"monster" garage

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joy1978
    Classic
    • 2013
    • 39

"monster" garage

Witam wszystkich,

Też posiadam ten sam problem ;/
    Octavia II FL , 1,4 TSI , grudzień 2009r , przebieg 71 tys km

Objawy tzw, warkotu silnika występowały już dosyć długo ale były one delikatne, w salonie mówili mi zawsze że to normalka dla tego typu silnika i że tak ma być. Od miesiąca już zbierałem się na wizytę w salonie ale po wczorajszym wieczornym odpaleniu silnika myślałem ze to już jego ostatnie tchnienie ;/ dziś odprowadziłem samochodzik do salonu i kazałem diagnozować. Jutro będę mieć odpowiedz co dalej i jak do tego ustosunkuje się SKODA.
  • TomekRs
    RS
    • 2011
    • 1670

"monster" garage

Na pewnym forum byla dyskusja na temat auta do 300tys no i tak jakos przegladalem allegro i wpadla mi w oko pewna aukcja panamery, samochod jako samochod srednio mi sie podoba ale zwrocilem uwage jakos na to co jest w tle zdjec. Mianowicie garaz a w garazu same zabaweczki. Po 2 dniach znajomy mi powiedzial, ze wystawione sa tez inne samochody i faktycznie, jest jeszcze kilka nie wystawionych a widocznych na zdjeciu.
    A rozchodzi sie konkretnie o to:

auta zarabiste, r8,s8,c63,sl63 i kilka innych.
    Wydawalo mi sie na 1 rzut oka, ze ktos po prostu ma od cholery kasy, w gdansku jakos nie brakuje takich ludzi (wystarczy spojrzec na ceny nieruchomosi w sopocie ) ale np. przy audi s8 wydaje mi sie, ze tylny zderzak jest innego odcienia. Jakos czar prysl i wydaje mi sie, ze to kolejny z pseudo handlarzy, ktory po prostu nie bawi sie w samochodziki po 25-50tys zl tylko wali z grubej rury.
    Komus rzucilo sie cos jeszcze w oczy przy innych autach? Przynajmniej uda sie kogos uchronic bo na jednym z forum sa chetni na takie auta.

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

mi to podchodzi pod "szczęśliwca" co zgarnął kase z Lotto

mam u mnie na wsi takiego delikwetna, zgarnoł 8 bańek- wiadomo, odnowił chatę, wymienił flotę etc. za resztę kupił 2 lory i w 2 miechy miał 80 sztuk fur na komisie...to było ze 3 lata temu..dość fajnie mu się biznes rozwinął...

podejrzewam że w/w fury są z podobnej zasady...tylko po co brać 80 sztuk po 20kpln jak można 8 szt po 200 k..mniej kłopotu za zarobek ten sam lub wyższy

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Nie ma jak zakryc numery na aucie z aukcji, ale te w garazu maja nie zakryte. Przelaczamy na inna aukcje, fury sie zamienily wiec mamy i numery :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• TomekRs
          RS
          • 2011
          • 1670

dokladnie o tym samym wlasnie pisalem ze znajomym, ze blachy z calej Polski chyba ma :P
          chociaz przewija sie Warszawa, Gdansk i jakies zagraniczne.
          Wygranie w totka i pakowanie sie w komis, ktos chyba mial malo pomyslow :P

Komentarz

• maymer
            Elegance
            • 2010
            • 839

Fakt, że zderzak w S8 wygląda na inny odcień, ale sprowadzanie takich aut po dużych przygodach IMO się nie opłaca, bo jak ktoś kupuje auto za 400 tys. zł to chyba je konkretnie przejrzy, acz czytałem coś kiedyś o jakimś biznesmenie, który kupił Jaguara za nie małą kasę lecz dopiero później wziął auto do ASO gdzie okazało się, że auto było po poważnym wypadku i dalsza jego eksploatacja zagraża bezpieczeństwu

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

uuu... Ale tego Grandzika to bym przygarnął... Aczkolwiek najchętniej w 3.0CRD :P Miałem okazje nabić parę set km HEMI i CRD Jeden w Overland a drugo Overland Summit Aczkolwiek po opisie Jeepa widać, że gość nie całkiem wie co w samochodzie jest i jaka to dokładnie wersja;-)

hmm... aczkolwiek widzę, że coś z tym jeepem też jest nie tak.

Drewno na kierownicy jest inne niż na listwach. A z mojego doświadczenia wynika że albo jest czarne albo naturalne.

Dziwna sprawa.
              Adam

Komentarz

• TomekRs
                RS
                • 2011
                • 1670

przypomnialo mi sie, ze w gdansku chyba trwa sprawa w zwiazku z firma, ktora sprzedawala luksusowe samochody z za granicy. Gwiazdy polskiego show biznesu pokupowaly sobie taniej ferarki itp a sie okazalo, ze kradzione albo powypadkowe

Ogolnie to wszystkie auta odpicowane roznymi specyfikami bo na allegro widac, ze zamawial.

Komentarz

• kmink
                  L&K
                  • 2007
                  • 1360
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez octaviars1
                  Ogolnie to wszystkie auta odpicowane roznymi specyfikami bo na allegro widac, ze zamawial.
                  dodatkowo głupek :lol:
                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
                    Nie ma jak zakryc numery na aucie z aukcji, ale te w garazu maja nie zakryte. Przelaczamy na inna aukcje, fury sie zamienily wiec mamy i numery
                    Miałem własnied odkładnie to samo napisać. Ale gość
                    wogóle nie rozumiem sensu zakrywania tablic rejestracyjnych do zdjęć. Po co to robić ? Co do ta ? Przecież jak wyjeżdża się z garazu to tablice są odkryte i każdy moze je zobaczyć sfotografować, spisać itd. itp.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10918
                      • Fiat

mi to wali jakimś przekrętem i podejrzewam, że coś z tymi autami jest nie do końca tak, ktoś kto ma kasę na kupowanie takich fur w takich ilościach zająłby się tym fachowo, i na poziomie, w trójmieście jest parę takich firm, np:

a to wygląda na sprzedaż aut przy własnym domu, całkiem wypasionym czyli jak pojedyńczy handlarze...zwykłych szrotów typu przejechane passki z DE:

Aczkolwiek niedawno spotkałem człowieka, który pracował w firmie typu prestige i mówił, ze właściciel ich robi w h....i wraz ze wspólpracownikiem chcą zrobić własny interes wychodząc z firmy matki, ale bazując na kontaktach (źródłach) skąd brali pewne i sprawdzone auta dla klientów (przeważnie z DE). To może właśnie oni...może dopiero rozkręcają interes na dobre i auta są legalne.Więc według mnie możliwości są dwie.
                      Nie wiadomo na jakiej zasadzie je się kupuje u źródła, może na zasadzie wpłąty części sumy, a po sprzedaży płacą resztę np. Wszystko zależy od porozumienia stron.

a tak jak piszecie jakieś bonzy z Sopotu np to sobie potrafią zapodać taką furkę czasem do kolekcji i zaoszczędzić troszkę w stosunku do nóweczki z salonu, takie biznesowe myślenie

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

Tylko to prestige ma z 10 samochodow , a ten ma ich 34 :O
                        Znam goscia, ktory na takiej zasadzie sprzedawal ale mial spore kontakty w niemczech i mimo wszystko auta caly czas staly w niemieckich salonach i komisach a nie w polsce.
                        Co do lotka jeszcze - latwiej byloby chyba mieszkania kupowac niz takie samochody

Komentarz

• g4cek
                          Rider
                          • 2011
                          • 402

może ma koles wyporzyczalnię aut i auta wyporzycza a dodatkowo jak ktos się trafi to je sprzeda. Widziałem kiedyś kolesia który wyporzyczał auta miał ich naprawdę sporo około 15 i same kozaki gdzieś na pomorzu była ta wyporzyczalnia.

[ Dodano: Sro 14 Mar, 12 10:30 ]
                          jak mercedesów nie lubie tak ten jego amg bije na cycki

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10918
                            • Fiat

nie no fury ma kurde z pierwszej ligi wszystkie...ale mi to jedzie ten interes czyms niepewnym

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Jakbym wygral 8 batonow w totka, to kupilbym kolo 16 kawalerek we Wro i je wynajal ...

Jak nic stałego przychodu byłoby około 16 kapsli w miesiącu ... zyc nie umierać :twisted:
                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• g4cek
                                Rider
                                • 2011
                                • 402

misiek^wro, łatwiej prościej i więcej z takiej kwoty zarobiłbyć na lokacie

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

g4cek, liczac tylko zysk z lokaty vs zysk z wynajmu. Dolicz zysk z rosnacych cen nieruchomosci ( 230 k circa we wroclawiu vs 410 k circa z lokaty )

W aspekcie długoterminowym nigdy lokata nie da mi tego, co te 16 kawalerek :twisted: Zwłaszcza, że teraz ceny mieszkań poszybowały na łeb na szyje jesli idzie o duze krowy, a kawalerki raczej trzymaja cene :twisted:

Komentarz

• g4cek
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 402

misiek^wro, każdy ma inny pomysł na biznes. Moim zdaniem 16 kawalerek nie jest opłacalne a poza tym musiał byś mie je cały czas wynajęte a do tego jak coś jest nie swoje to by mógł tam niexle nabroić co wiąze się z kosztami remontu a tu przy 8 milionach to sobie byś % wynegociował dosyć niezły. Ale jedno jest pewne jak byś miał 16 kawalerek to i tak byś był nieźle zarobiony

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

g4cek, true

Komentarz

• kmink
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1360
                                        • Superb III (3V3)

Wiecie po co takie auta sie ściąga z DE? Przecież akcyza jest niebotyczna?
                                        VAT....w większości wypadków samochody sa przerabiane jeszcze jako niemieckie na bankowozy...w za granica nie płacą VATu i przy sprzedaży w PL również nie...

U nas fura kosztuje 400tyś+VAT, w Niemczech 400netto do tego przeróbka(GPS,alarm itp wszystko co ustawa nakazuje) ok 10-12tys zł i 70tys w kieszeni i odsprzedaje potem również bez VATu...zabezpieczenie sie i tak przydadzą a sejf to jedynie mały neseserek 10/20/30zm

www.tuneforce.pl
                                        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Ayu
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4154

kmink, prawda, właśnie się niedawno dowiedziałem o tym "myku" i kombinuję następne auto właśnie jako "bankowóz". Kiedyś już miałem takiego Peugeota 406 ale to yło dawno, wrócę do PL to się zainteresują bliżej tematem.

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

nie wszystkie auta sa przystosowane do bankowych i o tyle jak to Q5 albo GLK czy ML jak najbardziej to ten SLK albo R8 nie sadze, zeby do tego sie nadawal. No chyba, ze brany jest rowniez w tym wypadku taki aspekt jak PREDKOSC
                                            co do lokaty to kolejnej osobie musze uswiadomic pewna rzecz (nie jestes pierwszy, ktory mowi "laduje na lokate, mam 1mln zl odsetek i zyje do konca zycia). Pokaz mi bank, ktory Ci pozwoli wrzucic takie pieniadze na jakiekolwiek oprocentowanie. Glownie lokaty koncza sie ok. 1mln albo nawet mniejsze. Poza tym nie wiem do konca czy mozesz zalozy np 100 lokat po 100 tys zl na 1 osobe.
                                            Ps. samochody wystawione na aukcji sa warte 10 mln złotych... :roll:

Komentarz

• eggzman
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 465
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BLR 2.0 FSI 150 KM

kmink, To fakt. Mój braciak właśnie zamówił sobie X6 jako bankowóz i ma do odliczenia podobno coś ok. 120tys. :shock:.
                                              Kacper
                                              Opel Combo C 1,6 8v
                                              O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez octaviars1
                                                nie wszystkie auta sa przystosowane do bankowych i o tyle jak to Q5 albo GLK czy ML jak najbardziej to ten SLK albo R8 nie sadze,....
                                                trzeba sprawdzić w odpowiedniej ustawie, panamere na pewno można bo miałem klienta z takim autem

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10918
                                                  • Fiat

misiek^wro, też jestem zdaniem że nieruchomości są dużo lepszą inwestycją niż lokaty i produkty bankowe. Nieruchomości teraz może lecą, ale się odbiją i są pewniejsze zawsze i przynoszą w skali długofalowej większy zysk. Ważne rzeby przychody przekraczały na początku koszta, a z czasem to będzie rosło i takie mieszkanka spokojnie zapracują na siebie i Twój niezły zysk, no może nie koniecznie kawalerki same, trzebaby wymieszać

[ Dodano: Sro 14 Mar, 12 22:28 ]
                                                  qzwa...najpierw były kratki i ciężarowe cinquecenta, a teraz bankowozy...kto te przepisy tworzy?

Komentarz

Pracuję...