WTC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Martinez
    L&K
    • 2004
    • 1366
    • Audi

"Zniknięcie" samolotów po uderzenie w wieże jestem w stanie zrozumieć, eksplozje, wysokość, zmienielnie samolotów we wnętrzu WTC. Jednak po raz kolejny przytoczę tragiczną katastrofę polskiego Iła 62M "Tadeusz Kościuszko" który rozbił się w lesie kabackim. Tam samolot skosił drzewa w lesie na długości 300 czy 400 m i pomimo to na zdjęciach widać że jest bardzo dużo całych elementów samolotu. Więc nie wierzę żeby po uderzeniu w Pentagon (choćby to był pancerny kloc) samolot kompletnie się rozsypał i zniknął. Tym bardziej że taki samolo waży kilkadziesiąt ton

Po raz koleny wrzucam link do "Upoluj Boeinga ! "

Nie ma tam śladu samolotu, trawnik przed budynkiem jest zieloniutki a na budynku nie ma śladu uderzenie a jedynie pożaru.

Jeżeli ktoś nadal twierdzi że to co jest na zdjęciu to efekt uderzenia pasażerskiego Boeinga to sorry szkoda zdorwia na rozmowe.

Kolejne pytanie: czym wytłumaczysz zawalenie się budynku WTC7 ??

Nagrany moment zawalenia się tego budynku był pokazany w TV chociaż tylko 1 raz.

A co do realności to owszem uważam że da się trafić Boeingiem w WTC ale nie przez arabów i to jeszcze w dwóch samolotach. Swoją drogą skoro 1 samolot uderzył w wieze a drugi pół godziny później to co przez ten czas robiło wojsko? Wiedząc o tym co się stało z 1 wiezą i wiedząc o kolejnych porwanych samolotach i o tym że jeden leci w stronę NY drugi w stronę Waszyngotnu nie zrobili nic. dziwne

Kolejna sprawa to przyczyna zawalenia się budynków. Oficjalnie mówi się o pożarze ale pomija się jedną kwestię - paliwo lotnicze wypala się bardzo szybko. Praktycznie po parunastu sekundach nie było już paliwa w WTC. Więc skąd się wzięła tam taka temperatura która rzekomo rozgrzała stalowe kolumny (paliły się kartki? dokumenty? meble?). Szpecem od konstrukcji nie jestem ale o samolotach trochę wiem.

Kupy to się nie trzyma oficjalna wersja

edit: Dla porównania wrzucam link do kokpitów Cessny i Boeinga 757

prawie nie widac różnic
    Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
    teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
    czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Z tego co pamietam z jakiegos programu na Disco to pentagon byl w trakcie przebudowy, a elewacja w ktora przypierniczylo to cos (wedle uznania) byla specjalnie wzmocniona przeciwybuchowo - to moze tlumaczyc ze po zderzeniu nic nie zostalo z tego czegos (wedle uznania czego),

poza tym lepiej jak sam nie bede pisal w co wierze bo jestem osobnikiem antyamerykanskim i jakos tak z zasady im nie wierze - za duzo w tej ich polityce jest biznesu i checi zarobienia kasy, sposob wychowywania obywateli, postawa wobec innych narodow itd, itp. Ale moja opinia jest tylko moja i nikomu jej nie oddam

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 07 14:15 ]
      Zamieszczone przez Martinez
      Więc skąd się wzięła tam taka temperatura która rzekomo rozgrzała stalowe kolumny (paliły się kartki? dokumenty? meble?).
      pamietajmy ze budynek (z racji okresu w ktorym powstal) byl naszpikowany azbestem i podejrzewam ze jak w wiekszosci amerykanskich budynkow glowne elementy konstrukcyjne byly nim zabezpieczone (taka ich fanaberia antypozarowa).
      Z drugiej strony ciekawe czy ktos od tego czasu sprobowal przeprowadzic pelna symulacje komputerowa zderzenia?

Inna sprawa ze mimo ze nie wydaje mi sie mozliwym takie zawalenie sie budynkow to wiem ze wiele wysokosciowcow na Manhatanie ma wady konstrukcyjne ktore w latach 90 tych starano sie latac na wszelkie sposoby- wiec moglo byc i tak ze WTC bylo takim babolem ktorego nie zdazono naprawic - a do tego to sie nikt nie przyzna teraz
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Marcin mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawę, ze wrzucając link do strony, ktora na kilku zdjeciach ma udowdonic z gory zalozoną tezę nie jest zbyt powazne?

Ataki 9/11 wzbudzają duze kontrowersje. W USA powstaly nawet pozarzadowe instytycje majace zdemaskowac "prawdę".
        Są to dofinansowane i wspierane przez tęgie umysły organizacje, ktore dzialają od ok 5 lat. I wiesz co? I nic!

Wszystkie argumenty są podobne jak Twoje - na zasadzie negacji. Jak to mozliwe, ze dziura jest mala, jak to mozliwe, ze nieprzeszkoleni piloci, jak to mozliwe, ze sie zawali, jak to mozliwe, ze Chenney nie wydal rozkazu zestrzelenia lotu 77, mimo, ze takie bylo zalecenie NORAD (o ile dobrze pamietam). Jak to mozliwe, ze zawalil sie WTC7 dopiero po poludniu, itd.

Zadnych konkretow - tylko negacja.

Kazda wątpliowsc ma byc rzekomym dowodem na rzecz spisku. W ten sposob mozna udowodnic wszystko.

Ja juz napisalem wczesniej - nie wykluczam udzialu np. czesci sluzb specjalnych w tym, ze celowo, albo przez nieudolnosc zignorowali sygnaly swiadczace o tym, ze atak nastapi.
        Zreszta znalazlo sie to w raporce komisji Kongresu USA.

Na temat zderzenia z Pentagonem ukazalo sie tez kilka raportow. Nie tylko rządowych. Są one różne - niektore mają podobno jakies bledy, ale wiesz co? Ludzie, ktorzy sa do tego przygotowani i ktorzy podpisują sie pod tym z imienia i nazwiska potwierdzają mozliwosc takiego impactu.
        Wytaka sie niektorym raportom jakies bledy - ale np. ze jest jakas pomylka w oznakowaniu, bo cos zostalo zaznaczone tu, a powinno byc 2,5 metra obok. Moze to byc istone, a moze i nie byc. Nikt merytorycznie jednak tego nie podwazyl. Padaja wlasnie takie agumenty, z enie ma sladow na trawniku, itp.

Cala teoria spisku opiera sie na tym, ze cos komus wydaje sie niemozliwe.
        Jak sie teraz przeprowadzalem i zona wyjela wszystkie rzeczy z malej szafy, ktore zajely caly 25 metrowy pokoj, to tez wszedlem i powiedzialem - to niemozliwe, zeby to wszystko bylo w tej malej szafie...

Ja nie neguje pewnych rzeczy dla zasady, po prostu w nie wątpię, ale nie lubie jak ktos probuje mi powiedziec, ze to spisek i cześć, bo tak... Co to to nie.

Zauwaz, ze nawet w tak totalitarnym i scentralizowanym kraju jak Rosja, gdzie FSB moze wszystko i morduje po kolei niewygodne sobie osoby nie da sie de facto nic ukryc...
        I na wierzch wychodzą DOWODY!

A tutaj co? Nic nie wychodzi? Tylko domysly na podstawie negacji tego co widac na powszechnie dostepnych zdjeciach?
        No i pytam jeszcze raz - gdzie są pasazerwie "zaginionych" lotów. Zamordowano ich? Co wystartowalo z lotnisk? Pociski?
        Zdajesz sobie sprawe ile instytucji musialoby byc zaangazowanych w mistyfikacje? I co? Zadnych przeciekow? Nikt sie nie sypnął do tej pory?

Wiec napisze jeszcze raz - ja dopuszczam ewentualnosc dopuszczenia do ataków (ale tyklko w bardzo ograniczonym stopniu), ale nie wierze w zaden spisek od poczatku do konca.
        TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
          L&K
          • 2004
          • 1366
          • Audi

Zamieszczone przez MiKruS
          Marcin mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawę, ze wrzucając link do strony, ktora na kilku zdjeciach ma udowdonic z gory zalozoną tezę nie jest zbyt powazne?
          Nie wiem czy to poważne czy nie, ale widzę zdjęcia i wiem że są to zdjęcia autentyczne. Pytam więc gdzie jest rozbity samolot?

Jako że się intersuje lotnictwem i widziałem różne zdjęcia z katastrof stwierdzam że jest to pierwsza katastrofa lotnicza w której po samolocie nie pozostał żaden ślad. Przecież do cholery po uderzeniu z samolotu który się rozpada urywają się różne elementy które powinny być rozsiane po całej okolicy. Nie mówiąc już o tym że na trawie nie ma śladu czegokolwiek - spalenia, części, czegokolwiek. NIC

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

A to widziałeś:

??

Polecam ok. 3:30 minuta filmu.
            Cały F4 z silnikami i ze wszystkim wpada i znika w malutkim betonowym klocku o grubosci 3,66 metra. Zauwaz, ze nic nie przedostaje sie na zewnątrz.
            Jak to mozliwe?

