gruto, econ = nie auto
Ostrzeżenie: Płyn do spryskiwaczy Orlen
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Ostrzeżenie: Płyn do spryskiwaczy Orlen
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DRSnH1DKm7E&list=UU44lZkKsZ-_xhp954ctJWyw&index=1[/youtube]
Jazda zakończyła się awaryjnych zatrzymaniem pojazdu. Temp -6.
Jak dochodzić swoich praw? Zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego i uszkodzone wycieraczki.
-
Równie dobrze mogłeś mieć wodę i / lub płyn letni w układzie. Po pierwsze nie wierzę w winę płynu markowanego przez orlen (choć marki nie poważam), a po drugie uważam, że jesteś pieniacz
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Mam pytanie:
- czy zalałeś ten płyn na płyn letni?
Jeśli tak to sam sobie zrobiłeś kuku.
Płyn letni trzeba zlać, zalać trochę zimowego, którym przepłukujesz instalację, dopiero zalewasz zimowy do końca.
Jeśli tak zrobiłeś i coś takiego się zrobiło - to faktycznie uwalony ten płyn...
Komentarz
-
leszeks, Nic się nie martw ten typ tak ma. Dlatego się go nie kupuje, jak miałem kartę flotowa Orlen to tylko to używaliśmy. Potem przeszliśmy na Bidronkę
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz
-
-
dato, czemu uważasz że pieniacz :?:
Polska to taki kraj że często dochodzi do kantów. Oleje czy przytoczne płyny do prysków to norma. Ile to już osób "kleło" w głównym topiku o płynach. :roll:
Komentarz
-
A to zagrożenie ruchu drogowego i uszkodzone wycieraczki z tytułu ch@@@go płynu to mi się jednoznacznie z pieniactwem kojarzy. Przepraszam, bez urazy, ale, z drugiej strony bez przesady...
Komentarz
-
Przy takiej widocznosci to ja wsiadam i jade
Jak masz szron od srodka to jest dopiero fun.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
zimowy płyn Orlenu już tak ta ma :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Nie, zalany pełny zbiornik. Zero śladów po letnim płynie.Zamieszczone przez datoRównie dobrze mogłeś mieć wodę i / lub płyn letni w układzie. Po pierwsze nie wierzę w winę płynu markowanego przez orlen (choć marki nie poważam), a po drugie uważam, że jesteś pieniacz
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Ja w zeszłym roku naciąłem się na płyn zimowy z gliceryną Dwa komplety dyszy do spryskiwaczy poszły - zapychały się mazią glicerynową. Musiałem kupić inny przepłukać cały zbiornik i zalać na nowo bez gliceryny :?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Dziwne, ja używam od 3 lat orlenowego płynu - teraz też mam zalany i nic się złego nie dzieje...Jest: Superb III 2020 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
dokladnie ja mam tak jak mcgan flota od 5 lat i ten plyn. jakos nigdy mi nic w nim nie przeszkadzało...
zimą czasami warto ustawić nagrzewanie na szybe :]BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
A mi sie wydaje, ze autor tego postu miał jeszcze w układzie letni płyn......i dlatego taka jazda....
Komentarz
-
Komentarz
-
Według mnie jak płyn jest do tych -22 to przy -18-20 może go już "łapać" a jeśli się spryska zimną szybę to chyba normalnie że powstaje mgiełka.Więc chyba lepiej ją troszkę podgrzać
Komentarz
-
Przez rzecznika konsumentów, tylko że jak wygrasz to pewnie dostaniesz w ramach rekompensaty 10l tego płynuZamieszczone przez leszeks....Jak dochodzić swoich praw? ...
Komentarz
-
leszeks, wal do sądu, turbo kamera, PIH i co ci jeszcze do głowy przyjdzie, a co, przecież można sie rozbić lub kogoś zabić używając tego płynu, poważna sprawa, nie wolno bagatelizować takich sytuacji :wink:
P.S. jednemu auto z ciąga na prawo, drugi przez zimowy płyn nic nie widzi, co to sie porobiło na tym swiecie :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
No to siem narobiło,Zamieszczone przez piramidaP.S. jednemu auto z ciąga na prawo, drugi przez zimowy płyn nic nie widzi, co to sie porobiło na tym swiecie :szeroki_usmiech
tak znienacka z lewicy na prawicę ściąga :wink:
i przez zimowy płyn nic nie widzi, bo mu na oczka padło tak jak drzewiej lubicielom autowidolu :diabelski_usmiech
a może to tylko resztki czeskiego napoju :?:
Komentarz
-
Zaraz sie ktos uniesie bo przez chmure z podkreconego diesla nic nie widac i mozna sie zabic :lol:Jest: Superb III 2020 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz

Komentarz