Big, może i forma nie jest rewelacyjna,ale od czegoś trzeba zacząć
    Pytanie tylko po co zaczynać od czegoś co kłuci się ze zdrowym rozsądkiem ?? No jakim cudem chcesz zmusić koncerny do obniżenia cen paliw poprzez .... kupowanie paliw na stacjach tych koncernów ??!! Albo jak chcesz zmusić rząd do reakcji i zmniejszenia stawki akcyzy na paliwa za pomocą .... kupowania tego paliwa ?!
    Protestowac też trzeba umieć. Protestujmy, ale tak żeby to coś dało, a nie tylko po to żeby protestować
    Jedynym co może się przyczynić do spadku cen paliw jest .... spadek zapotrzebowania na te paliwa, czyli mówiąc wprost odstawienie aut na kołki na ten np. tydzień czasu. Jeśli spada popyt na jakis produkt, spada także jego cena. Przecież to dziecinnie proste.
    Czarny Elegance

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piernik, jak ja bym podjechał do centrum handlowego albo dużego sklepu i zostawił rower, to obstawiam że po 5min nie było by po co wracać :diabelski_usmiech
      wolę nie ryzykować 5-ciu koła :lol:

Komentarz

• aro_40
        RS
        • 2007
        • 1529
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
        No jakim cudem chcesz zmusić koncerny do obniżenia cen paliw poprzez .... kupowanie paliw na stacjach tych koncernów ??!! Albo jak chcesz zmusić rząd do reakcji i zmniejszenia stawki akcyzy na paliwa za pomocą .... kupowania tego paliwa ?!
        tak się głupio składa, że Rząd i koncerny paliwowe to jedno i to samo. Wszystkie stacje, bez względuy czy to BP, SHELL, Lukoil, itp zakupują w Orlenie lub Lotosie, a te nadal pozostają w rękach Rządu

Jesli mieszkasz w miescie, to możesz dojechać do pracy komunkacją miejską. Ja mieszkam poza miastem i dojazd do Wawki dla dwóch osób nawet najtańsza formą komunikacji nie opłaca mi się w porównaniu z autkiem, że nie wspomnę już o czasie 2 czy 3 krotnie dłuższym
        If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• ziutsane
          RS
          • 2007
          • 2376

Zamieszczone przez Zorr
          kiedyś za 250zł w hipermarkecie wywoziłem pełny wózek produktów, teraz nawet nie połowę wózka
          Za 2 wózki żarcia i jakieś tam rzeczy chemiczne zapłaciłem ostatnio 1000 zł i zrobiłem o tak : :shock:

Co do cen paliw, to na lato kupuje rower. To będzie moja jednoosobowa forma protestu. Mam 8 km do pracy. Wyjdzie mi na zdrowie, ale nie w zimie.
          Radio: C90r+XDP210EQ
          Kable:Opt,Skyline,50 mm
          Wzm:XES M1+FP 1.800
          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ziutsane, jak zaczniesz latem, do tego trochę więcej niż te 8km do pracy, to i zimą dasz radę bez problemu
            Ja nawet zima jeżdżę, co prawda kawałek ale wsiadam i jadę :szeroki_usmiech
            Do tego przed chwilą wróciłem z biegania
            Kto normalny biga w śnieg i pizgający wiatr :lol: :?:

Ale ostatnio zauważyłem że wieczorem dużo mniej samochodów po mojej okolicy jeździ

Komentarz

• TomekRs
              RS
              • 2011
              • 1670

co po obnizce np 40gr? By to normalnie jakos funkcjonowalo paliwo powinno minimum wrocic do poziomu 5zl a najlepiej 4-4,50zl i nie wiecej

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

Ja tam na strychu sobie pizgam ciężarami ostatnio Temperaturka jak na zewnątrz
                Radio: C90r+XDP210EQ
                Kable:Opt,Skyline,50 mm
                Wzm:XES M1+FP 1.800
                Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4720
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez octaviars1
                  co po obnizce np 40gr? By to normalnie jakos funkcjonowalo paliwo powinno minimum wrocic do poziomu 5zl a najlepiej 4-4,50zl i nie wiecej
                  Dokładnie :!:
                  Nikt nie mówi i nie rząda aby cena bezyny równała się 2zł.
                  Wystarczy przedział 4,5zł.-5zł
                  W przypadku ON 4zł-4,5zł
                  W przypadku LPG 2zł-2,5zł.

Wtedy powiedziałbym że jest NORMALNOŚĆ na którą jestem sie w stanie zgodzić, bo taka normalnośc jeszcze nie dawno była, dopóki feraina w garniaczach nie zaczeła szukac kasy w paliwach. Fakt że fajnie by było gdyby było jeszcze taniej, ale powyższe ceny dla paliw byłbym w stanie zaakceptować...nawet z lekkim uśmiechem ulgi na ustach. Nie proszę o więcej...

Niestety to co jest teraz, to nie jest normalność tylko popierd..eństwo i dlatego Polak musi sie zacząc stawiać, ale zdecydowanie i z charyzmą, a nie jakimś tam spowalnianiem na drodze czy tankowaniem za 2zł.

Zamieszczone przez sosna1
                  Big, może i forma nie jest rewelacyjna,ale od czegoś trzeba zacząć a nie tylko stękać jak się spotka jeden z drugim.
                  Toć to nawet na początek za słabe jest. Trzeba pięścią w stół :!: Szablą do boju :!: ...a nie prowadzić zabawy rodem z piaskownicy za kierownicą i prowadzić pogaduchy na CB "jak to my się społeczenstwu przysłużamy" :roll:
                  Otóż protestanci...nie przysłużacie się, tylko kładziecie kłody pod nogi innym, takim samym jak wy. Miejsca w książakach o historii napewno wam za to nie poświęcą.
                  Artur

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Prawda jest taka, że oprócz proponowanego tutaj protestu tygodniowych postoi, trzeba zabrać się za wieśniaków z Wiejskiej. Najpierw najazd komunikacją miejską i blokada rządowych fur. Podjazd pod drzwi pasażera taczką i propozycja darmowej ekologicznej przejażdżki na sianku z widłami nad głową. :lol:
                    Może w końcu ten cały burdel z Rudym, Kartoflem, Oszołomem (Macie...), Ćpunem, Komuchem i Cyborgiem weźmie pod uwagę to, że skoro naród dał, to naród może zrobić też z dupy jesień średniowiecza. :twisted:
                    A patrząc na to co się dzieje, brak pracy, coraz większe koszty życia i zalążki protestów, to na Euro ten kram może tak popłynąć, że Rudy na salonach w Europie bez worka na głowie się nie pokarze.
                    TIK TAK, TIK TAK, TIK TAK bomba zaczęła tykać pytanie tylko kiedy wybuchnie.
                    Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem ten rząd do końca kadencji nie dotrwa. Pytanie tylko co dalej, nikt tam nie jest wart zainteresowania.
                    Brak sensownych propozycji reform, ustaw czegokolwiek. Wszystko to puste obietnice, kreatywna księgowość i statystyki przedstawiane na ich modłę (np. najtańsze paliwo w Europie :lol: ).
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4720
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Udesky
                      Prawda jest taka, że oprócz proponowanego tutaj protestu tygodniowych postoi, trzeba zabrać się za wieśniaków z Wiejskiej. (...)
                      Brak sensownych propozycji reform, ustaw czegokolwiek. Wszystko to puste obietnice, kreatywna księgowość i statystyki przedstawiane na ich modłę (np. najtańsze paliwo w Europie :lol: ).
                      Ceny paliw swoja drogą, ale szczyt obecnie rzadzącej ekipy wywaliłbym pod trybunał stanu i skarcił możliwie jak najsurowiej.

Jakies trzy grosze w dół? Przez ostatnie kilka miesięcy podwyższyli cenę o 1,50zł więc niech szorują z taką łaską :!:
                      Artur

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

...
                        i tylko z tym się zgodzę... potrzebne są
                        - reforma administracji w tym redukcja etatów, odpowiedzialność urzędników
                        - reforma emerytur/rent w tym likwidacja KRUSu
                        - reforma służby zdrowia w tym likwidacja dopłat do leków (na rzecz wyższych emerytur)
                        - podniesienie płacy minimalnej
                        - "przegląd" spółek Skarbu Państwa, wespół-inwestycje Państwa
                        - temat "szara strefa" w zatrudnieniu, podatkach itd..

jak mnie wybierzecie i będę miał większość w parlamencie to się za to zabiorę ;-)
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
                          ...
                          i tylko z tym się zgodzę... potrzebne są
                          - reforma administracji w tym redukcja etatów, odpowiedzialność urzędników
                          - reforma emerytur/rent w tym likwidacja KRUSu
                          - reforma służby zdrowia w tym likwidacja dopłat do leków (na rzecz wyższych emerytur)
                          - podniesienie płacy minimalnej
                          - "przegląd" spółek Skarbu Państwa, wespół-inwestycje Państwa
                          - temat "szara strefa" w zatrudnieniu, podatkach itd..

jak mnie wybierzecie i będę miał większość w parlamencie to się za to zabiorę ;-)
                          do tego, opodatkować kler, reformę zus, uproszczenie zawiłych przepisów skarbowych i innych itp.

