Abp Michalik o pedofilii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez aro_40
    Zacznijmy od tego, że ja nie słyszałem, aby jakiś ksiądz nie trafił do więzienia mając prawomocny wyrok.
    Serio ??!! To tylko oznacza, że wypowiadasz się tu o czymś o czym , przepraszam, ale zupełnie nie wiesz i nie masz pojęcia.
    Proszę oto stosowny link: http://metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia...al_trafic.html
    Jak policjant po pijaku zastrzelił żonę ze służbowego pistoletu to raptem gdzieś pod koniec info czasem się pojawiło (albo i nie).
    Oj, oj chyba mocno przesadzasz !! Poczytaj ile w internecie mówi się i pisze o policjantach przekraczających swoje upranienia. Pooglądaj troche programów interwencyjnych i zobaczysz ile razy ich tematem są policjanci będący na bakier z prawem.
    Przpomnij sobie ostatnie programy i teksty w internecie na temat Pana Emila, który był szykanowany przez Straż Miejską za obnazanie ich bezprawnego zachowania.
    No naprawdę, jeśli masz pisać, to pisz prawdę, a nie konfabuluj.
    Nie, nadal nie rozumiem dlaczego się tyle o tym mówi.
    No to chyba już nie zrozumiesz.
    Schodzimy na psy, bo uwielbiamy patrzeć i dowiadywać o tym jakie to inni robili przekręty, jak kradli, jak oszukiwali. Wręcz spijamy z ust reportera takie wieści. Ubóstwiamy zamartwiać się, biczować się, czy nawet kamienować takimi informacjami. A czego społeczeństwo oczekuje - to media to podają.
    Tu akurat muszę sie z toba zgodzić. Tylko widzisz pedofilia, to nie inforamacja o tym czy pani Górniak załozyła dziś majtki, czy może nie, lub czy Doda czy inne pseudoartystka pozował nago czy nie.
    Nie myl Kościoła z ludźmi w nim pracującymi.
    Absolutnie nie mylę i dlatego do kościoła idę gdy mam taką potrzebę. Ukleknę przed ołtarzem i w ciszy się pomodlę. Msza, czy ksiadz jest mi do tego zupełnie nie potrzeby. Ja romawiam z Bogiem, nie z księdziem.
    Czarny Elegance

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Odpychające jest to co zrobili obaj księża, ale to nie powód aby tak trabic o tym.
      Z Twojej wypowiedzi wnioskuje że ich bronisz i podobnie jak czarni zamiótłbyś wszystkie ich przestępstwa pod dywan. :evil:
      Trzeba o tym mówić, aby w końcu bezstronni :twisted: prokuratorzy i sędziowie zaczęli ich wsadzać za kraty.
      Big opisał sedno sprawy - powinni świecić przykładem, a tak niszczą czyjeś młode życie bo są bezkarni skoro "prawo kanoniczne" jest wyżej nad prawem świeckim.
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• rob555
        Rider
        • 2006
        • 748

Osobiscie uwazam ze kary za krzywdy sporzadzone na dzieciach i dzieciom powinny byc tak dotkliwe ze kazdy skurwiel niezaleznie od tego jaki ubior nosi powinien cierpiec 2x bardziej niz te skrzywdzone dziecko !
        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
        hybrydowe wtryski i turbiny
        programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
        www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• krzysn
          Rider
          • 2007
          • 515

bzyq_74, pytanie tylko czy my, członkowie kościoła katolickiego i cała reszta świecimy przykładem ?

"źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"

Trzeba odróżnić rzetelną informację o przestępstwie od natrętnych ataków. Dobrze, że "coś" wyszło na jaw, powinna tym się zająć prokuratura. Ale w przypadku biskupa są to tylko niezbyt dobrze przemyślane słowa. Jednemu wystarczą publiczne sprostowania, przeprosiny, inni mogą domagać się dymisji osoby która nie potrafi w przemyślany sposób wypowiadać się w mediach. Może lepiej by było aby biskup zrezygnował z funkcji, łatka już się przykleiła.

[ Dodano: Sro 09 Paź, 13 13:40 ]
          Zamieszczone przez Big
          W tym momencie, dla mnie, jest to po prostu rodzaj zorganizowanej grupy przestępczej.
          Big, co Ty wypisujesz... Dowiedziałeś się o kilku wykolejeńcach w sutannie i uogólniasz to na cały kościół? W mojej parafii mam proboszcza bez samochodu, cotygodniowe rozdawania żywności dla biednych, piknik, świetlica dla dzieci (bezpłatnie) itp.

Chyba myślimy o różnych kościołach...

Komentarz

• rob555
            Rider
            • 2006
            • 748

Zamieszczone przez krzysn
            Big, co Ty wypisujesz... Dowiedziałeś się o kilku wykolejeńcach w sutannie i uogólniasz to na cały kościół? W mojej parafii mam proboszcza bez samochodu, cotygodniowe rozdawania żywności dla biednych, piknik, świetlica dla dzieci (bezpłatnie) itp.

Chyba myślimy o różnych kościołach...
            No niestety....Twoj probosz to EWENEMENT !
            Wiekszosc w PL to chciwi oszusci ktorzy jak nie zaplacisz 1000zl to Ci nie pochowaja albo slubu nie udziela. A co do pedofili to widzimy tylko wierzcholek gory lodowej...obawiam sie ze skala tego zjawiska w kosciele jest zdecydowanie wieksza.
            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
            hybrydowe wtryski i turbiny
            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Big, co Ty wypisujesz...
              Ano to co widzisz i czytasz.
              W mojej parafii mam proboszcza bez samochodu, cotygodniowe rozdawania żywności dla biednych, piknik, świetlica dla dzieci (bezpłatnie) itp.
              Miło to słyszeć, tylko że takich proboszczów jest baaaaardzo mało i niestety ale coraz mniej.
              Wiesz mam oczy i widze co się dzieje. Nie chodzi mi tylko o predofilię, ale takze o inne przekrety i afery (z naszego podwórka chociazby przekrety przy sprowadzaniu aut na księdza), czy ustanawianie, jak w sredniowieczu spisu ksiąg zakazanych np. Harry Potter i filmów których niby katolik ogladać nie może, ośwmieszja tylko K.K.
              Żona ma też kumpelę która jest dr. na KUL-u i naprawdę to co się tam dzieje i jaki stosunek mają księża do innych ludzi (studentów, świeckich pracowników naukowych) oraz jak sie zachowują po zajęciach ma niewiele wspólnego z nauką K.K. Niektórzy z nich nawet nie kryją sie z tym że mają kobiety na boku i dzieci z nimi :shock:
              Pójdz sobie do kościoła na oś. Nałkowskich i dowiesz się od proboszcza, że mszy dla dzieci nie będzie , bo koścół nie jest dla dzieci - z tym, że jak dobrze pamiętam z Ewngelii to Jezus mówil coś zupełnie odwrotnego !! Że ludzie którzy stają w innym miejscu niz proboszcz sobie to wymyslił, to cytuję "idioci" itd.
              Takze sorry, ale dla mnie ta instytucja już dawno przestała być wiarygodna i sądzę o niej właśnie to co zacytowałeś.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
                RS
                • 2009
                • 7460
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Bo to mafia i tyle. Nie oszukujmy się. Ręka rękę myje.
                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• krzysn
                  Rider
                  • 2007
                  • 515

Przeczytane na frondzie:

1. Najpierw pomyśl
                  2. Potem pomyśl jeszcze raz
                  3. Potem zastanów się, czy warto powiedzieć
                  4. Potem zastanów się, po co chcesz powiedzieć
                  5. Potem zastanów się, jak to powiedzieć
                  6. Potem zastanów się, kiedy powiedzieć
                  7. Potem zastanów się, co chcesz osiągnąć tym, co masz zamiar powiedzieć
                  8. Potem zastanów się, jakie będą konsekwencje tego, co powiesz
                  9. Potem zastanów się, jak ludzie odbiorą to, co powiesz
                  10.Powiedz