Dodam, ze nie bylo na nim paliwa - zamiast paliwa nalali wody.
            Troche niemożliwe, co?
            TDI 205PS

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

Ja polecam serie Katastrofa w przestworzach na kanale National Geografic jak ktoś ma C+ swego czasu namiętnie ten program oglądałem i z tego co czytałem jest emitowany do dziś jest tam jest opisywane wiele katastrof lotniczych oraz jeszcze dwa inne program Teorie spiskowe oraz Tuż przed Tragedią był odcinek gdzie opisywali jak doszło do zderzenia z wtc i pentagonem nie pamiętam jak i co tam było bo oglądałem to z rok temu jak miałem możliwość co do znikania różnych rzeczy to mogę powiedzieć z praktyki że części aluminiowe mogły wyparować i ich nie znajdziecie wiem bo jaK miałem pożar to paczka profili aluminiowych wyparowała został sie ino kikut wielkości 5 złotówki w pożarze jaki był przy wybuchu samolotu mogło po prostu spalić się co do trawy że sie nie spaliła to mogę powiedzieć że u mnie też sie nie spaliła trawa tylko ją zadeptano a tak to na ziemi nie było śladu pożaru co wy na to

Komentarz

• Hunter
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1655

Jabar1975, to chyba jest nas dwóch... Może na stosie nas nikt nie spali...

Zamieszczone przez Jabar1975
                za duzo w tej ich polityce jest biznesu i checi zarobienia kasy
                też się pod tym podpisuję...

Martinez faktycznie Cessna ma identyczny kokpit jak Boeing 757 (jak to myślą niektórzy :lol: )

A co do realności to owszem uważam że da się trafić Boeingiem w WTC ale nie przez arabów i to jeszcze w dwóch samolotach. Swoją drogą skoro 1 samolot uderzył w wieze a drugi pół godziny później to co przez ten czas robiło wojsko? Wiedząc o tym co się stało z 1 wiezą i wiedząc o kolejnych porwanych samolotach i o tym że jeden leci w stronę NY drugi w stronę Waszyngotnu nie zrobili nic. dziwne
                no pewnie wtedy wszyscy amerykańscy piloci myśliwców mieli urlop albo nie mogli odpalić maszyn... Przelicznik kilka samolotów i kilkaset osób w stosunku do kilku tysięcy - prezydentowi zrobiło się żal, bo leciała tam babcia małego Johna i nie dał rozkazu do zestrzelenia... Dziwne jest to, że nie ratowali o wiele cenniejszych wież WTC (które miały spory udział w rynkach finansowych). Nawet gdyby nie byli pewni celu lotu, to mimo wszystko zagrożenie jakie pojawiło się nad miastem i jego mieszkańcami nie powinno mieć miejsca. Czyżby super nowoczesne wojskowe technologie zawiodły?? Tak łatwo garstka ludzi pochodzenia arabskiego obchodzi wszystkie zabezpieczenia?? Wywiad zawodzi, radary i myśliwce czy system rakietowy do bani?? Przecież to się kupy nie trzyma... Nie dziwiłbym się gdyby takie coś miało miejsce w jakimś państwie 3 Świata, ale wszechmocna Ameryka nie potrafiła sobie poradzić?? Logika podpowiada, że coś tu jest nie tak... No, ale jeśli weźmie się pod uwagę odszkodowanie za WTC + poparcie i przyzwolenie innych państw na interwencję zbrojną, która pomoże "odświeżyć" broń (bo broń ma też swój okres przydatności), zbrojeniówka wyprodukuje coś nowego (albo uzupełni braki, które pojawią się na magazynach wskutek działań wojennych) - ludzie będą mieli pracę, USA odświeżony arsenał i jeszcze można łapę położyć na złożach ropy i kontrolować rynki paliwowe - to wtedy nabiera to głębszego sensu...

Poza tym jakość zdjęć i nagrań video przy takim rozwoju techniki jak w USA jest co najmniej śmieszna... Okolice WTC to nie jakaś pipidówa, masa ludzi się przemieszcza, biznesmenów czy turystów z super komórkami, aparatami, kamerami... I co - nie ma czystego jakościowo nagrania?? Dobrego zdjęcia?? To widzę, że w Polsce w małych miejscowościach czy na wsi (gdzie żyje się ciężko i jest coś takiego jak problemy finansowe), nawet dzieciaki z podstawówek czy gimnazjów mają lepsze możliwości nagrania filmu czy zrobienia dobrej fotki !!!

