Lexus IS 220 & Audi A4
Zwiń
X
-
Lexus IS 220 & Audi A4
Pierwsze pytanie o Lexusa:
Czy ktoś się orientuje czy Lexus IS jest zawieszeniowo/silnikowo zbieżny z Toyotą Avensis T27?
Silnik podobnie jak w Toyocie 2,2d, czy skrzynie biegów też mogą być zamienie z Toyoty? Być może to samo zawieszenie - jak z kosztami serwisu?
Pytanie o A4 B8,
Czy automatyczne skrzynie Tiptronic to jakaś oddzielna konstrukcja Audi czy też inaczej nazwane DSG?
O zawieszenia i silniki nie pytam, VAG jest VAG
-
-
A Lexus nie ma napedu na tyl w ISie ?? Tak w benzynach mocnych chyba bylo ?? Ale ja nie znam sie na Lexach
Te 1.9 i 2.0 TDI na pewno maja DSG. 3.0TDI bedzie miec tiptronika. Chyba ze quattro to wtedy jest jakas skrzynia ogarniajaca taki moment.
Na lewarku jak jest napis DSG to mamy do czynienia z DSG, a jak brak to tiptronik. Jak w Skodzie
Komentarz
-
-
A no właśnie, może mieć na tył Nie pomyślałem o tym, byłem przekonany że FWD
i ma http://www.uzywane.lexus-polska.pl/p...erte/023657618
czyli odpada.
A z Audi jak w 2.0D są DSG to lux, sprawa sie że tak powiem upraszcza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNa lewarku jak jest napis DSG to mamy do czynienia z DSG, a jak brak to tiptronik. Jak w Skodzie
Dlaczego? Odpowiedz jest prosta Audi stosuje nieco zmienioną skrzynię w niektórych modelach i dla rozróżnienia od koncernu VW u nich skrzynia ta nosi inne oznaczenie - S-Tronic.
Zamieszczone przez kazik4x4Czy automatyczne skrzynie Tiptronic to jakaś oddzielna konstrukcja Audi czy też inaczej nazwane DSG?
Zamieszczone przez kazik4x4A z Audi jak w 2.0D są DSG to lux, sprawa sie że tak powiem upraszcza.
Aha. Skrzynia Multitronic to skrzynia bezstopniowa!O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, dzięki za rozjaśnienie tematu, bo ciemny w tej kwestii byłem zupełnie. Widac wiesz coś na ten temat
Rok z Bagien, RX - brzydki, nie podoba mi się, spalanie dosyć duże, komfort jazdy jak w kazdym innym. Jeśli już bym miał kupować coś o tym spalaniu to bym wybrał LandCruisera - prawdziwa terenówka, która radzi sobie i w mieście i w polu. I wóz z charakterem
Potrzebuję po prostu kupić ładny, nie za duży samochodzik i się kryguję między A4 a Lexusem.
Komentarz
-
-
Lexusu 2.2d mają jedną podstawową wadę. mianowicie te 177KM to tylko na papierze. kumplowi na hamowni wyskoczyło 155 :| . i z chipowaniem ciężka sprawa była, chyba że coś wymyślili. trzeba popytać.
ale trzeba przyznać, że wygląda zajebi****. sam za takim się rozglądałem ale trochę kasy brakło i jest RS
Komentarz
-
-
Każdy z w.w samochodów będzie miał filtr cząstek stałych.
W VAGu czujnik różnicy ciśnień kosztuje 250zł a w Lexusie 2500zł, podobnie jest z czujnikami temperatur spalin....do tego dochodzi 5y wtrysk w Lexsie...koszt ok 5tyś zł, a padają dosyć często....
Jeśli kupujesz nową furę z salonu to części będą Ci wymieniali za free, ale na rozrzedzanie oleju silnikowego ropa w Lexsusie nikt nic Ci nie poradzi...w VAGu ten problem jest duuuużo mniejszy.Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz