No i nie ma już Octavii
Zwiń
X
-
No i nie ma już Octavii
Dzisiaj odjechała wraz ze swoim nowym włascicielem. No i muszę przyznać, że troche w gardle ścisneło. Przez 5 lat sprawowała się bez zarzutu. To był naprawde świetny samochód !!
No i przy okazji chciałbym przypomnieć moim adwersarzom którzy twierdzili, że dobre auto wcale nie powinno dobrze kosztować, bo to moje wybujałe fantazje i nikt za większe pieniądze niż składaki z Niemiec jej nie kupi.
No więc swoją Octavię II która była z lipca 2007 r. sprzedalem bez najmniejszych problemów i bez dawania ogłoszeń (tak, bez dawania ogłoszeń!! Wystarczyło tylko rozgloszenie info. o sprzedazy wśród znajomych) za .... 37 000 zł.
Jak więc widać, to ja miałem rację, pisząc, że porządne i zadbane auto sprzeda się bez problemów pomimo wyższej niż inne "perełki" z zachodu ceny. Co więcej to nie pierwszy samochód który sprzedałem bez żadnego ogłoszenia i za piniądze z górnych pułapów danego rocznika.
A tak na koniec chciałbym dodać, że przez 5 lat moja O II staraciła na wartości .... niecałe 40 % .
No i kto miał rację panowieCzarny Elegance
-
-
Big, gratulacje teraz pochwal sie nowym nabytkiem :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, no mogę zdradzic, że na nastepcę O II wybrałem, a jakże .... Skodę Superb II 1.8 TSI family + GSM II, wielofunkcyjną kierownicę obsługujaca GSM, czujki odległości w przednim zderzaku, podgrzewaną przednią szybę, alarm fabryczny no i lakier w kolorze... oczywiście czerni magicznej.
Myślę, że Superb II godnie zastąpi O II która była naprawdę, nomen omen, superCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiGood choice :szeroki_usmiech To jest jedyna słuszna droga dla Skodziarzy
P.S.
A jednak da się podjac decyzję samemu, bez pytania o każdą jedna rzecz na forum 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigpiramida, no mogę zdradzic, że na nastepcę O II wybrałem, a jakże .... Skodę Superb II 1.8 TSI family + GSM II, wielofunkcyjną kierownicę obsługujaca GSM, czujki odległości w przednim zderzaku, podgrzewaną przednią szybę, alarm fabryczny no i lakier w kolorze... oczywiście czerni magicznej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryNic dziwnego, że na pniu się sprzedała
Po prostu na zadbany i porządny samochód kupiec znajdzie się bardzo szybko pomimo wyższej ceny.
Zamieszczone przez octaviars1jedyny dobry wybor to faktysznie superb i nie mowie tego jako uzytkownik skody tylko patrzac racjonalnie na to co te samochody oferuja. W oplu to wogole nie widzialem zadnego normalnego silnika.
Zamieszczone przez rowerekWiem, że konfigurację już od dawna masz ustaloną ale ja ze swej strony bym jeszcze polecił samościemniające się lusterka boczne za 700zł
Jak narazie w domciu leży już radio Bolero do S IICzarny Elegance
Komentarz
-
-
Gratulacje, i oby nowy nabytek sie sprawowal jak sie pojawi :-)
ps. ja bym sie tylko na Twoim miejscu zastanowil nad kolorem, bo jako posiadacz dwoch czarnych Octavii II pod rzad stwierdzam, ze za drugim razem mi sie juz ten kolor po prostu znudzil... Superb IMHO bardzo dobrze wyglada w takim ciemnym grafitowym... chociaz w sumie prawde mowiac.. chyba najladniej wlasnie w czarnym haha ;-)
ps. co do sprzedazy O2 to po prostu czesc ludzi docenia sprawdzone auto kupione od normalnego sprzedawcy-uzytkownika a nie oszusta i naciagacza. Niestety wiekszosc pewnie szuka jak najtaniej... i liczy na "bezwypadkowe" okazje z Niemiec po dziadku...
nie ma co ukrywac - dobre rzeczy kosztuja wiecej niz te, ktore sa do dupy. Dobre auto kosztuje wiecej niz zlom.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108ps. ja bym sie tylko na Twoim miejscu zastanowil nad kolorem, bo jako posiadacz dwoch czarnych Octavii II pod rzad stwierdzam, ze za drugim razem mi sie juz ten kolor po prostu znudzil
Zamieszczone przez marlej108Niestety wiekszosc pewnie szuka jak najtaniej... i liczy na "bezwypadkowe" okazje z Niemiec po dziadku...
Zamieszczone przez MaicroftA czemu nie 1.4TSI, przeciez jest taki zajebisty do Octy
Zamieszczone przez EnriquezBig, no to gratulacje. Ja swojego odebrałem wczoraj.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, 1.6 turbo 180KM? Osiagi jak moja Octavia a spalanie pewnie kosmiczne. 1.6 do takiego auta to juz jest po prostu szydera. W przypadku insygni z tym najmocniejszym silnikiem 2.8 jest 6.9sek do setki i 6sek w przypadku OCP. Silnikowo slabo jest w oplu. Aktualnie najfajniejszy silnik to jednak 1.8 tsi ( z takich racjonalnych, bo wiadomo, ze mozna wpakowac 5.0 TFSI albo 335d )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108ps. ja bym sie tylko na Twoim miejscu zastanowil nad kolorem, bo jako posiadacz dwoch czarnych Octavii II pod rzad stwierdzam, ze za drugim razem mi sie juz ten kolor po prostu znudzil
Komentarz
-
Komentarz