Zamieszczone przez Hawk1985
Problem "komputerowy"
Zwiń
X
-
Gość
Problem "komputerowy"
Cos dziwnego stalo sie z moim pendrivem i nic nie moge na to zdzialac, zgrywalem wczoraj filmiki i pod koniec kopiowania z kompa na pendrive kopiowanie sie zawiesilo, niby szlo, ale zero postepu. Zamknalem proces i chcialem zgrac od nowa, pisze "the disk is write protected", ale ja tego nie wlaczylem, wiec mysle sobie dobra wejde w opcje poszukam zmienie bedzie chulac, ale zonk.
Wchodze we wlasciwosci ->security, ale wszystkie pozwolenia aktywne. No to format i...tez sie nie da ten sam napis. Proba usuniecia do kosza oczywiscie nie dziala, a po zaznaczeniu plikow na pendrive i prawy myszy nawet nie wyswietla "delete-cut".
Wywalil bym pamiec juz do kosza dawno jakby nie to ze pare giga ma i potrzebna do ogladania na TV.
Ktos wie jak to zrobic??
-
Gość
Komentarz
-
Golas27, Poszukaj czegoś takiego jak wiersz poleceń i tam wklep format(litera dysku wymiennego,nie wiem jak Ci sie on na kompie pokazuje np.E) i Enter :] Ta magiczna kompenda ratowała mój komputer wiele razy,więc może i u Ciebie coś pomoże"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat żeby nowego nie zakładać.
A ja mam podobny problem z kartą pamięci do aparatu.
Działała, działała i nagle przestała.
Zgrałem zdjęcia, później karta w aparat i już nie chciała działać.
W aparacie wyskakuje napisa "błąd karty pamięci" po wsadzeniu karty w czytnik w PC wyskakuje napis "dysk nie jest sformatowany, czy chcesz sformatować teraz?"
Problem w tym, że nie zgrałem wszystkich zdjęć a jest tam sporo, na których bardzo mi zależy. Czy ktoś wie jak ewentualnie z tym sobie poradzić?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Gość
problemu ciag dalszy, nie idzie zrobic formata z poziomu systemu, nie dziala program do formatowania pendrive (HP USB Disc Storage Format Tool), prpbowalem na innym kompie myslac ze cos sie poknocilo w rejestrze u mnie lub prawach administratora, dalej nie dziala :?
Komentarz
-
Sprobuj pod Linuxem, czesto jest to lekarstwo na takie problemy.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Moze byc tez tak, ze padla Ci elektronika w pen-ie (ujalem to prosto, bez wdawania sie w szczegoly). W tym przypaku, o ile sama pamiec nie ulegla uszkodzeniu, pomoc moze tylko przekladka modulu pamieci - ale, aby to stwierdzic, pena musi sprawdzic ktos, kto ma pojecie o odzyskiwaniu danych z nosnikow i dysponuje wiedza i sprzetem do tego potrzebnym. A koszta takiej naprawy / odzysku beda spore. Kilka miesiecy temu mialem w naprawie pena z podobnym problemem (system go widzial, ale nie bylo dostepu do danych i brak bylo mozliwosci wykonania jakichkolwiek czynnosci typu format itp.). Pena zwrocilem klientowi, gdyz naprawa / odzysk danych byla dla niego nieoplacalna finansowo.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Gość
McGan, niby laptopa mialem na linuxie, ale teraz pracuje pod win 7, masz namysli calkowita zmiane systemu czy jakas aplikacje??
Eidos71, jesli by tak bylo to szkoda czasu i zachodu lepiej bedzie kupic nowy, narazie podlaczam kompa przez hdmi jak potrzebuje, ale pendrive jednak poreczniejszy. Faktycznie pamiec nie reaguje na zadnym kompie a system ja widzi, ale czy powodem uszkodzenia moglo byc zawieszenie sie procesu kopiowania i reset kompa czy raczej to juz byl skutek i cos innego wystapilo, a moze wina tv
Komentarz
-
Golas27, dokladnie, sciagnij np Ubuntu i nagraj na plytke i odpal tryb live Jesli pen jest sprawny to bedzie widoczny pod linuxem i dasz rade cos z nim podzialac.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
Komentarz