78 % kierowców dojeżdża do pracy samotnie - a można taniej:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paaweell
    Classic
    • 2014
    • 2

78 % kierowców dojeżdża do pracy samotnie - a można taniej:)

no, właśnie miałem napisać, że ma zajefajny felunek
  • czarkoo
    Classic
    • 2012
    • 6

78 % kierowców dojeżdża do pracy samotnie - a można taniej

Cześć Koledzy (iKoleżanki),

Jeśli również dojeżdżacie do pracy w pojedynkę (lub macie wolne miejsca w aucie), a chętnie jeździlibyście z kimś kto mógłby dorzucić się do kosztów paliwa to zapraszam na portal www.Car-Matching.pl.

Idea portalu jest bardzo prosta i ma na celu ułatwienie użytkownikom kontaktowania się ze sobą i umawianie na wspólne dojazdy do pracy (i nie tylko).

Więcej info na portalu.

pozdrawiam,
    Czarek
    Manager projektu,
    www.DojazdyDoPracy.pl

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

czarkoo, parę lat temu słyszałem o tym. Bardzo szybko ucichło :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sew1981
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10986
        • Fiat

Kolega czarkoo loguje się na wszystkich forach motoryzacyjnych i propaguję tę stronkę. Już też jest na superbclub.pl m.in. ten sam temat.
        Może i dobra idea, w sumie, ale tylko dla tych co jadą tylko i wyłącznie do pracy i później do domu prosto

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Tak, wszędzie to widzę i gryzę się w język...
          Nic nie powiem - fafnasta inicjatywa w temacie - fajne, sensowne i ekologiczne. Szkoda, że nie działa i nie zadziała...

Komentarz

• spacewalker
            Elegance
            • 2012
            • 943

8 lat temu jak byłem w UK cos takiego działalo u nich i to pełną gęba. Mało tego - firma placiła rocznie benefit tej osobie co mieszkała najdalej (co podwoziła innych) więc kolejna motywacja.

Komentarz

• Guguś
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1212

Także śmigam w pojedynkę, co prawda ostatnio na skuterze, jednak śmigając autkiem przetestowałem ten pomysł, ustawiłem się z sąsiadem i przez jakiś czas z nim dojeżdżałem moim autem, lipa, koleś non stop się spóźniał, czekałem po kilkanaście minut, zraziłem się do tego pomysłu. Ja wiem, nie wszyscy są jego pokroju ale jednak spasowałem.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

W cholere jest tych portali =bajzel w sieci:
                np.:
                Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie Aftermarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Domena carpooling.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.

itd.
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

Ja jak mam kogoś wziąć do Octavii i później sprzątać bo komuś się nie chciało butów otrzepać to mnie rzuca. Jedyną osobę, której to uchodzi to moja córka.
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• kmink
                    L&K
                    • 2007
                    • 1360
                    • Superb III (3V3)

W USA takie coś działa...na autostradach sa specjalnie oznakowane pasy car pool po których w zależności od miejsca może jechać samochód w którym siedzą co najmniej 2-3 osoby...fajnie jest sobie jechać jak obok na 4pasach ludzie stoją w korku :szeroki_usmiech
                    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• spacewalker
                      Elegance
                      • 2012
                      • 943

Enriquez masz w sumie racje. Kilka razy na STOP-a wziołem kogos, zawsze jakis brudas, smierdział fajami itp.

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8039
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                        Ja jak mam kogoś wziąć do Octavii i później sprzątać bo komuś się nie chciało butów otrzepać to mnie rzuca. Jedyną osobę, której to uchodzi to moja córka.
                        +1 i moje auto to nie taksówka.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

Zawsze to Ty mozesz jezdzic z kims jego autem
                          Chociaz nie ukrywam, bo tez nie lubie jezdzic z kims swoim autem.

