Cos dziwnego stalo sie z moim pendrivem i nic nie moge na to zdzialac, zgrywalem wczoraj filmiki i pod koniec kopiowania z kompa na pendrive kopiowanie sie zawiesilo, niby szlo, ale zero postepu. Zamknalem proces i chcialem zgrac od nowa, pisze "the disk is write protected", ale ja tego nie wlaczylem, wiec mysle sobie dobra wejde w opcje poszukam zmienie bedzie chulac, ale zonk.
Wchodze we wlasciwosci ->security, ale wszystkie pozwolenia aktywne. No to format i...tez sie nie da ten sam napis. Proba usuniecia do kosza oczywiscie nie dziala, a po zaznaczeniu plikow na pendrive i prawy myszy nawet nie wyswietla "delete-cut".
Wywalil bym pamiec juz do kosza dawno jakby nie to ze pare giga ma i potrzebna do ogladania na TV.
Ktos wie jak to zrobic??
Golas27, Poszukaj czegoś takiego jak wiersz poleceń i tam wklep format(litera dysku wymiennego,nie wiem jak Ci sie on na kompie pokazuje np.E) i Enter :] Ta magiczna kompenda ratowała mój komputer wiele razy,więc może i u Ciebie coś pomoże
"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
A ja mam podobny problem z kartą pamięci do aparatu.
Działała, działała i nagle przestała.
Zgrałem zdjęcia, później karta w aparat i już nie chciała działać.
W aparacie wyskakuje napisa "błąd karty pamięci" po wsadzeniu karty w czytnik w PC wyskakuje napis "dysk nie jest sformatowany, czy chcesz sformatować teraz?"
Problem w tym, że nie zgrałem wszystkich zdjęć a jest tam sporo, na których bardzo mi zależy. Czy ktoś wie jak ewentualnie z tym sobie poradzić?
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Możesz spróbować, czy jakiś soft do odzysku danych odczyta tę kartę.
Pandora Recovery, Easy Recovery Pro (ale to z witaminką 8) ). Ten drugi ma sporo zaawansowanych opcji, przydatnych w takich sytuacjach.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
problemu ciag dalszy, nie idzie zrobic formata z poziomu systemu, nie dziala program do formatowania pendrive (HP USB Disc Storage Format Tool), prpbowalem na innym kompie myslac ze cos sie poknocilo w rejestrze u mnie lub prawach administratora, dalej nie dziala :?
Moze byc tez tak, ze padla Ci elektronika w pen-ie (ujalem to prosto, bez wdawania sie w szczegoly). W tym przypaku, o ile sama pamiec nie ulegla uszkodzeniu, pomoc moze tylko przekladka modulu pamieci - ale, aby to stwierdzic, pena musi sprawdzic ktos, kto ma pojecie o odzyskiwaniu danych z nosnikow i dysponuje wiedza i sprzetem do tego potrzebnym. A koszta takiej naprawy / odzysku beda spore. Kilka miesiecy temu mialem w naprawie pena z podobnym problemem (system go widzial, ale nie bylo dostepu do danych i brak bylo mozliwosci wykonania jakichkolwiek czynnosci typu format itp.). Pena zwrocilem klientowi, gdyz naprawa / odzysk danych byla dla niego nieoplacalna finansowo.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
McGan, niby laptopa mialem na linuxie, ale teraz pracuje pod win 7, masz namysli calkowita zmiane systemu czy jakas aplikacje??
Eidos71, jesli by tak bylo to szkoda czasu i zachodu lepiej bedzie kupic nowy, narazie podlaczam kompa przez hdmi jak potrzebuje, ale pendrive jednak poreczniejszy. Faktycznie pamiec nie reaguje na zadnym kompie a system ja widzi, ale czy powodem uszkodzenia moglo byc zawieszenie sie procesu kopiowania i reset kompa czy raczej to juz byl skutek i cos innego wystapilo, a moze wina tv
Golas27, dokladnie, sciagnij np Ubuntu i nagraj na plytke i odpal tryb live Jesli pen jest sprawny to bedzie widoczny pod linuxem i dasz rade cos z nim podzialac.
Komentarz