Octavia w grze komputerowej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chomczyk
    Classic
    • 2010
    • 22

Zamieszczone przez Yarek
    wczoraj jeździłem pół dnia Civiciem 4D 1.8 i powiem Ci, że naprawdę nie trzeba się wysilać, żeby w mieście osiągnąć spalanie >10 litrów
    no mówię właśnie, te 14 mam wrażenie bez łachy robię
  • komoornik
    Ambiente
    • 2008
    • 150

Czy znacie jakąś grę w której można sobie pojeździć O2, najlepiej po FL ?

Wiem, że są modele O2 przed FL do GTA San Andreas

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

Heh, taka gra jest i sie nazywa "Idę do salonu ponegocjowac cenę nowej o2". Zawsze dają pojeździć. Co prawda pipowatą 1.4 ale zawsze. :diabelski_usmiech

Sie nie mogłem powstrzymać...
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• komoornik
        Ambiente
        • 2008
        • 150

W tą grę już akurat grałem i jeździłem trzy razy

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

tak się łudzę że ,może kiedyś wrzucą octavię II do GT5 czesto bym sobie nią latał
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Puchacz
            Moderator
            S_OCP Member
            • 2004
            • 1192
            • Superb III (3V3)

BADYL, popieram, chetnie bym polatal dłubniętym O2 RS po torze...
            Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Puchacz, zalogowany jesteś na online?Ścigasz się troszkę z wiarą?

Komentarz

• Puchacz
                Moderator
                S_OCP Member
                • 2004
                • 1192
                • Superb III (3V3)

BADYL, nie, nie mam kierownicy i podstawki, z reszta nie bardzo tez miejsca zeby to wszystko skladowac. GT5 rozwija skrzydla dopiero z dobra kierownica. Troche pogralem, ale potem bez kiery to juz nie to samo.
                Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• zepter00
                  RS
                  • 2008
                  • 2304

Symulator samochodów wyścigowych czy rajdowych nie ma sensy bez kierownicy... Chcecie zobaczyć co to prawdziwy symulator to sprawdźcie grę Richard Burns Rally i tysiące dodatków do tej kultowej gry, genialna fizyka i możliwość dokonywania zmian w ustawieniach: zawieszenia (długość i twardość sprężyn głównych i pomocniczych) amortyzatorów (ściskanie, rozprężanie, szybkie ściskanie, graniczna prędkość ściskania) geometria (wszystkie parametry można regulować) sztywność stabilizatorów przedniego i tylnego. dyferencjały ( można mapować w zależności od prędkości, otwarcia przepustnicy i hamowania, można ustalać dopuszczalne momenty na poszczególnych dyferencjałach i zblokowanie. Można ustalać uwolnienie centralnego dyferencjału podczas użycia hamulca ręcznego, można ustawiać siłę hamowania na poszczególne osie, można regulować ciśnienie we wszystkich kołach, można wybierać przełożenia w skrzyni biegów. W trybie mistrzostw mamy do dyspozycji 3-4 rodzaje opon szutrowych, 3 asfaltowych i wąską oponę kolcowaną na śnieg. Właściwe ustawienia na dany odcinek zmieniają szybki ale nerwowy, podskakujący samochód rajdowy w jeszcze szybszy dobrze wybierający nierówności i super wchodzący w zakręty rewelacyjny wóz, którym można przyciąć zakręt i pojechać po sporych nierównościach z V 160-170 km/h a na prostej w zależności od długości skrzyni do 220 km/h ale trzeba uważać ponieważ w grze można ustawić 4 poziomy realizmu uszkodzeń, można uszkodzić skrzynię biegów, sprzęgło, miskę olejową, układ chłodzenia, zawieszenie, karoserię (części pogięte i urywane) a nawet rozładować akumulator. W dodatkach można ściągnąć wszystkie samochody rajdowe, tak jest wszystkie, ( w tym kilkanaście modeli Skody włącznie z Falicją kit car, Octavią WRC i Fabią WRC - wszystkie specyfikacje rocznikowe) ostatnio ściągnąłem nawet Golfa IV TDI :diabelski_usmiech

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HOAmlobgckk[/youtube]
                  Powtórka przejazdu 3 OS rajdu Wielkiej Brytanii Octavią WRC EVO II
                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VTr_ucXzwtc[/youtube]

Powiem tylko, ze Octavii WRC nie było w oryginalnym wydaniu RBR, ale jej model został zrobiony przez czeskich fanów tej gry, grafików i programistów... na podstawie udostępnionych przez FIA specyfikacji.... podobnie zresztą jak i wszystkie inne samochody.
                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• komoornik
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 150

A tymczasem ktoś stworzył Octavię Scout do GTA San Andreas, a ktoś inny przeportował ten model go GTA 4

Komentarz

• zepter00
                      RS
                      • 2008
                      • 2304

No ale te gry nie mają nic wspólnego z symulatorem
                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• TurboSkodaFilip
                        Drive
                        • 2010
                        • 60

Tak, na komputery jest rFactor. Jest to symulacja, w której można ustawiać masę rzeczy i jest Skoda Octavia a nawet jest Puchar Skoda Octavia :P Oczywiście aby w to zagrać trzeba ściągać mody, których jest bardzo dużo.

Niestety gra jest niedostępna w Polsce, więc pozostaje kupić za granicą, na allegro, lub ściągnąć...

A tu macie link do moda Skoda Octavia Cup

Komentarz

• Sev
                          L&K
                          • 2007
                          • 1295

Lada chwila będzie dostępny rFactor 2. W końcu.

A rF można kupić przez internet.

Ech jeździło się kiedyś 2h wyścigi online w FIA GT pod GTR'em i rF, to były czasy 2006-2008r. Potem zostałem szczęśliwym tatusiem i skończyła się kariera online

A SOC (skoda octavia cup) na rF było regularnie upalane przez Mateusza Lisowskiego vel. portiglo na simracing.pl jako treningi przed GP. Z jakim efektem? Wiadomo
                          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• TurboSkodaFilip
                            Drive
                            • 2010
                            • 60

Jeśli już teraz wykupi się pełną wersję rFactora 2 (Na jeden rok 44 $, dożywotnio 85 $), to można ściągnąć betę (waży około 500 MB i jest tylko głównym kodem, do którego dogrywa się to na co ma się ochotę) i już się nim cieszyć. Najprawdopodobniej już powstały/powstają mody od czeskich zapaleńców. :P Co najlepsze rFactor 2 jest dostępny (lub będzie) także na Xbox'a 360 i Playstation 3 (Tak przynajmniej twierdzi CD-Action). Co mi akurat pasuję, bo zestaw Xbox 360 + kierownica + duży ekran + wygodny fotel = wygoda i czysta radość z gry :diabelski_usmiech

Oczywiście jak ktoś z Was zna się trochę na tworzeniu modów to w grze jest tryb "Developer" (podobno prosty w obsłudze), w którym można je tworzyć

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2396
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Sev, no i pieknie
                              Zamieszczone przez Sev
                              Lada chwila będzie dostępny rFactor 2. W końcu.
                              mam nadzieję że wyjdzie na ps3...tylko czy w tej "2" będzie również dostępny puchar octavi :?:

Komentarz

• TurboSkodaFilip
                                Drive
                                • 2010
                                • 60

Pewnie będą mody ale... płatne... W końcu to konsole a nie pecety...

Komentarz

Pracuję...