Zamieszczone przez leszekmw
1,4TSI miażdży
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
szkoda, nie strasz
w zanadrzu jest jeszcze porównanie 1.4 16v vs 200konna beemka (podobno nie widać róznicy) i porównanie wyposażenia ww toura z jakimś wypaśnym volvo (ponoć volvo nie warte tej kasy).
Ma ktoś jakąś sprawdzoną maść na zajady ??? :szeroki_usmiechZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinMa ktoś jakąś sprawdzoną maść na zajady ??? :szeroki_usmiech
maść końskakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Gość
-
octaviars1, jesteś z branży?kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
octaviars1, dzięki, ale to ironia była :lol:
No bo jak inaczej odnieść się do kolejnego tematu "a moja jest najmojsza" który kończy się odwieczną dyskusją na temat "a mój dyzel to objeżdża wszystkie benzyny" w odpowiedzi na co pojawia się temat "a moja benzyna to objeżdża wszystkie dyzle". Jak skonfrontować to z mocami wspomnianych samochodów to robi się naprawdę zabawnie. Najbardziej podoba mi się dyskusja o obrotach. Każdy posiadacz benzyny powinien mieć karteczkę jakich obrotów ma nie przekraczać, bo inczej wyścig z dieslem robi się nieuczciwy.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez octaviars1LUKI-nie , ale przechodzilem juz te rozne dziadostwa. Niestety wiekszosc aptektowych bezreceptowcow to zwykly szajs. Lekarz przepisze i w tydzien minie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez octaviars1wczoraj jezdzilem notka to ponizej 3tys nie zchodzilem bo mialem wrazenie , ze stoje zdecydowana roznia w porownaniu do jazdy dieslem, aczkolwiek 1.2 tsi calkiem fajnie i podobnie do diesla sie jezdzi
''wyscigu''super auta spod znaku Skody przypadkiem sie nie rozpadna na skutek
-wadliwego napinacza,dwumasy...itp,itd :diabelski_usmiech
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez gebeksuper auta spod znaku Skody przypadkiem sie nie rozpadna na skutek
-wadliwego napinacza,dwumasy...itp,itd :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez Golas27LUKI napisał/a:
maść końska
kurewsko piecze
wczoraj się moim 1.4 tsi przejechałem troszku po mieście naszym ...
tak z balladyny do tesco /po winko :szeroki_usmiech / , potem pokręciłem sie trochę po weglinie/dzielnica willowa dla niewtajemniczonych/ i z powrotem do domu. połowa trasy al. kraśnicką /która jest dwupasmowa jak autostrada dla niewatajemniczonych/ . po kręceniu się po uliczkach weglina i przejechaniu ok. 3km od wyjazdu zimnym autem garażu spalanie było coś około 13 litrów. fakt że sporo wajchowałem na tym węglinie bo i uliczki krótkie. dynamika prawie średnia ze wskazaniem na słabą. chyba że jak go pociągnąłem trochę na 4 to wtedy nawet jakiś taki dźwięk się wydobył z niego prawie jak sportowy :szeroki_usmiech ..ale jazda raczej słaba. zero gniecenia w plecy.
po węglinie kręciliśmy się ze Sławkiem żeby znaleźć to cudo http://tablica.pl/oferta/volkswagen-...02-IDKOCb.html
ale jakby kogoś interesował to nawet nie wysiadaliśmy z samochodu :twisted: .
średnie spalanie w 1.4 tsi na krótkich podcinkach dojazdu do pracy przez moją żonę to 9.7 .
