Nokia E52 problem z netem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robak013
    Ambiente
    • 2008
    • 101

Witam,
    Też posiadałem e52, po drugiej wizycie nie byli wstanie naprawić telefonu (w obu przypadkach przestał działać klawisz odbioru "słuchawka" i ponadto za drugim razem nie można było zainstalować aktualizacji do sklepu ovi) i wymienili mi na nowy inny bo tych już nie ma (miałem do wyboru model), podobno nie byli naprawić telefonu ze względu na brak części itp. Pan w serwisie też mi powiedział że gwarancja nie biegnie od nowa tylko jest do momentu wygaśnięcia gwarancji na poprzedni telefon a nawet czas ten nie jest przedłużany o czas pobytu w serwisie (w moim przypadku dwa miechy). W karcie mam wpisane nowy model, nowy nr imei i data wymiany a z tego co wiem to w takim przypadku gwarancja biegnie od nowa, być może serwisantom każą tak mówić i liczyć na to że klient nie wróci po wygaśnięciu starej gwarancji.

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez robak013
      być może serwisantom każą tak mówić i liczyć na to że klient nie wróci po wygaśnięciu starej gwarancji.
      dokładnie wg. mnie nie jest to zgodne z przepisami prawa - a mówią, żeby dupy nie zawracać. Może jeleń nie przyjdzie....
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• lukas25w
        Rider
        • 2012
        • 653

Zamieszczone przez ruwado
        Zamieszczone przez robak013
        być może serwisantom każą tak mówić i liczyć na to że klient nie wróci po wygaśnięciu starej gwarancji.
        dokładnie wg. mnie nie jest to zgodne z przepisami prawa - a mówią, żeby dupy nie zawracać. Może jeleń nie przyjdzie....
        No to ładnie ale jestem wściekły :evil: :evil: :evil: :evil: miałem fajnego soniaka W595s linette wymienili mi na nowy i to samo mi powiedzieli a ja uwierzyłem ale co się stało to się nie odstanie teraz mam SGSplus i w ogóle się nie psuje a mam go zaraz będą 2 lata :szeroki_usmiech

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

Ściągnąłem Opere mini - przy wejściu na forum do swojego posta ze zdjęciami o mojej Octavce (tak jak poprzednio) pojawił sie tez komunikat "zbyt mało pamięci, wyłącz zbędne aplikacje..." Ale po kliknięciu jeszcze raz przejrzałem swoje fotki na forum. Zobaczę, co będzie dalej, czy faktycznie Opera pomoże, czy trzeba będzie wywalić jakieś śmieci - np. gry. Może wtedy będzie więcej pamięci i będzie lepiej.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Bartek.K
            Rider
            • 2012
            • 396

To czyżby z ta gwarancja robili nas w chu*a? :evil:
            Je jeszcze dopytywałem się o ta gwarancje i za każdym razem mówili ze liczy się stara gwarancja.
            Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14885
              • Octavia IV (NX3)

no to po ściągnięciu opery pisze z mojej E52 łażę po forum, wyświetlają się fotki, tylko strony wczytują się wolno
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ruwado, ale to nic nie pomoże raczej jak wywalisz gry
                tu chodzi o pamięć operacyjną
                jedyne co to można zamknąć wszystkie aplikacje

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14885
                  • Octavia IV (NX3)

No więc tak Opera działa, może fotki na forum sa trochę mniej wyraźne, ale chodzi.
                  Mam jeszcze jedno pytanie - ponieważ przeglądałem neta przez WI FI, żeby nie bulić za transfer, jak chodziłem przez przeglądarkę z telefonu (nie przez Operę) było darmo. Operę włączyłem jak miałem najpierw ustawione moje WI FI i po jakimś czasie zobaczyłem, że na ruterze nie migają lampki jak wczytuje strony. okazało się, że Opera wychodzi z WI FI i łączy przez internet za płatny transfer. Sprawdziłem jeszcze raz i jest tak samo. Schodzi mi transfer z abonamentu.

Robiłem tak:
                  - łączyłem się z WI FI - była moja sieć domowa
                  - wchodziłem w Operę i zaczynałem przeglądać internet.
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ruwado, w ustawieniach musisz ustawić domyślnie wifi, albo domyślnie wybierać za każdym razem punkt dostępu
                    tylko nie wiem czy w operze, czy w ustawieniach dostępu

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14885
                      • Octavia IV (NX3)

znalazłem takie coś:
                      panel sterowania :arrow: ustawienia :arrow: połączenie :arrow: sieci docelowe :arrow: opcje :arrow: połaczenia domyslne :arrow: zawsze pytaj

Teraz jak włączam Operę, wybieram stronę pojawia się wybór:
                      Internet
                      Usługi WAP
                      szukaj WLAN

W szukaj WLAN wybieram swoja sieć i widzę jak na tuterze kontrolki migają - teraz wg. mnie nie powinno brać przez przeglądarkę telefonu i ściągać z transferu
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• abstinent
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4842
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ruwado, ok, ale możesz ustawić że automatycznie z wifi będzie się łączył
                        możesz też ustawić priorytet sieci z której ma korzystać jak jest kilka dostępnych

[ Dodano: Pią 05 Kwi, 13 21:16 ]
                        w ustawieniach opery też jest(zaawansowane, połączenie)
                        zawsze pytaj, domyślne systemu, wlan, internet, wap

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez abstinent
                          w ustawieniach opery też jest(zaawansowane, połączenie)
                          zawsze pytaj, domyślne systemu, wlan, internet, wap
                          ustawione.

Mam nadzieje, że teraz bedzie Oki. Fotki się wczytują, Opera działa i powinno być za free poprzez WI FI.

Dzięki wszystkim za pomoc.

[ Dodano: Sob 04 Maj, 13 21:02 ]
                          Potwierdzam, po ponad miesiącu - Opera działa. E 52 wyświetla obrazki. Pyta o wybór internetu lub wi fi. W ostatnie dwa dni i noc przesiedziałem w szpitalu z synkiem - na oddziale było WI FI free - sporo siedziałem na necie przez E 52.
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...