Ja miałem tak ,żę włączało się ładowanie przy małych prędkościach. Do wymiany łożysko na alternatorze . Po wymianie przez 5 lat spokój .
Zakupy na ebay.
Zwiń
X
-
Zakupy na ebay.
Nadeszła mnie potrzeba zakupu kondensatorów, znalazłem rzeszę na ebuy.com np.
Nie bardzo mi się widział koszt przesyłki, dlatego napisałem do sprzedawcy i otrzymałem odpowiedź:"hello,client
if you want to take this auction ,the shipping cost to your country is for free.you can just purchase with confidence.
best regards
Libby"
Z Hong Kongu do Polski za darmo O_o ?
-
-
Na ebay jest chyba ochrona jak płacisz paypal wiec jak nie przyjdzie paczka to masz zwrot 100%. Nie ryzykujesz dużo jedynie chwilowym zamrożeniem kasy w razie gdyby nie przyszło."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
macherstudio, ebay to nie allegro. Tam sprzedawcy, mają po kilkaset tys komentarzy, więc przy takim "przerobie" mają groszowe stawki na przesyłki. Tak więc jest to możliwe.
Ostatnio gość z niemiec przysłał mi paczkę kurierem za 1.99 ojroZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudiocuda panie cuda .... ale bardziej prawdopodobne, że sprzedawca nie do końca orientuje się, gdzie leży nasz szanowny "kantry"
Trzeba tylko uważać z zakupami w czasie ich świąt narodowych bo oni potrafią i 2 tygodnie czasem świętować i w tym czasie w ogóle nie pracują.
Komentarz
-
-
Bywa i tak ze coś jest za 1$ a przesyłka za 100$, jasna sprawa, prowizja od sprzedazy z 1$ a nie 100$. Z PaYpalem nie jest tak fajnie do końca. Miałem juz 5 spraw, 2 wygrałem, 3 niestety nie i przepadła kasa. Wystarczy ze klient udowodni ze nadał paczkę, pokaze jakiś świstek z gardła wyjęty i juz jest dowód nadania. Resztę wcieło po drodze. Ale generalnie wole Ebay niz allegro.
Komentarz
-
-
popatrz też tu http://www.aliexpress.com
tu też przeważnie shipping za free albo za 2-3 $$$.
Płatność przez pay pala i nie ma problemów z kasą...Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
Zalezy co i skad. Dla przykladu ostatnie zakupy czesci do serwera, procesor z Izraela (wysylka free) i RAM z USA tu juz platne i to sporo. Procek dotarl w przeciagu tygodnia. RAM troche dluzej bo trafil na urzad celno-pocztowy i wyszlo w sumie z 1,5 tygodnia. Ale ogolnie bardzo szybko i to zwyklymi "pocztowymi" przesylkami.
Co do Taiwanu i innych azjatyckich, darmowa przesylka jest dosc czesta.
Jedna dobra rada, warto sledzic przesylke (w Polsce tez mozna na infolinii Poczty Polskiej i chyba juz gdzies na stronie internetowej), bo czasem przesylka trafi na cło w celu okreslenia zawartosci (przy zakupie do 100$ nie ma cła) i nalozenia VATu od całej wartośći. Natomiast list z urzedu celno-pocztowego albo totalnie zaginie na poczcie albo bedzie szedl dluzej niz sama przesylka z innego kontynentu. Na celno pocztowym da sie swobodnie zawsze ustalic numer magazynowy przesylki, tak wiec nie trzeba czekac na list.
A jeśli chodzi o wskazaną aukcję to międzynarodowa przesyłka ekonomiczna jest za free. Wysyłka następuje następnego dnia po otrzymaniu wpłaty.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
Komentarz