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

bzyq_74, pytanie tylko czy my, członkowie kościoła katolickiego i cała reszta świecimy przykładem ?
                    "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"
                    Przeczytaj ze zrozumieniem cały topic, bo zbaczasz z tematu.
                    Niech każdy bedzie równy wobec prawa (wiem że to utopia :twisted: ) i niech czarny dostanie taką samą karę jak reszta świeckich pedofili.
                    Ihmo za takie coś K.K. powinien wyrzucać odmieńca ze zwoich szeregów i sam donieść do prokuratury o popełnienie przestępstwa, a tak kryją się wzajemnie.

Zamieszczone przez kazik4x4
                    ...o tyle nie zdziwię się jakby purpurowe pedofilskie wieprze w sutannach byli zleceniodawcami zamachu na papieża Franciszka który ma wolę zaprowadzić porządek w Kościele.
                    Bardzo realne
                    Ostatnio wspomniał o nie braniu kasy za posługi to purpurowi przybrali kolory smażonego wieprza :diabelski_usmiech
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• wróg
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 204
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jak widać Abp Michalik już wcześniej miał problem z właściwą analizą pewnych zdarzeń w kościele. Analizując to w zestawieniu z jego wczorajszą wypowiedzią, mam jasność, co do jego poglądu nt pedofilii w kościele. I jakkolwiek teraz by przepraszał, to szczerości w tych przeprosinach nie ma za grosz. Poza tym, niech mi ktoś wytłumaczy: Jak można było się pomylić?? czy te słowa w tym kontekście można by zrozumieć inaczej? I jak trzeba być zdemoralizowanym i oderwanym od rzeczywistości i codzienności milionów Polaków aby rozumować w ten sposób???
                      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                      Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

A ja i moja rodzina mamy wyjeb...ne na czarną mafie i mam taką cichą nadzieję że moje dzieci nie będą miały nic wspolnego z tymi hipokrytami :!:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Wally
                          RS
                          • 2012
                          • 3790
                          • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
                          A ja i moja rodzina mamy wyjeb...ne na czarną mafie i mam taką cichą nadzieję że moje dzieci nie będą miały nic wspolnego z tymi hipokrytami :!:
                          nic dodać nic ująć.
                          Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                          => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                          => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                          "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• aniol
                            RS
                            • 2012
                            • 5228
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeszcze niech se założą partię:
                            Chrześcijańska
                            Unia
                            Jedności
                            Ci co tak bronili czarnych w powyższych postach niech to poczytają.To już się robi chore.
                            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• wróg
                              Ambiente
                              • 2013
                              • 204
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                              Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

"Z polskiego na nasze: jeśli spragnione miłości dziecko trafi na zboczeńca w sutannie, można powiedzieć - miało pecha"

:roll:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• krzysn
                                  Rider
                                  • 2007
                                  • 515

aniol, czytanie ze zrozumieniem zawodzi. Źródło "newsa" typowe, jak nie TVN to wyborcza.

Gotujecie się z nienawiści do kleru. A przecież można problem rozwiązać w prosty sposób: odpuścić chrzest, komunię, bierzmowanie, ślub i katolicki pogrzeb. Po co Wam to potrzebne...
                                  Zawsze zastanawiało mnie skąd tyle jadu wśród wrogów kościoła. Nie podoba się, to się to się w to nie bawię, proste. Albo, jeśli mi zależy na tej instytucji to staram się ją naprawić. Ale nie da się osiągnąć dobrego efektu używając prostackich epitetów.

Dewiacje należy tępić w każdym środowisku, ale umiar w mediach również powinien być zachowany.
                                  Z mojej strony koniec rozmowy :-(

Komentarz

• maksiu
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 11466

Przepraszam za Off Top ale czytając ten wątek nasunęła mi się taka sprawa jak niżej:
                                    Ci którzy nie czytali a i tak nie lubią "czarnych sutan" a chcą ich nie lubić jeszcze bardziej polecam znaną książkę "Byłem księdzem. Owce ofiarami pasterzy" Romana "Jonasza" Kotlińskiego. Może książka opisuje trochę dawne czasu (koniec lat 80 i początek 90 o ile dobrze pamiętam) ale i tak pokazuje smutną rzeczywistość.
                                    "Nie księża są tu jednak piętnowani, ale błędny system, który ich deprawuje" coś takiego znalazłem jako krótkie podsumowanie.
                                    Paweł

Komentarz

• damian1975
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 4113
                                      • Superb III (3V3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

krzysn, a słuchasz radia Maryja i oglądasz telewizję Trwam :?: tam to tylko szczera prawda :lol: :diabelski_usmiech to są super zródła informacji :hmm
                                      TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• paweł2
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1405

Zamieszczone przez Big
                                        bsolutnie nie mylę i dlatego do kościoła idę gdy mam taką potrzebę. Ukleknę przed ołtarzem i w ciszy się pomodlę. Msza, czy ksiadz jest mi do tego zupełnie nie potrzeby. Ja romawiam z Bogiem, nie z księdziem.
                                        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

A przecież można problem rozwiązać w prosty sposób: odpuścić chrzest, komunię, bierzmowanie, ślub i katolicki pogrzeb. Po co Wam to potrzebne...
                                          Zastanowiłeś się co napisałeś ?? O.k. przyjmijmy że do molestowania nie dochodzi w kościele , a w szkole i molestującym jest nie ksiądz, a nauczyciel, a ofiarą twoje dziecko. Rozumiem, że zgodnie z tym co napisałeś powyżej, nie robisz z tego problemu, tylko ... przenosisz dziecko do innej szkoły, nie nagłaśniasz sprawy, nie masz do nikogo pretensji, ot po prostu nie odpowiada ci zachowanie nauczyciela, więc nie puszczasz dziecka do szkoły i ... problem z głowy tak?? No to gratuluję myślenia :evil:
                                          Albo, jeśli mi zależy na tej instytucji to staram się ją naprawić
                                          Taj instytucji w tej formie nie da się już naprawić !!!! To tak jak gdybyś chciał naprawić Stalinowską Rosję.
                                          Aby naprawić kościół trzeba by było zwolnić wszystkich księży jeden po drugim i zaczynać wszystko od nowa. Czy ty naprawdę nie widzisz, że kler w chwili obecnej uważa się za coś ponad innymi?? czy ty nie widzisz, że kler ma wiernych za nic, że rości sobie prawo do interpretacji wszystkiego i do nieomylności. Ci ludzie nie godni są aby mienić się chrześcijanami, a co dopiero księżmi !!!
                                          Opływają we wszelkie możliwe dostatki, zależy im tylko na kasie i władzy, krzywdzą innych ludzi, gdzie tu miejsce dla Boga ???????
                                          Kogo ty chcesz bronić ? To nie jest obrana wiary, kochany, to jest obrona ... diabła !!
                                          Znasz takie słowa Jezusa - cokolwiek uczynniliście jednemu z tych malutkich, mnie ście to uczynili - co ty na to?
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Na stację benzynową podjeżdża czarny mercedes. Wysiada facet w ciemnym garniturze i ciemnych okularach. Leje do pełna, potem wchodzi do środka, podchodzi do półki z alkoholami i bierze parę flaszek najdroższej whiski. to samo robi przy półce z prezerwatywami. poddenerwowany ekspedient, czując nosem mafię obawia się rozróby przy płaceniu. Nagle z samochodu wychodzi kuso ubrana panienka, wpada do środka i drze się od drzwi:
                                            - Proszę ksiedza! Jeszcze ze trzy paczki chipsów!

:lol:

Komentarz

• Eidos71
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2050
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Był kiedyś bardzo dobry proboszcz, człowiek wielkiej wiary i dobroci.
                                              Nie uciekały przed nim zwierzęta , karmił biedaków, nocował
                                              biednych...
                                              Któregoś wieczora wracał po mszy na plebanię i usłyszał ciche wołanie:
                                              - Księże proboszczu...
                                              Odwrócił się ale nic nie zobaczył, po chwili wołanie powtórzyło się i
                                              w szarówce dostrzegł siedzącą na kamieniu żabę. Podszedł i schylił się
                                              nad ledwo żywym zwierzątkiem a ono wyjąkało:
                                              - Weź mnie ze sobą, jestem zaklętym przez złą wiedźmę 17-letnim
                                              ministrantem, weź mnie na plebanie, nakarm, napój, przytul, pocałuj, a
                                              zdejmiesz zły czar...
                                              Proboszcz niewiele myśląc zabrał żabkę, nakarmił, napił, przytulił i
                                              pocałował. Rano obudził się, patrzy a koło niego leży piękny 17-letni
                                              ministrant...
                                              I taka jest nasza linia obrony Wysoki Sądzie.

:diabelski_usmiech
                                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• aniol
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 5228
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

aniol, czytanie ze zrozumieniem zawodzi. Źródło "newsa" typowe, jak nie TVN to wyborcza.

Gotujecie się z nienawiści do kleru. A przecież można problem rozwiązać w prosty sposób: odpuścić chrzest, komunię, bierzmowanie, ślub i katolicki pogrzeb. Po co Wam to potrzebne...
                                                Zawsze zastanawiało mnie skąd tyle jadu wśród wrogów kościoła. Nie podoba się, to się to się w to nie bawię, proste. Albo, jeśli mi zależy na tej instytucji to staram się ją naprawić. Ale nie da się osiągnąć dobrego efektu używając prostackich epitetów.

Dewiacje należy tępić w każdym środowisku, ale umiar w mediach również powinien być zachowany.
                                                Z mojej strony koniec rozmowy :-(
                                                Nie jestem wrogiem kościoła.Od dziecka mi wpajano,uczono co to Pan Bóg,co to kościół.I krew mie zalewa jak słyszę o tych aferach pedofilskich wśród świeckich,o pijanych księżach za kółkiem i wypadkach z ich udziałem a nawet o przekrętach w Watykanie bo i tam też są.Więc do h...ja nie pie....ol mi tu o wrogości.Co ty chcesz naprawiać :?: Mam córkę,uczy się w 1-szej klasie gimnazjum,religie ma z księdzem,będzie miała nauki przed bierzmowaniem to chyba jest powód do zainteresowania się tym tematem.A media właśnie powinny takie sprawy nagłaśniać a nie chować pod dywan.Nigdy nie popierałem metod Hitlera ale teraz jedna by się przydała-SELEKCJA.Poszperaj trochę na necie to się więcej dowiesz na temat afer czarnych świętych,i to ty czytaj ze zrozumieniem.
                                                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Wally
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 3790
                                                  • Volkswagen

Eidos71, piramida,
                                                  +1 :lol:
                                                  Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                                  => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                                  => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                                  "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• pandzik
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2254
                                                    • Seat

Będzie gorzej.

Kościół za sprawą swoich piesków z POpisu i PSL-u tak na prawdę rządzi krajem. PO jeszcze się łamie, ale jeśli PiS wygra wybory to w parze z PSLem, przeforsuje kościelne postulaty. Religia dla wszystkich bez wyjątku, obowiązkowa matura z religii, absolutny zakaz aborcji, Kościół obecny w każdym aspekcie życia, itd. itp.
                                                    Kościół rozpanoszy się całkowicie. Bezwzględna kradzież majątku narodowego, stanie ponad prawem... Wszystko w jeszcze większym stopniu niż obecnie.
                                                    PiS utrwali bezczynność PO w sprawie najważniejszych reform. ZUS, KRUS, Wcześniejsze emerytury, itd. itp...

Jednym słowem doczekamy się wyznaniowego upadku kraju... :roll:

Komentarz

Pracuję...