Działania straży miejskiej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

str33t, szlag mnie trafia jak czytam takie historie...
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bws34
      Rider
      • 2011
      • 543

To ja tak apropos straży miejskiej powiem że wracałem pewnego razu z psem i że akurat byłem jedynym ich celem (bo małolat to można go mandatem poczęstować) wysoczyli z samochodu i do mnie z tekstem że nie pozbierałem psiej kupy! A ja zdziwiony im powiedziałem że niestety ale mój pies nie robił kupy a nawet jak by ją robił to nie byłbym w stanie jej pozbierać bo ma chore jelita itp. A oni że mają zdjecia i wogóle mnie już straszyli,na co powiedziałem im że jak znajdą na trawie ciepłe gówno mojego psa to przyjmę mandat i je sprzątne. Skończyło się na pouczeniu,a pare dni później widziałem ten sam patrol z psem który odziwo walił ogromnego kloca na trawniku i myslicie że posprzątali?.. Cyknąłem na szybko fotkę jak piesek się załatwiał i wysłałem do przełożonego
      "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

Re: Działania straży miejskiej

Zamieszczone przez sesik
        W dniu wczorajszym godzina 23, wiadomo długi weekend się zaczął, w parku, obok naszego bloku, impreza na całego, tłuczone butelki, darcie ryja na cały regulator, koło 23:30 zaczęli się prać, godzina 23:45 podjeżdża straż miejska (patrol interwencyjny), 23:50 odjeżdża nie wysiadając z auta, godzina 3 w nocy impreza się kończy.

W dniu dzisiejszym wyszliśmy na plac zabaw punkt 17:45, wyrzucając, przy okazji śmieci, rzuciła nam się w oczy torba podróżna(otwarta) pełna zużytych strzykawek z igłami, nie wiele myśląc telefon do straży miejskiej, miła pani powiedziała, że oczywiście w trybie pilnym ktoś przyjedzie i to zabierze, proszę nie dotykać tego, bo to nie bezpieczne. Do tej pory pies z kulawą nogą do tego nie przyjechał. Osobiście odgoniłem grupę (5 dzieciaków w wieku ~10 lat) a że mam posłuch to już więcej do tego nie podchodzili.

Ręce i nogi opadają. Strach pomyśleć co by było gdyby się, tfu tfu, stało coś poważniejszego.
        a ja na SM nie nazekam. jak mi kto stanie przed garazem na zakazie i blokuje wyjazd to dzwonie i zawsze wezwanie jest za szybą jak wracam

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

xtremesystems, do tego to oni pierwsi są...
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
            RS
            • 2010
            • 2254
            • Hyundai

a bo juz wiedza ze na darmo nie jada, bo o znak pelnowymiarowy zadbalem i wszystko jest ksiazkowo. wiec tylko podjechac i wlepic mandat.

najfajniejsze ze wczoraj zastawili mi garaz policmajstry. :shock:

ale siedzieli w srodku i jak podjechalem to mi miejsce zrobili. ogolnie bardzo milo

Komentarz

• wodan
              Rider
              • 2012
              • 417
              • Octavia I combi (1U5)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

xtremesystems ale to jest potwierdzenie jedynie głównej tezy, że SM robi to, co:
              1. dochodowe (kończy się mandatem vide złe parkowanie)
              2. bezpieczne dla nich (vide psia kupa)
              3. nieskomplikowane w wykonaniu (vide psia kupa / brak kagańca / blokada na koło)

Problemy zaczynają się, gdy podjęte działanie może pozostawać w sprzeczności z w/w "złotymi zasadami".

"Bohaterowie" nie widzą luzem biegających (bez kagańca i smyczy) psów ras "groźnych", gdy owe psy należą do jeszcze groźniejszych właścicieli (radiowóz po prostu spokojnie sobie przejeżdżał obok prędkością patrolową), ale z dziką chęcią przyczepia się do zabezpieczonego psa, zanim jeszcze udało się po nim posprzątać (oberwałem akurat ja, a wskazanie na radosnego amstaffa nic nie pomogło, bo oni zajmują się teraz mną, a nie tamtym, po czym jak posprzątałem to zabrali się i pojechali). Nie podejmą interwencji wymierzonej w rozochoconą używkami wszelakimi młódź w liczebności kilku / kilkunastu, organizujących sobie głośne imprezy w parku, czy na środku osiedla, ale bez najmniejszych oporów będą odgrywać John'ów Wayn'ów w odniesieniu do dwóch ludzi cicho rozmawiających i sączących przy tym piwko. Nie wspominając już o takiej oczywistości, jaką jest malowanie po murach - łapanie pseudoartystów ze spreyami to jest ich robota, a jakoś efektów nie widać.

Problemem w zasadzie nie jest służba jako taka, ale niesamowita wybiorczość w egzekwowaniu przez nią prawa oraz mylnie obrane priorytety.
              Pozdrawiam
              Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• Mickul
                RS
                • 2010
                • 2847

0:57min! Zapauzujcie w tym momencie! Idealny przykład na to, że gówno robią.

Komentarz

• pic2ek
                  Rider
                  • 2007
                  • 624

nie wiem jak u was ale u mnie pod tym linkiem na pierwszym filmiku laski zajebiście tańczą na rurce :slinka

Komentarz

• Mickul
                    RS
                    • 2010
                    • 2847

Zamieszczone przez pic2ek
                    nie wiem jak u was ale u mnie pod tym linkiem na pierwszym filmiku laski zajebiście tańczą na rurce :slinka
                    Coś źle się wrzuciło.

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

Zamieszczone przez Mickul
                      Zamieszczone przez pic2ek
                      Coś źle się wrzuciło.
                      "się" to słowo klucz ;-)
                      a ja nawet tych tańców nie widziałem, eh
                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• str33t
                        Rider
                        • 2010
                        • 625

Ja tam nie zgłaszałem reklamacji :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...