Byłem dziś u jednego z Warszawskich gazowników z autoryzacją LR. "Zajrzał" w mapę i stwierdził: "widać że pojęcia nie mają". Pozmieniał parametry. Jest znacznie lepiej niż wcześniej, nie faluje i nie telepie tak silnikiem. Ustawił mi także samoistne przejście na LPG na wolnych obrotach po przekroczeniu temperatury płynu bez konieczności zwiększania obrotów (jak uruchamiam na gorącym silniku, to jak zawsze na Pb i jak już ma temp.>40st.C to przechodzi na LPG po ok. 30sek. samoistnie - cyk i już..., jak nie ma temp>40st.C., to warunek bezwzględny - musi ją osiągnąć). To taka zmiana przez niego, nie prosiłem o to, ale sam stwierdził, że nie ma większego sensu zmiana po obrotach, skoro płyn uzyskał żądaną temperaturę.
Paraliż Warszawy - cd...
Zwiń
X
-
Paraliż Warszawy - cd...
Kurczę... Centrum Pragi (Plac Wileński) nieprzejezdne, Centrum Warszawy (Świętokrzyska, Marszałkowska) nieprzejezdna, Most Śląsko-Dąbrowski zamknięty dla aut prywatnych, Most Grota-Roweckiego za chwilę do remontu... a tu jeszcze szykuje się kilkumiesięczne wyłączenie z ruchu tunelu pod Wisłostradą: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Jak tu żyć w tym mieście...?
-
-
Podobno W-Z ,mają otworzyć dla aut osobowych. Z tym że w godzinach 6-10 auta jadące z Pragi mają zjeżdżać w kierunku Wisłostrady- czyli na objazdy....
Dla mnie np. problemem jest brak możliwości skrętu na Placu Bankowym z Andersa w stronę trasy W-Z który niedawno wprowadzili. Nie wiadomo po co :roll: może też ten skręt przywrócą jak otworzą znowu trasę W-Z.
Marszałkowska ma być otwarta w połowie września.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliMarszałkowska ma być otwarta w połowie września.
Gdzie zbieracie bieżące info na temat tych planów / zmian wprowadzanych ? W otwarcie WZ dla osobowych nie bardzo wierzę, ale chciałbym sie pomylić...
Komentarz
-
-
Jacomelli, ruch aut osobowych po Moście Ś-D będzie dopuszczony jedynie poza godzinami szczytu, więc w nocy, święta i pewnie w ciągu dnia w godzinach 10-14... Więc większego pożytku z niego niestety nie będzie...
Mnie najbardziej "przeszkodzi" remont Mostu Grota-Roweckiego...
EDIT: ja już się gubię w planowanej organizacji ruchu na trasie Plac Wileński <=> Plac Bankowy...
PS: jak tak sobie pomyślę o tym, jaki armagedon szykuje się w Warszawie to "cieszę" się, że będę rozpracowywał "korki" w Łodzi...
Komentarz
-
-
Jeżdżę z Muranowa, więc dla mnie w tej chwili to co się dzieje to prawdziwy armagedon :twisted:
Dziś rano jechałem na Gocław i jedyna logiczna trasa w tej chwili to JPII, Al. Niepodległości, Trasa Łazienkowska. Teraz mamy wakacje+długi weekend i ruch był duży. Może nie mega korek ale gęsto i na światłach stało się po 2-3 zmiany. Boje się, co będzie jak mieszkańcy wrócą z wakacji....
Dla mnie np wprowadzony zakaz skrętu z Andersa w lewo w stronę trasy W-Z to delikatnie mówiąc paranoja. Kierowcy jadący z Muranowa, Zoliborza w kierunku Czerniaków, Wilanów, Gocław, Saska Kępa itp nie mogą jechać przez centrum bo zamknieta Marszałkowska, nie mogę jechać do Wisłostrady na bankowym.... muszą robić kółeczko przez plac teatralny :roll: Dla Pana Galasa (główny inżynier ruchu) może to nie problem ale dla mieszkańców owszem. Dlatego korkuje się JP II.
datoOdnośnie bieżących informacji o sytuacji polecam serwis Życia Warszawy (dużo informacji drogowych) można czasem zerkną na um.warszawa, ,
Tu kilka informacji o planach
Generalnie sytuacja jest dynamiczna i mam nadzieje, że urzędnicy jakoś to ogarną (choć ich ostatnie pomysły nie dają powodów do nadziei )
Jak tak dalej pójdzie to chyba rozważ zakup biletu miesięcznego. O co z resztą urzędnikom chodzi... ruch samochodowy ma być wypchnięty z centrum a ludzie mają podreperować budżet ztm.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliJak tak dalej pójdzie to chyba rozważ zakup biletu miesięcznego. O co z resztą urzędnikom chodzi... ruch samochodowy ma być wypchnięty z centrum a ludzie mają podreperować budżet ztm.
Z Muranowa jak już wszystko dokumentnie stanie leć w tył na Marymont, Toruńską do końca i na Białystok-powrót Drewnica-Kolejowa w Ząbkach-rondo Zielonka na wprost-Marsa-przed węzłem w prawo równoległa do Grochowskiej (Naddnieprzańska ??? Nie chce mi się patrzeć w mapę). Wylecisz na pętli Gocławek. Rondo Zielonka > Marsa będzie się przycinać w szczycie, ale pojadą.
Ja wiem, że to głupio wygląda. Jak pierwszy raz stracisz 2h to pojedź... To jest trasa na 20 do 45min.
Komentarz
-
-
ja codziennie śmigam po warszawie między sklepami i powiem że zamknięcie tunelu na wisłostradzie to mega pomyłka.o remoncie grota nie słyszałem. ale jeżeli do tego dojdzie zostanie mi już tylko północny . Ogólnie szkoda gadać i mega porażka komunikacyjna.mam nadzieje że do następnego lata zdążą zrobić obwodnicę Wawy od strony okęcia
Komentarz
-
-
W piątek i wczoraj nie było mnie w W-wie.
Dziś jechałem pierwszy raz od czwartku. Nie sprawdziłem czy zrobili jakieś objazdy. Pojechałem przez tunel trasy WZ do Nowego Zjazdu - tam wzdłuż tunelu miał być zrobiony objazd. I co? Jest objazd ale kieruje na powiśle przez Dobrą do Ludnej. Masakra. Straciłem na tym odcinku jakieś 30 minut.
JP II też było zapchane i wyglądało jakby już skończyły sie wakacje.
Marszałkowska ma być otwarta ok 17 września.
Jutro może sprawdzę cofnięcie sie do Mostu Gdańskiego i pojadę wzdłuż ZOO i Wałem Miedzeszyńskim, albo przez Centrum (Marszałwkoska, Jasna, Zgoda, Krucza) :roll:Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliJutro może sprawdzę cofnięcie sie do Mostu Gdańskiego i pojadę wzdłuż ZOO i Wałem Miedzeszyńskim, albo przez Centrum (Marszałwkoska, Jasna, Zgoda, Krucza) :roll:Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Narzekacie niczym stare baby w maglu...
Chcecie mieć lepsze jezdnie? lepszą komunikację? No to niestety trzeba swoje odcierpieć
Narzekałem tak jak Wy, kiedy remontowali Trasę Toruńską, ale w tej chwili juz nie pamiętam (albo nie chcę pamiętać), jak sie gotowałem patrząc co oni wyprawiają... Tak więc głowa do góry, nerwy na postronki i odrobina cierpliwościIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Oj tam oj tam.
To ze aby coś zrobić to muszą być utrudnienia to wiem i akceptuję, dlatego nie idę z mołotowami na ratusz. Ale ponarzekać sobie mogę, że kiepsko się jeździ
Dziś jechałem JPII i tez ciasno, choć dramatu nie było. Będzie od września :lol:
Wiecie kiedy mają zrobić ten objazd wzdłuż BUWu?Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Narzekałem tak jak Wy, kiedy remontowali Trasę Toruńską, ale w tej chwili juz nie pamiętam (albo nie chcę pamiętać), jak sie gotowałem patrząc co oni wyprawiają... Tak więc głowa do góry, nerwy na postronki i odrobina cierpliwości
Komentarz
-
-
Nie wiem czemu narzekacie. Jest pięknie, są wakacje, korków prawie nie ma. :twisted:
W dniu dzisiejszym start 7.10 ul. Piaskowa w Legionowie - Modlińska - most Północny - Wybrzeże Gdyńskie - Sanguszki - Andersa - Królewska - Krucza - Wspólna - meta 7.45
Powrót start 16.20 Plac Trzech Krzyży - Most Poniatowskiego - zjazd na Wisłostradę - nowy objazd przy Centrum Nauki Kopernika (kilka samochodów) - Most Północny - Modlińska - meta ul. Piaskowa w Legionowie przed 17.00
Przed wakacjami nie udało mi się przemieszczać w tak krótkim czasie ( w dni robocze). A we wrześniu urlop :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz