karmel, gdzie służyłeś ?
skradziono auto, co dalej :?:
Zwiń
X
-
skradziono auto, co dalej :?:
cześć. w środę ok. 12 w południe skradziono UFO mojej Pani. trochę średnio goście trafili z autem, bo o ile przebieg miało nieduży /51kkm/, to blacharsko były zastrzeżenia. oba zerzaki średnio nadają się na handel, drzwi po prawej stronie malowane, bo kierownik tira nie zauważył na pasie obok stojącego auta i jeszcze parę minusów by wyszło. stosowne służby zostały powiadomione i działają... o ile z policją sprawa jest prosta, to zaczynają się perypetie z ubezpieczycielem itd. na początek chciałem zgłosić zdarzenie do serwisu Hondy, ale coś kręcą z tym zastrzeżeniem nr części. jak to działa, albo jak powinno :?: btw, przyspieszy się znacznie zakup nowego wozidła, ale trzeba ogarnąć obecny temat.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
-
-
Tony065, z tematu jaki przerabiałem osobiście...po kradziezy hondy civic....nie ufo, sedan.... :szeroki_usmiech
wyglądło to z grubsza tak:
nima parcha --> policja --> ubezpieczyciel --> dochodzenie --> niewykrycie sprawcy --> umorzenie --> ubezpieczyciel --> piniendze --> nowy parch.....honda civic....nie, nie ufo, sedan, z resztą kupiony u Krzysztofa [gebek]
problemów jakichś nie było. the end.>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
spoko Panowie, ja tam jestem spokojny, ale Pańcia się lekko smuci, bo w sumie lubiła to auto. gadałem ze znajomym z PP i stwierdził, że lepiej żeby auto się nie odnalazło, bo to tylko kłopot. zapewne było by zniszczone i była by kupa... wydatków, znaczy tych niepotrzebnych. z humorami nie jest tak źle, bo już nię mnie pytała co można by kupić następnego. pośpiechu nie ma, bo jest czym jeździć /moja czarnula i kiła venga/. na tą chwilę zaczyna się użeranie z bezpieczycielem :evil:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065gadałem ze znajomym z PP i stwierdził, że lepiej żeby auto się nie odnalazło, bo to tylko kłopot.>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
my też liczymy na nieodnalezienie, bo dzień wcześniej podobne UFO zginęło w innej części Łodzi. auto odnalazło się porzucone w rowie w nienajlepszym stanie :? AC oczywiście jest, jakieś 45k zł. ciekawe ile PZU zechce z tego urwać i na jakiej podstawie :evil: Pańcia właśnie walczy z agentem... :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Co ja mogę doradzić? Po pierwsze ubezpieczalnia będzie chciała wypłacić jak najniższą kwotę i jeżeli ktoś będzie chciał walczyć to dorzucą a jak nie to TU jest do przodu Wartość auta jest dosyć duża więc jak samemu Ci się nie uda wywalczyć warto się zainteresować prawnikami którzy walczą o wyciąganie większych odszkodowań.
Fakt lepiej jak auto się nie znajdzie bo jak znajdą porzucone to trafi na parking policyjny do wyjaśnienia sprawy a może się ciągnąć jak to w naszym kraju, auto straci na wartości a Ty nie będziesz mógł z niego korzystać.
Komentarz
-
-
auto rąbneli w środę, mamy piątek. sądzę, że jutro trafi do dziupli na rozbiórkę. TU coś tam przynudza, ale Pańcia ma kuzyna specjalizującego się w ubezpieczeniach, więc za bardzo nie powalczą. z Chińczykami, budującymi A2 wygrał, to i tu da radę... muszę ją tylko przypilnować, bo to straszny raptus jest i może zechcieć coś pochopnie podpiać, a potem będzie płacz. na początek, to rzeczoznawca kazał przedstawić dokumenty auta, kluczyki, fakturę zakupu i coś tam jeszcze. czy to norma, że nie przyjeżdżają do klienta, tylko trzeba im to do biura dowieść :?: btw, raptem 50km :!:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
trochę mnie to zdziwiło, bo przy każdej poprzedniej interwencji, to gość z TU przyjeżdżał i robił swoje, ale to były uszkodzenia itd. teraz brak auta, a oni chcą aby do nich się kulać. czym... :?: parakulos, autobus :?:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Tony065, nie to nie jest normą, żebyś sam to woził do biura. niestety w niektórych towarzystwach ubezpieczeniowych nie chcąc ponosić kosztów rzeczoznawcy, który musi dojechać do Ciebie robią tak właśnie. Ja zawsze do Klienta dojeżdżam no ale to inna firmaOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065auto rąbneli w środę, mamy piątek. sądzę, że jutro trafi do dziupli na rozbiórkę
Procedura to dokładnie tak jak napisała navigator, :
Zamieszczone przez navigatornima parcha --> policja --> ubezpieczyciel --> dochodzenie --> niewykrycie sprawcy --> umorzenie --> ubezpieczyciel --> piniendze --> nowy parch.....Zamieszczone przez Tony065ciekawe ile PZU zechce z tego urwać i na jakiej podstawie :evil: Pańcia właśnie walczy z agentem... :diabelski_usmiechO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
auto się znalazło... :? jutro jedziemy wycenić szkody. gość z Policji mówił o zniszczonych zamkach i stacyjce. ciekawe co jeszcze się znajdzie :?: jak trudno dziś o profesjonalistów :wink: myślałem, że przez łykend auto rozbiorą na części, a tu lipa i amatorka. teraz zamiast szukać nowego wozidła trzeba bujać się z tym złomem :evil:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
Komentarz