Po wybuchu wahadłowca napędzanego wodorem (wiadomo jakiego rzędu to energia) strzępy zostają, a samolot uderzający w Pentagon znika jak za dotknięciem magicznej różdżki... Link
                Link 2

P.S. Dowiedziałem się od kolegi MiKruS, że moje posty są lewacko-paranacjonalistycznym, takiej metki nikt mi jeszcze nie przypiął - to mój pierwszy raz (Może powinienem się zwracać towarzyszu w takim razie??) Dziękuję za zachętę, ale do organizacji wyznającej ideologie white power też się nie wpiszę, bo to też nie moje poglądy - mam znajomych na całym świecie, wśród nich są również Azjaci i Czarnoskórzy, więc trochę się te 2 sprawy gryzą... Posty będę czytał, ale nikt mi nie zabroni mieć własnego zdania... Dorzucę jeszcze, że i kapitalizm i komunizm, ma swoje dobre i złe strony - nie ma idealnego systemu (chyba, że utopia, która nigdy nie będzie miała miejsca ) Polityka mnie nie bawi, bo to narzędzie do ogłupiania ludzi... Wszyscy obiecują, a później jeszcze szybciej po wyborach dostają amnezji :lol:
                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Martinez
                  L&K
                  • 2004
                  • 1366
                  • Audi

Owszem widziałem, ale zadałem sobie trud i obejrzałem ten film do końca (jakieś 7 minut na marginesie). I dowiedziałem się tylko tyle że po zderzeniu F4 z betonowym blokiem powstaje dużo kurzu a samolot pradopodobnie wygląda jak zdeptana puszka. Niestety film nie pokazuje pozostałości po zderzeniu a jedynie 659 ujęć z góry, dołu, boku i podskoku samego zderzenia. Widać natomiast że na lewo i prawo śmigają kawałki "czegoś" ze względu na jakość filmu ciężko stwierdzić czy są to same odłamki betonowego bloku czy też F4.

Poza tym F4 waży jakieś 15 ton a B757 około 100 ton w dodatku ma na pokładzie sporo pasażerów, bagaży a zbiornikach kupe paliwa. Więc raz że powienien narobić kupe zamieszania a dwa że powinno coś po nim zostać.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

Martinez, pozostało wewnątrz pentagonu :diabelski_usmiech

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Zamieszczone przez Hunter
                      Martinez faktycznie Cessna ma identyczny kokpit jak Boeing 757 (jak to myślą niektórzy :lol: )
                      Zapewne Twoim zdaniem zasada lotu w Boeingu jest inna niz w Cessnie?
                      Jak idziesz do Media Markt i zmieniasz sowjego starego Rubina na nowoczesny LCD, to tez nie jestes w stanie włączyć TVN bez uzycia instrukcji?

Pozostalą czesc posta pozostawiam bez szczegolowego komentarza, bo są to znowu domysly na zasadzie - "jak to mozliwe..."

Zakladam, ze niwydolnosc administracji, to dla Ciebie dowod na udzial w spisku.
                      A przez to jakie poglady prezentujesz, to nawet specjalnie mnie nie dziwi, ze dla Ciebie to takie normalne zestrzelic kilkuset pasazerow wolnego kraju w imie wyeliminowania domniemanego zagrozenia i przekreslenia swojej szansy w jakichkolwiek wyborach, postawienia przed Komisją Kongresu, itd.
                      Pewnie nie potrzebowalbys wiecej czasu na podjecie takiej decyzji niz 15 minut.

W Rosji tak działają - przypomnij sobie forsowanie Teatru na Dubrowce albo wymordowanie dzieci w szkole w Riazaniu, zeby zlapac 5ciu terrorsytow.
                      Tak, rzeczywscie tam to jest jak najbardziej mozliwe... bo tam wlasnei takim kategoraimi sie mysli.

BTW: Zobacz film, ktory wrzucilem powyzej, bedziesz wiedzial jak samolot integruje sie z beotnem.
                      Podpowiem Ci - najwieksza szkode wg. tych badan dokonaly silniki. Reszta samolotu wyparowala.
                      TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
                        L&K
                        • 2004
                        • 1366
                        • Audi

