Tablet dla dziecka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • f66362jj
    Classic
    • 2014
    • 10

Tablet dla dziecka

Mihau, wyciąłeś 70-75 i swoje wstawiłeś :twisted:
  • 2.0-16v Michał
    RS
    • 2013
    • 4038
    • Octavia III (5E3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Tablet dla dziecka

Czy spotkał się ktoś z tym modelem ??? Chciałem go kupić córce 4 lata i nie wiem czy warto czy poszukać coś innego. Mile widziane inne propozycje :wink:
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
    przedstawiam smerfetke

Komentarz

• wróg
      Ambiente
      • 2013
      • 204
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Link nie działa
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

żle skopiowałeś swój post z forum fabii i nie działa link
        jak dotąd z produktami overmaxa nie mamy najlepszych doświadczeń (rejestrator działa jak chce i ma dużo baboli)
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• 2.0-16v Michał
          RS
          • 2013
          • 4038
          • Octavia III (5E3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM
          • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Link poprawiony :wink:
          przedstawiam smerfetke

Komentarz

• maymer
            Elegance
            • 2010
            • 839

1.4-16v Michał, a nie lepiej kupić jakiegoś normalnego, budżetowego tableta, udostępniać go dziecku do zabaw, a jak dziecko się nie bawi korzystać z niego samemu

Komentarz

• 2.0-16v Michał
              RS
              • 2013
              • 4038
              • Octavia III (5E3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM
              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Też się nad tym zastanawiałem. Ale chodzi mi o coś pancernego Że jak upadnie czy coś w tym stylu to nadal będzie śmigał córce
              przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Mr0czny
                Elegance
                • 2009
                • 948
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Za tyle pieniedzy nie. IMO lepiej kupic normalny tablet i czasem dawac dziecku do zabawy a nie zeby 4 latka miala juz swoj tablet. W takim wieku to klocki lego a elektroniczne gadżety w ograniczonej ilosci. Bo po jakims czasie sie okaze ze bedzie 10 latka z tabletem przyrosnietym do reki

Komentarz

• Arek
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 3143

Zamieszczone przez Mr0czny
                  . W takim wieku to klocki lego a elektroniczne gadżety w ograniczonej ilosci
                  1.4-16v Michał, hehe to na komunie córce będziesz mieszkanie musiał kupić rozumiem ze technika idzie do przodu itd itp ale wyluzuj. kup dziecku puzzle, klocki j.w. albo rowerek i zacznij z nim chodzić na spacery a sobie kup tableta i daj sie czasem dziecku pobawić
                  -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• wróg
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 204
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam córkę w podobnym wieku. Trzy miesiące temu też kupiłem tablet z przeznaczeniem dla córki ( 3,5 roku) tyle tylko że normalny cywilny tablet 7 calowy. Chciałem żeby mogła z niego korzystać oglądając bajki na YouTubie, czy bawiąc się w malowanki i inne gierki odpowiednie dla jej wieku. Na początku wszystko było ok, córce się podobało i szybko nauczyła się go dość sprawnie obsługiwać. Po ok miesiącu, półtorej, zauważyliśmy z żoną, że sprawa zaczyna się wymykać spod kontroli. Córka przestała się bawić tradycyjnymi zabawkami i płacz był ogromny kiedy zabieraliśmy jej nową "zabawkę". Bez przesady mogę napisać że córka zaczynała się powoli uzależniać od tego ustrojstwa. Jako że miałem taką możliwość, szybko podjąłem decyzję że zwracam tableta do sklepu i muszę napisać że była to jedna z lepszych decyzji. Córka trochę popłakała i wróciła do standardowych zabaw, tradycyjnych zabawek, malowanek kredkami i puzzli które zawsze sprawiały jej frajdę i tak jest też teraz.

Gdybym miał jeszcze raz podjąć decyzję o nowej zabawce dla niej, to na pewno nie kupiłbym tableta
                    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                    Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• czernobyl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1276
                      • Octavia III (5E3)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kup normalny tablet i etui. mam w domku tableta 9,7 i kupione plastikowe etui z ajpada jedynki - zaliczył już parę razy glebę - jak to używane przez dziecko - i przeżył. coś w tym guście: http://allegro.pl/etui-lenovo-ideapa...128368374.html

w ogóle nie pchałbym się w "dedykowane" dla dzieci - za tą cenę da się poszukać niezłego dwurdzeniowego tabletu; a dziecko poradzi sobie z każdym sprzętem szybciej niż rodzice

na dziecko vs tablet - blokada ekranu PINem

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                        RS
                        • 2013
                        • 4038
                        • Octavia III (5E3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM
                        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

dziękuje za opinie. Dały mi dużo do myślenia. Tablet miał być co prawda do zabawy ale i miał służyć jako odtwarzacz bajek w czasie podróży. Ale przemyśle teraz mocno zakup :wink:
                        przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Co do takich zabawek i generalnie elektroniki dla dzieci.

