1,4TSI miażdży

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez leszekmw
    nawet jakiś pusty tir ostatnio
    Pusty Tir potrafi zrobić wiatrak z osobówki oj potrafi a sam ciągnik to już szok.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• zwolin
      Rider
      • 2010
      • 656

szkoda, nie strasz
      w zanadrzu jest jeszcze porównanie 1.4 16v vs 200konna beemka (podobno nie widać róznicy) i porównanie wyposażenia ww toura z jakimś wypaśnym volvo (ponoć volvo nie warte tej kasy).

Ma ktoś jakąś sprawdzoną maść na zajady ??? :szeroki_usmiech
      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
      O II Tour Combi 1.6
      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

Zamieszczone przez zwolin
        Ma ktoś jakąś sprawdzoną maść na zajady ??? :szeroki_usmiech
        tak :!:

maść końska
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Zamieszczone przez LUKI
          maść końska
          kurewsko piecze

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

Tormentiol,Bevita i Masc Cynkowa , witaminy grupy B, Lips w tabletkach, najlepiej do lekarza sie wybrac to przepisze cos konkretnego.

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

octaviars1, jesteś z branży?
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

AdamB, poniekąd prawda, bo power jest, ale jest jeszcze problem zmiany biegów, których jest więcej niż w osobówce, i trzeba je częściej machać.

Komentarz

• zwolin
                  Rider
                  • 2010
                  • 656

octaviars1, dzięki, ale to ironia była :lol:

No bo jak inaczej odnieść się do kolejnego tematu "a moja jest najmojsza" który kończy się odwieczną dyskusją na temat "a mój dyzel to objeżdża wszystkie benzyny" w odpowiedzi na co pojawia się temat "a moja benzyna to objeżdża wszystkie dyzle". Jak skonfrontować to z mocami wspomnianych samochodów to robi się naprawdę zabawnie. Najbardziej podoba mi się dyskusja o obrotach. Każdy posiadacz benzyny powinien mieć karteczkę jakich obrotów ma nie przekraczać, bo inczej wyścig z dieslem robi się nieuczciwy.
                  Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                  O II Tour Combi 1.6
                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• ary
                    Rider
                    • 2011
                    • 634

Zamieszczone przez zwolin
                    Każdy posiadacz benzyny powinien mieć karteczkę jakich obrotów ma nie przekraczać, bo inczej wyścig z dieslem robi się nieuczciwy.
                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

LUKI-nie , ale przechodzilem juz te rozne dziadostwa. Niestety wiekszosc aptektowych bezreceptowcow to zwykly szajs. Lekarz przepisze i w tydzien minie.

Komentarz

• Zamieszczone przez octaviars1
                        LUKI-nie , ale przechodzilem juz te rozne dziadostwa. Niestety wiekszosc aptektowych bezreceptowcow to zwykly szajs. Lekarz przepisze i w tydzien minie.
                        male OT sie zrobilo to dorzuce piec groszy, ja zawsze na takie chujostwa uzywam plynu SONOL, zajebiscie wysusza

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

ktos ostatnio pisal, ze rzadko przekraca 3tys obrotow jadac benzyna.. wczoraj jezdzilem notka to ponizej 3tys nie zchodzilem bo mialem wrazenie , ze stoje zdecydowana roznia w porownaniu do jazdy dieslem, aczkolwiek 1.2 tsi calkiem fajnie i podobnie do diesla sie jezdzi

Komentarz

• gebek
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1214

Zamieszczone przez octaviars1
                            wczoraj jezdzilem notka to ponizej 3tys nie zchodzilem bo mialem wrazenie , ze stoje zdecydowana roznia w porownaniu do jazdy dieslem, aczkolwiek 1.2 tsi calkiem fajnie i podobnie do diesla sie jezdzi
                            Konkluzja jest taka...wszystko co nie ma znaczka TDI,ewentualnie TSI...zostanie podczas ''wyscigu''sklepane,objechane,wydymane....pod warunkiem,ze podczas tegoz
                            ''wyscigu''super auta spod znaku Skody przypadkiem sie nie rozpadna na skutek
                            -wadliwego napinacza,dwumasy...itp,itd :diabelski_usmiech
                            pozdrawiam
                            Tato,tato...czy to auto jest chore?
                            Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                            Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• Zamieszczone przez gebek
                              super auta spod znaku Skody przypadkiem sie nie rozpadna na skutek
                              -wadliwego napinacza,dwumasy...itp,itd :diabelski_usmiech

Komentarz

• TomekRs
                                RS
                                • 2011
                                • 1670

notka to nissan i sprzeglo ma na wykonczeniu :P

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

Zamieszczone przez Golas27
                                  LUKI napisał/a:
                                  maść końska
                                  kurewsko piecze
                                  Golas27, posmarowałeś nie to co trzeba.. :diabelski_usmiech

wczoraj się moim 1.4 tsi przejechałem troszku po mieście naszym ...
                                  tak z balladyny do tesco /po winko :szeroki_usmiech / , potem pokręciłem sie trochę po weglinie/dzielnica willowa dla niewtajemniczonych/ i z powrotem do domu. połowa trasy al. kraśnicką /która jest dwupasmowa jak autostrada dla niewatajemniczonych/ . po kręceniu się po uliczkach weglina i przejechaniu ok. 3km od wyjazdu zimnym autem garażu spalanie było coś około 13 litrów. fakt że sporo wajchowałem na tym węglinie bo i uliczki krótkie. dynamika prawie średnia ze wskazaniem na słabą. chyba że jak go pociągnąłem trochę na 4 to wtedy nawet jakiś taki dźwięk się wydobył z niego prawie jak sportowy :szeroki_usmiech ..ale jazda raczej słaba. zero gniecenia w plecy.
                                  po węglinie kręciliśmy się ze Sławkiem żeby znaleźć to cudo http://tablica.pl/oferta/volkswagen-...02-IDKOCb.html
                                  ale jakby kogoś interesował to nawet nie wysiadaliśmy z samochodu :twisted: .
                                  średnie spalanie w 1.4 tsi na krótkich podcinkach dojazdu do pracy przez moją żonę to 9.7 .