Zamieszczone przez djczas
                        Ja polecam serie Katastrofa w przestworzach na kanale National Geografic jak ktoś ma C+ swego czasu namiętnie ten program oglądałem i z tego co czytałem jest emitowany do dziś jest tam jest opisywane wiele katastrof lotniczych oraz jeszcze dwa inne program Teorie spiskowe oraz Tuż przed Tragedią był odcinek gdzie opisywali jak doszło do zderzenia z wtc i pentagonem nie pamiętam jak i co tam było bo oglądałem to z rok temu jak miałem możliwość co do znikania różnych rzeczy to mogę powiedzieć z praktyki że części aluminiowe mogły wyparować i ich nie znajdziecie wiem bo jaK miałem pożar to paczka profili aluminiowych wyparowała został sie ino kikut wielkości 5 złotówki w pożarze jaki był przy wybuchu samolotu mogło po prostu spalić się co do trawy że sie nie spaliła to mogę powiedzieć że u mnie też sie nie spaliła trawa tylko ją zadeptano a tak to na ziemi nie było śladu pożaru co wy na to
                        DJ nie zauważyłem ani jednego znaku interpunkcyjnego w Twojej wypowiedzi, pomimo to myślę że ogarnąłem przesłanie.

Rozumiem że samolot pasażerski jest zbudowany z aluminium podobnie jak jego wszystkie "bebechy" a także pasażerowie i ich bagaże.

Wbrew pozorom ludzkiego ciała nie da się ot tak poprostu odparować. Gdzie więc są te ciała bo na ścianach pentagonu też ich nie widzę. Powinny być porozrywane osmolone, popalone itd... a tu też śladu ni ma

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Martinez, Fajne wnioski wyciagnales z tego filmu.
                          Przyszlo Ci do glowy, ze Pentagon nie jest 5 metrowym klockiem, tylko 25 metrowym, azurowym kolosem z konstrukcją palową jaką stosuje się w bunkrach przeciwatomowych (bo zresztą dlatego Pentagon jest tak a nie inaczej zprojektowany.)

Wchłonięcie Boeinga to jest pikuś.

Mozesz myslec inaczej - tylko nie pisz juz do mnie, ze to o czym ja pisze to jest smiech.
                          TDI 205PS

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

Martinez, sorry za interpunkcje, ale w temperaturze ponad 1100 stopni a taka panowała u mnie nie ma szans na znalezienie człowieka a u mnie paliło sie tylko drewno i ondulina. Paliwo lotnicze ma wyższą temperaturę spalania i ciężko było by ci znaleźć ciała. Co do samolotu który uderzył w pentagon to się nie rozdzielił więc kadłub pozostał cały i uległ spaleniu jak i skrzydła w zdjęciach jakie pamiętam był tył samolotu widoczny który sie nie spalił . Ja nikogo nie bronie tylko staram sie to zrozumieć i opieram sie na tym co przedstawiono na NGC w programach z tym związanych oraz na obserwacji jak zachowywał sie ogień podczas pożaru u mnie na posesji

Komentarz

• Jabar1975
                              RS
                              • 2006
                              • 3331

ze dla Ciebie to takie normalne zestrzelic kilkuset pasazerow wolnego kraju w imie wyeliminowania domniemanego zagrozenia i przekreslenia swojej szansy w jakichkolwiek wyborach, postawienia przed Komisją Kongresu, itd.
                              a co jesli samoloty byly bez pasazerow, listy mozna sfalszowac jak sie chce, w budynkach WTC tez moglo byc mniej ludzi niz zwykle (moment ataku przed godzinami pracy) - tylko troche lipa z tym ze musialoby byc wielu wtajemniczonych - a przez te pare lat ktos musialby pare puscic :?
                              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Martinez, i jeszcze jedno co powiesz o katastrofie boeinga TWA lot 810 z z nowego yorku który rzekomo został zestrzelony podczas startu

Komentarz

• Hunter
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1655

A przez to jakie poglady prezentujesz, to nawet specjalnie mnie nie dziwi, ze dla Ciebie to takie normalne zestrzelic kilkuset pasazerow wolnego kraju w imie wyeliminowania domniemanego zagrozenia i przekreslenia swojej szansy w jakichkolwiek wyborach, postawienia przed Komisją Kongresu, itd.
                                  Pewnie nie potrzebowalbys wiecej czasu na podjecie takiej decyzji niz 15 minut.
                                  a co szanowny kolega w tym przypadku zaproponował?? Bo chyba jedynie jakieś czary-mary pomogłyby uniknąć ofiar... Pasażerowie znaleźli się w punkcie bez wyjścia - w każdym przypadku skazani byli na śmierć (czy przez zderzenie z WTC czy zestrzelenie)... No chyba nie wierzymy w wersję, że podlatuje myśliwiec i pilot mówi - do porywaczy - spoko chłopaki, koniec zabawy, a teraz lądujecie i po sprawie... Zabijemy Was, ale nie przejmujcie się tym :lol:

W Rosji tak działają - przypomnij sobie forsowanie Teatru na Dubrowce albo wymordowanie dzieci w szkole w Riazaniu, zeby zlapac 5ciu terrorsytow.
                                  Tak, rzeczywscie tam to jest jak najbardziej mozliwe...
                                  nie rozumiem skąd to porównanie... W Teatrze było dzieciobójstwo, bo Rosjanie mogli negocjować z porywaczami i starać się spełnić ich warunki, w zamian za uwolnienie zakładników... a w przypadku WTC tego nie było - były niby fakty, że terroryści porwali samoloty i lecą zrobić zadymę - tacy współcześni Kamikadze z rzekomo określonym celem...

P.S. Strasznie czasochłonny ten temat WTC Muszę poszukać w zbiorach filmików z relacji i zobaczyć, może znajdę znikające samoloty

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

Z drugiej strony ciekawe czy ktos od tego czasu sprobowal przeprowadzic pelna symulacje komputerowa zderzenia?
                                    Jest cos takiego - jest symulacja wykonana przez naukowcow Purdue University, ktorzy opracowywali jeden z raportów:

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 07 16:21 ]
                                    a co szanowny kolega w tym przypadku zaproponował?? Bo chyba jedynie jakieś czary-mary pomogłyby uniknąć ofiar...
                                    Rozumiem, ze w ciągu kilkunastu minut mozna zyskac pewnosc, ze ataki bedą skuteczne i dlatego zestrzelic samolot.

Przeciez potem tacy jak Ty pierwsi by krzyczeli - "Co to za kraj, ktory morduje sowich obywateli, pewnie w samolotach byly przeowzone jakies dowody, ze wybory byly sfalszowane" - i inne tego typu teorie...
                                    TDI 205PS

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

nie rozumiem skąd to porównanie...
                                      Porównanie jest stąd, ze pokazuje Ci jaka jest technika myslenia w krajach barbarzynskich, a jaka jest krajach wolnych.
                                      W krajach barbarzynskich czlowiek sie nie liczy, a cel uswieca srodki.

W krajach wolnych czasem nastepuje paraliz, a dla odbicia jednego zakladnika ryzyukuje sie zycie setek. Bo zawsze jest szansa, ze sie uda.
                                      W krajach barbarzynskich wszystko jest proste.

Wiec prowonanie jest sad, zeys moze zdal sobie sprawe dlaczego Cheney albo Busch nie wydali rozkazu zestrzelenia - zreszt amieli na to tylko kilka minut.

Moze dla Ciebie to takie dziwne, ale dla mnie nie.
                                      TDI 205PS

Komentarz

• Hunter
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1655

Porównanie jest stąd, ze pokazuje Ci jaka jest technika myslenia w krajach barbarzynskich, a jaka jest krajach wolnych.
                                        W krajach barbarzynskich czlowiek sie nie liczy, a cel uswieca srodki.

W krajach wolnych czasem nastepuje paraliz, a dla odbicia jednego zakladnika ryzyukuje sie zycie setek. Bo zawsze jest szansa, ze sie uda.
                                        W krajach barbarzynskich wszystko jest proste.

Wiec prowonanie jest sad, zeys moze zdal sobie sprawe dlaczego Cheney albo Busch nie wydali rozkazu zestrzelenia - zreszt amieli na to tylko kilka minut.
                                        po ilości straconych istnień ludzkich widać jak dobre to metody... Nie mam ochoty do dalszej dyskusji...

Przeciez potem tacy jak Ty pierwsi by krzyczeli - "Co to za kraj, ktory morduje sowich obywateli, pewnie w samolotach byly przeowzone jakies dowody, ze wybory byly sfalszowane" - i inne tego typu teorie...
                                        do czego doprowadziło czekanie na dalszy rozwój sytuacji?? to nie była przejażdżka trójkołowym rowerkiem, ale loty samolotami z paliwem w zbiornikach...
                                        Nie krzyczałbym...

P.S. Nie wiem jak Wy, ale zauważyłem na lotniskach bezmyślność. W U.K. podczas tych ubiegłorocznych mega kontroli. Soku nie można było wziąć na pokład, a wszystkie rzeczy z podręcznego sprawdzali bardzo dokładnie. Nawet laptopy rozkręcali, a matki musiały sprawdzać wszystkie odżywki dla dzieci. Palmtop, discman, aparat, telefon wszystko... Wszystkie ciecze i przedmioty ostre i łatwopalne zabronione i lądowały w koszu. I co się okazuje?? Po przejściu przez bramki wchodzi się w strefę sklepów wolnocłowych i możemy sobie kupić alkohol, dezodorant, zapalniczkę, zapałki, nożyki, nożyczki, lusterka... Super zabezpieczenie - nie ma co...

Komentarz

• Martinez
                                          L&K
                                          • 2004
                                          • 1366
                                          • Audi

Zamieszczone przez djczas
                                          Martinez, i jeszcze jedno co powiesz o katastrofie boeinga TWA lot 810 z z nowego yorku który rzekomo został zestrzelony podczas startu
                                          powiem że nic mi o tym nie wiadomo

Michał - owszem z F4 nie zostało wiele ale ani Ty ani ja nie wiemy ile bo film tego nie pokazuje. Ja nie twierdzę że w WTC nic nie uderzyło ani że w Pentagon uderzył kamień. Po prostu uważam że to co widac na zdjęciach to nie sa zniszczenia spowodowane uderzeniem Boeinga który waży 100 ton. Pamiętaj że jednak jest to ogromna masa która ma ogromną energię. Paliwo z kolei powinno conajmniej osmolić tą śliczną trawkę ot co.

I proszę Cie nie rób ze mnie oszołoma który twierdzi że samoloty uderzające w WTC które widzieliśmy w TV to była grafika komputerowa.

MOIM zdaniem jest w tej całej tragedii zbyt wiele podejrzanych "ciekawostek". Nie od dzisiaj też wiadomo że TV kłamie i nie jest problemem w dzisisejszych czasach wcisnąć ludziom kit, gdyż generalnie ludzie wierzą w to co widzą w wiadomościach.

Komentarz

• Zibi
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 491

W przypadku ataku na Pentagon mnie akurat dziwi nie to gdzie sie podzial Boeing, ale to jakim cudem on w ten Pentagon trafil jesli nie byl autoryzowanym lotem na lotnisko Reagana - przeciez obok jest no flying zone nad Waszyngtonem

IMHO zadna z wojen toczonych przez USA w XXw nie zaczela sie czysto, wiec nie rozumiem dlaczego ktos uwaza, ze akurat w XXIw ma byc inaczej

Maly cytat z 1961 roku dla ludzi uwazajacych teorie podwazajace oficjalne fakty za brednie

In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.

We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes. We should take nothing for granted. Only an alert and knowledgeable citizenry can compel the proper meshing of the huge industrial and military machinery of defense with our peaceful methods and goals so that security and liberty may prosper together.

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

Martinez, uwierz mi że u mnie podczas pożaru trawa sie nie osmaliła nawet. Benzyna lotnicza nie jest łatwo palna za to jej opary są i to bardziej niż benzyny to co ci zacytowałem TWA 810 było pokazane w programie Katastrofa w przestworzach jak pali sie benzyna lotnicza

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

po ilości straconych istnień ludzkich widać jak dobre to metody... Nie mam ochoty do dalszej dyskusji...
                                                do czego doprowadziło czekanie na dalszy rozwój sytuacji?? to nie była przejażdżka trójkołowym rowerkiem, ale loty samolotami z paliwem w zbiornikach...
                                                Ty specjalnie udajesz nieprzytomnego, czy naprawde nie wiesz o czym ja pisze?
                                                Pomijając juz ogól, ktory, jak widac jest dla Ciebie nierozszyfrowywalny , skupmy sie na szczegole:

Przesledz sobie chronologie zdarzen z 9/11, wez kalkulator do łapki i policz sobie ile czasu bylo na podejcie decyzji o zestrzeleniu.

W zasadzie nie powinienem pisac, ze FAA nie mialo pojecia co sie dzieje i z kilkudziesieciominutowym opoznieniem poinformowalo NORAD o podejrzeniu porwania i mniej wiecej po 15 minutach nastepowal impact.
                                                Nie ma tez potrzeby pisac, ze dopiero po 9/11 zreformowano system kontrolowania przestrzeni powietrznej USA na taki, ktory pozwala natychmiast reagowac.
                                                Zupelnie niepotrzebnie napisze tez, ze dopiero po 9/11 zmieniono ustawe o obronnosci kraju pozwalajacą prezydentowi na podjecie decyzji o zestrzeleniu samolotu pasazerskiego, ktory moze okazac sie, ze dokona samobojczego ataku.

A niepotrzebnie to pisze, bo jest to krew w piach - kazdy moj argument jest zupelnie olewany i w odpowiedzi czytam takie posty jak np. te:

owszem z F4 nie zostało wiele ale ani Ty ani ja nie wiemy ile bo film tego nie pokazuje. Ja nie twierdzę że w WTC nic nie uderzyło ani że w Pentagon uderzył kamień. Po prostu uważam że to co widac na zdjęciach to nie sa zniszczenia spowodowane uderzeniem Boeinga który waży 100 ton. Pamiętaj że jednak jest to ogromna masa która ma ogromną energię. Paliwo z kolei powinno conajmniej osmolić tą śliczną trawkę ot co.
                                                Czyli post, w ktorym kolega balistyk i specjalista od katastrof lotniczych nadal upiera sie, ze na trawie powinny lezec zwloki, szczatki samolotu, a paliwo powinno wypalic dziure na pol Waszyngtonu.
                                                Mimo, ze kolega zobaczyl film w ktorym dwusilnikowy samolot wojskowy zmiescil sie w kilku metrach szesciennych betonu i nie przebil trzy i polmetrowej sciany i pomimo tego, iz widzial tez drugi film, ktory jest dla niego wyroczną, ze do Pentagonu wpada Cruise, na ktorym widac, ze wszystko "wyjebalo" pionowo w gore.

Zdaniem kolegi najwiekszy budynek Waszyngtonu nie pochlonie Boeinga. I teraz uwaga! Kolega tak twierdzi dlaczego? Dlatego, ze nie miesci mu sie to w glowie?
                                                To jest argument na podstawie, ktorego trwa ta dyskusja. Ja rzucam konkrety, a kolega odpisuje, ze nie ma bata.
                                                No jak nie ma, to nie ma. Coz ja na to poradze.

A post drugi, ktory niesie ze sobą mocny przekaz jest nastepujący:

Zamieszczone przez Zibi
                                                IMHO zadna z wojen toczonych przez USA w XXw nie zaczela sie czysto, wiec nie rozumiem dlaczego ktos uwaza, ze akurat w XXIw ma byc inaczej

Maly cytat z 1961 roku dla ludzi uwazajacych teorie podwazajace oficjalne fakty za brednie

In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.

We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes. We should take nothing for granted. Only an alert and knowledgeable citizenry can compel the proper meshing of the huge industrial and military machinery of defense with our peaceful methods and goals so that security and liberty may prosper together.
                                                Kolejnymi rzeczowymi argumentami w dyskusji jest konkluzja drugiego kolegi na temat historii 20go wieku, a co za tym idzie jego analogii w wieku 21szym. Hmm... Ten nie podwarzalny argument juz padl wczesniej o historii, ktora lubi sie powtarzac. Wiec nie ma sensu sie powtarzac, chyba, ze to ma udowodnic, ze historia lubi sie powtarzac - okej, okej - przyjalem z pokorą.

Drugim argumentem w tym poscie jest fragment publicznego przemowienia bylego prezydenta, którego cialo wystyglo już ponad 40 lat temu na cmentarzu Arlington.
                                                W sumie to nie wiem czemu on ma sluzyc. Tam jest cos o samolotach, ktore mieszczą sie w budynkach?
                                                A nie... Czekaj - tam jest o spisku - no tak. Czyli dowod na spisek w 2001 roku powstal juz 40 lat wczesniej. Gdyby tylko Ike wiedzial, ze bedzie Nostrodamusem 21-go wieku...

No coz - dyskusja rodem z imienin u cioci - coz tu mozna jeszcze napisac?
                                                Chyba nic mądrego.

Pytania o to ile instytucji i osob musialoby byc uwiklanych w spisek pozostają bez odpowiedzi.
                                                Ale jaka odpowiedz mialaby pasc, skoro kolegom tu sie wydaje, ze gdzies tam siedzi wujek Sam i pociaga za sznurki. Jakie decyzje, jacy ludzie?? Przeciez to czarna magia.
                                                Co stalo sie z pasazerami samolotow? Tez nie ma odpowiedzi.
                                                No jak to? Przeciez sfingowano te nazwiska - baaa, cale rodziny powymyslano. Tozsamosc Bourne'a normalnie sie chowa. Dla wujka Sama nie ma rzeczy niemozliwych.

Super!

Wybaczcie sarkazm - moj system immunologiczny reaguje tak w sytuacjach zagrozenia ocipieniem.
                                                TDI 205PS

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To napewno ufo i sa na to dowody
                                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Tak dla rozładowania
                                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Martinez
                                                    L&K
                                                    • 2004
                                                    • 1366
                                                    • Audi

Prośba do speców wierzących w jedyną słuszną teorię TV:

widzimy całkiem dobrej jakości zdjęcie spadającego człowieka.

Proszę o przedstawienie zdjęcia samolotu o zbliżonej jakości (jak dobrze wiemy uderzenie drugiego samolotu zarejestrowało setki kamer i aparatów fotograficznych)

well......

Komentarz

Pracuję...