Problem "komputerowy"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xpawlak
    Drive
    • 2011
    • 73

Problem "komputerowy"

Zamieszczone przez Hawk1985
    kupiłem jej "ramki na wypasie"
    Trza było kupić forumowe ramki i już Byłbyś ologowany i widoczny

Problem "komputerowy"

Cos dziwnego stalo sie z moim pendrivem i nic nie moge na to zdzialac, zgrywalem wczoraj filmiki i pod koniec kopiowania z kompa na pendrive kopiowanie sie zawiesilo, niby szlo, ale zero postepu. Zamknalem proces i chcialem zgrac od nowa, pisze "the disk is write protected", ale ja tego nie wlaczylem, wiec mysle sobie dobra wejde w opcje poszukam zmienie bedzie chulac, ale zonk.
    Wchodze we wlasciwosci ->security, ale wszystkie pozwolenia aktywne. No to format i...tez sie nie da ten sam napis. Proba usuniecia do kosza oczywiscie nie dziala, a po zaznaczeniu plikow na pendrive i prawy myszy nawet nie wyswietla "delete-cut".
    Wywalil bym pamiec juz do kosza dawno jakby nie to ze pare giga ma i potrzebna do ogladania na TV.
    Ktos wie jak to zrobic??

Komentarz

• Andrzej.P
      RS
      • 2011
      • 1516
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jak nie, to jakiś OS LiveCD i format/zdjęcie partycji i założenie jej na nowo.
      Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
      FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

Andrzej.P, krok po kroku jak w artykule nic nie dalo, pozniej sprobuje jakims programem. Dzieki.

Komentarz

• bws34
          Rider
          • 2011
          • 543

Golas27, Poszukaj czegoś takiego jak wiersz poleceń i tam wklep format(litera dysku wymiennego,nie wiem jak Ci sie on na kompie pokazuje np.E) i Enter :] Ta magiczna kompenda ratowała mój komputer wiele razy,więc może i u Ciebie coś pomoże
          "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Podepnę się pod temat żeby nowego nie zakładać.

A ja mam podobny problem z kartą pamięci do aparatu.
            Działała, działała i nagle przestała.
            Zgrałem zdjęcia, później karta w aparat i już nie chciała działać.
            W aparacie wyskakuje napisa "błąd karty pamięci" po wsadzeniu karty w czytnik w PC wyskakuje napis "dysk nie jest sformatowany, czy chcesz sformatować teraz?"
            Problem w tym, że nie zgrałem wszystkich zdjęć a jest tam sporo, na których bardzo mi zależy. Czy ktoś wie jak ewentualnie z tym sobie poradzić?
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Andrzej.P
              RS
              • 2011
              • 1516
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Możesz spróbować, czy jakiś soft do odzysku danych odczyta tę kartę.
              Pandora Recovery, Easy Recovery Pro (ale to z witaminką 8) ). Ten drugi ma sporo zaawansowanych opcji, przydatnych w takich sytuacjach.

Komentarz

problemu ciag dalszy, nie idzie zrobic formata z poziomu systemu, nie dziala program do formatowania pendrive (HP USB Disc Storage Format Tool), prpbowalem na innym kompie myslac ze cos sie poknocilo w rejestrze u mnie lub prawach administratora, dalej nie dziala :?

Komentarz

• McGan
                  RS
                  • 2010
                  • 3573
                  • Superb III (3V3)

Sprobuj pod Linuxem, czesto jest to lekarstwo na takie problemy.
                  Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                  Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Moze byc tez tak, ze padla Ci elektronika w pen-ie (ujalem to prosto, bez wdawania sie w szczegoly). W tym przypaku, o ile sama pamiec nie ulegla uszkodzeniu, pomoc moze tylko przekladka modulu pamieci - ale, aby to stwierdzic, pena musi sprawdzic ktos, kto ma pojecie o odzyskiwaniu danych z nosnikow i dysponuje wiedza i sprzetem do tego potrzebnym. A koszta takiej naprawy / odzysku beda spore. Kilka miesiecy temu mialem w naprawie pena z podobnym problemem (system go widzial, ale nie bylo dostepu do danych i brak bylo mozliwosci wykonania jakichkolwiek czynnosci typu format itp.). Pena zwrocilem klientowi, gdyz naprawa / odzysk danych byla dla niego nieoplacalna finansowo.
                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

McGan, niby laptopa mialem na linuxie, ale teraz pracuje pod win 7, masz namysli calkowita zmiane systemu czy jakas aplikacje??

Eidos71, jesli by tak bylo to szkoda czasu i zachodu lepiej bedzie kupic nowy, narazie podlaczam kompa przez hdmi jak potrzebuje, ale pendrive jednak poreczniejszy. Faktycznie pamiec nie reaguje na zadnym kompie a system ja widzi, ale czy powodem uszkodzenia moglo byc zawieszenie sie procesu kopiowania i reset kompa czy raczej to juz byl skutek i cos innego wystapilo, a moze wina tv

Komentarz

• Andrzej.P
                        RS
                        • 2011
                        • 1516
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Golas27, systemu nie ruszasz, ładujesz linuxa z płyty/pena (Live CD/DVD/USB) - pisałem o tym wcześniej.
                        Ściągnij np. jakieś najnowsze Ubuntu.

Komentarz

• McGan
                          RS
                          • 2010
                          • 3573
                          • Superb III (3V3)

Golas27, dokladnie, sciagnij np Ubuntu i nagraj na plytke i odpal tryb live Jesli pen jest sprawny to bedzie widoczny pod linuxem i dasz rade cos z nim podzialac.
                          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...