No niestety, nie podjął się naprawy, ponieważ silnik przejechał 8tys km od remontu kompletnego i nie wierzy, że to wtryski. Auto jest już w Olsztynie.
Dziś wtryski zawoziłem do sprawdzenia, okazało się, że dobre.
czyżby obrócona panewka!?
Silnik był w http://www.autoszlif.olsztyn.pl a składali to do kupy znajomi mechanicy, na razie szukają przyczyny, wczoraj po południu odwiozłem im wtryski.
No oby to nie obrócona panewka, dowiem się dokładnie co było zrobione w silniku to napiszę.
Miejmy nadzieję, że to jakaś pierdoła.
8kkm od kapitalki i panewki obróciło :?: gratuluję fachowo wykonanej naprawy... :evil:
Mój kolega z pracy zajeździł dwa silniki 1.9DCi zamontowane w Grand Espace z 2004r. W obu przypadkach przyczyną była właśnie obrócona panewka korbowa (panewki nie posiadają tzw zamka). Kolega zgłębiał temat na różnych forach i na jednym z nich odezwał się do niego człowiek, który mu w rozmowie telefonicznej powiedział, że silniki te fabrycznie mają jakąś wadę. Z tego co zrozumiałem, człowiek ten się wyspecjalizował w usuwaniu tej wady, dawał nawet gwarancję na tą modyfikację. Kolega nie skorzystał z usług tego człowiek, ostatecznie po wielu namowach w biurze, zdecydował się sprzedać pechowego francuza z trzecim silnikiem i teraz z perspektywy czasu, twierdzi, że powinien go sprzedać od razu po pierwszej awarii jako auto uszkodzone.
Siemion
"Doświadczenie przychodzi z wiekiem, szkoda tylko, że czasami jest to wieko od trumny..."
Komentarz