Rekalkulacja ubezpieczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kpawel17
    Drive
    • 2010
    • 43

jamesbondzio,
    musze coś zrobić narazie nie mam ale zrobie i Ci podeśle
    kpawel17
  • delanopl
    Elegance
    • 2009
    • 831

Witajcie
    Kupiłem auto 15.02.2012, dostałem OC, wysłałem do firmy kwity na przepisanie, dzis dostałem 1004 zł do dopłaty za 4mce, bo ważne jest do 17.06.2012 :shock:

Jak myślicie co najlepiej zrobić, bo wypowiedzieć już nie zdąże :roll:
    Napisać umowe darowizny np. na mame i potem ona spowrotem na mnie?
    Chyba czynności te są zwolnione z podatku, co nie?

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

w rodzinie są zwolnione z podatku, ale do ok 10tys-15tys chyba jeżeli dobrze pamiętam.
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• mikolaj
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 366
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

delanopl, można wypowiedzieć umowę ale odezwij się do maxpaynemm http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=9326 to ci pomoże

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Rekalkulacja ubezpieczenia

Zamieszczone przez delanopl
          Witajcie
          Kupiłem auto 15.02.2012, dostałem OC
          30 dni miałes na wypowiedzenie - wiec teraz to juz po .....
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• delanopl
            Elegance
            • 2009
            • 831

więc zrobie tak że napisze pismo-darowizne na członka rodziny w prostej linii- Mamę, ona zrobi sobie wypowiedzenie umowy tego dnia co dostanie darowiznę i zrobi ubezpieczenie na siebie- w innej firmie, ze swoimi pełnymi zniżkami, potem za miesiąc przepisze auto na mnie i ja już sobie wykupie nową polisę, a Mamie zwrócą za to co wykupiła i nie wykorzystała :szeroki_usmiech
            Tylko zastanawiam się jak to będzie z urzędem komunikacji- troche nie halo wymieniać dwa dowody, bo to też koszta :roll:

Komentarz

• sosna1
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 463
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

Re: Rekalkulacja ubezpieczenia

Zamieszczone przez delanopl
              Witajcie
              Kupiłem auto 15.02.2012, dostałem OC, wysłałem do firmy kwity na przepisanie, dzis dostałem 1004 zł do dopłaty za 4mce, bo ważne jest do 17.06.2012 :shock:

Jak myślicie co najlepiej zrobić, bo wypowiedzieć już nie zdąże :roll:
              Napisać umowe darowizny np. na mame i potem ona spowrotem na mnie?
              Chyba czynności te są zwolnione z podatku, co nie?
              Porozmawiać z rzecznikiem praw ubezpieczonych i się dowiesz,że ubezpieczyciel próbuje cię naciągnąć, a swoją drogą jakaś dziwnie duża ta różnica.
              Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• blind_walker
                RS
                • 2010
                • 4533
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Chwilę temu słyszałem w radiu, że ubezpieczyciele strasznie naciągają- zaniżają wyceny, każą naprawiać na zamiennikach itd. Rzecznik praw będzie wysyłał grupowy pozew do sądu.
                mkII 20VT (600h worked)
                Roooooomster

Komentarz

• delanopl
                  Elegance
                  • 2009
                  • 831

W świetle prawa firma Interrisk może mi zrobić rekalkulację. Umowa spisana z mamuśką, dziś wypowiedziałem umowę Interriskowi, babka co mi wyliczyła o niemal się nie zapieniła :szeroki_usmiech do tego powiedziałem jej że wysyłam do centrali zaświadczenie o moich zniżkach więc zapłacę 440 zł ze znizką 60 % czyli coś koło 200zł w sumie 800zł w kieszeni ale ile nerwów... Nie miałem czasu z nią dyskutować bo akurat w pracy dziś jestem, ale miałem ochotę jej powiedzieć do słuchu :evil: bo mają ciućmy dostęp do UFG i tam sobie mogą weryfikować moje zniżki, ale nie, trzeba dać im na piśmie (chociaż gdyby było trzeba dopłacać to pipy by napewno zajrzały do UFG ops: ). Jednym słowem trzeba pilnować się z nimi na każdym kroku :roll:

Komentarz

• maxpaynemm
                    RS
                    • 2008
                    • 1764
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

delanopl, czy prosiles i o to żeby ci przesłali polise czy sami to zrobili???

Dzwoń do nich i niech ci zrobia jeszcze raz rekalkulację z uwzglednieniem twoich zniżek (oczywiście o ile takie masz). Jeśli nie to jezeli już minelo 30 dni od daty zakupu to jedyne co mozesz zrobić to darwizna albo sprzedaż komuś w rodzinie o ile kwestia podatku bedzie dla Ciebie oplacalna.

Możesz też zrobić inaczej (bardziej ryzykowne) poprostu ubezpieczyć auto w innej firmie a im przedstawić polisę i poprosić grzecznie na pismie o anulowanie ich polisy. Niedawno zmieniły sie przepisy o ubezpieczeniach i ponoć tak mozna. Ale na 100% nie potwierdzę bo nie zbadałem organoleptycznie - a wiecie jak to jest w naszym kraju

Pozdrawiam
                    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...