Zakupy na ebay.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaris12125
    Drive
    • 2013
    • 41

Zakupy na ebay.

Ja miałem tak ,żę włączało się ładowanie przy małych prędkościach. Do wymiany łożysko na alternatorze . Po wymianie przez 5 lat spokój .
    VW Blog
  • Silut
    Ambiente
    • 2011
    • 154
    • Superb II combi (3T5)

Zakupy na ebay.

Nadeszła mnie potrzeba zakupu kondensatorów, znalazłem rzeszę na ebuy.com np.

Nie bardzo mi się widział koszt przesyłki, dlatego napisałem do sprzedawcy i otrzymałem odpowiedź:"hello,client
    if you want to take this auction ,the shipping cost to your country is for free.you can just purchase with confidence.
    best regards
    Libby"

Z Hong Kongu do Polski za darmo O_o ?

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

cuda panie cuda .... ale bardziej prawdopodobne, że sprzedawca nie do końca orientuje się, gdzie leży nasz szanowny "kantry"
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Silut
        Ambiente
        • 2011
        • 154
        • Superb II combi (3T5)

W aukcji też pisze ,że międzynarodowa wysyłka free

Komentarz

• krissos
          Elegance
          • 2011
          • 840
          • Honda
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na ebay jest chyba ochrona jak płacisz paypal wiec jak nie przyjdzie paczka to masz zwrot 100%. Nie ryzykujesz dużo jedynie chwilowym zamrożeniem kasy w razie gdyby nie przyszło.
          "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
          ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• zwolin
            Rider
            • 2010
            • 656

macherstudio, ebay to nie allegro. Tam sprzedawcy, mają po kilkaset tys komentarzy, więc przy takim "przerobie" mają groszowe stawki na przesyłki. Tak więc jest to możliwe.
            Ostatnio gość z niemiec przysłał mi paczkę kurierem za 1.99 ojro
            Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
            O II Tour Combi 1.6
            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• martinl
              Ambiente
              • 2006
              • 133
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez macherstudio
              cuda panie cuda .... ale bardziej prawdopodobne, że sprzedawca nie do końca orientuje się, gdzie leży nasz szanowny "kantry"
              Orientują się doskonale. Bardzo często kupuję różne rzeczy na ebayu z Chin, Hong-Kongu itp i większość z tych rzeczy ma koszt przesyłki uwzględniony w cenie.
              Trzeba tylko uważać z zakupami w czasie ich świąt narodowych bo oni potrafią i 2 tygodnie czasem świętować i w tym czasie w ogóle nie pracują.
              1.9 TDI rulezzz...
              Było 116.6HP 287,4Nm
              Jest 139,6HP 325,5 Nm
              Beżowa strzała kombi

Komentarz

• spacewalker
                Elegance
                • 2012
                • 941

Bywa i tak ze coś jest za 1$ a przesyłka za 100$, jasna sprawa, prowizja od sprzedazy z 1$ a nie 100$. Z PaYpalem nie jest tak fajnie do końca. Miałem juz 5 spraw, 2 wygrałem, 3 niestety nie i przepadła kasa. Wystarczy ze klient udowodni ze nadał paczkę, pokaze jakiś świstek z gardła wyjęty i juz jest dowód nadania. Resztę wcieło po drodze. Ale generalnie wole Ebay niz allegro.

Komentarz

• casuper
                  Rider
                  • 2011
                  • 335
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

popatrz też tu http://www.aliexpress.com
                  tu też przeważnie shipping za free albo za 2-3 $$$.
                  Płatność przez pay pala i nie ma problemów z kasą...
                  Była O1 Laurin & Klement +
                  President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Normalnie zamawiasz, z tym ze czasem jest problem jak w UK jest zaznaczona wysylka za free ale jedynie do UK, a nie do UE.

Placisz przez paypal i jak tam masz nasz adres, to na taki wysla. Zamawialem juz kilka razy i przychodzi, z tym ze idzie dlugo, bo to nawet 3-4 tygodnie.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Puchacz
                      Moderator
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 1192
                      • Superb III (3V3)

Zalezy co i skad. Dla przykladu ostatnie zakupy czesci do serwera, procesor z Izraela (wysylka free) i RAM z USA tu juz platne i to sporo. Procek dotarl w przeciagu tygodnia. RAM troche dluzej bo trafil na urzad celno-pocztowy i wyszlo w sumie z 1,5 tygodnia. Ale ogolnie bardzo szybko i to zwyklymi "pocztowymi" przesylkami.

Co do Taiwanu i innych azjatyckich, darmowa przesylka jest dosc czesta.

Jedna dobra rada, warto sledzic przesylke (w Polsce tez mozna na infolinii Poczty Polskiej i chyba juz gdzies na stronie internetowej), bo czasem przesylka trafi na cło w celu okreslenia zawartosci (przy zakupie do 100$ nie ma cła) i nalozenia VATu od całej wartośći. Natomiast list z urzedu celno-pocztowego albo totalnie zaginie na poczcie albo bedzie szedl dluzej niz sama przesylka z innego kontynentu. Na celno pocztowym da sie swobodnie zawsze ustalic numer magazynowy przesylki, tak wiec nie trzeba czekac na list.

A jeśli chodzi o wskazaną aukcję to międzynarodowa przesyłka ekonomiczna jest za free. Wysyłka następuje następnego dnia po otrzymaniu wpłaty.
                      Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• Silut
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 154
                        • Superb II combi (3T5)

Nie spieszy się może przyjść dopiero po nowym roku. Nawet jak przesyłka jest w kosztach to wychodzi 2 razy taniej niż w Polsce... .

Komentarz

Pracuję...