Lodówka INOX najlepszy wybór w dobrej cenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kodernet
    Drive
    • 2012
    • 74

Lodówka INOX najlepszy wybór w dobrej cenie

Zamieszczone przez Pixon
    Czy nie mogę użyć po prostu zwykłego wosku do lakieru również lub jakiejś politury?
    Możesz uzyć zwykłego wosku (my też uzywamy zwykłych wosków, bo nie są one niezwykłe ), tylko pytanie jakiego chicałbyś użyć i na jakim efekcie by ci najbardziej zależało (połysk, głębia koloru, długość zabezpieczenia)? Dobre, zwykłe woski zaczynają się od ok. 90 zł a kończą na .... 11000 zł. Pamiętaj tylko, że lakier pod jakikolwiek wosk MUSI być dobrze przygotowany (nieodzowana jest tu glinka i podkład pod wosk) bo inaczej szkoda kłaść jakiegokolwiek wosku gdyz zwiąże się on z brudem pozostałym po myciu, zamiast z lakierem i nie tylko nie będzie chronił lakieru przed wpływen czynników zewnętrznych, ale także spłynie po, najdalej 4-5 dniach.
    Politury też można użyć, tylko nie wiem czy wiesz, ale politura przed niczym lakieru nie chroni. Ona tylko podbija błebię koloru i połysk. Tu polecam Poorboys World Black Hole.

[ Dodano: Czw 19 Gru, 13 11:23 ]
    Zamieszczone przez Pixon
    Kupowanie butelki 300 ml za 50 zł żeby jej raz na kilka miesięcy użyć, jest średnio ekonomicznym wyjściem
    Jeśli chcesz możesz się bawić w pełny proces raz na miesiąc. Sens ekonomiczny widze duzy. Gdyż te wydane 50 zł wystarczy ci na 2-3 lata.
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

to jest jakaś masakra cos wybrać teraz tyle tego jest.
    podepnę sie pod temat jak pozwolisz
    niedlugo czeka mnie kupno calego sprzętu agd i już sam nie wiem w co zainwestować. najbardziej ludzie chwalą sobie bosh i siemens. ale to tez chyba jak się trafi.
    nie wspominam o miele bo to już inna półka cenowa. jak by ktoś mial jakieś propozycje trafne uwagi to będę wdzięczny.
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9942
      • Ford

Chłopy, przecież wśród taniego AGD to jeden h.j co wybierzecie... Bierzcie to, co najlepiej wygląda i ma najdłuższą gwarancję... I tak zepsuje się zaraz po gwarancji
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen

Biszczu, zainteresuj się samsungiem
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• dudek_t
          L&K
          • 2008
          • 1421

Zamieszczone przez Agamek12
          Chłopy, przecież wśród taniego AGD to jeden h.j co wybierzecie... Bierzcie to, co najlepiej wygląda i ma najdłuższą gwarancję... I tak zepsuje się zaraz po gwarancji
          sama prawda

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)

bosh to chyba nie taki najtańszy raczej średnia półka. o ile jescze lodówke łatwo wybrac wielkośc wygląd kostkarka itp to z taką indukcja to już większy problem
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9942
              • Ford

blackrs, mam Bosch-a od 2007 roku - ale nie INOX, tylko do zabudowy (w sierpniu minie 6 lat od rozpoczęcia ciągłej pracy). Wciąż działa, ale od około 1-2 lat mam szron w górnej części chłodziarki na tylnej ścianie.
              Tyle suche fakty.
              Następna lodówa to będzie lodówa stylizowanna lata 50-te i nie będzie mieć znaczenia marka - może nawet będzie to jakiś chińczyk.
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen

Biszczu, sams wchodzi teraz dość agresywnie na rynek AGD dlatego ceny są dość dobre
                chcą namieszać wśród dotychczasowych graczy
                poza tym oni oferują dobrą jakość sprzętu AGD i nowoczesne rozwiązania

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sosna1
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 463
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                  Zastanawiałem się nad Electroluxami, ale podobno cieknie woda na tylnych ściankach i materiały nie są zbyt dobrej jakości
                  szczera prawda, po 5 latach wymaga interwencji blacharza i lakiernika

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                  Biszczu, sams wchodzi teraz dość agresywnie na rynek AGD dlatego ceny są dość dobre
                  chcą namieszać wśród dotychczasowych graczy
                  poza tym oni oferują dobrą jakość sprzętu AGD i nowoczesne rozwiązania
                  ale serwis to dziadostwo na maxa
                  Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Biszczu, do 1500 to chyba zbyt dużego wyboru nie masz, kup taką która najbardziej ci sie podoba :wink:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a może Zanussi ?

mam tej firmy od 2001 działa do tej pory, żarnych awarii kompletnie nic.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• gebek
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1214

Jak chcesz dobra lodowke...to tylko LIEBHEER.
                        To jak MIELE wsrod pralek.
                        Tato,tato...czy to auto jest chore?
                        Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                        Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• jacog
                          Rider
                          • 2008
                          • 420
                          • Felicia I (6U1)

Liebheer to nie ta połka cenowa ale jakość montażu robi bardzo dobre wrażenie. Na pewno podziękuj Idesitowi. W pracy kolesie wybierają Samsung/Panasonic.

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

Zamieszczone przez gebek
                            Jak chcesz dobra lodowke...to tylko LIEBHEER.
                            +1. Miałem przez nie pamiętam ile lat. Zero kłopotów.

Zamieszczone przez jacog
                            Liebheer to nie ta połka cenowa
                            - dołoży ciut i będzie miał super sprzęt i spokojną głowę.

Komentarz

• aro_40
                              RS
                              • 2007
                              • 1529
                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Biszczu, zainteresuj się samsungiem
                              a u mnie w pracy szajsunga odradzają - jak sama nazwa mówi: szajs...
                              narzekają na głośną pracę, głośne włączenie/wyłączenie sprężarki (czy co tam jest) itp.
                              ale to wszystko zależy co kto lubi
                              If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• phrix
                                L&K
                                • 2007
                                • 1000
                                • Audi
                                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Liebheer to nie ta połka cenowa
                                Niekoniecznie np : Liebherr 2721

Pytanie czy warto inwestować większą kasę, moim zdaniem nie. Obecnie oferowane lodówki wytrzymują standardowo 5 - 8 lat. Potem zaczynają się problemy np. z uszczelkami ( które często nie są wymienne). opini w internecie zbyt wiele nie znajdziesz bo co kilka lat zmieniają się oznaczenia . Tw. jak zaczną się problemy w ofercie jest już inny model. Niezawodność starych urządzeń głównie wynikała z gazu jakim były napełnione oraz zastosowanych materiałów ( miedź vs. aluminium vs. stal )

Gdybym dzisiaj kupował lodówkę szukał bym w modelach Beko lub Boscha.

EDIT:

PS: Podczas zakupu koniecznie spradz czy Inox jest zabezpieczony przed palcowaniem. Znam ludzi którzy tylko z tego powodu sprzedawali sprzęt.
                                Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• kristel
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 3

tez obiło mi się o uszy że samsungi są głośne ... choć być moze to dotyczy jakichś konkretnych modeli. Ja mam siemensa od kilku lat i jest super.
                                  AutoMotoWorld

Komentarz

• maxpaynemm
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 1764
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No frost w zamrażalniku - jak najbardziej.
                                    No frost w lodówce - nigdy więcej.

Mam Indesita No Frost i o ile w zamrażalce się toi sprawdza (prawie zero szronu) to w samej lodówce niezabezpieczone pojemnikiem zamykanym jedzenie po prostu wysycha w oczach. Wędliny i warzywa jak ich nie schowasz w jakieś pojemniki lub nie owiniesz papierem lub folią wysychają i praktycznie po 1-2 dniach nadają się do wywalenia :| Nie wiem może to tylko przypadłość mojego INDESIT-a :roll: Poza tym no frosty są głośne bo oprócz sprężarki maja wentylatory nadmuchujące powietrze do środka.

Niewiem może to przypadlość mojej marki ale nastempnym razem rozważę zakup lodówki bez NF.
                                    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Wojtek35
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 22

Re: Lodówka INOX najlepszy wybór w dobrej cenie

Samaunga mam i odradzam. Na początku był ok. po 2-3 latach jest taki głośny, że może przeszkadzać w spaniu. Wylądował u rodziców. Oni są zadowoleni bo w miare nowa i daleko od sypialni. Kupiłem najtańszego Siemensa z nofrost i rewelacja Cichutki i działa już 5 lat (głośność się nie zwiększyła). Była jedna naprawa serwisowa, ale serwis full profeska. Kupiłem też pralkę LG z direct drive - miała być.super cicha. I może jest... jak się silnik obraca bez prania Kolejny będzie bosh lub siemens. Wyłączyłem się z koreańskiej myśli technicznej.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez Wojtek35
                                        Wyłączyłem się z koreańskiej myśli technicznej
                                        kup Miele- dopiero będziesz zadowolony

Komentarz

• Wojtek35
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 22

Wyłączyłem się z koreańskiej myśli technicznej
                                          kup Miele- dopiero będziesz zadowolony
                                          Z Miele też się wyleczylem. Tzn. firma straciła dla mnie tą "magiczną" otoczkę. Kilka lat temu kupiłem odkurzacz właśnie miele. miał być niezniszczalny prawie - był 2x droższy niż pozostałe odkurzacze tzw wypasem. Po pięciu latach we wcale nie ciężkich warunkach wyzional ducha (nie jest to odosobniony przypadek - czesci zamiennych praktycznie brak, uzywany silnik kosztuje prawie tyle co nowy odkurzacz konkurencji). A zelmer rodziców już 15 lat działa. Poszedłem do sklepu i pytam sprzedawcę co kupić. Gość do mnie: bierz pan Zelmera, bo składany w Polsce a nie w Chinach, ma Hepa 13, tanie worki i 4 lata gearancji. Cała reszta łącznie z Miele - 2. Jak się zepsuje po gwarancji (co wcale nie jest takie pewne) to części tanie i łatwo dostępne. To kupiłem jeden dla siebie i jeden dla rodziców. Jestem zadowolony (ma całą masę fajnych akcesoriów)

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen

firma straciła dla mnie tą "magiczną" otoczkę.
                                            to ja nie powinienem kupować kolejnej Skody :wink:

a ja mam pralkę Miele 8 lat, mialem zmywarkę i jak po 9 latach padła to przyjechali i dali nową
                                            tylko ceny mają kosmiczne :twisted:

Komentarz

• Wojtek35
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 22

firma straciła dla mnie tą "magiczną" otoczkę.
                                              to ja nie powinienem kupować kolejnej Skody :wink:

a ja mam pralkę Miele 8 lat, mialem zmywarkę i jak po 9 latach padła to przyjechali i dali nową
                                              tylko ceny mają kosmiczne :twisted:
                                              Miele jest raczej porównywany do Bentleya A skoda? w mojej opinii to taki solidny Bosh. No i osobiście przekonany jestem zarówno do VW jak i Skody czy Siemensa i Bosha.

Komentarz

• krzysn
                                                Rider
                                                • 2007
                                                • 515

Przecież wiadomo, że w lodówkach no frost zimne powietrze krąży i przez to jedzenie wysycha.

Ja mam boscha nofrost, model sprzed kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Chłodzi jak diabli, w komorze 0 stopni trzymamy wędlinę, serki. Zdecydowanie dłużej zachowują świeżość. Po zrobieniu kanapek czuć, że wciąż są zimne.
                                                Moim zdaniem lodówki z systemem no frost są bez porównania lepsze od tradycyjnych.

Komentarz

• Flacha
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 315
                                                  • Superb II combi (3V5)

Mam Siemensa, rodzice maja Siemensa i jesteśmy zadowoleni .
                                                  Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

Pracuję...