Ja mam SCX-4300, sam regeneruję proszkiem z allegro. Do moich potrzeb wystarcza - a drukuj i kopiuję dużo, maszyna stoi w firmie. Nie mam żadnych zastrzeżeń do jakości takiego tonera. Kupiłem dwie butle za 60zł, regenerowałem już 5 razy i nawet jednej pół litrowej butelki jeszcze nie zużyłem.
pracuję przy tonerach i powiem Ci ze lepiej zregenerować oryginał niż kupować chiński zamiennik. Jak oddasz komuś do zregenerowania lub sam zregenerujesz i ktoś wsypie proszek lepszej jakości a nie najtańsze badziewie wydruki będą podobne do oryginalnego
Nie wiem jak do tej drukarki ale ja do całej firmy (ok 20 drukarek) kupuję ActiveJet-y i mam spokój. Wiele próbowałem zamienników ale e są wg mnie najlepsze.
piotrek_os, No ja mam coś w tym stylu. Rozbierasz toner(instrukcja powinna być dołączona do tego proszku), można go przedmuchać z resztek starego proszku i już Być może drukarka będzie wymagała aby skasować licznik wydrukowanych stron. Ale jak pogrzebiesz w sieci to znajdziesz też do tego instrukcję.
piotrek_os, szczerze powiem Ci ze co do proszków z allegro to nie wiem bo w firmie kupujemy z sprawdzonej hurtowni. co do samej regeneracji to dla mnie to nic trudnego(ale początki były trudne) zawsze trzeba pamiętać żeby dobrze wszystko wyczyścić i poskładać aha i musisz uważać na bęben OPC żeby go nigdzie nie porysować
Komentarz