że 90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół
myślę, ze to co zostało zabrane Kościołowi przez, czasy II wojny swiatowej, później czasy komunistyczne jest naprawde nie wielką częscią w porównaniu do tego co naprawde panstwo powinno oddać kościołowi. pomijając fakt ze obecny rząd chce opodatkować Kosciół. I skoro to jest tak rażąca kwota, to gdzie są pieniądze ze wszystkich dofinansowań za które miały byc super drogi, koleje, modernizacje
Zamieszczone przez kmink
państwo niech sie lepiej zajmie tymi co się już urodzili...
bardzo dobrze powiedziane, bo obecna polityka prorodzina jest tragiczna, wiele młodych ludzi dzieci, że się tak wyraże "nie stać" na dzieci, na zakładanie rodzin, i emigruj do innych krajów
Zamieszczone przez szkoda
Yarek napisał/a:
90.000.000 zł wydawane rocznie z budżetu państwa na kościół
mniej więcej tyle samo wydajemy na finansowanie partii politycznych
własnie, o tym ile wydają pieniądze chociazby na własne potrzeby dla własnego interesu to nikt o tym nie mówi, taka kampania z ostatnich wyborów prezydenckich w USA kosztowała ludzi prawie 1 mld dolarów
I niech mi teraz ktoś powie, że nie powinno się mieć legalnie broni, żeby takim bezczelnym i przeświadczonym o bezkarności sq....... dupy poodstrzeliwać. W biały dzień, na luzie, z przeświadczeniem, że i tak wszyscy to będą mieli w dupie idą sobie z maczetami po samochód. Pewnie teraz będą ich resocjalizować na warunkowym tzn utwierdzać w przekonaniu, że są bezkarni.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
I niech mi teraz ktoś powie, że nie powinno się mieć legalnie broni, żeby takim bezczelnym i przeświadczonym o bezkarności sq....... dupy poodstrzeliwać.
jama89, Mihau, to co , pozostaje liczyć, że może na kogos innego trafi?
Ja nie mówię, że oko za oko, ale w chwili obecnej to przestepca jest w uprzywilejowanej sytuacji.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Niestety w PL wymiar sprawiedliwości to fikcja. Powinno się wyłapywać takich ludzi jak w W-11 :P śledztwo 3 dni i sprawa rozwiązana, a potem albo zarobi na siedzenie w ciupie (jakieś kamieniołomy, kopać rowy, zamiatać ulice, odśnieżać, itp) albo będzie głodował i spał na spacerniaku przypięty jak pies na łańcuchu (albo bez łańcucha, bo to niehumanitarne), a nie podatnicy mają jeszcze za niego płacić.
Ile to było przypadków, że bezdomni "udawali", że coś zrobili przed zimą, bo mają zapewnione ciepłe łóżko i posiłek.
Na szczęscie opatrzony wyszedł wczoraj ze szpitala, chyba zaczne wozić w aucie jakiś topór, nunchaku, czy inna zabawkę co by w skrajnych sytuacjach miec coś pod ręką :szeroki_usmiech
Dla takich tylko kolonia karna.
Na początek na miesiąc do lochu (taki średniowieczny) co 6h kąpiel (2h stanie w wodzie do szyi).
Po tym lekkim nawilżeniu skóry drelich pomarańczowy, kety na giry, łopata, grabie w dłoń i w teren np wały przeciwpowodziowe budować na Wiśle. :twisted:
Dla takich tylko kolonia karna.
Na początek na miesiąc do lochu (taki średniowieczny) co 6h kąpiel (2h stanie w wodzie do szyi).
Po tym lekkim nawilżeniu skóry drelich pomarańczowy, kety na giry, łopata, grabie w dłoń i w teren np wały przeciwpowodziowe budować na Wiśle. :twisted:
szkoda że tak nie ma, nie jeden by się zastanowił wtedy a tak to nic im strasznego nie grozi, najwyzej zawiasy za pierwszy raz...
A ja na jednym z portali znalazłem taki wpis, cytuje -
Nieoficjalnie tez wiadomo że niszczyli jedno z jego aut w jego firmie warsztacie STT Racing i że chodziło o jakieś niezapłacone rachunki (kasę). Wyszedł dostał przypadkiem albo i celowo nożem, dowlekł się do środka i zadzwonił po Policje. Dziwne bo podobno w firmie byli jeszcze jego pracownicy....
ps. nie do dziś wiadomo ze maja problemy z budżetem.- Koniec cytatu
Nie wiem czy to prawda ale jeśli tak, to wyjaśnia motywy działania bandytów
Ja tam bym się specjalnie nie podniecał tym incydentem...
Bliżej zorientowani wiedzą, że Kuzaj nie jest wzorem cnót i zalet a wiele rzeczy jego dotyczących (w tym interesów) do kryształowo czystych nie należą :roll:
Komentarz