Prosze o pomoc.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • broker58
    Drive
    • 2011
    • 65

Prosze o pomoc.

Zamieszczone przez mrfazi
    Zamieszczone przez Alonzo_
    Sorry ale dla mnie ta nacja to pasożytnicze robactwo, taka zaraza, banda roszczeniowych darmozjadów.
    ... o czym mogą świadczyć takie i inne wypowiedzi .... domyślcie się sami - jeśli tylko potraficie,zanim zaczniecie opluwać innego człowieka spójrzcie w lustro.

"banda roszczeniowych darmozjadów. " -- wybacz, ale obywatele naszego kraju są nie lepsi! "Ferdynandów Kiepskich" jest cała masa!
    Z Cyganami to jak w innymi nacjami. Są Ci co mają swoją godność i ciężko pracują na utrzymanie rodziny a z pomocy korzystają w ostateczności. Ale Ci nie rzucają sie w oczy i jest o nich cicho. A Ci co m.in. zaczepiają na ulicach (o tych mówię) to - powtórzę :
    Banda roszczeniowych darmozjadów, często złodziei, oszustów. Tacy są Cyganie których ja widzę.
    Takie samo zdanie mam o naszych rodakach którzy za najniższą nie pójdą robić bo mimo, ze są zdrowi i silni "ich godność " im na to nie pozwala. Tylko okupują mopsy, punkty wydawania żywności itp. Oni sa zarazą, rakiem drążącym każdy kapitalistyczny kraj. Bo taki nawet jak dostanie ofertę pracy to nie pójdzie bo przecież nie będzie się "frajer" zrywał na 6 do roboty i zapierdzielał skoro wystarczy podrzeć ryja w opiece, postraszyć "telewizją" i mu się wszystko należy.
    Ale to efekt zbyt opiekuńczego państwa. Przecież wszystkie te roszczeniowe nieroby to "prawnicy" że nie pogadasz z nimi. Doskonale wiedzą co im sie należy. Znam takich wielu i podobnie ich nie szanuję jak tych zaczepiających Cyganów.
    Są nacje co jakąś tam godność mają wpisaną w "geny" . Nie widziałem żebrającego i zaczepiającego Żyda czy Chińczyka/Wietnamczyka - tym podobnych. Nawet ruskiego.
    Sam nie wiem co gorsze. Polak darmozjad czy Cygan (wpisać każdą inna nację można tu) darmozjad. Jedno i drugie (jeśli zdrowe i silne ) to odpad społeczeństwa, pasożyt i wrzód.
    I tak jak kolega wyżej napisał. U nas sie takim daje za ic byle tylko zostali u nas a nie jechali tam gdzie planowali np do Niemiec.
    Bez owijania. Każdy kraj powinien mieć prawo zapakować takiego na koszt podatnika i wywozić "do domu" podobnie z żebrającymi/będącymi na zasiłkach Polakami na zachodzie jaki i całą obcą hołotą u nas.

mfrazi....pewnie ideałem nie jestem. Ale uczciwie pracuję, np przez parę lat zapieprzałem na kierą ciężarówki wiele nocy nie przesypiając (tylko po to żeby sie nie rejestrować w pośredniaku jako bezrobotny i nie brać jałmużny) , siedziałem na etatach. Teraz mam swój tzw "smol biznes" w którym każdy kolejny dzień to walka o transakcje/żebranie o własne pieniądze które klienci z opóźnieniami regulują itp. Wszystko po to aby mojej rodzinie i mi nie brakowało. Codziennie ryzykuję, czasami nie śpię po nocach, płacę podatki po to żeby taka zaraza to przeżerała? Właśnie dlatego mam (mamy) prawo głośno o tym mówić bo m.in też "z mojego/naszego" na nich idzie. A ja sobie tego nie życzę.
    I kolego odpuść sobie te "wycieczki/wywody" bo ja codziennie patrzę w lustro i nie mam z tym kłopotu bo moje dzieciaki są ubrane, mają co jeść i gdzie mieszkać, nikomu nic nie ukradłem i nikomu krzywdy nie zrobiłem. Oprócz lustra codziennie patrzę też np za okno auta na ulice i mnie qrwica strzela ze ja/wielu z nas ciężko pracujemy a część zdrowszych i silniejszych/młodszych od nas "jedzie całe życie na darmowym" nic nie robiąc tylko krzycząc że mu sie należy.
    Uczciwego cygana uszanuję, pasożytów zaczepiających i np wykorzystujących dzieci (żebry) traktuję jak zarazę i uważam ze powinno się ich pozbyć z tego kraju. Bo dzieciak w zimnie wyciąga rękę albo zaczepia przechodniów po to aby tatuś z mamuśką mieszkali w fajnej chacie, jeździ niezłą bryką , doili państwo na czym sie da, nie dając nic od siebie tylko biorąc. Starczy tego syfu.
  • paweł2
    L&K
    • 2010
    • 1405

Prosze o pomoc.

Przepraszam za taki temat ale sprawa jest tragiczna dzisiaj zmarl nagle ojciec mojego dobrego kolegi.
    I chcialbym Was zapytac o pogrzeb a wlasciwie koszty,bo to jest bardzo biedna rodzina zadnego upezpieczenia itd(pracuja jesli wogole sie uda to na czarno nie nie pija)
    I teraz szok dramat ale pojawia sie pytanie kto za to zaplaci?
    Jak to rozwiazac?
    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• zaiks
      Classic
      • 2012
      • 26

Wiesz co wydaje mi się że w takich przypadkach to częśc idzie z ubezpieczenia zmarłego. Niedawno zmarła babcia mojej żony i tak to jakoś wyglądało.

Komentarz

• suchy
        Rider
        • 2009
        • 682

Jest coś takiego jak zasiłek pogrzebowy, tutaj troche info http://prawa-seniora.wieszjak.pl/ube...2012-roku.html
        nie wiem ile aktualnie wynosi bo coś ostatnio obniżyli.
        Było, minęło:
        RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

W ostateczności obowiązkiem państwa jest pochowanie zmarłego, jesli rodziny na to nie stać.
          Czy ta rodzina korzystała z usług Opieki Społecznej? bo tam bym swoje pierwsze kroki skierował.

Komentarz

• marcin3q
            Classic
            • 2012
            • 11

Jeszcze jest pytanie o wiek zmarłego, jeśli nie był emerytem/rencistą, a pracował na czarno to wiadomo, że składek na ZUS mu nikt nie odprowadzał, a jeśli np do tego nie jest zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy to jedyna pomoc w Pomocy Społecznej. Nawet jeśli nie korzystano wcześniej z ich pomocy można spróbować w tym przypadku zwrócić się o taką. Co do zasiłku pogrzebowego z ZUS to niestety obecny rząd obciął ten zasiłek do kwoty bodajże 4600 zł i na chwilę obecną koszty pogrzebu przekraczają wysokość tego zasiłku na który każda pracująca osoba całe życie pieniądze odprowadza...

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Jeśli nie rodzina nie będzie w stanie pochować zmarłego, to obowiązkiem pochowania zostaje obciążona gmina.

Art.10 pkt 3 ustawy o cmentarzach i chowaniu zmarłych.

Komentarz

• paweł2
                L&K
                • 2010
                • 1405

Witam ta sprawa z pogrzebem juz sie wyjasnila kumpel dostanie 4k zas pogrzebowego.
                teraz chodzi o cos innego okazalo sie ze staruszek narobil sporo dlugow chwilowki,oplaty itd iyp z60k :shock: i teraz pytanie kto je bedzie dziedziczyl jesli wogole jest cos takiego jak dziedziczenie dlugow?
                Zona,corka bez pracy i kasy wiec nic im chyba nie grozi?
                ale kumpel ma prace jakies tam dochody wiec czy ma sie jako syn czegos obawiac?

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

paweł2, długi dziedziczy najbliższa rodzina.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• paweł2
                    L&K
                    • 2010
                    • 1405

Zamieszczone przez kabanos
                    aweł2, długi dziedziczy najbliższa rodzina.
                    [
                    Czyli co Kumpel (ma swoja rodzine dzieci)bedzie musial cos placic :shock: :shock:

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez paweł2
                      Zamieszczone przez kabanos
                      aweł2, długi dziedziczy najbliższa rodzina.
                      [
                      Czyli co Kumpel (ma swoja rodzine dzieci)bedzie musial cos placic :shock: :shock:
                      Może się zrzec spadku. Poczytaj:

Jest tego dużo, trzeba zasięgnąć informacji.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...