Trasa W-wa - Kraków

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • munio599
    Classic
    • 2009
    • 29

Trasa W-wa - Kraków

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
    ale teraz to ja Ci zrobie fotkę
    Twoje fotki są jedne z droższych
    munio
  • Jacomelli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 501

Trasa W-wa - Kraków

Hej,

Dziś wieczorkiem jadę do Krakowa (tradycyjnie 7). Samochodem nie byłem tam ponad pół roku.

Czy stali użytkownicy tej drogi mogą podpowiedzieć, gdzie czekają mnie niespodzianki - przebudowy, korki, wahadła etc. ?

No i jeszcze jedno - czy gdzieś na tej trasie nie daj Boże uruchomili odcinkowy pomiar prędkości? Jakieś specjalne miejsca gdzie można się spodziewać misiaków? (jadę bez CB)

Z góry dzięki

I przy okazji wsiego najlepszego w nowym roku- Dawno nie pisałem :P
    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jacomelli, Od Miechowa do Krakowa nie ma pomiarów odcinkowych. Misiaki Książa mogą stać w:
      -Cisia Wola na przystanku autobusowym
      -Antolka na wjeździe od strony Warszawy zaraz za lasem (kończą się dwa pasy, kończy się las i zaczyna się teren zabudowany.) lub w środku miejscowości.
      -Miechów - sporadycznie stoją w zasadzie wogóle.
      -Wileki Dół - czasami na skrzyżowaniu z przejściem dla pieszych stoją - ogr do 70.
      -Słomniki - stoją na wylocie w kierunku Krakowa po lewej stronie.
      -Wesoła - stoją na przystanku na skrzyżowaniu z odjazdem na Skałę - Ojców.
      -Widoma - stoją na wlocie do miejscowości koło przystanku lub na przeciwko niego.Teran zabudowany zaczyna się dużo wcześniej więc uważaj.
      -Bibice - jak skończą się serpentyny w Michałowicach i za jakieś 300m w dole po prawej stronie lubią stanąć.
      -Węgrzce - za światłami 200m jest łuk w prawo i potem w lewo. Po prawej stronie jest parking i wjazd do starej jednostki wojskowej i tam lubią się przyczaić.

Nieoznakowanych dawno nie widziałem, jeżeli jeżdżą to sporadycznie , auto Vectra C po liftowa ciemny granat sedan. Wszystkie radiowozy mają laserówki.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Jacomelli
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 501

Adam nie zdążyłem podziękować, bo sprawdzałem już w drodze na telefonie.

Przydało się W Słomnikach suszyli i to jadąc do Krakowa i z powrotem. Wiec pewnie parę punktów zaoszczędzone.
        Sporo fotoradarów jest ustawionych, ale chyba większość pusta. Oby :lol:

A tak na marginesie to odcinek z serpentynami jest mistrzowski Fajnie się jedzie, chociaż jak bardziej popada to pewnie jest tam wesoło
        Była: O1 2003 .19 TDI ASV
        Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

A tak na marginesie to odcinek z serpentynami jest mistrzowski Fajnie się jedzie, chociaż jak bardziej popada to pewnie jest tam wesoło
          Teraz serpentyny są w miarę bezpieczne i codziennie dojeżdżając do pracy do Krakowa czerpię przyjemność z jazdy nimi.

Zamieszczone przez Jacomelli
          Adam nie zdążyłem podziękować, bo sprawdzałem już w drodze na telefonie.
          Fajnie, że mogłem pomóż, jakby co to służę informacjami o tym odcinku.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...