Zakupy w Chinach - AliExpress

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    To już było ale tylko wyrywkowo. A teraz się za to biorą i zdziwienie.
    Bo na to jest sposób, wiele rzeczy jest importowanych do centrów logistycznych i wysyłanych lokalnie.

Wiele rzeczy elektronicznych przychodzi kurierem a tam już takiej łapanki nie ma jak na poczcie.
    Na poczcie to idą małe, niedrogie rzeczy zazwyczaj (też nie zawsze) ale nie spotkałem się z tym, że ktoś ma VAT zapłacić za coś większego niż wspomniany telefon.
    Moi znajomi zamawiali odkurzacze, radia, sprzęt hi-fi i nigdy nikt nic nie musiał płacić.
    Za to z opłatą VAT za telefon spotkałem się już kilkukrotnie.
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Z jednej strony to zła wiadomośc ale z drugiej...jak mają uczciwi konkurować z cwaniactwem?.....
    Ci "uczciwi" też często robią niezłe wałki bo kupuje to samo z ali i sprzedaje w PL drożej , zdecydowanie drożej.
    Zamieszczone przez czernobyl Zobacz wpis
    to znaczy, jak zatrzymają Ci coś i dowalą VAT, to płacisz też wspomniane koszta "obsługi"
    zawsze można nie odbierać jeśli opłaty przewyższą wartość przesyłki.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    To już było ale tylko wyrywkowo. A teraz się za to biorą i zdziwienie.
    Wielu cwaniaków na tym u nas żerowało.
    Sam się dąłem naciąć takiemu.
    Telefon miał wystawiony nie o 20 kilka % taniej tylko niedużo i drobnym maczkiem w gąszczu dosłownie gównowartej treści zapis że 1% przesyłek może zostać przez UC ovatowane. Nie doczytałem tego i taki peszek że byłem w tym 1 % i telefon wyszedł drożej niż u naszych, extra się za nim naczekałem i pewnie ma jakieś chińskie programy szpiegowskie bo ukryte opcje z krzaczkami są i czasami sobie gada po ichniemu
    Z jednej strony to zła wiadomośc ale z drugiej...jak mają uczciwi konkurować z cwaniactwem?.....
    Uczciwy płaci na wszystkie "plusy" (pincet plus, koryto plus itd) a jeszcze cwaniaki (co w hurcie robią zwłaszcza) co na tym kasę tłuką, dobijają uczciwych sponsorów krajowej patologii nic sie nie dokładając.
    Jakieś zasady jednak powinny wg mnie być.
    Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Chciałem kupić tester, na allegro po 199, w chinach 26usd, płacąc revoultem po vat i opłacie 18 i tak wyjdzie 140zł. Wiadomo że bez opłat mega tanio. Może więcej towaru będzie w magazynach w de.

Zostaw komentarz:

• wacie
    odpowiedział(a)
    Od zawsze jak paczka wpadła na cło to listonosz z przesyłką i naliczonym vatem inkasował dodatkowo 6,80 pln tytułem opłaty a teraz ta sama opłata podobno ma oscylować w okolicach 19 złotych a to już sporo.

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    https://www.msn.com/pl-pl/finanse/na...cid=spartandhp

Płacił już ktoś te dodatkowe koszty lub cokolwiek?
    to znaczy, jak zatrzymają Ci coś i dowalą VAT, to płacisz też wspomniane koszta "obsługi" - mój ostatni tel warty 150USD dostał właśnie 23% VAT + koszta opisane w artykule; z lektury forum telchina.pl wynika, że tak jest od zawsze jak paczka dostaje VAT

Zostaw komentarz:

• wacie
    odpowiedział(a)
    Ja jeszcze nie ale pojawiają się takie głosy na forum zakupów w Chinach.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)

Płacił już ktoś te dodatkowe koszty lub cokolwiek?

Zostaw komentarz:

• Damian6310
    odpowiedział(a)
    Do momentu awarii było ok ... działało porównywalnie z bolero jak nie lepiej ... oolsztyniak a masz jakieś dane do kontaktów e-mail lub coś innego ...

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Trochę dziwne, że milczy bo pisałem do nich z jakieś dwa tygodnie temu i odpowiedział w ciągu kilku godzin.
    Odepnij radio z zasilania, zdemontuj Can i zobacz czy problem nadal będzie występował.

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Damian6310 Zobacz wpis
    Radio to ISUDAR link :

czyli Android 7.1, 2 GB RAM ... ciągle mam biały ekran, pisałem na ali ale sprzedający nie odpowiada, pisałem również do pomocy ali ... napisali list do sklepu ale nadal cisza... nie wiem czy wyjmować, czy coś da np zabranie prądu na jakieś parę godzin... moze jest grzedzieś jakiś inny reset ???
    A zanim to się stało to jak się sprawiało?Jak z jakością dźwięku w porównaniu do swing/bolero? Jak zbierało fale radiowe?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• Damian6310
    odpowiedział(a)
    Radio to ISUDAR link :

czyli Android 7.1, 2 GB RAM ... ciągle mam biały ekran, pisałem na ali ale sprzedający nie odpowiada, pisałem również do pomocy ali ... napisali list do sklepu ale nadal cisza... nie wiem czy wyjmować, czy coś da np zabranie prądu na jakieś parę godzin... moze jest grzedzieś jakiś inny reset ???

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    Jakie masz radio?
    Stawiam na problem z obsługą wyświetlacz - procek, ale bez zobaczenia live przez speca to nic ciekawego się nie dowiesz.

Zostaw komentarz:

• Damian6310
    odpowiedział(a)
    Witam,

Chciałbym zapytać czy ktoś miał problem z radyjkiem... pewnego dnia radyjko na ANDROIDZIE obróciło ekran o 180 st. ... na co nie zareagowałem panicznie i po prostu wcisnąłem RESET na panelu i... klops radyjko zaświeciło ekran na biały kolor i nie chce się zmienić.... dotyk działa jednakże wyświetlacz cały czas jest biały.... jak wcisnę wsteczny to ekran jest czarny i po chwili wravca na biały.... reset wciśnięty kilkukrotnie i nic .... trzymałem reset tez około 2 min. i tez nic .... dotyk działa bo jak coś wcisnę z pamięci to widac że cos sie uruchamia.... ale ekran cąły czas jest biały.... czy możecie coś doradzić..? pisałem już na ali ale czekam ponad 7 dni i sprzedawca nie odpisuje na wiadomość....

Zostaw komentarz:

• Damian6310
    odpowiedział(a)
    a jak doinstalować język, bo w ustawieniach Yanosika nie ma takie możliwości, również nie ma takiej możliwości w systemie android ...

PS. jakie jest hasło do ustawień fabrycznych ?

Zostaw komentarz:

• klon
    odpowiedział(a)
    sprawdź ustawienia lektora , zamiana tekstu na mowę , trzeba doinstalować i wybrać lektora , miałem to samo , na komórkach tego problemu nie ma

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Damian6310 Zobacz wpis
    Yanosik pracuje prawidłowo jednakże nie wydaje komunikatów
    to akurat dobre bo podczas jazdy czy będziesz słuchał radia czy mp3 to Yanosik wyłączy muzykę, żeby poinformować Cię o zatrzymanym pojeździe.
    Ja dźwięk u siebie wyłączyłem całkowicie. Jeśli chodzi dźwięk to w ustawieniach jest gdzieś do wyboru/zmiany.
    No i pytanie jakie masz radio bo w jednym miałem to w factory settings.
    W obecnym radiu mam chyba 4 do wyboru
    - MEDIA
    - RADIO
    - SYSTEM
    - NAWIGACJA

Zostaw komentarz:

• jay-z
    odpowiedział(a)
    Testowałeś wszystkie kanały audio (Ustawienia->Dźwięki->Kanał audio)?

Zostaw komentarz:

• Damian6310
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie do użytkowników radyjka z androidem, a mianowicie mam problem z Yanosikiem, Yanosik pracuje prawidłowo jednakże nie wydaje komunikatów, brak dzwięku ... jak klikam w ustawienia to przy próbie testu radyjko delikatnie się przycisza ale brak jakiegokolwiek dźwięku... czy ma ktos takowy problem?

Zostaw komentarz:

• jay-z
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez DaannD Zobacz wpis
    Chcę kupić sobie kamerkę cofania, o takie cuś:

I teraz pytanie, jak pomierzyć klamkę klapy żeby sprawdzić która będzie pasować? Trzeba rozbuerać plastiki?
    Tak musisz rozebrać plastiki.

Ja mam tę kamerę https://bit.ly/2q2IFud pasuje bardzo dobrze, w ofercie jest podane jak mierzyć.
    Musisz znać:
    - wymiary zewnętrzne - długość i szerokość,
    - odległość między śrubami,
    - chyba najważniejsze wymiary złącza - są dwa rodzaje, jak w Twoim linku: węższe ok 9,3 mm i szersze 15,6 mm.

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Chcę kupić sobie kamerkę cofania, o takie cuś:

I teraz pytanie, jak pomierzyć klamkę klapy żeby sprawdzić która będzie pasować? Trzeba rozbuerać plastiki?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez modoc007 Zobacz wpis
    Tam jednak wszyscy polują na full wypas.
    kupisz taniochę bedzie się wieszać itd -musi miec procek mocny i pamieci

Zostaw komentarz:

• modoc007
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    jest wątek o tym(poszukaj),albo szukaj na ali u majfredów
    Czytałem ten wątek. Tam jednak wszyscy polują na full wypas. A mi coś takiego nie jest potrzebne. Na ali przeglądałem jednak multum ofert robi mętlik w głowie. A jak ktoś nie wie na co zwracać uwagę to wolę się zapytać niż potem żałować.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    A jakie sensowne radyjko w miarę rozsądnej cenie. ??
    jest wątek o tym(poszukaj),albo szukaj na ali u majfredów

Zostaw komentarz:

• modoc007
    odpowiedział(a)
    A miało być tak pięknie.
    A jakie sensowne radyjko w miarę rozsądnej cenie. ??

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    do 150 dol max
    za mało na andoida raczej,a inaczej nie odpalisz
    - mapy google

Zostaw komentarz:

Pracuję...