Zrobi się na Euro blokady dróg, dojazdów na stadion, PKP i się odbije wesołym echem to w świecie.
Protest paliwowy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez natashZrobi się na Euro blokady dróg, dojazdów na stadion, PKP i się odbije wesołym echem to w świecie.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez natashZrobi się na Euro blokady dróg, dojazdów na stadion, PKP i się odbije wesołym echem to w świecie.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj z chorym dzieciakiem prawie godzinę sie turlałem po S8 w warszawie bo banda domorosłych rewolucjonistów ja blokowała :evil:
szlag mnie chciał trafić bo to największa głupota
moze pomysł słuszny ale do realizacji pod Sejmem KPRM itp a nie na zwykłej drodze
ilu z moznowładców stało w tym korku???
żaden bo wszyscy mają wolny weekend
stali w nim zwykli ludzie tacy jak ja których ten rząd olewa
a skutek???
maksymalne wkur....... częsci kierowców i zarobek stacji paliw
bo zamiast spalić np 0.5l ropy spaliłem 2l i też je będę musiał zatankować na stacji
zaczynam się cieszyć że po zmianie auta jestem jeszcze nie oklejony bo widziałem w tej kolumnie samochody z naklejkami OCPNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
dokładnie Udesky,
większość z nich wygladała na takich co nie tankują jeszcze za swoje
ciekawe czy odstawiliby auta na tydzień na kołkiNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
dla mnie cały ten protest to debilizm, bo:
1. komu zrobili krzywdę tym protestem? (bo na pewno nie rządowi i koncernom paliwowym)
2. jak każdy na stacji kupował dodatkowo kawkę i hot dogi to tylko im obroty wzrosły
3. postulaty, że paliwo powinno być po 4PLN jest są jak najbardziej słuszne tylko kto by je miał zrealizować? Żadna partia nie jest w stanie tego zrobić choćby obiecywała gruszki na wierzbie (ani pis ani palikoty i inne cuda). I konkretnie to jak powinny być zrealizowane?
a. akcyza jest na poziomie minimalnym z możliwych (wymuszone przez UE) - nie do ruszenia
b. VAT nie do ruszenia, bo paliwo musi mieć stawkę podstawową - nie do ruszenia
c. marża koncernów?
d. jakieś inne możliwości?
Komentarz
-
-
shado, w zupełności się z Tobą zgadzam
jedynymi poszkodowanymi jesteśmy my, zwykli kierowcy
bo nie dosyć że tracimy czas w korkach to jeszcze wiecej spalimy paliwa
i kółko sie zamykaNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, shado, myśli które wam towarzyszą skłoniły mnie własnie do podjęcia tego tematu. Ile jeszcze wody musi upłynąć, zanim ludzie zrozumieli że nie tędy droga? To ja mam czekac z dzieckiem do lekarza w korku (potem pewnie jeszcze drugie tyle w poczekalni u lekarza) bo jakiś cymbał protestuje???? Zamiast walnąć we władzę to nie...jeden drugiemu będzie utrudniał, co za niezjednoczony naród!Artur
Komentarz
-
-
nie ma chuja na obniżkę paliwa powiedzmy do tych 5zł/litr, nikt i nic tego nie jest wstanie dokonać, żadne protesty w tym nie pomogą aczkolwiek fajnie że ludzie próbują coś zdziałać.
Lepiej jak by tak zusem się zainteresować :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
shado, no ja właśnie też to poruszyłem w swoim poscie
ja nie mam nic do ludzi, ba, nawet jestem zadowolony że chcą o coś walczyć
ale trzeba przemyśleć swoje kroki
bo jak narazie cierpimy na tym my sami (kierowcy)
r2r, ja właśnie jechałem do lekarza
a spaliłem 3 razy tyle paliwa co zwykle
wieć gdzie tutaj sens???
rozumiem taki protest pod Sejmem albo KPRM
ale nie na głównych ulicach i tak już zatłoczonego miastaNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadodla mnie cały ten protest to debilizm, bo:
1. komu zrobili krzywdę tym protestem? (bo na pewno nie rządowi i koncernom paliwowym)
2. jak każdy na stacji kupował dodatkowo kawkę i hot dogi to tylko im obroty wzrosły
3. postulaty, że paliwo powinno być po 4PLN jest są jak najbardziej słuszne tylko kto by je miał zrealizować? Żadna partia nie jest w stanie tego zrobić choćby obiecywała gruszki na wierzbie (ani pis ani palikoty i inne cuda). I konkretnie to jak powinny być zrealizowane?
a. akcyza jest na poziomie minimalnym z możliwych (wymuszone przez UE) - nie do ruszenia
b. VAT nie do ruszenia, bo paliwo musi mieć stawkę podstawową - nie do ruszenia
c. marża koncernów?
d. jakieś inne możliwości?
Wyrównać zarobki z UE
Już niedługo, dzięki polskim władzom, które wprowadziły nas do Unii Europejskiej, a same też dolewają oliwy do ognia (bo przecież VAT mógłby być 15-procentowy, a opłata paliwowa nie istnieć), znowu aktualny będzie dowcip, że dresiarze na szybie zamiast naklejek Pioneer umieszczają napis „tankuję do pełna”, a na stacjach benzynowych pojawiają się promocje typu „do każdych 10 tankowań tuningowany Golf III gratis”.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomwawaProtestujący straszą euro i to im może się udać. Władze będą się bały wstydu.Artur
Komentarz
-
-
Teraz te groszowe obniżki są spowodowane umacnianiem się złotego w stosunku do euro i dolara.
Po prostu z racji niezadowolenia społecznego, koncerny zaczęły szybciej reagować.
Dotychczas zawsze było: "nie obniżamy bo mamy jeszcze zapasu droższego".
Tylko jak złoty się osłabiał to w momencie szły ceny paliw w górę e tedy już nie mieli zapasów tańszego? :lol:W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz