Pracujemy do 67 roku życia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rah-v
    Classic
    • 2008
    • 8

Zamieszczone przez kabanos
    jaśko, daj aku 55 Ah i wystarczy.
    Naczytałem sie troche w szukajce na temat doboru akumulatorów i dużo jest stwierdzeń,że tak naprawdę ograniczeniem włożenia akumulatora jest tylko sam jego rozmiar, gdyz wsdzone alternatory zaczynaja sie od 80A i spokojnie doladuja akumulator nawet 110Ah, a steirdzenie że za duzy bedzie niedoladowany to komentarz z czasow przeszłych kiedy w maluchu była pradnica
    Ogolnie podsumowujac to co przeczytałem to do benznki można wsadzic akumulator od 44 do 60 Ah prad rozruchowy ma małe znaczenie w benzynie natomiast diesle to oczywiscie na pierwszym miejscu prad rozruchowy
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Ciekaw jestem jak społeczność OCP zapatruje się na prace do 67 roku życia ?

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Pracujemy do 67 roku życia

Zamieszczone przez margaj1
      Ciekaw jestem jak społeczność OCP zapatruje się na prace do 67 roku życia ?
      punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia papier dowozic to tez mozna w wieku 67 lat http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/bor...wy_248835.html
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

piotrek_os, borowik to za ciężką pracę idzie 20 lat wcześniej na emeryturę :evil:
        67 to bardziej też dla ratowania ZUSo-złodziei.
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

jak o tym slysze to mnie trzepie, skurwysyny kaza ludzia jebac do usranej smierci a sami sie nachapia i ida na baaardzo wczesna emeryturke w dodatku za nasze pieniadze, mniej politykow a kraj bedzie bogatszy. Jestesmy oszukiwani i robia z nas idiotow byle tylko wygrac w wyborach, a potem charataja po kieszeniach ile wlezie. W dodatku to pieprzenie o wczesniejszym przejsciu na emeryture i wyplacie 50%, nosz kurwa, badzmy szczerzy przecietny polak jak ma tysiac z hakiem to juz jest dobrze i ze niby polowe z tego ma dostac, bo facet 2 lata mniej bedzie zapierdalal. Dla Tuska i jemu podobnych falszywych skurwysynow trzeba by reaktywowac obozy koncentrcyjne, polski rzad caluje wszystkie inne po dupach (jeszcze niech Obamie obciagnie jeden z drugim druta), a Polakow rznie po dupach ile wlezie.
          Sory za jezyk, ale o tych gnojach to juz chyba inaczej sie nie da.

Komentarz

• g_rego_r
            Rider
            • 2008
            • 496

Golas27, zgadzam się z Twoją opinią. Dlatego też proponuję KOSY NA SZTORC !!! :twisted:

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

I o co te nerwy? Polakom to też nie dogodzi. Pracują do 50 roku życia to pikietują, że emerytury małe, mają pracować do 67 to też źle. Taki sport narodowy.
              Ja tam mam to gdzieś, bo zanim ja będę w dzisiejszym wieku emerytalnym to na emeryturę będzie się przechodzić w wieku 75 lat. :P
              Co do samej reformy to to tylko kosmetyczne zmiany, gdyby ten rząd był twardy to zwarłby pośladki i zrobił porządek z ZUSem, KRUSem, OFE i tymi wszystkimi przywilejami.
              Tylko w tedy to dopiero byłyby krzyki jakie te rządy są niedobre, a przed sejmem byłyby wszystkie służby z policją, wojskiem i górnikami na czele. :szeroki_usmiech
              Jal będziemy przeprowadzać takie "reformy" to za parę lat będziemy mieli taką terapie szokową jak w Grecji, a w tedy ludzie się będą pukać w głowę i ujadać na rząd, że ten nic nie zrobił wcześniej.
              Na marginesie już od dawna wiadomo, że im człowiek dłużej pracuję tym lepiej dla niego, szczególnie jeśli to praca umysłowa.
              Trochę dystansu, zanim będziemy przechodzić na emeryturę to przepisy zmienią się jeszcze ze 100 razy.
              P.S. O podnoszeniu wieku emerytalnego mówi się już od dawna.
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sosna1
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 463
                • Octavia II (1Z3)
                • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Golas27
                jak o tym slysze to mnie trzepie, skurwysyny kaza ludzia jebac do usranej smierci a sami sie nachapia i ida na baaardzo wczesna emeryturke w dodatku za nasze pieniadze, mniej politykow a kraj bedzie bogatszy. Jestesmy oszukiwani i robia z nas idiotow byle tylko wygrac w wyborach, a potem charataja po kieszeniach ile wlezie. W dodatku to pieprzenie o wczesniejszym przejsciu na emeryture i wyplacie 50%, nosz kurwa, badzmy szczerzy przecietny polak jak ma tysiac z hakiem to juz jest dobrze i ze niby polowe z tego ma dostac, bo facet 2 lata mniej bedzie zapierdalal. Dla Tuska i jemu podobnych falszywych skurwysynow trzeba by reaktywowac obozy koncentrcyjne, polski rzad caluje wszystkie inne po dupach (jeszcze niech Obamie obciagnie jeden z drugim druta), a Polakow rznie po dupach ile wlezie.
                Sory za jezyk, ale o tych gnojach to juz chyba inaczej sie nie da.
                Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Andja
                  Rider
                  • 2006
                  • 596

Golas27 i g_rego_r byliście na piątkowej pikiecie solidarności?

każdy mądry w gębie przed ekranem monitora...kolejny narodowy sport :|

bardziej mnie wku****, że pieniądze z OFE zabierają do ZUS'u

Komentarz

• g4cek
                    Rider
                    • 2011
                    • 402

psy i trepy o 5 lat dłużej by pracowały i by dziurę załatali bo i tak za krótko pracują

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4721
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak ktoś mi jeszcze powie "Może następny rząd będzie inny" to go wyśmieję. Tusk powinien być wyporowadzony w kajdanach na Plac Zamkowy w Warszawie i na oczach ludu, powinien byc zbatożony w plery. Transmitować powinien oczywiście TVN.

Co do samego wieku emerytalnego to faktem jest że ten zabieg ma jedynie przedłużyć agonie i sens istnienia ZUSu. Przesunięcie wieku emerytalnego pozwoli "zaoszczędzić" trochę pieniędzy, ale ja jestem spokojny, bo to tylko przesunięcie w czasie nieuniknionego. ten moloch i tak padnie. Tusk jedynie osunął problem na kark nastepnego urzedu.
                      Artur

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Majac na dzis 29 lat stwierdzam, ze mam to w dupie (moze to samolubne dla tych co maja lat 50 w tej chwili). Zakladajac ze bede jeszcze mogl pracowac w wieku lat 60, wiec przez najblizsze 31 lat stwierdzam, ze swiat moze zmienic sie jeszcze kilka razy, a reform tego typu tez moze byc jeszcze kilka.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

Ja nie znam żadnego człowieka uprawiajacego mój zawód, który poszedł na emeryturę przed 70-ką, więc dla mnie podwyższenie wieku emerytalnego jakoś nie jest problemem...
                          Co więcej: rozumiem przyczynę tego ruchu i mam nadzieję, że przyniesie mi ona za 30-kilka lat wymierne korzyści.
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Agamek12, Przyniesie podniesienie ZUS-u, podatku gdzie realnie ze swojej pensji brutto dostaniemy jakies 30% reszta pojdzie na te pierdoly i my bedziemy latac dziury w zusach na naszych rodzicow, a nasi mlodsi obywatele jesli beda kiedys placic na ubezpieczenie spoleczne to prawdopodobnie nie w Polsce, wiec nie wiem kto na nas bedzie robil - a to jest ciekawe, bo ciagle wmawia nam sie ze zbieramy pieniadze na SWOJA emeryture :lol:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Andja
                              Rider
                              • 2006
                              • 596

Zamieszczone przez r2r
                              ...
                              Tusk powinien być wyporowadzony w kajdanach na Plac Zamkowy w Warszawie i na oczach ludu, powinien byc zbatożony w plery. Transmitować powinien oczywiście TVN.
                              ...
                              a za co?

Komentarz

• westwi78
                                RS
                                • 2008
                                • 2940

a za co?
                                brakło by pojemności serwera żeby to wypisać.

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

Maicroft, i dlatego trzeba inwestować w dzieci, zeby to one nam pomagały finansowo wtedy, gdy (odpukać) tej pomocy będziemy potrzebować...
                                  A ZUS... cóz, moze jednak jakąś przyzwoitą emeryturę nam wypłaci...? Mam nadzieję...
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Andja
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 596

Zamieszczone przez westwi78
                                    a za co?
                                    brakło by pojemności serwera żeby to wypisać.
                                    :lol: bardzo rzeczowa odpowiedź :roll:

Komentarz

• blackrs
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4826
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez g4cek
                                      psy i trepy o 5 lat dłużej by pracowały i by dziurę załatali bo i tak za krótko pracują
                                      może troche więcej szacunku kolego...

powiem tak jezeli te dwa lata pracy dłużej w moim przypadku ma uchronić pzred tym co spotkalo Grecję to ja się zgadzam. pytanei tylko czy uchroni.
                                      ja osobiście ja dzień dzisiejszy nie myśle o tym kiedy przejde na emeryturę bo w sumie 40 lat przede mną w tym czasie to mogę zginac w wypadku, zachorować, może byc koniec świata....

z tej całej sytuacji najbardziej rozbawil mnie marsz protestacyjny który zorganizował Kaczyński, bo tak jak patrzylem na osoby które brały w nim udzial to jakieś 90% to byli ludzie w wieku 70+ i oni najgłośniej krzyczeli jak już to powinni krzyczeć co których to faktycznie dotyka. tak samo jak z referendum jak by miało sie odbyc to do glosowania powinni być dopuszczeni tylko ci ktorych ta reforma będzie dotyczyła. jakoś mi sie nie widzi by w przypadku mojej ewentualnej emerytury wypowiadali sie ludzie którzy już sa na emce.

ogólnie najbardziej wkurza mnie fakt że sa ostre cięcia we wszystkich budżetówkach a w sejmie i senacie nic a nic nie obcieli. chociaż dla oka by zmniejszyli wydatki, wynagrodzenia, zamrozili premie i inne
                                      ale cóż taki kraj i jak to mówiła matka Pawlaka " był czas się przyzwyczaić"
                                      BYŁA o1 rs
                                      BYŁA o2 1.6
                                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Zamieszczone przez Andja
                                        :lol: bardzo rzeczowa odpowiedź :roll:
                                        poczytaj sobie

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Agamek12
                                          dlatego trzeba inwestować w dzieci, zeby to one nam pomagały finansowo wtedy, gdy (odpukać) tej pomocy będziemy potrzebować.
                                          tu się zgadzam mimo iż jeszcze ich nie mam
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6

Komentarz

Andja, nie bo majac rzeczywistosc jaka mamy nie mam czasu na takie rzeczy, pracuje 7 dni w tygodniu i 31 w miesiacu jak trzeba, zeby zarabiac na remont przyszlego domu dla mnie i dla zony oraz na zycie. Nie jezdze wypasiona bryka, nie stac mnie na wiele rzeczy i nie podoba mi sie to co sie w kraju dzieje, niestety co mi zostaje "medrkowanie przed monitorem"
                                            Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia jak widac.

