piotras74, przeczytałem po powrocie tą opowieść o badaniu :lol: i popłakałem się ze śmiechu lacze lacze lacze :haha: :haha: :haha: :haha: rewelacja :!:
Jest u nas taki bokser. Się Szpilka nazywa. Na początku myślałem, że to jest dobry materiał na boksera. Pierwsze walki to efektowne knock-outy. Każda następna to progres jedynie w poprawieniu bilansu zwycięskich walk. Tylko dzięki temu, że przeciwników ma miernych.
To tak jakby PZPN umówił się z reprezentacjami Andory, SanMarino, Kiribati czy Timoru Wschodniego a potem szczycił się kilkunastoma wysokimi wygranymi.
Ruszając jak kibol na ustawce (wiadomo, przyzwyczajenia jakieś ma) próbuje rozbić w pył zawodnika który nigdy "nie miał kariery", który swój najlepszy miał jakieś 10 lat temu, a trening przeprowadza obwodowo - gym-knajpa-kanapa przed TV.
Dostał zaproszenie od Kliczki - mam nadzieję że Ukrainiec wreszcie mu tak pierdolnie, że Szpilka pozna siłę ciosu wagi ciężkiej.
Jak na razie to bije się tak jak Pudzian - w większości u siebie i z zawodnikami o bardzo przeciętnych "karierach".
Ruszając jak kibol na ustawce (wiadomo, przyzwyczajenia jakieś ma)
Dogłebnie bylo to widac gdy zadal cios, przeciwnik upadl a ten go od tylu napierdala w leb. Niech cos osiagnie, bo przyda sie to Polsce natomiast w glowie poukladane to on nie ma.
octaviars1, Jak by wam to powiedzieć on na ustawkach właśnie zaczynał :P Swego czasu biegał za kibicami Cracovii po Krk,kiedyś wpadł i poszedł siedzieć :P A nawyk mu pozostał.Ale wczoraj oglądałem powtórki tej ostatniej walki i chłopak ma dupnięcie w ręce ale nie ma wykończenia i szybkości :|
"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
bws34, doskonale wiem co i kiedy robil i za co siedzial itd. I o tym mowie, ze te nawyki niestety mu zostalo a w boskie na takie cos nie ma miejsca raczej.
Dostał zaproszenie od Kliczki - mam nadzieję że Ukrainiec wreszcie mu tak pierdolnie, że Szpilka pozna siłę ciosu wagi ciężkiej.
nie będzie sparingowal z Kliczkiem juz odwołane bo ma miec w bliskim czasie walne na tej gali to bedzie Roy boxował
szpilki boksowanie mi sie strasznie nie podoba jakos tak dziwnie koleś walczy no i strasznie nawalone ma w bani
Gołota moim zdaniem jeszcze dziś by go pokonał
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Kulej kiedyś powiedział, że różnica między boksem amatorskim a zawodowym jest jak między skokiem w dal a skokiem na bank.
Niestety nie da się czasem wyżej kolan podskoczyć.
Zresztą to nawet przypadek Adamka - za dobry na swoją wagę w wyższej bez szans.
Ale on nie ma przynajmniej nasrane w głowie.
Fajnie podsumował Szpilkę Adamek. Nie umie znaleźć teraz tego. Ale powiedział mniej więcej: żeby wziął się za trenowanie i żeby był taki mocny w ringu a nie tylko w gadce. Jeżeli ktoś miał styczność z boksem to od razu zauważy ,że on techniki nie ma wcale. Co z tego,że ma siłę jak trzeba umieć trafić. On chce urwać głowę ciosem ale takie numery wychodzą pod barem jak przeciwnik jest wolny jak mucha w smole.A nie na ringu. Moim zdaniem do puki nie dadzą mu zawalczyć z kimś kto coś potrafi do puty będzie myślał,że jest prawie mistrzem świata.Trener ustala technikę pod konkretnego zawodnika a nie wali jak się mu podoba. W boksie trzeba mieć przede wszystkim szybkość i koordynacje a nie tylko cios mogący zrobić dziurę w ringu...
Moim zdaniem do puki nie dadzą mu zawalczyć z kimś kto coś potrafi do puty będzie myślał,że jest prawie mistrzem świata
dokladnei tak mi też sie wydaje
ale spoko dostanie dwa trzy razy porządnego strzała poleży zamroczony na ziemi i będzie inaczej patrzył na to jak to już mu blisko do mistrzostwa świata
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
zgadzam się....może technika "szpili" nie jest najwyższych lotów, ale sam zainteresowany potwierdza, że musi cały czas trenować i się rozwijać :wink:
Rozwijać się? On może i by chciał, ale jak ma się rozwijać, skoro dostaje kelnerów do bicia?
Coś tam pyskował do Adamka -Adamek by go techniką i szybkością rozbił na kotlet.
Ilu z resztą było u nas bokserów "młodych, obiecujących, perspektywicznych" jak Szpilka??
Prawdziwie znani w świecie boksu są jedynie Adamek i Gołota. Reszta to gwiazdy bardzo lokalne.
Dokładnie. Wiem jakie ruchy miałem przy wadze 108 kg a teraz przy 90 kg...
Nie wiem czy nie straci swoich atutow
Ja jak zjechałem ze 106,5 do 90kg to byłem szybszy od wiatru!
102kg - widzę, że Adamek uparcie idzie do ciężkiej. Szkoda tylko, że jest to mozolnie budowana waga. Na mój chłopski rozum, ktoś kto naturalnie waży 88-90kg przy wadze 102kg będzie dużo wolniejszy i mniej wydolny od tego, kto ważył 115kg a zszedł na wspomniane 102.
Dopóki ukraiński tandem ciągnie pociąg wagi ciężkiej, dopóty Adamek&Co nie mają czego szukać na ringu - no chyba, że zgubionego ochraniacza
Komentarz