Pytanie do uzytkowników Octavii II RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bart8
    Classic
    • 2014
    • 2

Osobiście postawiłem na Websto i jestem zadowolony ale był przypadek kiedy przydała by się ogrzewana szyba - marznący deszcz, oczywiście Webasto dało radę z szybą na postoju ale w czasie jazdy musiałem ładować maksymalne ogrzewanie na szybę bo inaczej pomimo pracy wycieraczek na szybie robił się lód- i tu przydała by się grzana szyba. W mojej opinii jeśli możesz sobie pozwolić finansowo weź to i to jeśli nie to proponuje Webasto przydaje się bardziej niż grzanie szyby.
  • stefdeath
    Drive
    • 2012
    • 44
    • Octavia III (5E3)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Cześć
    Ma wielką prośbę do użytkowników RSek II w 2.0 tdi - czy ktoś mógłby podać jakie taka octavia ma max obciążenia osi (w vw mam to wpisane na czarnej wlepce na słupku B ) oraz jakie ma oznaczenie (kolorowe kropki) na sprężynach tył/ przód. Najlepiej od liftbacka ale w sumie może kombi ma podobne obciążenia.

Pytam bo chciałem minimalnie ( max -20mm) obniżyć swoją jettę 2.0 tdi i nigdzie nie mogę znaleźć info jakie sprężyny mogę włożyć a octavia waży pewnie tyle co jetka - stąd pytanie o obciążenia osi.
    Z góry dzięki.

Komentarz

• Mr0czny
      Elegance
      • 2009
      • 948
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

do jetty, golfera 5, o2, o2fl i leona sa takie same spreżyny

Komentarz

• stefdeath
        Drive
        • 2012
        • 44
        • Octavia III (5E3)
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Co z tego, że są takie same skoro obciążenia osi różne w zależności od wersji silnikowej, nadwoziowej i wyposażenia - dlatego rodzajów sprężyn jest duuuużo.
        Jak przeglądałem ETKę to w samym RSie jest z 10 rodzajów w zależności od tego czy liftback kombi DSG czy manual.
        Niestety nie ma tam podane, która sprężyna do jakiej wersji.
        Jetta 2.0 tdi ma maks. obciążenia 1090kg na przód i 970kg na tył a np. golf V z tym samym silnikiem przód identycznie ale już tył 880 czyli 90kg mniej.
        Więc sprężyny na tył nie podejdą bo auto siądzie bardziej i przy komplecie pasażerów i bagażu będzie lipa.
        Szukałem numerów od jetty w wersji sportline ale nigdzie na necie nie ma żadnego info jakie tam był springi.
        Podejrzewam, ze takie jak w RS dlatego pytam tutaj bo RSek jest sporo.
        help

Komentarz

Pracuję...