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14116
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez g4cek
                                              psy i trepy
                                              Hamuj :!: Takie teksty to pod budką z piwem :!: Obrażasz całą rzeszę członków OCP. Jeśli nie chcesz aby Ciebie obrażano to nie obrażaj innych. Są inne określenia na te zawody.
                                              Admin :?:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Udesky
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1692
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez blackrs
                                                tak samo jak z referendum jak by miało sie odbyc to do glosowania powinni być dopuszczeni tylko ci ktorych ta reforma będzie dotyczyła. jakoś mi sie nie widzi by w przypadku mojej ewentualnej emerytury wypowiadali sie ludzie którzy już sa na emce.
                                                Referendum to byłoby tylko niepotrzebne tracenie kasy. Ludzie są naiwni myśląc, że na takim referendum byłoby pytanie: "Czy chcesz pracować dłużej" Tak/Nie. Tylko byłoby coś w rodzaju: "Czy pań pani chce wyższych emerytur w przyszłości": Tak/Nie i już naród daje aprobatę reformie, bo wszyscy chcemy większych emerytur.
                                                Zamieszczone przez blackrs
                                                ogólnie najbardziej wkurza mnie fakt że sa ostre cięcia we wszystkich budżetówkach a w sejmie i senacie nic a nic nie obcieli. chociaż dla oka by zmniejszyli wydatki, wynagrodzenia, zamrozili premie i inne
                                                Bo cały ten sejm nie ma JAJ, po kiego diabła nam senat? Gromada "starych" polityków na emeryturze. Równie dobrze mogłoby go nie być, ale ja tylko jakaś partia, która jest u władzy o tym powie, to opozycja jest na nie.
                                                Zamieszczone przez r2r
                                                Jak ktoś mi jeszcze powie "Może następny rząd będzie inny" to go wyśmieję. Tusk powinien być wyporowadzony w kajdanach na Plac Zamkowy w Warszawie i na oczach ludu, powinien byc zbatożony w plery. Transmitować powinien oczywiście TVN.
                                                A dlaczego tylko Tusk? Jak dla mnie paru innych też na to zasługuje. Nie zapominajmy, że to co jest teraz to nie jest wina tylko PO, ale i poprzednich rządów.

U nas uprawia się politykę: my jakoś przetrwamy, niech martwią się następni, oni będą mieli problem i będą musieli przeprowadzać niepopularne reformy, to znowu my wygramy, narobimy bałaganu i niech tamci się znów martwią. :evil:
                                                W Polsce nie ma kryzysu.
                                                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4826
                                                  • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Udesky
                                                  U nas uprawia się politykę: my jakoś przetrwamy, niech martwią się następni, oni będą mieli problem i będą musieli przeprowadzać niepopularne reformy, to znowu my wygramy, narobimy bałaganu i niech tamci się znów martwią. :evil:
                                                  dokładnie i nawet zdziwilo mnie to że biorą na siebie tą reforme z emką bo raczej zwolenników im nie przybędzie i du ode mnie plus za odwagę. to chyba pierwsza taka decyzja od na parawdę wielu wielu lat w której nie chodzi tylko o to żeby się podlizać społeczeństwu.
                                                  Referendum to byłoby tylko niepotrzebne tracenie kasy. Ludzie są naiwni myśląc, że na takim referendum byłoby pytanie: "Czy chcesz pracować dłużej" Tak/Nie. Tylko byłoby coś w rodzaju: "Czy pań pani chce wyższych emerytur w przyszłości": Tak/Nie i już naród daje aprobatę reformie, bo wszyscy chcemy większych emerytur.
                                                  oczywiście że nie potrzebne pisalem tylko jak ja to widze jak by ewentualnie miało się odbyć. no wiadomo że nie będzie na szczęście
                                                  Zamieszczone przez Udesky
                                                  Bo cały ten sejm nie ma JAJ, po kiego diabła nam senat? Gromada "starych" polityków na emeryturze. Równie dobrze mogłoby go nie być, ale ja tylko jakaś partia, która jest u władzy o tym powie, to opozycja jest na nie.
                                                  widzę że mamy podobne zdanie. senat out a liczbę posłów zmniejszyć do max 300. a za niestawianie się na posiedzeniach ucinać kase ( szkoda że to takie nie realne )
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

Pracuję...