tak seryjne a o co chodzi ?
Wycieraczka tył O2 kombi
Zwiń
X
-
Wycieraczka tył O2 kombi
Zakładam kolejny temat, bo żaden dotychczasowy chyba tego nie poruszał.
Czy to coś u mnie jest zjeb... z szybą, wycieraczką, ramieniem czy co, że wycieraczka tylna generalnie słabo zbiera, kiedy jest w pozycji pionowej, centralnie środkiem wycieraczki na środku szyby.
Było stare pióro, wymieniłem na nowe, sądząc, że po prostu stare się już skończyło, a tu zonk. Na nowym trochę lepiej, ale problem nie zniknął.
Czy Wy inni właściciele O2 w kombi macie podobnie czy tylko cosik mi się tak dzieje?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
-
-
Mam to samo - przy ori wycieraczce. W centralnej części szyby, gdy wycieraczka znajduje się w pozycji pionowej, nie zbiera dobrze wody, tylko zostawia "mokrą plamę". Też myślałem, aby na wiosnę wymienić pióro, chociaż zdziwiło mnie, że wycieraczka (używana bardzo sporadycznie) zużyła się po pół roku...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
kazik4x4, teraz kupiłem jakiegoś Bosha (może taki http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../40/2093754042 ).
Maru 123, zmieniałem jeszcze sporo przed mrozami i było trochę tylko lepiej.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
U mnie ostatnio coś takiego się zdarzało, ale... z przodu. Co prawda moje wycieraczki mają prawie 2 lata, ale ogólnie rzecz biorąc radzą sobie zupełnie dobrze. Tyle że, jak się okazuje, to co piszą o "płaskich" wycieraczkach, że nie zamarzają, to tylko częściowo prawda. Tzn. może i sama wycieraczka nie zamarznie, ale przy takim mrozie (a nawet i mniejszym) potrafi się zebrać lód głęboko pod gumą i całość robi się naprawdę sztywna. Dlatego teraz zawsze przed jazdą odchylam ramiona wycieraczek i odginam pióra, tak do wyprostowania. Potem już zbierają elegancko. Spróbuj tego samego z tyłu, a do tego jeszcze mokra szmatka i wymyć spod wszystkich "listków" gumy wszelki szajs - tzn. odginając mocno gumę najpierw w jedną stronę, potem w drugą. Potrafi naprawdę pomóc.:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
winni77, Możesz podac coś bliżej bo nie wiem co robić.Założona oryginalna skodowska płaska i na środku szyby 10cm nie starte.Jak samochód był nowy było super,gdzieś po roku zaczeło trochę zostawiać i tak z wiekiem coraz gorzej .Tak przejezdziłem ponad rok. Po wymianie jest tak samo.Jak zatrzymam wycieraczkę w pozycji pionowej widać że dotyka tylko końcami środek jest w powietrzu 1-2 mm..Octa 2 kombi
Komentarz
-
-
Pisałem już na ten temat
jak miałem nowe autko aso zrobiło doktorat na ten temat w mojej skodzie
w fl-kach wsadzana jest żle wyprofilowana szyba jednak skoda nie chciała się do tego przyznać bo kroiła by sie duża akcja serwisowa. Nie walczcie z tym bo to nic nie da zmiana wycieraczki pomaga na krótki okres. Jedynie wymiana szybki na nowa daje rade.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RABINPisałem już na ten temat
jak miałem nowe autko aso zrobiło doktorat na ten temat w mojej skodzie
w fl-kach wsadzana jest żle wyprofilowana szyba jednak skoda nie chciała się do tego przyznać bo kroiła by sie duża akcja serwisowa. Nie walczcie z tym bo to nic nie da zmiana wycieraczki pomaga na krótki okres. Jedynie wymiana szybki na nowa daje rade.
Komentarz
-
-
andrzej1962, jak byłem drugi czy trzeci raz z tą wycieraczką w ASO to stało autko przd FL i miało dokładnie ten sam problem.
Wycieraczka jak jest nowa to u mnie zbiera jak należy a po kilku miesiącach problem powraca, jak są mrozy to nawet przy nowej gumce zostaje pośroduky szyby niestarte jajo :shock:
Ktos zawalił z krzywizną szyby bo jakby wycieraczka nie zbierała na całej długości to rozumiem ale tu jest problem w samym środuku szyby.
Komentarz
-
-
Niestety wycieraczka z tylu to kicha i trzeba z tym zyc. Oby zima byla krotka to i wycieraczka nie bedzie tak przeszkadzalaobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piterwa69winni77, Możesz podac coś bliżej bo nie wiem co robić.Założona oryginalna skodowska płaska i na środku szyby 10cm nie starte.Jak samochód był nowy było super,gdzieś po roku zaczeło trochę zostawiać i tak z wiekiem coraz gorzej .Tak przejezdziłem ponad rok. Po wymianie jest tak samo.Jak zatrzymam wycieraczkę w pozycji pionowej widać że dotyka tylko końcami środek jest w powietrzu 1-2 mm..Octa 2 kombi
Komentarz
-
-
Dopiszę się i ja :wink: Po około 6 miesiącach użytkowania Octavii też zauważyłem, że tylna wycieraczka nie zbiera środka na szybie, miałem ją wymienić, ale co byłem w ASO to zapominałem kupić. Widząc teraz wasze wpisy to nie ma sensu w kombi wymieniać tylnej wycieraczki jeśli tylko środka nie zbiera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No i zmieniłem ramię do wycieraczki i teraz pięknie zbiera i to na piórze które niedługo kończy 5 lat.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
u mnie ten sam problem i raczej to coś z szybą :?
testowane chyba wszystkie wycieraczki ori,srori i inne cuda i pomogła dopiero manualna ingerencja w blaszki i gumy od pióra - choć i tak nie jest tak jakbym chciał :diabelski_usmiech
Ten sam problem (ale tylko przy jakimś syfie na jezdni, bo przy zwykłym deszczu wszystko OK)
mam z wycieraczką pasażera (całe szczęście, że prawie tam nie siadam :P)
źle zbiera mniej więcej w 3/4 wycieraczki i tylko jakieś 10 cm od dolnego jej poziomu :?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No i zmieniłem ramię do wycieraczki i teraz pięknie zbiera i to na piórze które niedługo kończy 5 lat.
Komentarz
-
Komentarz