Foto złodzieje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Foto złodzieje

Zamieszczone przez brzezin
    Można gdzieś w necie powtórkę zobaczyć?
    W sob będzie chyba powtórka.
    na necie nie widzę... więc dopiero sobota, 17:25
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Foto złodzieje

Kilka dni temu fotoradar ustawiony na Wisłostradzie został bez rozgłosu zdemontowany. Urządzenie wyłapuje teraz piratów drogowych na ul. Modlińskiej. Na Powiślu straszy tylko fotoradarowa atrapa.

najważniejszy fragment:
    Wraz z fotoradarem z Wybrzeża Kościuszkowskiego, zniknęło też budzące ogromne emocje ograniczenie do 30 km/h, które pojawiło się tam po awaryjnym zamknięciu Wisłostrady. Teraz znów można tam jeździć pięćdziesiątką, mimo że tunel pozostaje zamknięty. Ale Monika Niżniak nie zgadza się na łączenie faktu zwiększenia dozwolonej prędkości z zabraniem fotoradaru.
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Jeżdżę tam codziennie, ta 30 to była jakaś paranoja, zwłaszcza o 6am..
      Było to tym bardziej perfidne złodziejstwo, że na tej drodze wcześniej jest 80, potem znak 70, znak 50 ale 30 nie była już na tradycyjnym znaku, tylko wyświetlona na tablicy nad jezdnią, wiadomo, że nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich rozwiązań.

Komicznie wyglądały rano samochody spokojnie, normalnie jadące niezbyt szybko bo tam nie można się rozpędzić w związku z objazdem, nagle hebel, dwójeczka i jedziemy 30 na 3 pasach :lol: ad:
      Żenada.
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• simka29@o2.pl
        Drive
        • 2011
        • 43

Ciekawa informacja, szkoda tylko, że wcześniej zapłaciłam 300 i zarobiłam punkty karne (pierwsze w swoim życiu a jeżdżę już 20 lat). Jednym słowem skur...... i ździeranie pieniędzy!

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ale czemu sie denerwujecie?

zamiast wylewać żółć tu na forum zróbcie coś z tym- napiszcie petycje, zbierzcie podpisy, zainteresujecie lokalnych samorządowców

czy tylko potrafimy bić pianę na forum a jak przychodzi co do czego to grzecznie podkulamy ogonek :P
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

piotrek_gdy,

przy klawiaturze to każdy jest kozakiem
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez piotrek_gdy
              czy tylko potrafimy bić pianę na forum a jak przychodzi co do czego to grzecznie podkulamy ogonek :P
              Zamieszczone przez LUKI
              Pogięło Was :?: :lol:
              Przecież właśnie dzięki ludziom, których to złodziejstwo mierzi jest jakaś szansa i NIK ma wreszcie weryfikować ustawienie tych gówien, niestety jest to jakiś proces, który trwa.

A denerwuje mnie to, że ja jeszcze o tak jaskrawym dowodzie na to, że ograniczenie prędkości jest związane z obecnością fotoradaru a nie sytuacją na drodze nie słyszałem.
              Troszkę denerwująca też była wyjątkowa perfidia ustawienia znaku ograniczenia :lol:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez LUKI
                LUKI, ten tekst to nie do mnie :wink:
                ja zwracam uwagę na problem a nie żalę się, że dostałem mandacik

jak dostałem to przyjąłem na klatę i nie płakałem jak mały chłopczyk :roll:
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

szkoda, robią te skr....ny co zechcą i wszystko w imię bezpieczeństwa lub litery prawa...

ad:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Zamieszczone przez szkoda
                    Jeżdżę tam codziennie, ta 30 to była jakaś paranoja, zwłaszcza o 6am..
                    Było to tym bardziej perfidne złodziejstwo, że na tej drodze wcześniej jest 80, potem znak 70, znak 50 ale 30 nie była już na tradycyjnym znaku, tylko wyświetlona na tablicy nad jezdnią, wiadomo, że nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich rozwiązań.
                    Dokładnie tak. Mam przed sobą pisemko ze straży miejskiej z propozycją 150 +4pkt lub 250 bez punktów za przejazd w nocy po wigilii - jechałem na dyżur stomatologiczny do luxmedu i patrzyłem z ciekawością, jak tego fotopstryka ustawili - czy na 50-tce przy licznikowym 60kmh walnie, czy nie... Walnął, a dopiero po fakcie doczytałem, że sqrwisiny na potrzeby radaru tam trzydziestkę wyświetlają...

Jeśli straż miejska już umie robić sprawy spółkom zoologicznym to spotkamy się w sądzie, bo mandatu za prędkość zmierzoną 55kmh nie zapłacę. Bo wstyd
                    :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez dato
                      Walnął, a dopiero po fakcie doczytałem, że sqrwisiny na potrzeby radaru tam trzydziestkę wyświetlają...
                      mnóstwo osób się nacięło na ten tani trick, ja na szczęście tym razem nie :lol:
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

piotrek_gdy, no co Ty :!:

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez LUKI
                          piotrek_gdy, no co Ty :!:
                          Więc może teraz się wreszcie dowiem dlaczego jestem kozakiem przy klawiaturze :?: :lol:
                          Nawet gdybym był to nie bardzo rozumiem a'propos czego i akurat tutaj :lol:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• LUKI
                            RS
                            • 2005
                            • 5776

kurwa generalnie napisałem, że przy klawiaturze każdy jest kozakiem

bo często gęsto jest tak, że jak przyjdzie co do czego to już problematyczny hater/hejter znika...

Komentarz

• hubert78
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1576

Więc może teraz się wreszcie dowiem dlaczego jestem kozakiem przy klawiaturze
                              Bo nie zostałeś "złapany" i nie zapłaciłeś a się awanturujesz ! Jesteś Pan łobuz :!:

[ Dodano: Nie 26 Maj, 13 19:56 ]
                              Zamieszczone przez LUKI
                              kurwa generalnie napisałem, że przy klawiaturze każdy jest kozakiem

bo często gęsto jest tak, że jak przyjdzie co do czego to już problematyczny hater/hejter znika...
                              Mam pytanie czy kiedykolwiek jako zwykły Kowalski miałeś "przyjemność" spierać się z systemem ?

EDIT:
                              Chodzi mi np. o nieprzyjęcie manadatu lub tym podobne sprawy

Komentarz

• LUKI
                                RS
                                • 2005
                                • 5776

btw

szkoda,

Zamieszczone przez piotrek_gdy

chodziło właśnie o ten tekst

Zamieszczone przez hubert78
                                Mam pytanie czy kiedykolwiek jako zwykły Kowalski miałeś "przyjemność" spierać się z systemem ?
                                tak

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

spokoloko

BTW
                                  ja mam pękatą teczkę korespondencji z systemem
                                  wymiękłem kiedy pani w Samorządowym Kolegium Odwoławczym poinformowała mnie, że mają przeprowadzkę i generalnie, żebym się gonił :lol:
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jamilko
                                    Drive
                                    • 2012
                                    • 90

Szkoda, to chyba był rok 2009 bo wtedy przenosiliśmy się z Senatorskiej na Kielecką. W razie czego wal śmiało - jestem tam administratorem sieci :-)
                                    O czarnulę dba Robekcool http://www.k-mot.pl/page7.php
                                    Graty i płyny ustrojowe zapewnia Kondzio http://www.oilspa.pl/

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

wymiękłem kiedy pani w Samorządowym Kolegium Odwoławczym poinformowała mnie, że mają przeprowadzkę i generalnie, żebym się goni
                                      szkoda możesz mi posłać to pismo po anonimizacji oczywiście?
                                      Zbieram takie "urzędowe hece" w celach szkoleniowych.

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez Jamilko
                                        to chyba był rok 2009 bo wtedy przenosiliśmy się z Senatorskiej na Kielecką
                                        dokładnie :lol:

Zamieszczone przez westwi78
                                        możesz mi posłać to pismo po anonimizacji oczywiście?
                                        niestety nie, bo taką informację uzyskałem telefonicznie, kiedy próbowałem jakoś wyegzekwować odpowiedź na moje pismo, a potem już mi się odechciało, nie wiedziałem też do kogo się skarżyć na kolegium :lol:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• salivano90
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 4

ja tak samo mialam... i stwierdzilam ze nie bede sobie szarpac nerww i sobie darowalam... kiedys im to odbije.
                                          http://dentystalondynwlondynie.pl/

Komentarz

• dato
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1431

spokoloko
                                            BTW
                                            ja mam pękatą teczkę korespondencji z systemem
                                            wymiękłem kiedy pani w Samorządowym Kolegium Odwoławczym poinformowała mnie, że mają przeprowadzkę i generalnie, żebym się gonił :lol:
                                            Wy się śmiejcie, ale my mieliśmy masę problemów z podobnych powodów.
                                            Działamy w windykacji. Sądy się przenosiły. Nie było jeszcze elektronicznych KRS, trzeba było "oryginały" za 30 zeta każdy do pozwów x2 załączać. Sądom się pogubiły worki z kwitami. A może same etykietki ? CHGW...
                                            - tylko na pół roku więc pikuś, ale co w związku z tym ?
                                            ... Dostałem do ogarnięcia 1283 zarządzenia o uzupełnienie braków formalnych. Po 30 zeta + 24 potwierdzenie sztuka. W terminie 7 dni.

Komentarz

Pracuję...