Paraliż Warszawy - cd...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Paraliż Warszawy - cd...

Byłem dziś u jednego z Warszawskich gazowników z autoryzacją LR. "Zajrzał" w mapę i stwierdził: "widać że pojęcia nie mają". Pozmieniał parametry. Jest znacznie lepiej niż wcześniej, nie faluje i nie telepie tak silnikiem. Ustawił mi także samoistne przejście na LPG na wolnych obrotach po przekroczeniu temperatury płynu bez konieczności zwiększania obrotów (jak uruchamiam na gorącym silniku, to jak zawsze na Pb i jak już ma temp.>40st.C to przechodzi na LPG po ok. 30sek. samoistnie - cyk i już..., jak nie ma temp>40st.C., to warunek bezwzględny - musi ją osiągnąć). To taka zmiana przez niego, nie prosiłem o to, ale sam stwierdził, że nie ma większego sensu zmiana po obrotach, skoro płyn uzyskał żądaną temperaturę.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9942
    • Ford

Paraliż Warszawy - cd...

Kurczę... Centrum Pragi (Plac Wileński) nieprzejezdne, Centrum Warszawy (Świętokrzyska, Marszałkowska) nieprzejezdna, Most Śląsko-Dąbrowski zamknięty dla aut prywatnych, Most Grota-Roweckiego za chwilę do remontu... a tu jeszcze szykuje się kilkumiesięczne wyłączenie z ruchu tunelu pod Wisłostradą: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
    Jak tu żyć w tym mieście...?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

Agamek12, a kiedy zamykaja Grota. :?:
      I czy beda robic obie strony na raz,czy na ''raty'' :?: :szeroki_usmiech
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

To niewesoło. Trzeba myśleć pozytywnie - za 10 lat będzie 2-ga nitka metra i Targówek/Gocław do niego wsiądą
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

gebek, według planów modernizować będą najpierw jedną, potem drugą część przeprawy. I z tego co słyszałem prace mają zacząć sie już tej jesieni...
          20 firm zakwalifikowało się do drugiego etapu przatargu na przebudowę mostu Grota. Przeprawa ma być gotowa pod koniec 2014 roku.
          Adam... Używam:

Komentarz

• dato
            L&K
            • 2012
            • 1431

To fatalnie. Krótko się nacieszyłem rozładowaniem okolic targówka, a do północnego z mojej strony słaby dojazd

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Przeprowadźcie się do Krakowa :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• dato
                L&K
                • 2012
                • 1431

Nieeee... Na Wawelu też już ciasno, wole Powązki

Komentarz

• Jacomelli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 501

Podobno W-Z ,mają otworzyć dla aut osobowych. Z tym że w godzinach 6-10 auta jadące z Pragi mają zjeżdżać w kierunku Wisłostrady- czyli na objazdy....

Dla mnie np. problemem jest brak możliwości skrętu na Placu Bankowym z Andersa w stronę trasy W-Z który niedawno wprowadzili. Nie wiadomo po co :roll: może też ten skręt przywrócą jak otworzą znowu trasę W-Z.

Marszałkowska ma być otwarta w połowie września.
                  Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                  Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Zamieszczone przez Jacomelli
                    Marszałkowska ma być otwarta w połowie września.
                    To pierwsza pozytywna informacja. Mnie to strzyka, ale znam wielu, którym ułatwi życie. Chociaż przywrócenie komunikacji miejskiej w tym miejscu ułatwi życie faktycznie wszystkim, w tym również mnie

Gdzie zbieracie bieżące info na temat tych planów / zmian wprowadzanych ? W otwarcie WZ dla osobowych nie bardzo wierzę, ale chciałbym sie pomylić...

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

Jacomelli, ruch aut osobowych po Moście Ś-D będzie dopuszczony jedynie poza godzinami szczytu, więc w nocy, święta i pewnie w ciągu dnia w godzinach 10-14... Więc większego pożytku z niego niestety nie będzie...
                      Mnie najbardziej "przeszkodzi" remont Mostu Grota-Roweckiego...

EDIT: ja już się gubię w planowanej organizacji ruchu na trasie Plac Wileński <=> Plac Bankowy...

PS: jak tak sobie pomyślę o tym, jaki armagedon szykuje się w Warszawie to "cieszę" się, że będę rozpracowywał "korki" w Łodzi...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• Jacomelli
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 501

Jeżdżę z Muranowa, więc dla mnie w tej chwili to co się dzieje to prawdziwy armagedon :twisted:
                        Dziś rano jechałem na Gocław i jedyna logiczna trasa w tej chwili to JPII, Al. Niepodległości, Trasa Łazienkowska. Teraz mamy wakacje+długi weekend i ruch był duży. Może nie mega korek ale gęsto i na światłach stało się po 2-3 zmiany. Boje się, co będzie jak mieszkańcy wrócą z wakacji....

Dla mnie np wprowadzony zakaz skrętu z Andersa w lewo w stronę trasy W-Z to delikatnie mówiąc paranoja. Kierowcy jadący z Muranowa, Zoliborza w kierunku Czerniaków, Wilanów, Gocław, Saska Kępa itp nie mogą jechać przez centrum bo zamknieta Marszałkowska, nie mogę jechać do Wisłostrady na bankowym.... muszą robić kółeczko przez plac teatralny :roll: Dla Pana Galasa (główny inżynier ruchu) może to nie problem ale dla mieszkańców owszem. Dlatego korkuje się JP II.

datoOdnośnie bieżących informacji o sytuacji polecam serwis Życia Warszawy (dużo informacji drogowych) można czasem zerkną na um.warszawa, ,

Tu kilka informacji o planach

Generalnie sytuacja jest dynamiczna i mam nadzieje, że urzędnicy jakoś to ogarną (choć ich ostatnie pomysły nie dają powodów do nadziei )
                        Jak tak dalej pójdzie to chyba rozważ zakup biletu miesięcznego. O co z resztą urzędnikom chodzi... ruch samochodowy ma być wypchnięty z centrum a ludzie mają podreperować budżet ztm.
                        Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Jak tak dalej pójdzie to chyba rozważ zakup biletu miesięcznego. O co z resztą urzędnikom chodzi... ruch samochodowy ma być wypchnięty z centrum a ludzie mają podreperować budżet ztm.
                          Ja do centrum to tylko na wódkę jeżdżę, a potem taxi albo ktoś rozwiezie, pitole ztm. Jeździłem, nie powiem, ze 3x w kwietniu - od czasów młodości komunikacja się naprawdę poprawiła.

Z Muranowa jak już wszystko dokumentnie stanie leć w tył na Marymont, Toruńską do końca i na Białystok-powrót Drewnica-Kolejowa w Ząbkach-rondo Zielonka na wprost-Marsa-przed węzłem w prawo równoległa do Grochowskiej (Naddnieprzańska ??? Nie chce mi się patrzeć w mapę). Wylecisz na pętli Gocławek. Rondo Zielonka > Marsa będzie się przycinać w szczycie, ale pojadą.

Ja wiem, że to głupio wygląda. Jak pierwszy raz stracisz 2h to pojedź... To jest trasa na 20 do 45min.

Komentarz

• RALF
                            Elegance
                            • 2008
                            • 974

ja codziennie śmigam po warszawie między sklepami i powiem że zamknięcie tunelu na wisłostradzie to mega pomyłka.o remoncie grota nie słyszałem. ale jeżeli do tego dojdzie zostanie mi już tylko północny . Ogólnie szkoda gadać i mega porażka komunikacyjna.mam nadzieje że do następnego lata zdążą zrobić obwodnicę Wawy od strony okęcia

Komentarz

• Jacomelli
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 501

W piątek i wczoraj nie było mnie w W-wie.
                              Dziś jechałem pierwszy raz od czwartku. Nie sprawdziłem czy zrobili jakieś objazdy. Pojechałem przez tunel trasy WZ do Nowego Zjazdu - tam wzdłuż tunelu miał być zrobiony objazd. I co? Jest objazd ale kieruje na powiśle przez Dobrą do Ludnej. Masakra. Straciłem na tym odcinku jakieś 30 minut.
                              JP II też było zapchane i wyglądało jakby już skończyły sie wakacje.
                              Marszałkowska ma być otwarta ok 17 września.
                              Jutro może sprawdzę cofnięcie sie do Mostu Gdańskiego i pojadę wzdłuż ZOO i Wałem Miedzeszyńskim, albo przez Centrum (Marszałwkoska, Jasna, Zgoda, Krucza) :roll:
                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

pojadę wzdłuż ZOO
                                to się przygotuj na jakieś 30-40 min korka
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sesik
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 2165

Jutro może sprawdzę cofnięcie sie do Mostu Gdańskiego i pojadę wzdłuż ZOO i Wałem Miedzeszyńskim, albo przez Centrum (Marszałwkoska, Jasna, Zgoda, Krucza) :roll:
                                  Jakbyś nie kombinował to swoje musisz odstać. Jak nie było wytyczonego objazdu (w stronę Ursynowa) to długo w korku nie stałem, a w poniedziałek to armagedon był :diabelski_usmiech
                                  Best ET = 13.666
                                  Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                  PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                  http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Jacomelli
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 501

Wiem, ze postoję, ale chciałbym jak najmniej :P
                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Zwi3rzu
                                      Classic
                                      • 2012
                                      • 27

Grota ma byc remontowane na zasadzie takiej ze jeden pas bedzie zawsze otwarty w dana stronę tak przynajmniej gdzies wyczytalem.
                                      Nie zmieni to faktu ze bedzie cieżko , na szczescie mamy most PN

Komentarz

• byku123
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 269

ZTM zostaje.

Komentarz

• aro_40
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1529
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Narzekacie niczym stare baby w maglu...
                                          Chcecie mieć lepsze jezdnie? lepszą komunikację? No to niestety trzeba swoje odcierpieć
                                          Narzekałem tak jak Wy, kiedy remontowali Trasę Toruńską, ale w tej chwili juz nie pamiętam (albo nie chcę pamiętać), jak sie gotowałem patrząc co oni wyprawiają... Tak więc głowa do góry, nerwy na postronki i odrobina cierpliwości
                                          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                          _______________________________________
                                          a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• Jacomelli
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 501

Oj tam oj tam.
                                            To ze aby coś zrobić to muszą być utrudnienia to wiem i akceptuję, dlatego nie idę z mołotowami na ratusz. Ale ponarzekać sobie mogę, że kiepsko się jeździ

Dziś jechałem JPII i tez ciasno, choć dramatu nie było. Będzie od września :lol:

Wiecie kiedy mają zrobić ten objazd wzdłuż BUWu?
                                            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• dato
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1431

Zamieszczone przez aro_40
                                              Narzekałem tak jak Wy, kiedy remontowali Trasę Toruńską, ale w tej chwili juz nie pamiętam (albo nie chcę pamiętać), jak sie gotowałem patrząc co oni wyprawiają... Tak więc głowa do góry, nerwy na postronki i odrobina cierpliwości
                                              A ja na ten remont nie narzekałem, bo z dnia na dzień było widać, że coś się dzieje i zmienia. Gryzłem język i czekałem w korku...

Komentarz

• Grzegorz56
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 266
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Nie wiem czemu narzekacie. Jest pięknie, są wakacje, korków prawie nie ma. :twisted:
                                                W dniu dzisiejszym start 7.10 ul. Piaskowa w Legionowie - Modlińska - most Północny - Wybrzeże Gdyńskie - Sanguszki - Andersa - Królewska - Krucza - Wspólna - meta 7.45
                                                Powrót start 16.20 Plac Trzech Krzyży - Most Poniatowskiego - zjazd na Wisłostradę - nowy objazd przy Centrum Nauki Kopernika (kilka samochodów) - Most Północny - Modlińska - meta ul. Piaskowa w Legionowie przed 17.00
                                                Przed wakacjami nie udało mi się przemieszczać w tak krótkim czasie ( w dni robocze). A we wrześniu urlop :szeroki_usmiech

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

Grzegorz, fajna trasa. Chyba się będę musiał na północny przerzucić jak remont Grota będzie grany, ale póki co też nie mam powodu narzekać - mykam stale Ząbki - Wola.

Komentarz

Pracuję...