Póki co umierają osoby obciążone także innymi chorobami. Zmarło ok 2tys - wyleczonych znacznie więcej. Oczywiście ryzyko jakieś jest, ale bardziej niebezpieczna jest grypa i jej powikłania.
Dobra koniec offa, bo nie jest miejsce na takie dyskusje.
Zakupy w Chinach - AliExpress
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisPlus taki, że atakuje on osoby starsze a u mnie narazie 40 na blacie.
Zostaw komentarz:
-
-
Niby masz racje ale wymienione choroby się leczy. A tego wirusa przynajmniej oficjalnie na razie leczyć się nie da. Plus taki, że atakuje on osoby starsze a u mnie narazie 40 na blacie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisW zwiazku z wirusem nie pękacie kupywać z Chin?
zapaleniem płuc czy wirusem grypy nie pękasz się zarazić mijając setki czy tysiące osób dziennie/tygodniowo?
Mi majfrend wysłał przesyłkę po 25 dniach od zamówienia - najpierw napisał, że chiński nowy rok a potem, że wirus
Zostaw komentarz:
-
-
Dla zainteresowanych tematem - polecam przeczytanie sekcji : AKTUALIZACJA - każdy z tym zrobi co chce. Janie daje kwarantanne
i to:
Alina 2020.02.14 10:04 | # | Reply
To ja to tutaj tylko tak zostawię: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2863430/
Cyt. “At 4°C, infectious virus persisted for as long as 28 days, and the lowest level of inactivation occurred at 20% RH. Inactivation was more rapid at 20°C than at 4°C at all humidity levels; the viruses persisted for 5 to 28 days”.
Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Guest repliedZamieszczone przez shok Zobacz wpisW zwiazku z wirusem nie pękacie kupywać z Chin?
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy zastanawiam się nad podłączeniem do radia modułu podtrzymującego napięcie po wyjęciu kluczyka - trochę mnie wkurza, że radio wyłącza się zaraz po wyjęciu kluczyka i jeżeli jest trasa na mapie, to trzeba ją ponownie ustawiać itd...
Po głowie chodzi mi zakup takiego modułu: https://www.aliexpress.com/item/32817881846.html
Czyli po wyjęciu kluczyka ustawiłbym, że radio działa jeszcze przez 5-10 min.
Co o tym sądzicie?
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy czy po ostatniej aktualizacji Yanosika działają Wam komunikaty głosowe?
U mnie Zamiana tekstu na mowę(TTS) zainstalowała się, ale w 3/5 przypadków przy uruchamianiu Yanosika pojawia się komunikat, że nie może załadować modułu TTS.
W efekcie czego zamiast komunikatu jest cisza
Jak jest u Was?
[UPDATE]
Napisałem do Yanosika i dostałem zwrotkę:
Dzień dobry,
dziękujemy za zgłoszenie. Problem jest nam znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Przepraszamy za niedogodności i prosimy o cierpliwość.
Pozdrawiam
Michał z Yanosika
Także czekamOstatnio edytowany przez spj; 5971.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedKup od razu separator 2xfakra plus bolec bo u mnie jest bolec plus fakra ktore mam trafione
Zostaw komentarz:
-
-
ale do drugiej anteny inny separator musi być z wyjściem na dwa fakra
Zostaw komentarz:
-
-
Powalczę jeszcze - zamontuję drugą antenę w podszybiu i zobaczymy - myślę, że gorzej nie będzie
Zostaw komentarz:
-
-
trzeba ten niebieski przewód wystający z separatora do radia też podłączyć, zrobiłeś tak?
Zostaw komentarz:
-
-
oolsztyniak antenę mam jedną. W radiu mam takie zwykłe wejście antenowe, ale na końcówce od separatora jest fakra i mam tez w zestawie taki kabel z jednej strony antenowe męskie, z drugiej fakra żeńskie
Zostaw komentarz:
-
-
Są, nawet gdzieś jeszcze jakiś mam ale to i tak gówno daje.
Jak chcesz to mogę Ci poszukać.
moje radio ma już wejscia na wtyczki fakra i od kiedy to jest problemy z gubieniem stacji ustąpiły.
Masz dwie anteny?
Zostaw komentarz:
-
-
oolsztyniak przerobiłem trochę - to co w bagażniku zostawiłem po staremu z przekaźnikiem natomiast odbiornik, który był przy radiu odpalał się zaraz po przekręceniu zapłonu - znalazłem kabelek z sygnałem od wstecznego z dekodera can i do niego podłączyłem odbiornik. Teraz włącza się po wrzuceniu wstecznego.
Pierwsza jazda testowa ok 15min i potem zatrzymałem się i wrzuciłem wsteczny i działa
Na wiosnę chyba pozbędę się tych bezprzewodowych transmiterów i pociągnę kabel - czasami pojawiają mi się zakłócenia, bo działa to w paśmie 2.4GHz.
BTW czy jest jakiś wzmacniacz do anteny radiowej? pomimo zastosowania separatora stacje radiowe nie odbierają tak dobrze jak na fabrycznym radiu.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisCiągnąłeś kabel od kamery do radia? Którędy?
Korzystniej i łatwiej było z lewej (moim zdaniem) ale tam ma zasilanie od wzmaka, nie chciałem puszczać tą samą stroną.
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisDopiero jak wyłączę zapłon i włączę ponownie, to jest obraz.
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisZastanawiam się czy nie pominąć przekaźnika i dać zasilanie z wycieraczki na stałe - tzn po włączeniu zapłonu kamerka cały czas będzie działać, a obraz pojawi się dopiero jak wrzucę wsteczny.
Póki nie wybudzisz kamery sygnałem z radia (wrzucając wsteczny) to ona i tak nie działa.
Zostaw komentarz:
-
-
oolsztyniak dzięki zadziałało tylko musiałem jeszcze dać kondensator przed przekaźnikiem(na kablu sterującym od wstecznego), bo przekaźnik brzęczał.
Ciągnąłeś kabel od kamery do radia? Którędy?
Tylko teraz mam taki objaw, ale możliwe, że to coś ten transmiter bezprzewodowy, że po dłuższej jeździe jak wrzucę wsteczny, to z kamery nie mam żadnego obrazu:- Radio nie sygnalizuje, że nie ma obrazu z kamery - wcześniej jak nie działał transmiter, to było info, że nie ma obrazu
- Podczas takiego zaniku obrazu zrobiłem restart radia - obraz nie powrócił - także wykluczam radio
- Kilkukrotne wrzucenie wstecznego też nie pomaga - za każdym razem jest czarny ekran
Póki co tylko chwilę pojeździłem i muszę to dokładnie jeszcze zbadać.
Jak będzie nadal lipa, to jak się zrobi trochę cieplej, to pociągnę kabel od kamerki do radia. Zastanawiam się czy nie pominąć przekaźnika i dać zasilanie z wycieraczki na stałe - tzn po włączeniu zapłonu kamerka cały czas będzie działać, a obraz pojawi się dopiero jak wrzucę wsteczny.
Zostaw komentarz:
-
Nie wiem czy nie będzie zakłócać jak w przypadku światła wstecznego.
Ja brałem prąd z wycieraczki i nie ma problemu, żadnych zakłóceń.
Tym bardziej, że w moim przypadku i tak rozbierałem klapę dając kamerę w klamkę.
Zostaw komentarz:
-
-
oolsztyniak dzięki spróbuję - a czy w skrzynce od czujników parkowania(tył) też będzie dobrze? Mam zasilanie podłączone pod lewą lampę i tam zaraz jest skrzynka od pdc
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: