Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Co do srebrnego to nie dawalem cleanera,chce sprawdzic ile polezy na samym IPA.Bardziej niz o wyglad chodzi mi o trwalosc.

Czarny to tez FK1000,ale byl na Dodo LPL.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Do napisania tego tematu właściwie skłoniła mnie postawa mojej małżowiny, która jakieś kilkanaście dni temu (po kilku miesiącach namawiania, wymuszania, sankcji, itp.) dopięła swego i zmusiła mnie do zrobienia poważnych badań stanu mojego zdrowia. A dlaczego to zrobiła?
    Otóż (tak z grubsza):
    1. popalam fajki (na szczęście niedużo)
    2. codziennie alkoholizuję się browarem,
    3. unikam aktywności fizycznej (choć z drugiej strony przy dziciorach to jest niemal niemożliwe)
    4. jem tłusto i niezdrowo (pierwszy posiłek tuż przed południem, mega-wielka i tłusta kolacja tuż przed północą)
    5. mało śpię,
    6. mam stresującą pracę,
    7. nawet na zakupy kilkaset metrów od domu jadę autem,
    8. itp.
    Nie ukrywam, że badania te zrobiłem, ale byłem pewien, że wyjdą... źle. Ale (co strasznie "wkurzyło" moją ślubną) wyniki badań mam wręcz książkowe... Co gorsza: pozytywny wynik chyba raczej nie zmotywuje mnie do zmiany złych nawyków... choć jak znam zaborczość swej małżonki to w końcu doprowadzi i do tego, że zacznę o siebie dbać...?

A jak u Was? Sami dbacie o zdrowie, czy dbacie, bo kabity Wam każą?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• elemenateur
      Elegance
      • 2007
      • 803

Agamek jesteś mistrz z takimi tematami życiowymi, coś takiego mógłbyś tylko Ty napisać.

Powiedz kobicie że bierzesz się za siebie, zaczynasz biegać pływać i pakować...a może lepiej nie bo pomyśli że masz jakieś dziewcze młodsze na boku )

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

elemenateur, młody jeszcze jesteś, to nie rozumiesz...
        Adam... Używam:

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12, hahahhaahah Ty to masz pomysły na tematy. Moze uciekasz przed kobitka w nocy i się zaczeła martwic czy czasem mąż nie chory :diabelski_usmiech
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Agamek12, jak myślisz dlaczego się martwi o Ciebie? Bo ma z Tobą dobrze i potrafi to docenić. Powinieneś się cieszyć z tego powodu.
            Dodam,iż uprawiając sport powyżej 30roku życia przedłużamy sobie młodość. Bo mięśnie i ścięgna odpowiednio pracują i się nie starzejemy! W dodatku organizm mężczyzny jest tak skonstruowany ,że żeby mieć energie i chęć do życia potrzebny jest testosteron.

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Są lepsze sposoby na zachowanie wysokiego poziomu testosteronu :diabelski_usmiech
              Agamek - temat bajka. Jak przetrzeźwieję to się wypowiem, teraz nie chcę, ale też mam swoje przemyślenia

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Agamek12, Seks jak często uprawiacie? Bo może tutaj jest przyczyna zmartwień twojej małżonki? :wink: :szeroki_usmiech
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Agamek12, w moim przypadku moja lepsza ponoć połowa doprowadziła do rzucenia palenia.
                  Paliłem wszędzie, po 2 paczki dziennie. Jak miało urodzić sie 2-gie dziecko, "postanowiliśmy" palić na balkonie. Oczywiście zima, trzaskający mróz, a ja na balkonie... Potem było aby w ogóle rzucić palenie... po dość długim czasie, postanowiłem:
                  1. ja wybieram formę odzwyczajania,
                  2. robimy to razem.
                  Wybrałem metodę. Umówiłem nas na spotkanko. Zawiozłem żonę, rano na ten zabieg "elektrowstrząsów", a sam pojechałem na odczulanie wczesnym popołudniem.
                  Nie będę opisywał, co się działo w gabinecie i jak to przebiegało, ale Bogu dzięki od 7 lat nawet mnie nie ciągnie aby zapalić
                  tyle, że waga mi sie niebezpiecznie zbliża do 100tki Rada mojej połowicy jest metoda MŻ, czyli mniej żreć... wiem, że ponoć działa - koń, jakby jeszcze wytrzymał tydzień, toby się odzwyczaił od jedzenia w ogóle, ale wzięło mu się i zdechło
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• TomekRs
                    RS
                    • 2011
                    • 1670

Na onecie ostatnio bylo, ze jak zona kaze Ci nagle dbac o siebie itd tzn. ze chcialaby abys wiecej czasu spedzal pewnie poza domem (no bo silownia, bieganie itd) a to pierwszy krok do zdrady

Komentarz

Hehe moja ma tak samo. Tylko cienko jej to idzie. Tez pije piwko codziennie (w ilosci 3 min :roll: )
                      lubie tlusto zjesc glownie mieso, nie przepadam za jedzeniem dla krolikow, rowniez spie niewiele i ogolnie nie dam o siebie. Praca raczej fizyczna, mimo ze kirowca to swoje przerzuce. Zona sie wkurza i probuje wymusic rozne rzeczy na mnie, miedzy innymi zdrowo tuczyc, tylko ja sie nie bardzo poddaje temu, ostatnio nawet znowu masla zaczalem uzywac zamiast Flory :diabelski_usmiech
                      Zona jest pielegniarka wiec jest uczulona na moje niezdrowe zachowania, codziennie niemalze ktos na jej oddziale umiera, najgorsze ze niektorzy to ludzie calkiem zdrowi by sie wydawalo niepalacy itd.
                      Sam bym sobie z ciekawosci takie badania zrobil, ale coraz czesciej dochodze do wniosku ze czlowiek moze sobie pomoc tylko jak ma go trafic szlag to i tak trafi.

Komentarz

• eaglemirek
                        RS
                        • 2010
                        • 14116
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Najgorsze jest to gdy człowiek zdrowo umiera. Goloneczka mnimmniam :diabelski_usmiech
                        A facet nie wielbłąd więc i napić się musi

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

A ja odwrotnie, sam z siebie bo lubię, zdrowo zjeść, warzywa, surówki, owoce, co ciekawsze sam to przygotowuje dla nas . Czytam jak debil etykiety produktów które kupuje, żeby jak najmniej syfu w siebie wciskać, piwko okazjonalnie, ale teraz to głównie jakieś mało znane z mini browarów, smak znacznie inny od kompani piwowarskich. Sport 2x w tygodniu, latem piłka i kosz, zimą tylko kosz, co jakiś czas rowerek, ostatnio 87km zrobiłem :P, nie mogę się tylko zmusić pojeździć do pracy tym rowerem, bo 15km w jedną stronę, a pogoda różna, do tego lubię pospać .

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Golas27, bo co cię nie zabije to wzmocni, żule u nas pod sklepem mają sie bardzo dobrze i nie rzadko maja ponad 70lat a ludzie młodzi wydawało by sie tak przed 50 idą do piachu...
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Wally
                              RS
                              • 2012
                              • 3790
                              • Volkswagen

też mnie żona goniła i przestała jak przyniosłem wszystkie możliwe badania :szeroki_usmiech książkowe

Zamieszczone przez piramida
                              nie rzadko maja ponad 70lat
                              to jak z kawałem :
                              wywiad ze staruszkami - siedzi 3 i pytają pierwszego ile ma lat:
                              -a 102...
                              -jak pan tego dokonał ?
                              -zdrowy tryb życia, jedzenie, spacery itd
                              drugiego pytają :
                              -107
                              -jak pan tego dokonał ?
                              -a jak kolega, tak samo...
                              pytają trzeciego
                              -a jak pan tego dokonał ?
                              -wóda, panny, prochy, prawie zero snu i tak całe życie
                              -a ile ma pan lat ????
                              -36 :szeroki_usmiech
                              Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                              => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                              => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                              "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Jacomelli
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 501

Badania? Chłopie! :lol:
                                Od roku żona mnie wysyłała. Mam pakiet anal- medu z pracy i nie chodziłem. Poszedłem ostatnio na badania okresowe (okulista, internista, i tyle ) A jak ona się dowiedziała że się wybieram to tak cisnęła ze w końcu umówiłem się na badania ciut szersze. Zrobiłem krew, mocz, ekg i jeszcze nic nie wiem bo mam iść do lekarza. Tylko od tygodnia jakoś trafić nie mogę :lol:

Zawsze hołdowałem zasadzie, że dopóki nie poszedłem do lekarza to czułem się zdrowy. I coś w tym jest haha Zaraz się okaże ze ciśnienie podwyższone, cholesterol nie w normie, i że to dziwne że się dobrze czuję

A jeśli chodzi o dbanie o siebie
                                1.Fajki- rzuciłem ale niedawno i czasem zdarza mi się do browca złapać fajkę
                                2. Alkohol - tu bije się w pierś, za często, może nie dużo, ale prawie codziennie 1-2 browary. Czasem coś mocniejszego.
                                3. Sen- zbyt mało, zdecydowanie
                                4. Praca stresująca i w 99% siedząca. Do tego po 9 godzin dziennie, czasem dłużej
                                5. Sport- Ćwicze 2-3 razy w tygodniu po ok 1,5 godz. Czasem rower. Mam zamiar zacząć biegać 2-3 razy w tygodniu, albo grać w piłkę, bo wiem ze brakuje mi ćwiczeń aeorobowych. Agamek- to jest do zrobienie pomimo dzieci. Wiem bo sam jestem ojcem. Tylko zamiast TV wieczorem
                                6. Odżywianie - od jakiegoś czasu staram się jeść z głową. Ogólnie nie jest źle, choć jeszcze niedawno jadłem trochę za tłusto, za dużo i nieregularnie. Teraz dużo nabiału, drób, porzuciłem chipsy i słodycze etc. No może nie całkowicie ale już rzadko takie rzeczy jadam.

Zobaczymy po wynikach
                                Narazie czuje się zdrów jak ryba, ale pewnie przestanę jak pogadam z lekarzem :twisted:
                                Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Le-Ce
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1313
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Jacomelli
                                  Mam pakiet anal
                                  :shock:

No :!:
                                  Na takim pakiecie daleko można zajechać :diabelski_usmiech
                                  a ślubna wie o tym PAKIECIE :?:
                                  Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Jacomelli
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 501

Wiesz,
                                    Jasne sama mnie wysyła.
                                    enel-med :wink:
                                    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

Golas27, "Tez pije piwko codziennie (w ilosci 3 min )"....
                                      nie chce Cię straszyć, bo sam do trzeźwościowców nie należe, ale takie działania to wiesz jeszcze trochę i można zostać alkoholikiem..to proces , który dokonuje się falowo. Wcale nie żartuje :wink:

[ Dodano: Sro 22 Sie, 12 21:36 ]
                                      natash, i to jest postawa godna pochwały. ja 3x w tygodniu rowerek, minimum po 1h czasu i staram się 2x w tygodniu na siłkę pomahać po godzinkę, więc patrząc na kolegów tragedii widzę nie ma...aczkolwiek bebzon muszę kontrolować i spożycie piweczek, bo później nie chce wyglądać jak kobieta w ciąży za 10 lat :P

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Dziś przez 2h "biegałem" za córką uczącą się jeździć na rowerze... Kurczę, nogi mnie bolą... :? Chyba jednak w ramach pracy daleko od domu zaliczę jakąś siłownię, bo wstyd... :cry:
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• słoń
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 777

Agamek12, dzięki za temat bo myślałem,że to tylko ja mam takie "jazdy" z żoną

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Zamieszczone przez słoń
                                            Agamek12, dzięki za temat bo myślałem,że to tylko ja mam takie "jazdy" z żoną
                                            Hehe... wychodzi na to, że na forum jest conajmniej paru maczo o których zdrowie dbają małżowiny...
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• trooper
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 525
                                              • Octavia III combi (5E5)
                                              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                              Dziś przez 2h "biegałem" za córką uczącą się jeździć na rowerze... Kurczę, nogi mnie bolą... :? Chyba jednak w ramach pracy daleko od domu zaliczę jakąś siłownię, bo wstyd... :cry:
                                              Naucz ją i jeździjcie razem nogi zaraz przejdą
                                              Moja Balbina

Komentarz

• aro_40
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1529
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

tak czytam i czytam i przypomniało mi się, jak w ubiegłym wieku, jeszcze jako wolny człowiek bez zobowiązań bawiłem się w sędziowanie piłki. W związku z tym musiałem co roku przechodzić testy sprawnościowe (bieg na 12 min). Poszedłem pierwszy raz i coś sie stało, że bieg opóźnił się o kilkanaście minut. Więc grzecznie siadłem sobie na ławeczce, wyciągnąłem paczkę fajek i pościłem sobie dymka... Na co podchodzi jeden ze znanych obecnie (i ówcześnie) działaczy i strzela mi gadkę w stylu: Panie Kolego, tu sport, test, a Pa n pali???
                                                Nie pamiętam co mu odpowiedziałem, ale na kilkudziesięciu sędziów biorących wówczas udział byłem 2-gi :szeroki_usmiech
                                                A teraz nie palę i ważę kilkanaście kg za dużo ops:
                                                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                                _______________________________________
                                                a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• BADYL
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2396
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

eloo chłopaki U mnie jest tak....jak zona przed ciążą ćwiczyła na PS3 move to ja ćwiczyłem razem z nią....w ciąży z przyczyn oczywistych musiała odstawić mova a moja silna wola wystarczyła na około miesiąć :P Niestety za dużo się nie ruszam, praca siedząca, a zjesc tyż lubię :roll: Stąd brzuszek jest :evil:

Co do ćwiczeń to jakoś od początku wakacji może od maja (jak naprawiłem rower) do pracy pomykam rowerkiem, a od czasu do czasu w chacie pomacham ciężarkami i tyle ops:

W moim przypadku niestety jest tak, że do ćwiczeń potrzebuje towarzystwa ponieważ samemu szybko tracę zapał tak miałem z bieganiem, chodzeniem na siłkę no i ćwieczeniem przy pomocy ps3 move :roll:

aha żona też mnie dopinguje bym się ruszał stąd ten rower do pracy
                                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

Pracuję...