No i zmieniłem ramię do wycieraczki i teraz pięknie zbiera i to na piórze które niedługo kończy 5 lat.
Tzn.? Kupiłeś oryginał z ASO, czy podróbkę z Alledrogo ? Czyżby tylne pióra tak się odkształcały z jakiegoś powodu...?
Ramię kupiłem w ASO, chciałem mieć pewność że będzie działać, a nie to bym reklamował.
Podobno oryginały z tego czasu jak kupiłem auto (2009) miały wadę fabryczną, że nie dociskały dobrze wycieraczki.
[ Dodano: Wto 11 Mar, 14 06:11 ]
Zamieszczone przez andrzej1962
Zamieszczone przez aBencjusz
Czy po prostu mocniej ciągnąć ?
Chyba najlepszym pomysłem będzie jakiś ściągacz, bo ramię osadzone jest na stożku wieloklinowym.
Dokładnie, ja użyłem też jakiejś dźwigni i dodam że mocno się namordowałem.
Wycieraczka i u mnie naprawiona :szeroki_usmiech , zakupione zostało nowe ramie 1Z9955707.
U mnie dodatkowym problemem mogło być pękniecie plastiku na "wierzchołku" ramienia, przy mocowaniu. W związku z tym ściągaczem udało się ściągnąć tylko plastik, aluminiowy pierścień się ostał.
Konieczne było wyjęcie silnika i nacięcie szlifierką.
andrzej1962, nie takie straszne. Wiekszosc wycieraczek tylnych jest teraz tak zaprojektowana. Zawsze mozesz uzyc pilki recznej. Aha ten pierscien ktory zostaje na trzpniu silnika jest przewaznie aluminiowy wiec nie jest tak strasznie jak myslisz
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Komentarz