Komentarz

• Udesky
                            RS
                            • 2007
                            • 1692
                            • Octavia I (1U2)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                            bo komuś się nie chciało butów otrzepać to mnie rzuca. Jedyną osobę, której to uchodzi to moja córka.
                            Żona jak się domyślam nie podlega tej abolicji. :szeroki_usmiech

Pomysł dobry, pod warunkiem, że pracuję się w jednym zakładzie, kończy o tej samej porze i mieszka w pobliżu siebie, a najlepiej w tym samym bloku.
                            Zbieranie ludzi po drodze i zostawianie ich w różnych miejscach to strata czasu i nerwów dla kierowcy.
                            Najlepsza jest komunikacja.
                            Szczególnie latem jak kobitki się rozbierają. Przynajmniej jest na czym oko zawiesić. :szeroki_usmiech
                            W Polsce nie ma kryzysu.
                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• czarkoo
                              Classic
                              • 2012
                              • 6

Panowie wszyscy macie rację. Przy czym w USA podwożenie się sprawdza, w Niemczech również.. dlatego nie widzę powodu, żeby nie miało się udać u nas

Ja wierzę, że jeśli ktoś jest oszczędny to prędzej czy później się przekona do tego. Inna sprawa, że jeśli ktoś ma brudne buty to przecież możemy go poprosić o ich wyczyszczenie.. nie widzę problemu. Wszystko jest dla ludzi a jeśli ktoś nam nie pasuje to można uczciwie go poinformować.

Według nas osoby wspólnie dojeżdżające nie muszą mieszkać na tym samym osiedlu, bo przecież mogą wysadzić się jakoś po drodze? A nawet czasami można nadrobić trochę drogi jeśli ktoś jest symatyczny

Żyjemy w takich czasach, że wszyscy mamy telefony i można się bez problemu zsynchronizować.

Ja wierzę, że im wyższe ceny paliw (w co chyba nikt nie wątpi, że tak będzie) tym więcej osób zainteresuje się naszym portalem.

pozdrawiam i chętnie odpowiem na wszystkie wasze pytania.
                              Czarek
                              Manager projektu,
                              www.DojazdyDoPracy.pl

Komentarz

• sebu
                                L&K
                                • 2008
                                • 1304
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez czarkoo
                                Panowie wszyscy macie rację. Przy czym w USA podwożenie się sprawdza, w Niemczech również.. dlatego nie widzę powodu, żeby nie miało się udać u nas
                                Masz racje,tylko,jest jedno ale,u nas jak weźmiesz kogoś na stopa to ci jeszcze coś zapier....li z autka.
                                Ja wierzę, że jeśli ktoś jest oszczędny to prędzej czy później się przekona do tego
                                A ja wierzę,że jeśli ktoś jest oszczędny to przesiądzie się na komunikację miejską lub np. na jakiś jednoślad.
                                Żyjemy w takich czasach, że wszyscy mamy telefony i można się bez problemu zsynchronizować.
                                Mimo ery telefonizacji jest to najgorszy z okresów jakich pamiętam,kiedyś umawiałeś się z kimś na godzinę i przeważnie każdy był punktualny.
                                Ja wierzę, że im wyższe ceny paliw (w co chyba nikt nie wątpi, że tak będzie) tym więcej osób zainteresuje się naszym portalem.
                                A moje zdanie jest takie,jak wyżej że jeśli ktoś jest oszczędny to przesiądzie się na komunikację miejską lub np. na jakiś jednoślad.
                                Kiedyś woziłem trzy osoby do pracy,niby dobry układ,bo wszyscy pracowaliśmy w jednej firmie,takie same godziny pracy,ale problemy były z dofinansowaniem do paliwa za,które trzeba było się rozliczać i od tamtej pory powiedziałem,że jak mam kogoś wozić i prosić się o swoje to mam to w d..ie.
                                Jak mam dojeżdżać z kimś samochodem do pracy i być uwiązanym jak pies to dziękuję,to jest tylko moje zdanie.
                                Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                jak pomogłem to daj punkcik
                                sprzęgło od G 60

Komentarz

• czarkoo
                                  Classic
                                  • 2012
                                  • 6

Sebu masz racje, ale co z osobami, które maja naprawdę marny dojazd komunikacją miejską? lub dojeżdzają z sąsiednich miejscowości.

Ja przykładowo mimo, że mieszkam w Poznaniu to do pracy miałem dojazd najpierw tramwajem, a później przesiadkę na autobus co trwało 1,5h w jedną strone.

