Zakupy w Chinach - AliExpress

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamówiłem coś drobnego, pierwszy raz. Zobaczę czy dojdzie. Na razie nie mam konta, więc nie mogę śledzić przesyłki.

Był problem z dokladnym wypełnieniem adresu dostawy. W formularzu nie ma, po wybraniu województwa i chyba powiatu - wszystkich małych miejscowości z listy. Podobno trzeba ją wpisać w innym wierszu na pałę.

Zostaw komentarz:

• slawento
    odpowiedział(a)
    DJ MŁODY No coś w tym jest i trafnie to przedstawiłeś, dopatruję się tutaj obrazowej alegorii spuchnięcia cen Twoich towarów/usług oferowanych dla klubowiczów w stosunku do kosztów tychże sprowadzonych z AliExpress.

Zostaw komentarz:

• DJ MŁODY
    odpowiedział(a)
    chciałem orginalką kurtkę zakup na AliExpress

alli.jpg

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzychor Zobacz wpis
    Nie wiem od czego to zależy.
    od wartości , deklarowana widocznie była niższa

Zostaw komentarz:

• krzychor
    odpowiedział(a)
    Pod koniec roku zamówiłem VCDS+kabel. Przesyłka przeszła przez cło ale bez dodatkowych opłat. Nie wiem od czego to zależy.

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Ja tez sporo handluje z kolegami i jak dobrej pory brak dodatkowych opłat

Zostaw komentarz:

• krzygaj
    odpowiedział(a)
    Ja począwszy od dnia singla do końca 2018 zamówiłem 60 przesyłek - póki co doszło 30 i wszystkie bez bonusów

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wacie Zobacz wpis
    A jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonus
    ja ostatnio nie miałem szczęścia zamówiłem podłokietnik do suzuki(119zł) i łapneli mnie do weryfikacji(cło-28zł+obsługa=45,90zł )

Zostaw komentarz:

• wacie
    odpowiedział(a)
    Czego się boisz ?
    Do zakupionego przedmiotu dolicz koszty przesyłki , vatu oraz opłat związanych z obsługą tej przesyłki i wtedy porównaj cenę z przedmiotem dostępnym od ręki w Polsce.
    Jeżeli z Chin jest znacząco niższa , zrekompensuje Ci to dodatkowy czas oczekiwania. Jeżeli nie , kupuj w Polsce.

A jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonus , tzw dzień dziecka

Zostaw komentarz:

• Oktawiusz202
    odpowiedział(a)
    Nadal mam wątpliwości czy ryzykować jakiś zakup, czy zostać na sprawdzonych aukcjach.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Wczoraj dotarły 3 przesyłki. Bez dodatkowych opłat.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Też zamówiłem wczoraj elektronikę, zobaczymy co przyjedzie, skąd i czy bez dodatkowych opłat

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Ok przyszedł tester plus coś tam za 30usd bez opłat. China post air, wyszło 50% allegro.

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
    A czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?
    pewnie ktoś kupuje przesyłki w pakietach a nie na sztuki.
    np. 1000 przesyłek za 500$
    I jak mu zostają niewykorzystane to odsprzedaje dalej.
    Inaczej mi się to nie składa.

Zostaw komentarz:

• krzychor
    odpowiedział(a)
    Jak ostatnio kupiłem lampę to mi przyszła z Holandii.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    A czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Moja ostatni przyszła chyba z Tarnowa, nadawca "Świat Przesyłek"

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Aktualnie mam taką właśnie sytuację, od razu chińczyk podał numer śledzenia poleconego poczty polskiej 004590077...….., przesyłka trafiła do Paryża a teraz już do Polski
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• krzygaj
    odpowiedział(a)
    Majfrendy mają obejście: https://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Chinczycy-z-AliExpress-znalezli-juz-sposob-na-przechytrzenie-VAT-u-na-paczki-28315?fbclid=IwAR3RtwR6VhrKyxTnOty7b8wusaLrCKSUI1N 32JaT0jU8yD7ey8G14n6_R-E

Zostaw komentarz:

• igror
    odpowiedział(a)
    Taki przypadek ostatnio. Zakupiłem coś za 7 dolców, a na opakowaniu przyszła informacja, że wartość to 0,6 dolara Chodzi o to, żeby celnicy się nie przyczepili Aby uznali, że nie warto.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Ostatnio VCDSa z Chin dostałem po dwóch tygodniach. Dodatkowych opłat nie było.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Jak do rozkminić w ofercie na alli?
    Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpis
    Będziesz miał do wyboru kraj, z którego ma być wysyłka - jak będzie opcja jakiegoś z EU, to ominiesz potencjalne dodatkowe opłaty.
    Dokładnie tak, jeśli jest coś z UE to masz "problem" rozwiązany.
    Ale jak bedzie za drogo to nikt tego nie kupi
    dlatego nie jest za drogo, jest trochę drożej i nie trzeba czekać tyle co na ali.
    Nieraz coś jest po dwóch tygodniach, nieraz 60 dni mało.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Ja 15 listopada dostałem bez opłat, teraz czekam na następną.

Zostaw komentarz:

• krzygaj
    odpowiedział(a)

Będziesz miał do wyboru kraj, z którego ma być wysyłka - jak będzie opcja jakiegoś z EU, to ominiesz potencjalne dodatkowe opłaty.

PS - czekam jeszcze na ok 40 przesyłek zamówionych 11.11 i w okolicach - póki co przychodzą z mega opóźnieniem, ale bez dodatkowych opłat

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    Bo na to jest sposób, wiele rzeczy jest importowanych do centrów logistycznych i wysyłanych lokalnie.

Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    Ci "uczciwi" też często robią niezłe wałki bo kupuje to samo z ali i sprzedaje w PL drożej , zdecydowanie drożej.
    Ale jak bedzie za drogo to nikt tego nie kupi tylko pójdzie do tańszej konkurencji jak sie oferuje coś popularnego bez wyłączności na region.
    Także to rynek zweryfikuje.

Generalnie temat jak większość w którym każda ze stron ma trochę racji . Zalezy czy kupujesz , czy sprzedajesz.....

Zostaw komentarz:

Pracuję...