Zamówiłem coś drobnego, pierwszy raz. Zobaczę czy dojdzie. Na razie nie mam konta, więc nie mogę śledzić przesyłki.
Był problem z dokladnym wypełnieniem adresu dostawy. W formularzu nie ma, po wybraniu województwa i chyba powiatu - wszystkich małych miejscowości z listy. Podobno trzeba ją wpisać w innym wierszu na pałę.
Zakupy w Chinach - AliExpress
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez krzychor Zobacz wpisNie wiem od czego to zależy.
Zostaw komentarz:
-
-
Pod koniec roku zamówiłem VCDS+kabel. Przesyłka przeszła przez cło ale bez dodatkowych opłat. Nie wiem od czego to zależy.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja tez sporo handluje z kolegami i jak dobrej pory brak dodatkowych opłat
Zostaw komentarz:
-
-
Ja począwszy od dnia singla do końca 2018 zamówiłem 60 przesyłek - póki co doszło 30 i wszystkie bez bonusów
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wacie Zobacz wpisA jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonuszamówiłem podłokietnik do suzuki(119zł) i łapneli mnie do weryfikacji(cło-28zł+obsługa=45,90zł
)
Zostaw komentarz:
-
-
Czego się boisz ?
Do zakupionego przedmiotu dolicz koszty przesyłki , vatu oraz opłat związanych z obsługą tej przesyłki i wtedy porównaj cenę z przedmiotem dostępnym od ręki w Polsce.
Jeżeli z Chin jest znacząco niższa , zrekompensuje Ci to dodatkowy czas oczekiwania. Jeżeli nie , kupuj w Polsce.
A jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonus , tzw dzień dziecka
Zostaw komentarz:
-
-
Nadal mam wątpliwości czy ryzykować jakiś zakup, czy zostać na sprawdzonych aukcjach.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedWczoraj dotarły 3 przesyłki. Bez dodatkowych opłat.
Zostaw komentarz:
-
-
Też zamówiłem wczoraj elektronikę, zobaczymy co przyjedzie, skąd i czy bez dodatkowych opłat
Zostaw komentarz:
-
-
Ok przyszedł tester plus coś tam za 30usd bez opłat. China post air, wyszło 50% allegro.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisA czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?
np. 1000 przesyłek za 500$
I jak mu zostają niewykorzystane to odsprzedaje dalej.
Inaczej mi się to nie składa.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedA czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?
Zostaw komentarz:
-
-
Moja ostatni przyszła chyba z Tarnowa, nadawca "Świat Przesyłek"
Zostaw komentarz:
-
-
-
Taki przypadek ostatnio. Zakupiłem coś za 7 dolców, a na opakowaniu przyszła informacja, że wartość to 0,6 dolaraChodzi o to, żeby celnicy się nie przyczepili
Aby uznali, że nie warto.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedOstatnio VCDSa z Chin dostałem po dwóch tygodniach. Dodatkowych opłat nie było.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisJak do rozkminić w ofercie na alli?Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisBędziesz miał do wyboru kraj, z którego ma być wysyłka - jak będzie opcja jakiegoś z EU, to ominiesz potencjalne dodatkowe opłaty.
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisAle jak bedzie za drogo to nikt tego nie kupi
Nieraz coś jest po dwóch tygodniach, nieraz 60 dni mało.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja 15 listopada dostałem bez opłat, teraz czekam na następną.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
Jak do rozkminić w ofercie na alli?
PS - czekam jeszcze na ok 40 przesyłek zamówionych 11.11 i w okolicach - póki co przychodzą z mega opóźnieniem, ale bez dodatkowych opłat
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisBo na to jest sposób, wiele rzeczy jest importowanych do centrów logistycznych i wysyłanych lokalnie.
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisCi "uczciwi" też często robią niezłe wałki bo kupuje to samo z ali i sprzedaje w PL drożej , zdecydowanie drożej.
Także to rynek zweryfikuje.
Generalnie temat jak większość w którym każda ze stron ma trochę racji. Zalezy czy kupujesz , czy sprzedajesz.....
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: