WTC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Martinez
    L&K
    • 2004
    • 1366
    • Audi

No i co ? Nie ma?

kurde....
    Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
    teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
    czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Zamieszczone przez Martinez
      No i co ? Nie ma?

kurde....
      Wolę jesli ktos nie odpowiada pytaniem na pytanie.

Przypomne dwa z nich:
      1. Jaka jest możliwość wymyslenia spisku i utrzymania go w tajemnicy przed, w trakcie i po, kiedy bezposrednio i posrednio musialoby byc zaangazowanych w to przynajmniej kilkanascie instytucji i co najmniej kilkaset osób? Przypomne - w wolnym kraju, z wolnymi mediami szukajacymi sensacji. W kraju demokratycznym o systemie dwupartyjnym.

2. Co stało się z pasażerami lotów? Zamordowano ich? W jaki sposob? Rozstrzelano,? Zagazowano? Moze sie ich wiezi? Kto mogl to zrobic, kto podajal taka decyzje? Kto zaryzykowalby niemal upadek cywilizacji wolnosci?

Wiec jesli ja nie doczekalem sie rzeczowej (zresztą nierzeczowej tez sie nie doczekalem) odpowiedzi na te dwa >kluczowe< pytania, to i Ty chyba przezyjesz brak zaintersowania jakąś fotką, ktora zresztą nie wiem czego ma dowodzić?
      Znaczy wiem o co Ci chodzi, ale odpuszcze sobie dyskusje, bo meczy mnie to, ze ja cos pisze - jest to >zupelnie< pomijane, a zamiast tego wyskakuje sie z kolejnymi "argumentami" i kolejnymi i kolejnymi.
      To nie ja musze bronic niedorzecznej IMO teorii.

Wiec energie na mozolne tlumaczenie na czym swiat polega zachowam sobie dla swojego dojrzewajacego powoli syna.
      TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
        L&K
        • 2004
        • 1366
        • Audi

Zamieszczone przez MiKruS
        No i co ? Nie ma?

kurde....

Przypomne dwa z nich:
        1. Jaka jest możliwość wymyslenia spisku i utrzymania go w tajemnicy przed, w trakcie i po, kiedy bezposrednio i posrednio musialoby byc zaangazowanych w to przynajmniej kilkanascie instytucji i co najmniej kilkaset osób? Przypomne - w wolnym kraju, z wolnymi mediami szukajacymi sensacji. W kraju demokratycznym o systemie dwupartyjnym.

2. Co stało się z pasażerami lotów? Zamordowano ich? W jaki sposob? Rozstrzelano,? Zagazowano? Moze sie ich wiezi? Kto mogl to zrobic, kto podajal taka decyzje? Kto zaryzykowalby niemal upadek cywilizacji wolnosci?
        1. A uważasz że nie ma takiej możliwości? Jesteś w 100% przekonany? Bo ja nie nie jestem w 100% przekonany ani do wersji z TV ani do wersji z różnych stron, portali itp... Głośno zastanawiam się po prostu i szukam odpowiedzi na pytania które w mojej ocenie poddają w wątpliwość wersję oficjalną.

2. Ale jaki znowu upadek. Pretekst do napaści na dwa kraje pierwszorzędny. Ani za mały żeby nie żądać zemsty, ani za duży ( w końcu zginęło z całym szacvunkiem raptem ile 2-3? tys ludzi? Rocznie więcej ludzi pewnie ginie od porażenia piorunem, utopienia się w rzekach, nie mówiąc o wypadkach drogowych.

ktora zresztą nie wiem czego ma dowodzić?

Dowodzić ma to tezy że to co uderzyło w WTC to nie były samoloty pasażerskie a np wojskowe. PRzecież w chwili uderzenia drugiego samolotu było w okolicy pewnie kilkuset reporterów, setki kamer i aparatów. Samolot można było śledzić w TV przez kilka sekund. Gdzie więc są wyraźne zdjęcia samolotu? Przecież to wielkie bydle a my widzimy rozmazane plamy przypominające samolot pasażerski.
        Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
        teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
        czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

Mi sie wydaje,ze historia USA juz miala "ciekawe" chwile,chocby zamach na JFK-raport,ktory mowi,ze jedynym zabojca byl Oswald (ktory zostal zastrzelony 2 dni pozniej),teoria wirujacej kuli,ktora zawracala itd itp... I tak przyjeto to w oficjalnym raporcie rzadowym. Nie bylo zadnego spisku,byl 1 strzelec i kropka.

Dziwnym sie wydaje fakt zawalenia WTC 7 oraz latania ponad 800km/h i rozbicia sie wielka maszyna o zdolnosciach manewrowych TIR a w budynek Pentagonu,ktory zapewne byl zrobiony ze zbrojonego betonu a jednak powstala jedynie dziura mniej wiecej na kadlub-ktory jest najbardziej delikatny.
          Dziwne jest tez,ze WTC zawalily sie identycznie majac rozne uszkodzenia,dziwne jest,ze wogole sie zawalily-Tam byly setki tys betonu i stali.

Nie wnikam kto za tym stoi i czy wogole stoi,ale cala ta sytuacja jest z lekka dziwna.

Ot takie przemyslenia.
          Pozdrawiam
          Lashlo

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

1. A uważasz że nie ma takiej możliwości? Jesteś w 100% przekonany? Bo ja nie nie jestem w 100% przekonany ani do wersji z TV ani do wersji z różnych stron, portali itp... Głośno zastanawiam się po prostu i szukam odpowiedzi na pytania które w mojej ocenie poddają w wątpliwość wersję oficjalną.

Marcin ja juz wielokrotnie napislem, ze nie jestem przekonany o niczym w 100%.
            Jednak są rzeczy, ktore są niemozliwe. Niemozliwy moim zdaniem jest spisek na skalę, o ktorej tu piszemy.

Natomiast to Ty sie nie zastanawiasz. Ty nie masz zadnych watpliwosci. Jestes pewien, ze oficjalna wersja to lipa.
            Przeczytaj swoje posty - jasno to z nich wynika. No chyba, ze swiadomie, lub tez nie, uzywasz sformułowań, które są przesadzone.

2. Ale jaki znowu upadek. Pretekst do napaści na dwa kraje pierwszorzędny.
            Powtarzanie sie nie ma chyba sensu. Na przestrzeni tych 7iu stron staralem sie napisac czemu moim zdaniem nie jest to mozliwe.
            Myslenie na zasadzie motyw + zdarzenie = wina, to jest myslenie na poziomie, niestety, PiS i elektoratu tej partii.
            Pisze niestety, bo mimo wszystko nie chcialbym Cie obrazic, ale niestety taki a nie inny jest stan mojej swiadomosci i Twoj jest dla mnie bardzo odległy.
            Nie chce narzucac swojego punktu widzenia, a fakt wymiany zdan, nawet skrajnie sie ze sobą nie zgadzajacych jest dla mnie znacznie cenniejszy niz np. to zeby do tej dyskusji nigdy nie doszlo, ale stwierdzam, ze chyba jednak w tym temacie dzieli nas przepasc nie do zasypania.

Dowodzić ma to tezy że to co uderzyło w WTC to nie były samoloty pasażerskie a np wojskowe. PRzecież w chwili uderzenia drugiego samolotu było w okolicy pewnie kilkuset reporterów, setki kamer i aparatów. Samolot można było śledzić w TV przez kilka sekund. Gdzie więc są wyraźne zdjęcia samolotu? Przecież to wielkie bydle a my widzimy rozmazane plamy przypominające samolot pasażerski.
            Tezy dowodzi dowód a nie jego brak, to raz.

A dwa - chyba nie sugerujesz, ze wszystkie wyrazne zdjecia i filmy zostaly skonfiskowane, skasowane, lub zmanipulowane albo wyretuszowane.

No kurde - ja rozumiem, ze mozemy sie ze soba niezgadzac i miec inne zdanie na temat spraw kluczowych, ale to juz jednak lekka zakrawa na paranoje. :|
            TDI 205PS

Komentarz

• Bonus
              Ambiente
              • 2005
              • 249

Prośba do speców wierzących w jedyną słuszną teorię TV:

....

widzimy całkiem dobrej jakości zdjęcie spadającego człowieka.

Proszę o przedstawienie zdjęcia samolotu o zbliżonej jakości (jak dobrze wiemy uderzenie drugiego samolotu zarejestrowało setki kamer i aparatów fotograficznych)

well......
              no właśnie poruszyłeś ciekawą kwestie
              gdzie są filmy z kamer przemysłowych wież lub kompleksu wtc? jeszcze nie trafiły do internetu?

[ Dodano: Pon 08 Paź, 07 23:35 ]
              Zamieszczone przez Lashlo
              Dziwnym sie wydaje fakt zawalenia WTC 7
              na "normalność" zawalenia się wtc7 anty spiskowcy pokazują dowody - zdjęcia i filmy od tyłu wtc7 na których wyraźnie widać ogromną chmure czarngo dumu unoszącego się z budynku oraz ogień w oknach - (w "spiskowych filmach" niema tych materiałów)

mnie zastanawia jakie zabezpieczenia anty pozarowe miał budynek?

odłamki samolotu jakieś napewno były ale nie był to cały samolot wraz z kilkoma tonami paliwa lotniczego które wybuchając mogło zdmuchnjąć izolacje pozarowe (jak
              to podaje się w oficjalnych teoriach w przypadku wież)

czy odłamki mogły by być tak duże żeby naruszyć konstrukcje budynku do tego stopnia ze budynek wali sie od pożaru (po wielu godzinach) czy po prostu wali sie bo pozar był rozległy tylko gdzie są tu izolacje ogniowe

Zamieszczone przez Lashlo
              Dziwne jest tez,ze WTC zawalily sie identycznie majac rozne uszkodzenia
              uszkodzenia nie były rózne w obu przypadkach samoloty wpadają i rozbijają rdzeń konstrukcji co prawda w innym miejscu i na innych wysokościach ale w środku dzieje sie to samo (cała masa opiera sie tylko na ścianach bocznych), jak również prawie nie walą się identycznie: wtc2 na początku przechyla się nieco na bok (ten w który uderzył samolot) a wtc1 tylko przesówa się w dół

[ Dodano: Czw 11 Paź, 07 19:17 ]
              Przypomne dwa z nich:
              apropo własnie tego, czyż tajemnica nie tworzy się sama dzięki dezinformacji albo celowemu wprowadznaiu szumu jak to było z 11 września, i innymi zdarzeniami, ".... przynajmniej kilkanascie instytucji i co najmniej kilkaset osób...." skąd ty masz takie dane, przykładowo co wiemy o strefie 51 - same ogólniki że mieli tam samoloty eksperymentalne, a czy wiemy jakie modele jakie technologie, nie, 50 lat tajemnica jest utrzymywana z powodzeniem, ile tam moze pracowac osób - sporo czy jakaś instytucja mogła korzystać z usług tych samolotów - tak piloci lecieli i fotografowali rosjan

"...w wolnym kraju, z wolnymi mediami szukajacymi sensacji...." z "wolnymi" mediami (zależącymi bardzo czesto od większych koncernów) szukającymi sensacji (nie wszedzie da się dojśc i odnaleźć sensacje nie kążdy kto wie o sensacji udzieli sensacji w wywiadzie)

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Z uwagi na 11-tą rocznicę zamachu pozwalam sobie na odgrzanie starego, spleśniałego kotleta... Czy wszystko już zostało wyjaśnione?
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Bonus
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 249

kto by to wyjaśniał i to teraz ... i wtedy było za dużo szumu i informacji tajnych i sprzecznych

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

9-11-01
                    Załączone pliki
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• blind_walker
                      RS
                      • 2010
                      • 4533
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Życzę miłej lektury:

Pewnie jakieś akta ujrzą światło dzienne po 60-70 latach, tak jak to było w przypadku Katynia.
                      mkII 20VT (600h worked)
                      Roooooomster

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A tu tak nutą humoru: :szeroki_usmiech
                        [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ba4Tx6IAGUE[/youtube]
                        W Polsce nie ma kryzysu.
                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

Pracuję...