Stwierdziłem, że to bezsensu kupiłem auto i tak dojeżdżam:>

Ale zgadzam się, że gdybym miał 30 minut to nie dojeżdżałbym autem i takie osoby niekoniecznie będą zainteresowane CM.
                                  Manager projektu,
                                  www.DojazdyDoPracy.pl

Komentarz

• sebu
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1304
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Powiem na swoim przykładzie,dojeżdżałem z samego końca Legionowa do pracy i aby dojechać do pracy musiałem jechać autobusem 55-60 minut,później przesiadałem się w tramwaj,a na sam koniec jeśli miałem troche czasu szedłem dwa przystanki na piechotę,oczywiście przeważnie podjeżdżałem autobusem,czas jaki jechałem do pracy to prawie dwie godziny,więc wiem jak ciężko się jeździ.Teraz jest luksus jeździ S-9 i jest bajka.
                                    Ale w roku szkolnym,gdy dziecko zawożę do przedszkola,to dojeżdżam z Zielonki i jak mam stać w korkach to wolę jechać jakimś jednośladem,bo czas przejazdu jest krótszy niż samochodem.

My jeszcze musimy dorosnąć do takiej akcji,a i odległości jakie pokonujemy do pracy muszą się zwiększyć,bo taka akcja nie będzie miała sensu.
                                    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                    jak pomogłem to daj punkcik
                                    sprzęgło od G 60

Komentarz

• czarkoo
                                      Classic
                                      • 2012
                                      • 6

To mi się przypomniała scena z filmu Stanisława Bareji "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz": http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c heheh

Ten to miał dobry dojazd
                                      Manager projektu,
                                      www.DojazdyDoPracy.pl

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Ja ostatnio chciałem być miły i podwiozłem sąsiadkę z osiedla (młodą niebrzydką kobietę)... Ale ta jeb.na pi.da chyba nawet rano nie umyła zębów, bo tak jej śmierdziało z japy, że zasmrodziła mi cały samochód (cały czas coś tam mi opowiadała)... już nie będę nikogo podwoził... :idea:
                                        I jeszcze pasów nie chciała zapiąć... :shock:
                                        Adam... Używam:
                                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez Agamek12
                                          Ja ostatnio chciałem być miły i podwiozłem sąsiadkę z osiedla (młodą niebrzydką kobietę)... Ale ta jeb.na pi.da chyba nawet rano nie umyła zębów, bo tak jej śmierdziało z japy, że zasmrodziła mi cały samochód (cały czas coś tam mi opowiadała)... już nie będę nikogo podwoził... :idea:
                                          I jeszcze pasów nie chciała zapiąć... :shock:
                                          Trzeba było nawiew w jej stronę nastawić

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

kazik4x4, okna nawet minimalnie otworzyłem, ale nic to nie dało... 10km się męczyłem i powiedziałem: newer mor...
                                            Kurdę, a taka ładna była... i taki brudas :?
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8039
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, lepiej awaryjne gumy do żucia kup do auta
                                              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Bialy
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 306

Może niekoniecznie związane z tematem, ale jeśli chodzi o stopa to najczęściej zabieram - wiadomo zależy jak kto wygląda (kloszarda nie wezmę ani jakiegoś ciemnego typa) sam jeżdżę stopem i w Polsce jest z tym różnie. Stoisz kulturalnie z kartką, a niektórzy pokazują fuckupy :evil: zjeżdżają na pobocze i coś tam wymachują, a inni pozdrawiają, machają że nie mają miejsca itp.

Komentarz

• eggzman
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 465
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BLR 2.0 FSI 150 KM

Kiedyś o tym myślałem jak był portal zabieram.pl, ale, że pracuję CH i mam różne godziny pracy więc nie jestem w stanie się z kimś umówić na stałe dojazdy.
                                                  A kiedyś gościa jednego zabierałem, bo czasem mu pasowało, a później musiałem miesiąc się o kasę upominać, na jaką się umówiliśmy i jeszcze narzekał.
                                                  Kacper
                                                  Opel Combo C 1,6 8v
                                                  O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

Pracuję...