Podobno się spier...lili. jakiś czas temu kolega,z OCP, oddał im turbine.
Policyjny Superb HPP
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Policyjny Superb HPP
Dzisiaj z prędkością prawie ponaddźwiękową
wyprzedziłem na A4 (odcinek Katowice-Gliwice) policyjnego czarnego superba (rej. HPP). Wiecie może jaką funkcję pełni ten wózek? Co prawda nie puścili się za mną w pościg, z czego domniemywam, że nie filmowali ale ciekaw jestem na przyszłość.
-
-
Chyba nie miałem nieprzyjemności spotkać. A na jakich blachach jeździ? Na co jeszcze uważać? Bo teraz często jeżdżę Katowice-Gliwice-Katowice.
Komentarz
-
gdzieś miałam zapisane nr, znajde to podam, w okolicach węzła Sośnica jeżdzi niebieska O I Kombi, też filmuje, a kia łapie kierowców za nieprawidłową jazde, za prędkość nie ścigają, po mieście tez jeździ więc uważajZamieszczone przez Tobi77Chyba nie miałem nieprzyjemności spotkać. A na jakich blachach jeździ? Na co jeszcze uważać? Bo teraz często jeżdżę Katowice-Gliwice-Katowice.
Komentarz
-
Pewnie jakiś dupowóz komendanta czy coś.Zamieszczone przez Tobi77Wiecie może jaką funkcję pełni ten wózek?
Komentarz
-
PieTrzaK, u mnie w Warmińsko-mazurskim, superby to nieoznakowane wózki drogówki, ale skoro nie rzucili się za Tobi77, to Twoja opcja jest bardziej prawdopodobna.
Komentarz
-
Tylko, że wtedy mają normalną rejestrację danego województwa a nie taką jak oznakowane radiowozy. Ten Superb to pewnie dupowóz jakiejś policyjnej szychy jak pisze PieTrzaKZamieszczone przez RafalekMPieTrzaK, u mnie w Warmińsko-mazurskim, superby to nieoznakowane wózki drogówki, ale skoro nie rzucili się za Tobi77, to Twoja opcja jest bardziej prawdopodobna.
Tobi77 na tej stronie Yanosik - nieoznakowane samochody masz do wglądu czego możesz się spodziewać w województwie śląskim. Tylko musisz kliknąć na dane województwo. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
O to to.Zamieszczone przez georggTylko, że wtedy mają normalną rejestrację danego województwa a nie taką jak oznakowane radiowozy.
A że nieoznakowane Superby są w Polsce to ja doskonale wiem
Komentarz
-
-
-
cywilne też mają policyjne rejestracje.....
:wink:
Komentarz
-
A może to ITD?Zamieszczone przez BiszczuHPP to oznaczenie KWP w Katowicach. Natomiast zastanawia mnie w tym jedno. Skoro auto jest nieoznakowane i nie ma barw policyjnych to dlaczego ma rej policyjną powinno mieć cywilną. Coś mnie tu nie gra :lol:
Dowiemy się, jak kolega Tobi77 dostanie zdjęcie. :P
Komentarz
-
Biszczu a jak się "pieszczotliwie" :szeroki_usmiech określa policjantów. :haha:Zamieszczone przez Biszczuarekrsl1, podałeś przykład auto do przewozu psów - fakt to się zgadzam, ale w Superbie raczej psa nie wożą...
Komentarz
-
georgg, nie pieszczotliwie a zwyczajowo. można nawet takiemu prosto w twarz "he, he" to powiedzieć i nie ma prawa nic zrobić, bo to takie samo określenie jak cieć, papuga czy inny potocznie nazwany zawód :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Zdziwilibyście się jakie jeszcze pojazdy nie oznakowane są na rejestracjach służbowych... Nie wszystkie nie oznakowane są wykorzystywane do zadań sensu stricte resortowych. Są też normalne pojazdy niby cywilne na rej. służbowych np. do przewozu gaci do pralni.
Komentarz
-
Powiedz tak policjantowi w trakcie kontroli drogowejZamieszczone przez Tony065nie pieszczotliwie a zwyczajowo. można nawet takiemu prosto w twarz "he, he" to powiedzieć i nie ma prawa nic zrobić
A na pewno coś zrobi
A ha :?: Zdaj relację jak było :idea: I ile nerwów i czasu zmarnowałeś :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Parę lat temu było głośno n/t takiego "znieważenia" i sąd uznał że nie jest to nic obraźliwego. Trafiając na nadgorliwego funkcjonariusza conajwyżej doleciało by go stwierdzenie, że też byłbym nerwowy jak by mnie stara lewą nogą z wyra rano wykopała :wink: ale trzeba czegoś więcej, abym zniżył się do takiego poziomu. EOT.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Komentarz
-
czyli służbowy bo co oznakowanym nie pojadą?!Zamieszczone przez westwi78Pewnie też służy jako operacyjny w sensie dowieźć prokuratora na miejsce zdarzenia
podobny "kwiatek" znam z wasnego podwórka, no może trochę odwrócony ale nie świadomie. Mieli chłpaki w ruchu drogowym superba na cywilnych i czekali na kamerkę co by ścigać piratów. Zmienił się komendant i stwierdził, że starym autem (toyota avensis) jeździć nie będzie i zabrał do wożenia swojego tyłka tego superba. I tera jeździ superb z cywilnymi blachami i z komendantem.
Komentarz

Komentarz