Zamieszczone przez Maicroft
Abonament RTV.
Zwiń
X
-
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
-
-
Kolejny raz państwo wali nas w rogi :evil:
widać to na moim przykładzie
mieszkam w domu prywatnym z żona i dzieckiem,mieszkają z nami teściowie
do tej pory miałem podpisana umowę z firmą powiedzmy X i wywoziła mi ona smieci co dwa tygodnie (pojemnik 240l)za 48 zł brutto/miesięcznie
teraz będa liczyc od osoby-w mojej gminie to 17 zeta od głowy więc rachunek jest prosty 85zł miesięcznie
na dodatek przetarg może wygrać właśnie firma X wieć pytanie-co poza wyru....... nas powoduje aż taką zwyżke opłat???NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
tak a'propo abonamentu rtv i śmieci :diabelski_usmiech to ktoś się orientuje, jak to niby ma właśnie wyglądać w sytuacji domów prywatnych ? na przykładzie powyżej.... jest sobie w domu 5 osób i mają kubeł 240litrów, śmieci wywożone co 2 tygodnie.... po zmianie będzie płacone nie od pojemości kubła tylko od osoby - to rozumiem o co kaman :wink:
ale pyt: czy jest gdzieś napisane, jaki kubeł przysługuje wg nowych przepisów ? bo żeby się nie okazało, że jakiś "mądry łeb" uznał, że taka rodzina to ma zapełniać kubeł 120litrowy i ma im to starczyć na 2tygodnie i ch*j :? a jak po tygodniu kubeł pełen, to śmieci do lasu czy gdzie wtedy wyrzucać ? ops:SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_Poznańczy jest gdzieś napisane, jaki kubeł przysługuje wg nowych przepisówNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOpodobno w ustawie jest napisane,że jak jest 6 osób to musi już być kubeł 320l albo kilka o takiej pojemnosci
USTAWA z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach:
Art 4 ust 1 oraz 2 pkt 2 lit a i b wyrażnie mówi że:
Rada gminy, po zasięgnięciu opinii państwowego powiatowego inspektora sani-tarnego, uchwala regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie gminy, zwany dalej „regulaminem”; regulamin jest aktem prawa miejscowego
Regulamin określa:
średniej ilości odpadów komunalnych wytwarzanych w gospodarstwach domowych bądź w innych źródłach,
liczby osób korzystających z tych pojemników
więc de facto to "bezradni" radni w naszych gminach określą ile kto produkuje śmieci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zajasZamieszczone przez WIELKIBONGOpodobno w ustawie jest napisane,że jak jest 6 osób to musi już być kubeł 320l albo kilka o takiej pojemnosci
USTAWA z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach:
Art 4 ust 1 oraz 2 pkt 2 lit a i b wyrażnie mówi że:
Rada gminy, po zasięgnięciu opinii państwowego powiatowego inspektora sani-tarnego, uchwala regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie gminy, zwany dalej „regulaminem”; regulamin jest aktem prawa miejscowego
Regulamin określa:
średniej ilości odpadów komunalnych wytwarzanych w gospodarstwach domowych bądź w innych źródłach,
liczby osób korzystających z tych pojemników
więc de facto to "bezradni" radni w naszych gminach określą ile kto produkuje śmieci
ale nie będe się w zupełności upierałNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez datoZa śmieci to ma drugie, a nawet trzecie dno - spodziewajcie się min. 3 podwyżek w 2013 :diabelski_usmiechByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneNie rozumiem jednego. Czemu platformy np. Cyfrowy Polsat nie płaci TVP, skoro ja korzystam z ich usług i CP płącę abonament, za możliwość oglądania TV. Powinni się dogadać między sobą. To CP ustala jakie programy nadaje, więc reszta powinna mnie walić.B5 FL 1.9 TDI '05
Clio II 1.2 16V '04
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K4milsZamieszczone przez ziutsaneNie rozumiem jednego. Czemu platformy np. Cyfrowy Polsat nie płaci TVP, skoro ja korzystam z ich usług i CP płącę abonament, za możliwość oglądania TV. Powinni się dogadać między sobą. To CP ustala jakie programy nadaje, więc reszta powinna mnie walić.
To jest tak, jakbyś chciał, żeby producenci samochodów dogadali się z Państwem w sprawie automatycznego dodawania do zakupionego auta praw jazdy, albo producenci broni w sprawie pozwoleń :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K4milsziutsane napisał/a:
Nie rozumiem jednego. Czemu platformy np. Cyfrowy Polsat nie płaci TVP, skoro ja korzystam z ich usług i CP płącę abonament, za możliwość oglądania TV. Powinni się dogadać między sobą. To CP ustala jakie programy nadaje, więc reszta powinna mnie walić.
może kiedyś to było logiczne ale dziś??
kupuje laptop i dokupuje sobie do tego TV LCD 32" jako monitor- i tu zonk bo w tym momecie stałem się posiadaczem TV i zobowiązany jestem do jego rejestracji i płacenia abo, mimo iż wogóle nie oglądam TV...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartek.KA jeśli zbieram TV ? TV unitry mam chyba z 8 sztuk
EDIT: chyba teraz w dobie TV cyfrowej jakoś będzie można od tego nie płacić- bazując na obecnej ustawie to jeszcze podlegają pod abo, w nowej chyba będą już wyłączone, bo tylko do lipca możesz na nich coś obejrzeć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez Andrzej.PKomp/laptop standardowo tunera nie mają.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Na pewno nie tradycyjny radiowo-telewizyjny. Tak jak wspomniałem wcześniej, za ten dostęp płaci się operatorowi łącza internetowego.
Przyznaję natomiast, że zapis w ustawie jest tak sprytnie napisana, aby szło to też podciągnąć, tyle, że chodzi jedynie o wyłudzenie kasy (przykładowo komp bez netu). No ale przecież ustawy i rozporządzenia nie mają za zadanie ułatwianie życiaSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz