"Teraz peron we Włoszczowie powinien stać się wręcz symbolem idei zrównoważonego rozwoju naszego kraju w opozycji do forsowanego przez Platformę rozwoju aglomeracyjnego."
westwi78, ja rozumiem że PKP jest nierformowalne i do spółki z politykami potrafi udowodnić każdą bzdurę. Ale nie sądziłem, że tutaj znajdą się osoby mające problemy z czytaniem ze zrozumieniem
napisano: "W I kwartale tego roku na tej stacji sprzedano blisko 4 tysiące biletów tylko na pociągi PKP IC", a to oznacza że dziennie sprzedawano 44,4 biletu, co daje na kilkanaście pociągów dziennie wynik na poziomie kilku biletów... Cóż, jak to jest hit, to powinni czym prędzej wybudować tory z mojej wioski do Wawki, bo sukces w stosunku do Włoszczowej byłby kilkaset razy większy
Zamieszczone przez rafall79
miejcie pretensje do siebie bo co 2-gi glosowal na takich szczawiowcow, wiec teraz nie narzekac tylko wlaczac tvn i placic haracze dla donka i spolki
zapominasz, że niestety głosujemy na partię, a nie na osoby
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
zapominasz, że niestety głosujemy na partię, a nie na osoby
I to jest problem- bo gdybyśmy głsowali na ludzi to politycy typu "skoczek" Kurski czy inni zmieniający barwy jak liście na wietrze nie mieliby racji bytu
wyborcy rozliczaliby posła po każdej kadencji i nieudacznik nie byłby ponownie wybierany
tylko gdzie podzialiby się wtedy wszyscy "działacze" partyjni :wink:
westwi78, mozesz nie lubić Komora czy po ale to nie oznacza, że zimny lech czy prezes są lepszym rozwiązaniem albo czy hucpiarz janusz rozwiąże nasze problemy
niestety my jako naród cierpimy z powodu nieudolności klasy rządzącej niezaleznie od opcji i to politycy są problemem a nie opcja do której należą
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
westwi78, mozesz nie lubić Komora czy po ale to nie oznacza, że zimny lech czy prezes są lepszym rozwiązaniem albo czy hucpiarz janusz rozwiąże nasze problemy
niestety my jako naród cierpimy z powodu nieudolności klasy rządzącej niezaleznie od opcji i to politycy są problemem a nie opcja do której należą
z ust mi to wyjąłeś
westwi78, tu nie chodzi o to KTO podjął decyzję o budowie peronu. Pytanie należy sobie postawić inaczej: czy był to interes biznesowy (opłacalność) czy interes społeczny. Jeśli był to interes społeczny - to OK, choć tu rodzi się kolejne pytanie: dlaczego Włoszczowa a nie Parzęczew Dolny?????
Z punktu widzenia biznesowego to coś mi tu nie gra. W większych miejscowościach PKP chce sprzedawać dworce bo nie jest w stanie ich utrzymać, a nagle opłaca się budować w szczerym polu (Włoszczowa leży zupełnie z boku). Do tego doliczyć pensję kasjerek pracujących przynajmniej na 2 zmiany (7 dni w tygodniu) - rentowność takiego przedsięwzięcia zbliżona jest do zera
I takie samo zdanie miałbym gdyby decyzję o budowie tego peronu podjęła czy to PO, Pchligłupek, komuchy, rolnicy czy inne towarzystwo wzajemnej adoracji.
jezeli liczysz że ta druga opcja, to .... srogo się mylisz
z racji tego, że jestem z 3miasta, to mam kilku kolegów którzy byli w rządzie tamtej opcji :lol:
Zamieszczone przez Agamek12
a skąd wiadomo kto będzie Cię mniej okradał...?
dokładnie
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Urodziliśmy się w latach 80-tych, wychowaliśmy się w latach 80/90-tych.
Jesteśmy ostatnim pokoleniem, które grało/bawiło się na podwórku,
a jako pierwsze, które grało w gry wideo i jako ostatnie, które nagrywało piosenki z radia na kasetę,
jesteśmy pionerami ery Walkman.
Nauczyliśmy się, jak obsługiwać magnetowid i grać na Atari, Super Nintendo oraz Game Boy.
Jesteśmy generacją He-Man, Power Rangers, Żółwie Ninja, Transformers, Super Mario, Looney Tunes...
Żyliśmy bez telefonu komórkowego.
Jeździliśmy na rowerze, a nasza mama nie była naszym szoferem.
Nie mieliśmy 199 stacji telewizyjnych, płaskich ekranów, dźwięków przestrzennych, MP3, iPod, Facebook, Twitter czy G+...
ale świetnie się bawiliśmy!
czasem naprawdę tego brakuje... :cry:
a moje dzieci zamiast na podwórko polatać z kijami imitującymi pistolety latają do kumpli z osiedla pograć na konsolach...
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Do tego doliczyć pensję kasjerek pracujących przynajmniej na 2 zmiany (7 dni w tygodniu) - rentowność takiego przedsięwzięcia zbliżona jest do zera
tam nie ma kas ani kasjerek...
to i tak nie zmienia postaci rzeczy, że inwestycja była od czapy. Kosztowała prawie 1 mln PLN podzielić to na 16.000 osób rocznie - jak dla mnie jakby nie liczył mija się z celem taka inwestycja z punktu widzenia biznesowego. |Z punktu widzenia społecznego pewnie miała jakiś tam sens, pytanie czy nie można by tych samych pieniędzy zainwestować sensowniej i z większym pożytkiem.
Wally, dodaj, że mieliśmy nie raz pościerane kolana i dziury w spodniach, nie raz spadaliśmy z drzewa... a współczesne pokolenie przeżywa dramaty siedząc w wygodnym krzesełku przed monitorem gdy ich ulubiony bohater nie przeszedł kolejnego poziomu
aro_40, najwiekszy dramat jest chyba wtedy, gdy internet nie działa :diabelski_usmiech
Nie można przecież "pogadać" z "kolegami" na fejsbuku :szeroki_usmiech
jeszcze mogą pość do McDonalda coby powysyłać sobie SMSy
dodaj, że mieliśmy nie raz pościerane kolana i dziury w spodniach, nie raz spadaliśmy z drzewa... a współczesne pokolenie przeżywa dramaty siedząc w wygodnym krzesełku przed monitorem gdy ich ulubiony bohater nie przeszedł kolejnego poziomu
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Bardzo dobry przykład PR-wej propagandy jednej ze stron, pytanie czy masz ochotę na takie medialne przepychanki bo ja nie mam ochoty na żadne agitacje polytyczne
Widzę, że i tutaj dotarł ten temat, prawda jest taka, że w Polsce jest bieda i czasy zmieniły, dzieci już nie jedzą szczawiu i mirabelek bo zwyczajnie śliwek jest mniej i mniej jest miejsc gdzie można jeszcze spotkać drzewa z nimi.
Komentarz