Mihau, wyciąłeś 70-75 i swoje wstawiłeś :twisted:
Tablet dla dziecka
Zwiń
X
-
Link nie działaPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mr0czny. W takim wieku to klocki lego a elektroniczne gadżety w ograniczonej ilosci-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Mam córkę w podobnym wieku. Trzy miesiące temu też kupiłem tablet z przeznaczeniem dla córki ( 3,5 roku) tyle tylko że normalny cywilny tablet 7 calowy. Chciałem żeby mogła z niego korzystać oglądając bajki na YouTubie, czy bawiąc się w malowanki i inne gierki odpowiednie dla jej wieku. Na początku wszystko było ok, córce się podobało i szybko nauczyła się go dość sprawnie obsługiwać. Po ok miesiącu, półtorej, zauważyliśmy z żoną, że sprawa zaczyna się wymykać spod kontroli. Córka przestała się bawić tradycyjnymi zabawkami i płacz był ogromny kiedy zabieraliśmy jej nową "zabawkę". Bez przesady mogę napisać że córka zaczynała się powoli uzależniać od tego ustrojstwa. Jako że miałem taką możliwość, szybko podjąłem decyzję że zwracam tableta do sklepu i muszę napisać że była to jedna z lepszych decyzji. Córka trochę popłakała i wróciła do standardowych zabaw, tradycyjnych zabawek, malowanek kredkami i puzzli które zawsze sprawiały jej frajdę i tak jest też teraz.
Gdybym miał jeszcze raz podjąć decyzję o nowej zabawce dla niej, to na pewno nie kupiłbym tabletaPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
kup normalny tablet i etui. mam w domku tableta 9,7 i kupione plastikowe etui z ajpada jedynki - zaliczył już parę razy glebę - jak to używane przez dziecko - i przeżył. coś w tym guście: http://allegro.pl/etui-lenovo-ideapa...128368374.html
w ogóle nie pchałbym się w "dedykowane" dla dzieci - za tą cenę da się poszukać niezłego dwurdzeniowego tabletu; a dziecko poradzi sobie z każdym sprzętem szybciej niż rodzice
na dziecko vs tablet - blokada ekranu PINem
Komentarz
-
-
Co do takich zabawek i generalnie elektroniki dla dzieci.
Rok temu moja starsza poszla na zabieg do szpitala. W szpitalu dzieci w przedziale wiekowym 3-11lat. Moja miala 5. No i tu zonk. Wiekszosc komoreczka, tablecik, przenosne DVD, laptop itd :shock: Lekko bylem w szoku. Ja jestem na etapie, ze czym pozniej sie do tego dorwie to lepiej, a czy bedzie elektronicznym analfabeta - sadze ze nie :szeroki_usmiech Z drugiej strony moja miala wziete karty, jakies kolorowanki, puzle i takie tam. Z tymi mniejszymi to w karty bez szans, nawet taka najstarsza zrobila wielkie oczy jak mloda zaczela jej opowiadac w co chce grac i pytac druga czy z nia zagra :twisted:
Ksiazek teraz tez juz nikt nie bedzie czytac, bo zdobecie ksiazke w MP3 i bedzie sluchac na komoreczce.
No i u mnie to musialbym kupic dwa, bo co ma starsza mlodsza tez chce :twisted: W zwiazku z tym predzej bym zainwestowal w zabawki za 250-300zl ktore filmy odtwarzaja, karte pamieci maja, wifi dziala oraz te 7" wystarczy. Bo potem albo sie spodoba, albo rzuca w kat.
Komentarz
-
-
ja musiałem wprowadzić ograniczenia w momencie, kiedy dziecko dorwało minecraft na androida - poza minecraftem zadziwiająco, ale sama (6,5 roku) potrafiła znaleźć równowagę pomiędzy elektroniką a konwencjonalnymi zabawami. na ten moment ma całkowitego bana na tablet/komp bo ciśniemy naukę czytania
oczywiście dużo zależy od tego, co dziecku zainstalujemy - jak same gierki to wiadomo; ale skitch czy wykreślanki literowe czy nawet lista flag wszystkich państw świata potrafi mocno zainteresować i nie jest głupim zabijaczem czasu w czasie braku wolnego czasu rodziców (3*"czas" w jednym zdaniu :diabelski_usmiech )
Zamieszczone przez MaicroftW zwiazku z tym predzej bym zainwestowal w zabawki za 250-300zl ktore filmy odtwarzaja, karte pamieci maja, wifi dziala oraz te 7" wystarczy. Bo potem albo sie spodoba, albo rzuca w kat.
Komentarz
-
-
Moj obecnie niespelna 3,5 latek, ipadem bawi sie praktycznie od kad skonczyl 12 miesiecy.
Byly momenty, ze nawet szedl spac z ipadem. Tez sie zastanawialismy, czy nie ukrocic elektronicznej zabawki. Jednak zona stwierdzila, ze nie bedziemy syna ograniczac niech sie nasyci, az samo mu sie znudzi.
Efekt jest taki, ze w tej chwili ipad jest zabawka uzywana w takim samym stopniu i czasie jak kazda inna.
Tak samo bylo jak niedawno zaczal probowac gry na playstation. Serie lego wciagaja jak nie wiem co. Przez pierwsze dni ciezko go bylo oderwac. W tej chwili pogra pol godziny i sam stwierdza, ze juz nie chce i nie trzeba mu wytyczac zadnych ram czasowych.
Reasumujac, dawajmy naszym dzieciom czasem wiecej luzu, a same zrozumieja czego ile potrzebuja."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Panowie, pomyślałem o takim Overmax Edutab dla córki: http://allegro.pl/tablet-dla-dzieci-...140361093.html
Co myślicie? Opinie o nim są takie raczej średnie: http://www.tabletowo.pl/2012/09/12/o...ukowa-obudowa/ , ale jeśli sprzęt kosztuje 300zł to trudno oczekiwać od niego parametrów jak dla sprzętu za 2x tyle. Z drugiej strony informacja o tym, że bateria "trzyma" 1-3h to raczej niezbyt dobra informacja.
A przy okazji: czy tego typu tablety magą być ładowane (odpowiednią) ładowarką samochodową?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Panowie, pomyślałem o takim Overmax Edutab dla córki: http://allegro.pl/tablet-...3140361093.html
Co myślicie? Opinie o nim są takie raczej średnie: http://www.tabletowo.pl/2...zukowa-obudowa/ , ale jeśli sprzęt kosztuje 300zł to trudno oczekiwać od niego parametrów jak dla sprzętu za 2x tyle. Z drugiej strony informacja o tym, że bateria "trzyma" 1-3h to raczej niezbyt dobra informacja.
A przy okazji: czy tego typu tablety magą być ładowane (odpowiednią) ładowarką samochodową?
po 2. za 350 masz dwurdzeniowego ainola - http://allegro.pl/tablet-ainol-novo-...141821937.html który to jest jakby wyższą ligą wśród chińskich tabletów; larki, manty, overmaxy są na granicy odpadów poprodukcyjnych bateria w tym ainolu jest trochę większa, a z dwurdzeniowym procesorem przy prostych gierkach czy zadaniach wytrzyma więcej; dodatkowo - android to taki pochrzaniony system, że sam w sobie sporo mocy zżera i na jednym rdzeniu praktycznie zawsze będzie się przywieszał w losowych momentach
co do baterii - pewnie 1h grania w 3d z włączonym wifi i podświetlenie na max, 3h bez wifi, podświetlenie na min i czytanie pdfa
ładowanie przez USB - zależy od platformy; w tym edutabie z Twojego linka nie ma nawet podanego, co to za procesor - bo prędkość 1,1GHz to jakiś ciekawy wynalazek albo twórczość marketingowa typu procesor 800MHz + rdzeń graficzny 300MHz
Komentarz
-
-
ja kupiłem młodemu jakiś badziew za 200 pln w carrefurze , bo mi ciagle telefon zabierał.
trochę pograł ale finalnie zauroczenie totalne mu przeszło. No i klika razy tablet wyglebił na posadzkę - nie miał gorilla glass to przeżył.
Więc odwrotnie jak przedmówcy - ja proponuje kupić coś najprostszego i niech używa, zrzuca, zalewa sokiem.
Do czytania gazety/ksiazki wystarcza i dla mnie.ech...
TomikT
Komentarz
-
-
Ja kupiłem córci Prestigo Multi Pad 8 Pro Duo i powiem szczerze,że porównując cenę do jakości jest to solidnie wykonany tablecik, nie raz już spadł na ziemię, z racji, iż córcia ma półtorarocznego braciszka, który oczywiście też jest specem od wszelkiego sprzętu elektronicznego i zna się lepiej od taty,to mogę go śmiało polecić, jako pierwszego tableta do nauki obsługi tychże urządzeń. Na marginesie to zastanawiam się w jakim kierunku my zmierzamy, ja mając 5 lat, marzyłem o kalkulatorze, a tu 4-5 latki pykają na tablecikach,znając postęp techniki i szaleństwa nas rodziców to na osiemnastkę samochód będzie słabym prezentem
Komentarz
-
-
Tablet dla 4o letniego dziecka? Może lepiej mu książki czytaj a nie od maleńkości uczysz złych nawyków :P Potem się dziwić że mamy taka młodzież jaką mamy...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1a tu 4-5 latki pykają na tablecikach,znając postęp techniki i szaleństwa nas rodziców to na osiemnastkę samochód będzie słabym prezentem
Komentarz
-
Komentarz