Kraków jest zadłużony a ostatnio wyczytałem w gazecie że magistrat wydał 11 milionów zł na projekt nowego gmachu który bagatelka ma kosztować prawie 230mln zł (18000m2), jest to kwota dwa razy większa niz budynki klasy A w centrum Warszawy :!:
                          Ja pierdole, na każdym kroku urzędasy robią co chcą z naszej kasy :!: Za takie przekręty od razu powinny łby polecieć :evil:
                          A na koniec roku wszystkie urzedasy dostały premię w wysokości prawie 2min zł :twisted:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

A oprócz tego to mnie irytuje, że w pracy mam płatny parking 40 zł na miesiąc... :diabelski_usmiech

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez natash
                              A oprócz tego to mnie irytuje, że w pracy mam płatny parking 40 zł na miesiąc... :diabelski_usmiech
                              to się ciesz że masz parking, bo większość nie ma a na krążenie w koło i mandaty pewnie więcej wydają

piramida - kwestie ZUSu umieściłem w emeryturach i rentach natomiast nowe budynki i inne efektywne wykorzystanie funduszy trochę zahacza o przegląd administracji, ale może faktycznie warto to wyodrębnić. ;-)
                              o Klerze zapomniałem.
                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piernik
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 975
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Cena paliwa, emerytury od 67 roku, podniesieni vatu na ubranka dziecięce (wiem że to wymóg UE ale jako młody ojciec wkurw mnie ogarnia straszny), do tego wzrosty cen na każdym innym kroku.....Tusk zacząć sobie trumnę strugać, ciekawe kiedy wbije ostatni gwóźdź....

Dziś w Lublinie super pogoda, słonecznie i z lekkim mrozem.....ale przyjemnie jechało się rowerem do pracy

Komentarz

• TomekRs
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 1670

Buraki z wiejskiej to powinni dostac nowe toury i starczy a nie na full wypasie superb jeszcze benzynowe 3.6 FSI no bo gdzie klekota zamontujemy, blee. Jak ci ludzie maja miec pojecie o tym co sie dzieje w kraju, skoro mowia tylko na kiedy i na jak dlugo potrzebuja samochod i maja podstawiony z kierowca lub bez, zatankowany do pelna + gratis karta na tankowanie za darmo. Tak jak z tymi ipadami.. musi byc od apple, zeby ustawy czytac na obradach..
                                  Nie ma co pisac i wywalac tutaj gorzkich zali. Bydzie druga grecja Bydzie rozpierdol.

Komentarz

• r2r
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4720
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Bydzie druga grecja Bydzie rozpierdol.
                                    Panowie "u góry" żyją w innej rzeczywistości i tego nie dostrzegają, im sie zdaje że wszystko jest OK, a 1300zł to kopa pieniędzy za którą można się świetnie urzadzić.

[ Dodano: Sro 25 Sty, 12 11:48 ]
                                    Zamieszczone przez Biszczu
                                    Buraki z wiejskiej to powinni dostac nowe toury
                                    :?: :?: :?: Toury :?: :?: :?:

Dacie :diabelski_usmiech
                                    Łady :!:

Samary...i to dwu-drzwiowe, żeby grubas musiał się nagimnastykować.
                                    Artur

Komentarz

• bzyq_74
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3467
                                      • Volkswagen
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez r2r
                                      Wystarczy przedział 4,5zł.-5zł
                                      W przypadku ON 4zł-4,5zł
                                      W przypadku LPG 2zł-2,5zł.
                                      Nie sądzę, aby takie ceny wróciły (może w euro za 10 lat) :diabelski_usmiech .
                                      Tym bardziej, że na Ukrainie paliwo już dochodzi w przeliczeniu do 4 zł, Białorusi 3,5 i Rosji 3 zł.
                                      W Rosji zawsze paliwo było /jest 2x tańsze niż u nas.
                                      Co mają powiedzieć biedniejsi od nas Albańczycy, Macedończycy czy Bułgarzy - u nich też paliwo w przedziale 5,5-6 zł. /l :roll:

A protesty nic nie dadzą. Politycy leją służbowe za służbową kasę i mają to w . Sami na siebie wzajemnie będziemy się wk... :klnie:, że stoimy w korku i dotrzemy do celu za późno.
                                      MARCIN
                                      Mój szkodnik

Komentarz

• maymer
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 839

Do przemieszczania pomiędzy biurami w Warszawie wystarczy bilet MPK :diabelski_usmiech Chociaż społeczeństwo coraz bardziej "kocha" rządzących więc nie wiem jakby się to dla nich skończyło :twisted:
                                        Co do samego protestu to oczywiście idea protestowania przeciw cenom paliw jest jak najbardziej słuszna. Ale blokowanie dróg? IMHO szkodzi to bardziej Nam kierowcą niż polityką, każdy będzie się tylko wkur*iał na zatory i tyle, a politycy albo zobaczą o tym jakiś reportaż w telewizji albo nie, a jak gdzieś będzie musiał się wybrać w zablokowane rejony oczywiście "służbowo" to wybierze helikopter. Protest, który może by coś zdziałał to zebranie tych protestujących aut z dróg zablokowanie okolic sejmu i taka pikieta kierowców, żeby żaden polityk wychodzący z sejmu nie mógł spokojnie wyjść nie trafiając na grupę pikietujących...chociaż taka wizja mogłaby się skończyć, ba na pewno by się skończyła interwencją Policji.

Komentarz

• natash
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2599

Same dojazdy do pracy tylko i wyłącznie to ok, 250 złotych, sieciówki miesięczne dla 2 osób to 180 złotych, komfort żaden :P, a dojechać i tak trzeba. Oczywiście nie liczę napraw i ubezpieczenia, bo wtedy wychodzi x3 sieciówki.

Ps. Protest jedyny słuszny to niestety rozwiązane siłowe na Wiejskiej, tak jak robią górnicy.

Komentarz

• maymer
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 839

Ps. Protest jedyny słuszny to niestety rozwiązane siłowe na Wiejskiej, tak jak robią górnicy.
                                            Tutaj w pełni się zgadzam. Rządzący mają chyba już obywateli na tyle głęboko w swoich dupach, że tylko takie rozwiązanie może coś zmienić.

Komentarz

• Udesky
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1692
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez maymer
                                              Tutaj w pełni się zgadzam. Rządzący mają chyba już obywateli na tyle głęboko w swoich dupach, że tylko takie rozwiązanie może coś zmienić.
                                              Wrzuciłem do innego tematu, którego to dotyczy, ale...
                                              W Polsce nie ma kryzysu.
                                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• r2r
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4720
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ps. Protest jedyny słuszny to niestety rozwiązane siłowe na Wiejskiej
                                                Jeszcze musi minąć trochę czasu. Świadomość polaków już sie budzi. To że władza nas dyma, było wiadomo od zawsze, ale rozmiary pazerstwa jakie ostatnio kierują rządzącymi, sprawiają że polski naród jest już chyba na granicy pierd...ięcia tego wszystkiego, chwycenia za dzidę i ustanowienia nowego ładu. Wystarczyłby jeden dzielny mąż, który podniósłby naród do czynu i ekipa rządząca miałaby naprawdę ciepło.

Moim zdaniem jeszcze trochę musi minąć, ceny paliw i zarobki muszą jeszcze troche bardziej dać nam po du..ie i na wiosnę, akurat wraz ze startem Euro, może się narobić takiego bigosu że Tusk jeszcze długo będzie musiał się rumienić ze wstydu, niczym Anioł w "Alternatywy 4", za swoich rodaków.
                                                Artur

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez r2r
                                                  Ps. Protest jedyny słuszny to niestety rozwiązane siłowe na Wiejskiej
                                                  Jeszcze musi minąć trochę czasu. Świadomość polaków już sie budzi. To że władza nas dyma, było wiadomo od zawsze, ale rozmiary pazerstwa jakie ostatnio kierują rządzącymi, sprawiają że polski naród jest już chyba na granicy pierd...ięcia tego wszystkiego, chwycenia za dzidę i ustanowienia nowego ładu. Wystarczyłby jeden dzielny mąż, który podniósłby naród do czynu i ekipa rządząca miałaby naprawdę ciepło.

Moim zdaniem jeszcze trochę musi minąć, ceny paliw i zarobki muszą jeszcze troche bardziej dać nam po du..ie i na wiosnę, akurat wraz ze startem Euro, może się narobić takiego bigosu że Tusk jeszcze długo będzie musiał się rumienić ze wstydu, niczym Anioł w "Alternatywy 4", za swoich rodaków.
                                                  jestem pierwszy do zadymy, na wiosnę piszę się jako przewodniczący podziemnej rady ocepkowej :diabelski_usmiech
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ahmed799
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 6871
                                                    • Ford

Ja od wczoraj zrobiłem protest wyjeździłem LPG do rezerwy w skodzie i przesiadłem sie na Focusa, który stał dwa miesiące w garażu zalany na 3/4 zbiornika. Tankowałem go ostatnio w połowie października W najbliższym czasie się nigdzie nie wybieram więc robiąc dziennie ok 15 km (odpadają weekendy), 40 litrów Pb starczy mi na długi czas :szeroki_usmiech

филип
                                                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

Pracuję...