Rok temu moja starsza poszla na zabieg do szpitala. W szpitalu dzieci w przedziale wiekowym 3-11lat. Moja miala 5. No i tu zonk. Wiekszosc komoreczka, tablecik, przenosne DVD, laptop itd :shock: Lekko bylem w szoku. Ja jestem na etapie, ze czym pozniej sie do tego dorwie to lepiej, a czy bedzie elektronicznym analfabeta - sadze ze nie :szeroki_usmiech Z drugiej strony moja miala wziete karty, jakies kolorowanki, puzle i takie tam. Z tymi mniejszymi to w karty bez szans, nawet taka najstarsza zrobila wielkie oczy jak mloda zaczela jej opowiadac w co chce grac i pytac druga czy z nia zagra :twisted:
                          Ksiazek teraz tez juz nikt nie bedzie czytac, bo zdobecie ksiazke w MP3 i bedzie sluchac na komoreczce.

No i u mnie to musialbym kupic dwa, bo co ma starsza mlodsza tez chce :twisted: W zwiazku z tym predzej bym zainwestowal w zabawki za 250-300zl ktore filmy odtwarzaja, karte pamieci maja, wifi dziala oraz te 7" wystarczy. Bo potem albo sie spodoba, albo rzuca w kat.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• hubert78
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1576

wróg,
                            Dokładnie u swojej córki zauważyłem to samo (z tą różnicą że tablet nie był kupiony dla niej). W tej chwili ma ogólnie zakaz zabawy tabletem z bardzo rzadkimi wyjątkami.

Komentarz

• czernobyl
                              L&K
                              • 2008
                              • 1276
                              • Octavia III (5E3)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ja musiałem wprowadzić ograniczenia w momencie, kiedy dziecko dorwało minecraft na androida - poza minecraftem zadziwiająco, ale sama (6,5 roku) potrafiła znaleźć równowagę pomiędzy elektroniką a konwencjonalnymi zabawami. na ten moment ma całkowitego bana na tablet/komp bo ciśniemy naukę czytania
                              oczywiście dużo zależy od tego, co dziecku zainstalujemy - jak same gierki to wiadomo; ale skitch czy wykreślanki literowe czy nawet lista flag wszystkich państw świata potrafi mocno zainteresować i nie jest głupim zabijaczem czasu w czasie braku wolnego czasu rodziców (3*"czas" w jednym zdaniu :diabelski_usmiech )

Zamieszczone przez Maicroft
                              W zwiazku z tym predzej bym zainwestowal w zabawki za 250-300zl ktore filmy odtwarzaja, karte pamieci maja, wifi dziala oraz te 7" wystarczy. Bo potem albo sie spodoba, albo rzuca w kat.
                              dokładnie. za 149 niedawno były wynalazki w auchan i realu - 7" A13, 512 mb ram, za tyle to nie żal.

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Moja dostała Ainol Aurora 7" z gwarancją pancerności myślałem że chińczyk nie wytrzyma ale trzyma sie dzielnie polecam tak jak koledzy mówia tablet ale z matrycą IPS i z ekranem pojemnościowym bo sa oporowe chińczyki. 7" jest idealne

Komentarz

• Purchawa
                                  Admin
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 8007

Moj obecnie niespelna 3,5 latek, ipadem bawi sie praktycznie od kad skonczyl 12 miesiecy.
                                  Byly momenty, ze nawet szedl spac z ipadem. Tez sie zastanawialismy, czy nie ukrocic elektronicznej zabawki. Jednak zona stwierdzila, ze nie bedziemy syna ograniczac niech sie nasyci, az samo mu sie znudzi.
                                  Efekt jest taki, ze w tej chwili ipad jest zabawka uzywana w takim samym stopniu i czasie jak kazda inna.
                                  Tak samo bylo jak niedawno zaczal probowac gry na playstation. Serie lego wciagaja jak nie wiem co. Przez pierwsze dni ciezko go bylo oderwac. W tej chwili pogra pol godziny i sam stwierdza, ze juz nie chce i nie trzeba mu wytyczac zadnych ram czasowych.
                                  Reasumujac, dawajmy naszym dzieciom czasem wiecej luzu, a same zrozumieja czego ile potrzebuja.
                                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

Panowie, pomyślałem o takim Overmax Edutab dla córki: http://allegro.pl/tablet-dla-dzieci-...140361093.html
                                    Co myślicie? Opinie o nim są takie raczej średnie: http://www.tabletowo.pl/2012/09/12/o...ukowa-obudowa/ , ale jeśli sprzęt kosztuje 300zł to trudno oczekiwać od niego parametrów jak dla sprzętu za 2x tyle. Z drugiej strony informacja o tym, że bateria "trzyma" 1-3h to raczej niezbyt dobra informacja.
                                    A przy okazji: czy tego typu tablety magą być ładowane (odpowiednią) ładowarką samochodową?
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• czernobyl
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1276
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                      Panowie, pomyślałem o takim Overmax Edutab dla córki: http://allegro.pl/tablet-...3140361093.html
                                      Co myślicie? Opinie o nim są takie raczej średnie: http://www.tabletowo.pl/2...zukowa-obudowa/ , ale jeśli sprzęt kosztuje 300zł to trudno oczekiwać od niego parametrów jak dla sprzętu za 2x tyle. Z drugiej strony informacja o tym, że bateria "trzyma" 1-3h to raczej niezbyt dobra informacja.
                                      A przy okazji: czy tego typu tablety magą być ładowane (odpowiednią) ładowarką samochodową?
                                      po 1. to jak mantrę będę powtarzał, że tablety "dedokowane dla dzieci" to ściema i naciąganie rodziców na 30-50% ceny za kolorową obudowę lub trzy preinstalowane gry z marketu, które i tak są darmowe
                                      po 2. za 350 masz dwurdzeniowego ainola - http://allegro.pl/tablet-ainol-novo-...141821937.html który to jest jakby wyższą ligą wśród chińskich tabletów; larki, manty, overmaxy są na granicy odpadów poprodukcyjnych bateria w tym ainolu jest trochę większa, a z dwurdzeniowym procesorem przy prostych gierkach czy zadaniach wytrzyma więcej; dodatkowo - android to taki pochrzaniony system, że sam w sobie sporo mocy zżera i na jednym rdzeniu praktycznie zawsze będzie się przywieszał w losowych momentach

co do baterii - pewnie 1h grania w 3d z włączonym wifi i podświetlenie na max, 3h bez wifi, podświetlenie na min i czytanie pdfa

ładowanie przez USB - zależy od platformy; w tym edutabie z Twojego linka nie ma nawet podanego, co to za procesor - bo prędkość 1,1GHz to jakiś ciekawy wynalazek albo twórczość marketingowa typu procesor 800MHz + rdzeń graficzny 300MHz

Komentarz

• tomikt
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 391

ja kupiłem młodemu jakiś badziew za 200 pln w carrefurze , bo mi ciagle telefon zabierał.
                                        trochę pograł ale finalnie zauroczenie totalne mu przeszło. No i klika razy tablet wyglebił na posadzkę - nie miał gorilla glass to przeżył.

Więc odwrotnie jak przedmówcy - ja proponuje kupić coś najprostszego i niech używa, zrzuca, zalewa sokiem.
                                        Do czytania gazety/ksiazki wystarcza i dla mnie.
                                        ech...
                                        TomikT

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

Ja za kilka dni obadam tego Overmaxa organoleptycznie, bo kolega z pracy kupił takowego swojej córce.
                                          Adam... Używam:
                                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shado
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 5315
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Radzę poczytać komentarze ludzi na allegro odnośnie produktów Overmaxa.

a szczególnie odnośnie ich serwisu....
                                            Generalnie wysłanie do serwisu do kamień w wodę...

Mia rejestrator overmaxa nie wytrzymał nawet miesiąca jak przestał kompletnie działać, a wcześniej okazał się pełnym baboli.
                                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• zadariusz1
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 543
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Ja kupiłem córci Prestigo Multi Pad 8 Pro Duo i powiem szczerze,że porównując cenę do jakości jest to solidnie wykonany tablecik, nie raz już spadł na ziemię, z racji, iż córcia ma półtorarocznego braciszka, który oczywiście też jest specem od wszelkiego sprzętu elektronicznego i zna się lepiej od taty,to mogę go śmiało polecić, jako pierwszego tableta do nauki obsługi tychże urządzeń. Na marginesie to zastanawiam się w jakim kierunku my zmierzamy, ja mając 5 lat, marzyłem o kalkulatorze, a tu 4-5 latki pykają na tablecikach,znając postęp techniki i szaleństwa nas rodziców to na osiemnastkę samochód będzie słabym prezentem

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

Tablet dla 4o letniego dziecka? Może lepiej mu książki czytaj a nie od maleńkości uczysz złych nawyków :P Potem się dziwić że mamy taka młodzież jaką mamy...
                                                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Zamieszczone przez zadariusz1
                                                  a tu 4-5 latki pykają na tablecikach,znając postęp techniki i szaleństwa nas rodziców to na osiemnastkę samochód będzie słabym prezentem
                                                  Chyba juz jest od dawna, przeciez jak na komunie dostaja quada, skuter etc, to na koniec gimnazjum samochod to minimum, potem to juz tylko helikopter
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...