[ Dodano: Nie 04 Mar, 12 14:34 ]
1.4 miażdży .... :twisted:
eeech..szkoda gadać... .
a te spalania to ja nie wiem ..trzeba mieć nożkę jak baletnica.. :diabelski_usmiech
ja mam płaskostopie niestety i pewnie dlatego to spalanie.. :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
1.4 TSI naprawdę trzeba wyczuć i nauczyć się nim jeździć. Przy obecnych temp. (w dzień 1-2 stopnie na +) średnie spalanie z samego miasta mam w granicach 7,6-8,0 l/100, a wcale nie jeżdżę jak lamus (przy starcie ze świateł najczęściej pierwszy, jazda stosunkowo dynamiczna, obroty podczas jazdy 2.000-3.000). Pilnuję tylko, aby nie butować auta bez sensu, gdy widzę, że zaraz muszę hamować, dojazd do świateł na biegu bez gazu itd. Wiem, że to brzmi nieprzekonywująco, ale naprawdę tym silnikiem idzie jeździć sprawnie i dynamicznie, mieszcząc się w maksymalnie 8-8,5 litrach (kumpel ma taki sam silnik w Golfie VI wersja fabrycznie usportowiona - niski profil, twardszy zawias, niżej zawieszony - i w mieście średnie ma 8,5 l/100).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
A nie lepiej przesiąść się na starego 1.9TDi na pompie?
Dzisiaj zrobiłem 35km-ów firmowa octavią I(150km/320nm), spalanie 5l/100,
To takie pomieszanie osiągów TSI i TDI więc wszystkim powinno pasować :diabelski_usmiechChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Eidos71, 8.5 to mi wyszło ostatnio średnio z 60km z prędkością cały czas 180-200 :diabelski_usmiech dodam że po miescie wychodzi podobnie
To tak odnośnie spalania :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71(kumpel ma taki sam silnik w Golfie VI wersja fabrycznie usportowiona - niski profil, twardszy zawias, niżej zawieszony - i w mieście średnie ma 8,5 l/100).
pamietaj ze miasto miastu się nie równa , napisałem że żona w dość ciężkim mieście się porusza /głęboka , piłsudskiego/. w poprzednim clio miła ponad 10 średnią w zimie.
sądzę że żeby uciąć dywagacje na temat co ile naprawdę pali a przede wszystkim przy jakiej jeździe to trzeba mieć 2 auta , jedno z tdi drugie tsi , i dopiero wtedy sobie pojeździć i popatrzeć co się dzieje . niestety , proszę się nie gniewać , ale w te dynamiczne jazdy i niskie spalanie to ja nie wierzę :diabelski_usmiech . założę sie że zawsze coś wam powstrzymuje nogę i każe myśleć rozsądniej bo a nóż nagle się okaże że 10 litrów pali /tak jak niektórym z kolegów / i dobre samopoczucie z racji posiadania bardzo oszczędnego i niezwykle szybkiego auta wam siądzie... . ci co mają diesle , a szczególnie te + wiedzą o co chodzi doskonale , oni nie patrzą na spalanie . no oczywiście nie pisze o tych którym tdi palą 4 litry.
wziąłbym od Krysi golfa i trochę nim pojeździł , miałbym pełniejszy obraz , ale , brak mi w nim dwóch rzeczy - automatu i ....mocy .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
miasto miasto nierowne to fakt. Ja moge od siebie do centrum pojechac obwodnica, a potem na okolo i nadrobic 2-3km ale jade non stop prosta droga, bez zatrzymywania praktycznie. I znajomi sie czesto ze mnie smieja, ze objezdzam pol miasta ale po prostu lepiej i wygodniej jechac mi te kilka km dalej ale caly czas prosto, 2 pasmowa droga niz krecic bezsensownie bo i tak wyjdzie ze spalaniem na to samo a komfort wiekszy
Z tego co ja zaobserowalem to jezdzac TDI i zwykla benzyna normalnie, wyniki moze będa zblizone ale minimalnie i tak chyba wygrywa tdi. Nie mam komputera w notec wiec nie mam tak dokladnego porownania. Natomiast jezdzac na pelnym bucie, mimo wszystko nie da sie benzyna zejsc do poziomu diesla. Szczegolnie przy 1.4 czy 1.2 tsi w octavii gdzie to naprawde maly silnik jak na takie auto.
Komentarz
-
Komentarz