rower do 1200zl max

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czerad2
    Drive
    • 2011
    • 45

rower do 1200zl max

tom007, odpowiedni watek zakladaj :P
    czerad2
  • xtremesystems
    RS
    • 2010
    • 2254
    • Hyundai

rower do 1200zl max

panowie spece pomocy

zatanawiam sie nad wyborem roweru do 1200 zl.

typ roweru jeszcze do konca nie ustalony ale celuje albo w szosówke albo w trekingowy, ewentualnie przełajówke (CX)

moj wzrost to 180
    noga ok 80

wiec rama 19 -20

z nowych crossów to chyba kands maestro (super osprzet jak na swoja cene)

ale ja bardziej sklaniam sie za uzywanymi bo mozna cos ciekawszego i lepszego wyrwac

chcialbym by rower mial niewielką mase . ten kands ma kolo 13 kg wiec na cross przyzwoicie . ale chudsze propozycje jak najbardziej widziane

z szosówek wybralem kilka uzywek oto one

http://allegro.pl/bottecchia-altavel...369023989.html (ten bedzie chyba za maly ale pytam sprzedawce o dokladne wymiary)

kolarka do 10 kg jest dla mnie wielce ok

ogolnie ocencie co podalem.

i podajcie cos lepszego jesli widzicie na allegro, talbicy czy gumtree.

ja juz mam zagwozdke od kilku dni az mi glowa paruje

podajcie prosze tez kilka trekingowych i CXów bo na te nie bardzo patrzylem bo na poczatku szukalem szosy . a na innych wcale prawie sie nie znam

pomocy

Komentarz

• noswer
      Ambiente
      • 2008
      • 232

mam rower firmy kands (model Alfa City) - w zasadzie złożony przez nich - o ile materiały ujdą to sposób składania roweru masakra - sporo regulacji wykonywałem samemu - inna sprawa że mam do ich siedziby z 20-30km i przejechałem się osobiście - w fabryce więc srednio bawią sie w regulacje - tu masz ich pełna ofertę http://transrower.pl/index.php?optio...=102&Itemid=94

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

czyli tez nie jest tak ze kupujesz nowke od nich i mozesz jechac??

w takim razie rowniez poprosze propozycje trekingowych uzywek

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Jeden temat o rowerach to tak jak o felgach tez za mało...

Komentarz

• Puchacz
            Moderator
            S_OCP Member
            • 2004
            • 1192
            • Superb III (3V3)

Może coś z Unibike'a?
            Sam mam Viper'a już trzeci sezon i jestem super zadowolony. Wzrost mam podobny i po przymiarkach wybrałem 19". Tzn. to jest cross czyli niby trekking ale bez bagażników i sakw, tak chyba z definicji wychodzi.

Chociaż w sezonie ciężko go będzie za tyle kupić to poza sezonem tyle mniej więcej kosztowały w 2010. Ewentualnie może gdzieś trafisz jakiś używany Viper GTS albo lepiej Zethos. W rzeczonym 2010 Unibike miał najlepszy stosunek jakości do ceny, a i do doboru osprzętu ani poskładania nie można było się przyczepić. Nie wiem jak jest teraz, czy im sie w d... nie poprzewracało i nie zeszli z jakości.

Różnica jest taka, że kolarką w las nie wjedziesz, chyba, że las bez piachu, jak jakieś Kabaty czy coś. A crossem na luzie jeżdze po lasach tam gdzie MTB i zazwyczaj daje radę. Co prawda parę stromych górek z piachem mnie pokonało, ale w końcu to nie MTB.

Natomiast prędkość na czarnym na średnim przełożeniu to lekko kręcąc ~25 km/h. No niestety szosówka porównywalnej klasy to tu będzie lekko 30 km/h robiła. Vmax to 60 km/h z Agrykoli lub Tamki w Wawie.
            Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• xtremesystems
              RS
              • 2010
              • 2254
              • Hyundai

prosze o zamkniecie przenosze sie do odpowiedniego tematu

puchacz twoja wypowiedz przenioslem do tematu o rowerach

Komentarz

Pracuję...