[ Dodano: Nie 04 Mar, 12 14:34 ]
                                  1.4 miażdży .... :twisted:
                                  eeech..szkoda gadać... .
                                  a te spalania to ja nie wiem ..trzeba mieć nożkę jak baletnica.. :diabelski_usmiech
                                  ja mam płaskostopie niestety i pewnie dlatego to spalanie.. :diabelski_usmiech
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1.4 TSI naprawdę trzeba wyczuć i nauczyć się nim jeździć. Przy obecnych temp. (w dzień 1-2 stopnie na +) średnie spalanie z samego miasta mam w granicach 7,6-8,0 l/100, a wcale nie jeżdżę jak lamus (przy starcie ze świateł najczęściej pierwszy, jazda stosunkowo dynamiczna, obroty podczas jazdy 2.000-3.000). Pilnuję tylko, aby nie butować auta bez sensu, gdy widzę, że zaraz muszę hamować, dojazd do świateł na biegu bez gazu itd. Wiem, że to brzmi nieprzekonywująco, ale naprawdę tym silnikiem idzie jeździć sprawnie i dynamicznie, mieszcząc się w maksymalnie 8-8,5 litrach (kumpel ma taki sam silnik w Golfie VI wersja fabrycznie usportowiona - niski profil, twardszy zawias, niżej zawieszony - i w mieście średnie ma 8,5 l/100).
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kmink
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1360
                                      • Superb III (3V3)

A nie lepiej przesiąść się na starego 1.9TDi na pompie?
                                      Dzisiaj zrobiłem 35km-ów firmowa octavią I(150km/320nm), spalanie 5l/100,
                                      To takie pomieszanie osiągów TSI i TDI więc wszystkim powinno pasować :diabelski_usmiech
                                      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Eidos71, 8.5 to mi wyszło ostatnio średnio z 60km z prędkością cały czas 180-200 :diabelski_usmiech dodam że po miescie wychodzi podobnie

To tak odnośnie spalania :wink:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

Zamieszczone przez Eidos71
                                          (kumpel ma taki sam silnik w Golfie VI wersja fabrycznie usportowiona - niski profil, twardszy zawias, niżej zawieszony - i w mieście średnie ma 8,5 l/100).
                                          i ja o takim aucie mówię.

pamietaj ze miasto miastu się nie równa , napisałem że żona w dość ciężkim mieście się porusza /głęboka , piłsudskiego/. w poprzednim clio miła ponad 10 średnią w zimie.

sądzę że żeby uciąć dywagacje na temat co ile naprawdę pali a przede wszystkim przy jakiej jeździe to trzeba mieć 2 auta , jedno z tdi drugie tsi , i dopiero wtedy sobie pojeździć i popatrzeć co się dzieje . niestety , proszę się nie gniewać , ale w te dynamiczne jazdy i niskie spalanie to ja nie wierzę :diabelski_usmiech . założę sie że zawsze coś wam powstrzymuje nogę i każe myśleć rozsądniej bo a nóż nagle się okaże że 10 litrów pali /tak jak niektórym z kolegów / i dobre samopoczucie z racji posiadania bardzo oszczędnego i niezwykle szybkiego auta wam siądzie... . ci co mają diesle , a szczególnie te + wiedzą o co chodzi doskonale , oni nie patrzą na spalanie . no oczywiście nie pisze o tych którym tdi palą 4 litry.
                                          wziąłbym od Krysi golfa i trochę nim pojeździł , miałbym pełniejszy obraz , ale , brak mi w nim dwóch rzeczy - automatu i ....mocy .
                                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

miasto miasto nierowne to fakt. Ja moge od siebie do centrum pojechac obwodnica, a potem na okolo i nadrobic 2-3km ale jade non stop prosta droga, bez zatrzymywania praktycznie. I znajomi sie czesto ze mnie smieja, ze objezdzam pol miasta ale po prostu lepiej i wygodniej jechac mi te kilka km dalej ale caly czas prosto, 2 pasmowa droga niz krecic bezsensownie bo i tak wyjdzie ze spalaniem na to samo a komfort wiekszy
                                            Z tego co ja zaobserowalem to jezdzac TDI i zwykla benzyna normalnie, wyniki moze będa zblizone ale minimalnie i tak chyba wygrywa tdi. Nie mam komputera w notec wiec nie mam tak dokladnego porownania. Natomiast jezdzac na pelnym bucie, mimo wszystko nie da sie benzyna zejsc do poziomu diesla. Szczegolnie przy 1.4 czy 1.2 tsi w octavii gdzie to naprawde maly silnik jak na takie auto.

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Maicroft, w tej chwili piszesz już w zamkniętym wątkum, zapraszam do tematów o spalaniu :idea: :lol: :P
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Zauwazylem i poprawilem swoj blad :twisted:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...