Jakby brakowało masy to by np ikony na tablicy solidnie przygasaly podczas proby zapalania
Jakie auto pod LPG
Zwiń
X
-
Citroeny C1, C2, C3, C4, C5, Pyziki 407, 307, 206, tam bezpośredni wtrysk pojawił się w C5 2.0HPI(mk1), a reszta to dopiero niedawno 1.6THP.
Hondy Accord 2.0i 155KM czy 2.4, zaraz może się zacząć dyskusja czy do V-tec to lpg i tak dalej, na forum accorda było, że się da tylko dobrze założyć i dać reduktor odpowiednio większej mocy, żeby nie łapał checka przy włączaniu się v-tec'a.
Mazda 3 1.6, 2.0 i Mazda 6 w obu przypadkach odpada 2.3T bo ma bezpośredni wtrysk.
A4 model b7 1.8T 163KM (mój faworyt), A6 model c6 2.4i.
Tak mniej więcej w skrócie, pewnie coś pominąłem
Komentarz
-
-
Możesz też zagazować każdą Toyotę Corollę i Avensis z silnikiem VVTi (1.4, 1.6, 1.8) - "urban legend" mówi co prawda, że nie można, ale to oczywista nieprawda. Silniki te z uwagi na swoją budowę (delikatna aluminiowa głowica i regulacja "mechaniczna" zaworów) wymagają nieco więcej troski podczas eksploatacji na LPG, ale z pewnością nie są to silniki "niegazowalne". Ale na instalację LPG trzeba przyszykować (według ofert, które sam dostawałem) przynajmniej 2.800-3.000zł - poprostu VVTi MUSI mieć naprawdę dobrą instalację zeby nie sprawiać problemów.
Komentarz
-
-
Instalacja elektronika + wtryski (bardzo dobre) + reduktor + butla w kolo + wielozawor to jakies 1600-1800zl. Do tego akcesoria montazowe i robota gazownika. No i placebo w postaci lubryfikacji (jakos nie slyszalem, zeby ktos doswiadczalnie potwierdzil plusy tego rozwiazania, ale BRC zaleca montaz przykladowo do takiego 1.3VVTi w Yarisie.
Komentarz
-
-
Maicroft, właśnie BRC Sequent 24 Light z wlewem w miejscu wlewu paliwa za 2.800zł zaproponował mi www.egp.pl (ale dokładny opis instalacji gdzieś mi się zawieruszył). Dodatkowo w tej cenie coś na zasadzie "assistance" umożliwiające naprawe gwarancyjną w każdym warsztacie zajmujacym sie BRC oraz ubezpieczenie od zniszczeń spowodowanych instalacją. Kolega z forum OCP zajmujący się montażem LPG zaproponował minimalnie niższą cenę. Z kolei polecany na forum Avensisa zakład w Warszawie przy trasie toruńskiej chciał za instalację 3000zł.
Aha, to są ceny sprzed około 6-8 miesięcy, być moze teraz jest drozej...
Komentarz
-
Komentarz